Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4551 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 November 2015 - 12:13 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 October 2015 - 09:37 PM, написа:

Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити и защото всяко едно кучило ми е по-добро от предходното. И така докато постигна качеството, което искам......

Колко кучила имахте от тази явно "лоша" Казуми ?Защо въобще я развъждахте щом не е била подходяща?
Иначе и аз не оставам с добро впечатление от писанията Ви , но донякъде приемам , че за да се развивате трябва да взимате трудни решения , но според мен не на всяка цена и още по малко на гърба на кучетата .
Да не станете като един известен развъдчик на чау чау ...
И колко кучета имате в развъдника и колко спят в леглото ви е доста сложно уравнение ,но едва ли хората ги интересува това , че постоянно да го повтаряте , като ви обвинят ,че не си обичате кучетата .
User's Signature

Качена снимка

#4552 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 12:37 PM

Показване на мнениетоChiita, в 02 November 2015 - 10:13 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 October 2015 - 09:37 PM, написа:

Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити и защото всяко едно кучило ми е по-добро от предходното. И така докато постигна качеството, което искам......

Колко кучила имахте от тази явно "лоша" Казуми ?Защо въобще я развъждахте щом не е била подходяща?
Иначе и аз не оставам с добро впечатление от писанията Ви , но донякъде приемам , че за да се развивате трябва да взимате трудни решения , но според мен не на всяка цена и още по малко на гърба на кучетата .
Да не станете като един известен развъдчик на чау чау ...
И колко кучета имате в развъдника и колко спят в леглото ви е доста сложно уравнение ,но едва ли хората ги интересува това , че постоянно да го повтаряте , като ви обвинят ,че не си обичате кучетата .

Кой казва, че Казуми е лоша ?!?! Казуми е от линията, която се развъждаше през последните 10 години на Балканите. Казуми даде добри поколения, но.....на мен за развъждане не ми е интересна вече. И това е нормално....Със същите линии са започнали маса други развъдници на Балканите, че даже и в момента работят с тях. Казуми имаше 3 поколения. Естествено последното е най-добро :smile:

А.... моля ви се, не се изказвайте неподготвени - нищо не правя, ако ще е във вреда на кучето. За взетите решения заставам с цялата си отговорност. И нямам грешки до сега - кучетата ми са добре.

Отговарям ви и на другият въпрос - Когато купя куче то остава при мен в апратамента ми в София. Искам контакт с него - аз го искам.......трябва да знам навици, характер, здравословно състояние - всичко! Поне до 2 години живеят при мен.
И ако обичате не знам с кой развъдник ме сравнявате.......Как ще се развия като развъдчик ще покаже единствено времето.....Имайте търпение :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4553 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 01:28 PM

И още нещо да вметна,
честна да ви кажа тези ваши забележки ми изглеждат неуместни, че даже и смешни. Излезте от стериотипите с които сте свикнали и погледнете какво правят селекционерите навън. Не е грешно едно куче да смени собственика си. Важно е къде отива, с каква цел и какъв е бъдещият собственик...Няма лошо и едно куче от един развъдник да се продаде в друг развъдник. Масово така развъждат....и то е в интерес на породата. Например бащата на моят Мару в момента е в Белгия за запложда кучките на Катрин. Хубавата японска кръв е скъпо удоволствие и понякога се налага да се прави препродажба или наемане с определена цел за определено време. Не е задължително едно куче да остане с теб до края на живота ти, както обясняваше Милена Кирхнер в пост преди време :smile: Има разбира се кучета с които никога няма да се разделя и други с които бих се разделила. И едното и другото не го намирам за грешно.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4554 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 02:01 PM

Драги потребители, преди да четете постовете на профила mik и да му се връзвате напишете в google Милена Кирхнер
Аз не вярвам на всичко, което се пише по форумите, затова ще си проверя нещата лично за себе си.

Пожелавам ви хубав ден :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4555 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 02:24 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 November 2015 - 12:01 PM, написа:

Драги потребители, преди да четете постовете на профила mik и да му се връзвате напишете в google Милена Кирхнер
Аз не вярвам на всичко, което се пише по форумите, затова ще си проверя нещата лично за себе си.

Ха ха ха ... в очакване съм да провериш нещата за себе си и ми изключително интересно как ще се случи това ?!?
Може би чрез чичко Google ? ;)
Аз не вярвам на нищо което е написано в интернет от други хора за други хора . Вярвам само на презентацията на самият човек .

#4556 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 03:05 PM

Показване на мнениетоmik, в 02 November 2015 - 12:24 PM, написа:

Ха ха ха ... в очакване съм да провериш нещата за себе си и ми изключително интересно как ще се случи това ?!?
Аз не вярвам на нищо което е написано в интернет от други хора за други хора . Вярвам само на презентацията на самият човек .

