Акита
Публикувано: 29 March 2016 - 10:37 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 16 April 2016 - 08:29 PM
Петя Кръстева, в 14 February 2014 - 09:23 PM, написа:
Никога не сме имали мокри рани. Просто кучето неистово си тръскаше главата, преди това, въпреки моите съмнения за осил, мъж ми каза, че на кучето "нищо му няма" и затова не обърнахме внимание. Но слава богу проблемът беше решен. След това 2 години псето не се тръскаше.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 16 April 2016 - 09:30 PM

Преди 4 месеца ни подариха женска американска акита, която много ни радва

Ето я нашата красавица:

Първите 2 месеца я хранихме само с Josera със сьомга и патешко. После един месец мина на свинско обезкостено месо, което и варихме. Сега е на FRISKIES Junior.
Вече е на 5 месеца и половина и е 27 кг. и е в отлична форма.
Обаче едно ме притеснява - много е гальовна към непознати, а знам, че са уж добри пазачи. Как може да стане малко по-резервирана към непознати хора?
Живеем в къща и тя е постоянно на двора, като дори повечето време е вързана, когато ни няма. Има достатъчно място за движение, защото синджира е вързан за кабел по който обикаля двора. Въпреки това, акита са ужасно адаптивни и тя не се трогва дали е вързана или пусната.
Публикувано: 23 April 2016 - 05:08 PM
Хубавото на американките е, че са малко по-меки. НО, само малко! Познавам развъдчици на тази порода, и знам, че не е много далеч от японката по нрав!
Много се радвам за вас! Дарявайте я с любов, защото тя го прави постоянно и безрезервно, без да иска нищо в отплата!
Още веднъж - поздрави, че сте избрали тази кралска, красива, и достойна за уважение и любов порода!

Публикувано: 23 April 2016 - 05:36 PM

Всъщност за теглото и аз бях обезпокоен, но намерих информация за теглото на американските:
http://www.akita-dog...ita_Weight.html
http://www.akc.org/dog-breeds/akita/
Очаквам нашата Ариса да стане 45-48 кг, така че на 6 месеца ми се вижда нормално да е около 30 кг. Иначе и осигуряваме доста физическо натоварване.
В обучението и обаче наистина май трябва да се действа доста твърдо - своенравна е, но когато покажа непоколебимост и твърдост, тя изпълнява всичко.
Дано наистина започне да показва териториално поведение и да я брани от непознати.
Сега няма пряк достъп до оградата и няма опасност някой да я отрови, но като навърши година ще има и до тогава трябва да сме я научили да не взема храна от непознати.
Публикувано: 13 May 2016 - 07:55 PM

Публикувано: 09 June 2016 - 08:46 PM

Публикувано: 05 July 2016 - 07:16 PM
Козината я решим, макар че няколко източника твърдят, че изресването стимулира порастването на нова... Но се справяме. Просто ремонтирахме целия апартамент и сложихме ламинат :)
Иначе, наистина е тежко положението... Но вече 6 години сме упорити, и той е наистина прекрасен!
Чисти се всеки ден, умишлено не взехме прахосмукачка с воден филтър, защото щеше да стане боза. Но не е чак толкова трудно, като се чисти по-често, се справяме и по-лесно. Прави ми впечатление, че сега на тази възраст козината не е толкова обемиста и в количества, както когато беше по-малък. Нямам представа защо. Но е факт. Лошото е, че времето влияе много, а то е доста непостоянно...Когато по принцип трябва да сменят козина (напролет - Март-Април-Май) температурите не са адекватни. А когато НЕ трябва да я сменят (Декември-Февруари) също - тоест по-топло е, и тогава става страшно...

Публикувано: 09 July 2016 - 04:56 PM
Пиши на ЛС на Петя, или тук, или в горния сайт. Но добре обмисли желанието си. Изключително своенравни животни, особено японката!

Публикувано: 30 July 2016 - 07:29 PM