Петя Кръстева, в 02 November 2015 - 12:37 PM, написа:
Кой казва, че Казуми е лоша ?!?! Казуми е от линията, която се развъждаше през последните 10 години на Балканите. Казуми даде добри поколения, но.....на мен за развъждане не ми е интересна вече. И това е нормално....Със същите линии са започнали маса други развъдници на Балканите, че даже и в момента работят с тях. Казуми имаше 3 поколения. Естествено последното е най-добро

Вие казахте , че сте я дали защото искате д а имате добри акити
"Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити,
логично е човек да си помисли че явно Казуми не е толкова добра .
Но да приемем ,че като се развивате ,развивате и погледа си и това ,което вчера ви се е струвало добро , утре няма да е толкова добро и няма да има място във вашето легло/развъдник.
Разгледах назад и все пак не мога да приема ,че е редно да се запложда през 6 месеца кучка и то да се повтаря една и сьща връзка ,с цел както някъде казвате, да има по евтинки акити като за нашия пазар .
Поздравления за третото, дано се е възстановила добре кучката след първите две и дано сега да изживее щастливо живота си с любим стопанин .
А.... моля ви се, не се изказвайте неподготвени - нищо не правя, ако ще е във вреда на кучето. За взетите решения заставам с цялата си отговорност. И нямам грешки до сега - кучетата ми са добре.
Отговарям ви и на другият въпрос - Когато купя куче то остава при мен в апратамента ми в София. Искам контакт с него - аз го искам.......трябва да знам навици, характер, здравословно състояние - всичко! Поне до 2 години живеят при мен.
И ако обичате не знам с кой развъдник ме сравнявате.......Как ще се развия като развъдчик ще покаже единствено времето.....Имайте търпение

Добре е ,че развенчавате митовете ,които витаят около акитите .За кучето ,което си избирало стопанин за цял живот и после страда , ако нещо се случи с него.
Но не е ли по добре да го свикнете от малко с волиерата , а не две години да се гледа като домашен любимец , а после да ходи да ражда във волиерата ? Доста по реално е от млади да привикват на живот на открито Пак би трябвало да се запознаете с навиците им,все пак вие сте развъдчика , а и по безболезнено ще е за кучето -раздялата с любимия собственик .А здравословното сьстояние едва ли се определя като се спи в легло,за това определено има доста по добри методи .
С никой развъдчик не ви сравнявам , няма база за сравнение !А още по малко ще ме интересува как ще се развиете в Македония (или Сърбия е ,незнам )? Предполагам че посещавате големите изложби - европейски и световни , сравнявайте се и се доказвайте там с вашето производство и дай боже някой ден с ваша линия , ако сте на прав път рано или късно ще бъдете оценена.
И просто разговора ми напомни за това
Има ли общо кинологията с любовта към кучето
Цитат
За щастие, ние още не сме достигнали тези върхове на кинологията, за щастие повечето хора отглеждат кучета, защото ги обичат.