Наглост !!! Отдавна никой не можеш да заблудиш....че даже и случайно попадналите тук :smile:

Пишеш : " Вярвам само на презентацията на самият човек" - ако наистина това ви е показателя за вярност, то значи сте много ограничена като личност.

Оставям ви в ръцете на Господ....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4557 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2015 - 03:25 PM

Хора ,полудяхте ли :) Какви оценки,какви изводи ,какви чудеса...От кога да вкарваш добра кръв от извора се нарича фермерство ? От кога споделяне на инфо е хвалба ? От кога да не пишеш в дог.бг значи че си недоволен от развъдчика ? От кога представяне на кучета в професионална фотосесия значи ,че кучето стои само в клетка и излиза за снимки ? От кога да заплодиш три пъти и да извадиш от развъдна дейност и да преустроиш куче като единствено в нормално семейство е израз на печалбарство ? Или да се плодят до откат ,нищо че имаш други по добри за развъждане или си преценил ,че не изпълнява развъдният ти план ? Не винаги ми допадат постовете на Петя ,но пък помията която се изсипа направо ме разби ....
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4558 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 03:35 PM

desi79 Благодаря
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4559 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 04:14 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 November 2015 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетоmik, в 02 November 2015 - 12:24 PM, написа:

Наглост !!! Отдавна никой не можеш да заблудиш....че даже и случайно попадналите тук :smile:

Пишеш : " Вярвам само на презентацията на самият човек" - ако наистина това ви е показателя за вярност, то значи сте много ограничена като личност.

Оставям ви в ръцете на Господ....

И в чии ръце ще ме оставиш ако се окаже , че Господ е милостив към мен и ме е дарил със здраве физическо и психическо ! Дарил ме е с прекрасен живот изпълнен с осъществени мечти ?!?

Остава ти май да дириш помощ от Аллах или някое друго божество с което ти си в тесен контакт поради святата ти и преизпълнена с непорочност личност .

Тук в този форум аз виждам в твое лице един самовлюбен , отлично умеещ да води монолог човек с огромни претенции без покритие . Виждам един човек който говори за кучетата си като за предмети , стока , уши и кръвни линии , но и като за живи същества .
Мога ли да задам един страничен въпрос ? В кой клуб членуваш ти заедно с твоят развъдник ?
Благодаря :)

#4560 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 04:17 PM

И да поговорим все пак и за порадата акита ину :smile: Вижте какъв качествен тигров екземплар :wub: Красота....и отново собственост на италианци. Те са с традиция в развъждането на акита ину и притежават едни от най-добрите представители на породата. Кучета от тази линия ги има и в България - развъдник Хачимантай
Ето и родословието му : http://www.akitapedi...ls.php?id=74244

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4561 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 04:21 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 November 2015 - 02:17 PM, написа:

И да поговорим все пак и за порадата акита ину :smile: Вижте какъв качествен тигров екземплар :wub: Красота....и отново собственост на италианци. Те са с традиция в развъждането на акита ину и притежават едни от най-добрите представители на породата. Кучета от тази линия ги има и в България - развъдник Хачимантай

Прикачен файл 11225341_10205229496800377_4840840981482449398_n.jpg

Мога ли да задам един страничен въпрос ? В кой клуб членуваш ти заедно с твоят развъдник ?

#4562 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 04:59 PM

Показване на мнениетоmik, в 02 November 2015 - 02:21 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 November 2015 - 02:17 PM, написа:

Прикачен файл 11225341_10205229496800377_4840840981482449398_n.jpg

Не членувам към БРФК и това съм го обявила много отдавна. Подробности в личните ми страници във фейсбук, а скоро и в официалният ми сайт на развъдника. Работя по всички законо установени изисквания и правила на МФК и ФСИ.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4563 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2015 - 11:53 AM

Пускам ви сайта на един италиански развъдник - Casa Saporito http://www.casasapor...sp?sss=Pensione
Изгледайте клипа какъв развъдник има. Вижте и кучетата му....От негови линии съм срещала и кучета със SA&VKH и други наследствени заболявания. Селекционерите го приемат съвсем нормално, като част от развъдният процес. И това наистина е така....не всичко може да се предвиди, а и за тези заболявания тестовете, които съществуват не дават никаква гаранция. Но никъде не може да се види плюене като при нас. Всеки едни развъдчик внесъл чиста японска кръв се уважава. Те затова и вървят напред. А ние продължаваме да сме като онзи виц с казана ......

Така или иначе трябва да сте наясно, че ако ние българите не се подкрепяме като производители не ни чака нищо добро. България е уникална страна, с отлични условия за отглеждане на кучета. Имаме евтина земя, евтина работна ръка, ниски данъци, хубав климат....Износа ни на кучета е лесен, като страна членка на ЕС и може да сме много напред, ако променим поне малко от манталитета си. Има интерес и от други развъдници да пренесът развъдният си процес на територията на нашата страна. Нима чакате някой да дойде и да канализира работата ви?!?!

Аз ще продължавам да рекламирам България, дори и НЕ с български родословия на кучетата ми :smile:
Поздрави от мен :smile:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4564 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2015 - 04:15 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 November 2015 - 12:37 PM, написа:

Кой казва, че Казуми е лоша ?!?! Казуми е от линията, която се развъждаше през последните 10 години на Балканите. Казуми даде добри поколения, но.....на мен за развъждане не ми е интересна вече. И това е нормално....Със същите линии са започнали маса други развъдници на Балканите, че даже и в момента работят с тях. Казуми имаше 3 поколения. Естествено последното е най-добро :smile:

Вие казахте , че сте я дали защото искате д а имате добри акити

"Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити,
логично е човек да си помисли че явно Казуми не е толкова добра .
Но да приемем ,че като се развивате ,развивате и погледа си и това ,което вчера ви се е струвало добро , утре няма да е толкова добро и няма да има място във вашето легло/развъдник.
Разгледах назад и все пак не мога да приема ,че е редно да се запложда през 6 месеца кучка и то да се повтаря една и сьща връзка ,с цел както някъде казвате, да има по евтинки акити като за нашия пазар .
Поздравления за третото, дано се е възстановила добре кучката след първите две и дано сега да изживее щастливо живота си с любим стопанин .

А.... моля ви се, не се изказвайте неподготвени - нищо не правя, ако ще е във вреда на кучето. За взетите решения заставам с цялата си отговорност. И нямам грешки до сега - кучетата ми са добре.

Отговарям ви и на другият въпрос - Когато купя куче то остава при мен в апратамента ми в София. Искам контакт с него - аз го искам.......трябва да знам навици, характер, здравословно състояние - всичко! Поне до 2 години живеят при мен.
И ако обичате не знам с кой развъдник ме сравнявате.......Как ще се развия като развъдчик ще покаже единствено времето.....Имайте търпение :smile:

Добре е ,че развенчавате митовете ,които витаят около акитите .За кучето ,което си избирало стопанин за цял живот и после страда , ако нещо се случи с него.
Но не е ли по добре да го свикнете от малко с волиерата , а не две години да се гледа като домашен любимец , а после да ходи да ражда във волиерата ? Доста по реално е от млади да привикват на живот на открито Пак би трябвало да се запознаете с навиците им,все пак вие сте развъдчика , а и по безболезнено ще е за кучето -раздялата с любимия собственик .А здравословното сьстояние едва ли се определя като се спи в легло,за това определено има доста по добри методи .
С никой развъдчик не ви сравнявам , няма база за сравнение !А още по малко ще ме интересува как ще се развиете в Македония (или Сърбия е ,незнам )? Предполагам че посещавате големите изложби - европейски и световни , сравнявайте се и се доказвайте там с вашето производство и дай боже някой ден с ваша линия , ако сте на прав път рано или късно ще бъдете оценена.

И просто разговора ми напомни за това Има ли общо кинологията с любовта към кучето

Цитат

За щастие, ние още не сме достигнали тези върхове на кинологията, за щастие повечето хора отглеждат кучета, защото ги обичат.
:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#4565 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 November 2015 - 06:44 PM

Показване на мнениетоChiita, в 03 November 2015 - 04:15 PM, написа:

И просто разговора ми напомни за това Има ли общо кинологията с любовта към кучето

Цитат

За щастие, ние още не сме достигнали тези върхове на кинологията, за щастие повечето хора отглеждат кучета, защото ги обичат.
:ae_085:

Много хубава статия!
Ще изкажа мнението си, което със сигурност ще засегне много хора, но това как ще се почувства някой няма да промени факта.
Кинолозите развъдчици в голяма степен приличат на ловците - и едното, и другото е хоби, което задоволява единствено егото на упражняващия хобито. И в едното, и в другото хоби, животни страдат по един или друг начин, пряко или косвено. Когато запиташ и едните, и другите, техният отговор е "Ние обичаме животните, грижим се за тях, те без нас няма да оцелеят"...

Но за мен животът на земята е като едно училище. В живота тук има много жестокост и страдание, под най-различна форма, открити или прикрити. Задача на всеки един човек е да избере пътя си - ще залита ли към т.нар. лошо или не. Светът няма да се промени, няма да настане утопична идилия, където цари доброто. Но крайната цел на всяка една душа е в даден момент да може да устоява и да избира пътя на доброто ...

Така че нямам намерение да споря с никого на тази тема, хубаво е понякога да се чува и различно мнение, пък който може и иска да мисли, нека го направи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4566 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2015 - 05:01 PM

Ще ви отговоря на всички при първа възможност :smile: времето ми е доста ограничено....

В развъдника ми расте едно "японско чудо" само на няколко месеца :wub:

Поздрави от мен :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4567 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2015 - 08:26 PM

Chiita, вие сте развъдник - нали ? Нямам време да се ровя във вашият профил...Ако е така писанието ви е на много махленско ниво за човек, който се занимава с развъждане. Моят начин на работа и развъдният ми план си е моя лична стратегия, аз не се интересувам от вашите породи, които развъждате. Ако случайно ми хареса някой, като начин на работа мога да се поровя за да получа повече информация.
Абе вие нормални ли сте?!?! Как може въобще да поставяте въпроса за заплождането на Казуми 2 поредни пъти след като това го има в развъдният правилник....Кучето е било младо и в перфектно здравословно състояние, защо да не се направи, ако развъдчика прецени - в случая аз! Какво вие мислите си е само ваш проблем - прилагайте си го на вашите кучета. За моите аз имам грижата :ab_041: Вземете малко разчупете закостенелият си мироглед и погледнете какво правят навън селекционерите.
Всичко, което пишете предизвиква в мен съжаление.......И въобще не личи, че не се интересувате от мен след като сте изчели всичко написано с цитати :ab_041:
А как ще се развия като селекционер въобще не знам и не го мисля, просто правя това, което обичам......И няма да се откажа от това за което мисля всеки ден ..... :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4568 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2015 - 08:51 PM

wind, повдигнахте една много деликатна тема за всички развъдници, по която може много да се говори... Какво всъщност се случва с кучето, когато се пенсионира? Кое е по-добро за него? Да остане в развъдника, или да отиде в приемно семейство?
Аз ви дадох отговор с действията си.....Взела съм трудно решение за себе си, но е в интерес на самото куче.

Има ли общо кинологията с любовта съм кучето?
Отговора ми е има.....Аз познавам хора, които се занимават с развъждане от години и много обичат кучетата си....Видях го в очите им, усетих го :wub: Не е само интерес, комплекси...или там още каквото се сетите......Има любов....Имена даже мога да цитирам :smile:
Мамка му - не всичко е загубено....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4569 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2015 - 07:38 AM

Chiita, ако ще оспорвате развъдният правилник го направете на друго място - с мен и моите кучета не се занимавайте!!!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4570 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2015 - 12:59 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 11 November 2015 - 08:51 PM, написа:

Има ли общо кинологията с любовта съм кучето?
Отговора ми е има.....Аз познавам хора, които се занимават с развъждане от години и много обичат кучетата си....Видях го в очите им, усетих го :wub: Не е само интерес, комплекси...или там още каквото се сетите......Има любов....Имена даже мога да цитирам :smile:
Мамка му - не всичко е загубено....

Питала съм много ловци, влизала съм нарочно в ловни форуми, за да успея да разбера тези хора. Няма ловец, който да не ми е отговорил, че не обича животните. Всички ловци обичат животните. Явно въпрос на тълкуване какво означава да обичаш. За тях любовта завършва с отстрел. Аз разбирам ловците, но не приемам, че те обичат животните.

Кинология и любов към кучето. Кучето като вид животно. А не своето собствено, своята порода. Ако развъдчиците обичат кучето като вид, ще разберат, че в условия на свръхпопулация от ненужни кучета по улиците и в приютите няма смисъл да развъждат. Или поне да не продават в България. Защото в България няма съвест, няма спазване на правила и закони и закупено от развъдчик куче рано или късно става причина да се народят мелези от тази порода. Факт е, че когато една порода стане модна, известно време след това започваме да намираме по улиците и в приютите поколение, вече нечистопородно и смесено, но все пак, от тази порода.
Поради тази причина аз разбирам развъдчиците кинолози, но не приемам, че те обичат кучетата като цяло. Иначе щяха да се замислят защо по улиците има толкова изхвърлени животни и каква е причината. И да не искат да продават свое животно в България, защото няма стопроцентова гаранция, че това тяхно животно няма да народи или заплоди нечистопородни, ненужни вече никому кученца, които да свършат зле. Но за това е нужно да се разшири мирогледа, да се помисли в перспектива напред, да се осъзнае собствената отговорност.
Това обаче може да се случи само ако е налице искрена обич към кучето като цяло, като вид същество, независимо от външния вид.

За мен и едните, и другите, просто са подвластни единствено на своето его и удоволствие.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема