Акита

Публикувано: 15 July 2012 - 11:17 PM
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

Публикувано: 16 July 2012 - 08:22 PM

Има още много, ма съм на работа и е бавен нета, затова не ми се занимава. Ест има и клипче, дето се топи във водата, ма все така мрази дълбокото и не припарва :) Това е от нас засега. Приятна вечер на всички

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

Публикувано: 16 July 2012 - 08:36 PM
 desi79, в 15 July 2012 - 11:17 PM, написа:
desi79, в 15 July 2012 - 11:17 PM, написа:
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?
А , коя е най-подходящата за 3 и половина месечна Акита ? :)
Ветеринара ми каза , че е от неправилно хранене преди да го взема ,нищо друго ,а да и че Роял Канин е най-добрата на пазара

Ако имаш предложения с радост бих ги прочел :)
Благодаря предварително :)

Публикувано: 16 July 2012 - 11:44 PM
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин
 .Нормално е да я препоръчват.
 .Нормално е да я препоръчват.Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.
Успех в излекуването на бебчо.

Елинор Рузвелт

Публикувано: 17 July 2012 - 07:51 AM
 desi79, в 16 July 2012 - 11:44 PM, написа:
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин
 .Нормално е да я препоръчват.Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.
Благодаря ти много за информацията , ще пробвам изброените от теб храни ..дано да ги яде :)
Като цяло проблема идва от това че не яде гранули..те сърбите са го хранили 2 месеца с ориз и с месо....сега трябва да отвиква

Публикувано: 17 July 2012 - 08:26 AM

Елинор Рузвелт

Публикувано: 17 July 2012 - 05:54 PM
 Важно е да го привикнеш по някакъв начин да приема гранулата. Всички, ама абсолютно всички кучовци обичат манджичка, или иначе казано - готвената наша храна!!!
  Важно е да го привикнеш по някакъв начин да приема гранулата. Всички, ама абсолютно всички кучовци обичат манджичка, или иначе казано - готвената наша храна!!!   И в това няма нищо лошо!!! Само дето в готвената наша храна не се съдържат всички необходими витамини, минерали и тям-подобни вещества, необходими за подрастващото животинче! Затова в ранна възраст, като вашата, трябва да се дава суха гранула, максимално повече. Какъв е изходът: Оставяш го Джаро 1 ден гладен. Ако не посегне към сухата гранула - прибираш купата и чааак на другия ден. Вярвай ми, действа. Хачико на 2-рия ден само като чу изсипването на гранулите в купата и дотърча като изоглавен... Нямаше сила да го спре да не ги изплющи!!!
  И в това няма нищо лошо!!! Само дето в готвената наша храна не се съдържат всички необходими витамини, минерали и тям-подобни вещества, необходими за подрастващото животинче! Затова в ранна възраст, като вашата, трябва да се дава суха гранула, максимално повече. Какъв е изходът: Оставяш го Джаро 1 ден гладен. Ако не посегне към сухата гранула - прибираш купата и чааак на другия ден. Вярвай ми, действа. Хачико на 2-рия ден само като чу изсипването на гранулите в купата и дотърча като изоглавен... Нямаше сила да го спре да не ги изплющи!!!   Сега, естествено нещата стоят по съвсем различен начин - аз лично, както много пъти съм писала, смесвам гранулата с варени пилешки дробчета, + малко бульон от тяхното варене, за овкусяване. За награда хапваме свинско рагу, купувано от Фантастико на килограм. Пилешките фенери и шийки са вариант на дробчетата - който твърди, че на кучетата една храна не им омръзва - може би е прав, но не и за АКИТАТА, сори, ама му се вкисват...независимо дали са дробчета, шийки, фенери или тям-подобни - яде ги максимум 1 месец и то в края на месеца със зор...
  Сега, естествено нещата стоят по съвсем различен начин - аз лично, както много пъти съм писала, смесвам гранулата с варени пилешки дробчета, + малко бульон от тяхното варене, за овкусяване. За награда хапваме свинско рагу, купувано от Фантастико на килограм. Пилешките фенери и шийки са вариант на дробчетата - който твърди, че на кучетата една храна не им омръзва - може би е прав, но не и за АКИТАТА, сори, ама му се вкисват...независимо дали са дробчета, шийки, фенери или тям-подобни - яде ги максимум 1 месец и то в края на месеца със зор...По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината...

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.
Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня...
 Извинявам се за израза, но това си е истината... По отношение на овкусяването: Деси е права, дори консерва със скумрия върши работа!
  Извинявам се за израза, но това си е истината... По отношение на овкусяването: Деси е права, дори консерва със скумрия върши работа!   
 А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето...
 И следобеда кихаше, като го гледам не е оклюмал, видимо му няма нищо...ама знам ли... Дайте кучешки ринолог...хора, за офталмолог знам, за хирург знам, ама за ринолог...не съм търсила досега..
 И следобеда кихаше, като го гледам не е оклюмал, видимо му няма нищо...ама знам ли... Дайте кучешки ринолог...хора, за офталмолог знам, за хирург знам, ама за ринолог...не съм търсила досега..BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 17 July 2012 - 08:53 PM
 lilianas, в 17 July 2012 - 05:54 PM, написа:
lilianas, в 17 July 2012 - 05:54 PM, написа:
 Важно е да го привикнеш по някакъв начин да приема гранулата. Всички, ама абсолютно всички кучовци обичат манджичка, или иначе казано - готвената наша храна!!!
  Важно е да го привикнеш по някакъв начин да приема гранулата. Всички, ама абсолютно всички кучовци обичат манджичка, или иначе казано - готвената наша храна!!!   И в това няма нищо лошо!!! Само дето в готвената наша храна не се съдържат всички необходими витамини, минерали и тям-подобни вещества, необходими за подрастващото животинче! Затова в ранна възраст, като вашата, трябва да се дава суха гранула, максимално повече. Какъв е изходът: Оставяш го Джаро 1 ден гладен. Ако не посегне към сухата гранула - прибираш купата и чааак на другия ден. Вярвай ми, действа. Хачико на 2-рия ден само като чу изсипването на гранулите в купата и дотърча като изоглавен... Нямаше сила да го спре да не ги изплющи!!!
  И в това няма нищо лошо!!! Само дето в готвената наша храна не се съдържат всички необходими витамини, минерали и тям-подобни вещества, необходими за подрастващото животинче! Затова в ранна възраст, като вашата, трябва да се дава суха гранула, максимално повече. Какъв е изходът: Оставяш го Джаро 1 ден гладен. Ако не посегне към сухата гранула - прибираш купата и чааак на другия ден. Вярвай ми, действа. Хачико на 2-рия ден само като чу изсипването на гранулите в купата и дотърча като изоглавен... Нямаше сила да го спре да не ги изплющи!!!   Сега, естествено нещата стоят по съвсем различен начин - аз лично, както много пъти съм писала, смесвам гранулата с варени пилешки дробчета, + малко бульон от тяхното варене, за овкусяване. За награда хапваме свинско рагу, купувано от Фантастико на килограм. Пилешките фенери и шийки са вариант на дробчетата - който твърди, че на кучетата една храна не им омръзва - може би е прав, но не и за АКИТАТА, сори, ама му се вкисват...независимо дали са дробчета, шийки, фенери или тям-подобни - яде ги максимум 1 месец и то в края на месеца със зор...
  Сега, естествено нещата стоят по съвсем различен начин - аз лично, както много пъти съм писала, смесвам гранулата с варени пилешки дробчета, + малко бульон от тяхното варене, за овкусяване. За награда хапваме свинско рагу, купувано от Фантастико на килограм. Пилешките фенери и шийки са вариант на дробчетата - който твърди, че на кучетата една храна не им омръзва - може би е прав, но не и за АКИТАТА, сори, ама му се вкисват...независимо дали са дробчета, шийки, фенери или тям-подобни - яде ги максимум 1 месец и то в края на месеца със зор...По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината...

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.
Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня...
 А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето...
 И следобеда кихаше, като го гледам не е оклюмал, видимо му няма нищо...ама знам ли... Дайте кучешки ринолог...хора, за офталмолог знам, за хирург знам, ама за ринолог...не съм търсила досега..
 И следобеда кихаше, като го гледам не е оклюмал, видимо му няма нищо...ама знам ли... Дайте кучешки ринолог...хора, за офталмолог знам, за хирург знам, ама за ринолог...не съм търсила досега..BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!!

Благодаря ти за съвета !
След ден ще пробвам с овкусяването понеже съм му поръчал Eukanuba и Orijen , да видя коя ще яде повече ,а и съм поръчал малко кучешка храна в консерви да я смесвам с гранулата дано да има ефект.
Искам само да попитам за тази храна Taste of the wild понеже не видях да има за подрастващи кучета , кога мога да почна да го храня с нея ?

Публикувано: 17 July 2012 - 09:14 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 17 July 2012 - 11:43 PM

http://zoomall.bg/%D...of-the-Wild-408
http://www.shop.zoom...f-the-wild.html
Друга много добра марка гранула е Oliver´s Petfood.
http://e-dogshop.eu/ онлайн магазин
http://olivers-bg.com/ официалната страница на вносителят

Елинор Рузвелт

Публикувано: 17 July 2012 - 11:57 PM

Публикувано: 18 July 2012 - 12:07 AM
Taste of the wild puppy има,но явно не се внася в Бг. Тя е съвсем нова.Като минус отчитам факта ,че няма упоменато количество калций и фосфор. Нормалната им формула е за кучета от всички породи и възрасти. За ваше успокоение след тримесечно хранене с която и да е храна си пускате кръвна проба и разбирате дали влияе добре на вашето куче.Дали ще продължите с даването на калций при смяна на храната трябва да обсъдите с ветеринарният си лекар.Липсата на калций е лоша ,но предозирането му е още по-зле.Направете сравнение между количеството калций в старата и новата храна.С Ориджен непременно направете плавно преминаване.Не намирам пост на Весела 5 ,където е обяснила за Ориджен специално при малките кучета.Дори и да се появи разстройство е нормално,защото гранулата е силно концентрирана ,а стомаха на малкото куче не е добре развит или нещо от сорта.
Поздрави

Елинор Рузвелт

Публикувано: 18 July 2012 - 12:20 AM
 ShiBumi_GirL, в 17 July 2012 - 10:57 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 17 July 2012 - 10:57 PM, написа:
И аз не съм фенка на консервите.Няма определена причина,но не ми вдъхват доверие.Предпочитам рибни консерви със зехтин от Лидъл,сардина или риба тон.Доста по-евтино от известна марка кучешка консерва.Или сварявате едно пиле или каквото и да е месо и добавяте от бульона.но първо опитайте без овкусители както Ви посъветваха.Няма да умре от глад дори и да се поинати малко :)

Елинор Рузвелт

Публикувано: 18 July 2012 - 12:27 AM

Публикувано: 18 July 2012 - 12:33 AM
 Letty, в 17 July 2012 - 11:27 PM, написа:
Става въпрос за овкусяване на гранулата не за хранене с консерви.

Елинор Рузвелт

Публикувано: 18 July 2012 - 04:15 PM
 Васил Василев, в 17 July 2012 - 07:51 AM, написа:
Васил Василев, в 17 July 2012 - 07:51 AM, написа:
Благодаря ти много за информацията , ще пробвам изброените от теб храни ..дано да ги яде :)
Като цяло проблема идва от това че не яде гранули..те сърбите са го хранили 2 месеца с ориз и с месо....сега трябва да отвиква
Здравейте ето във тоя сайт я има тая храна както и много други храни Taste of the wild

Публикувано: 18 July 2012 - 04:17 PM
 desi79, в 18 July 2012 - 12:33 AM, написа:
desi79, в 18 July 2012 - 12:33 AM, написа:
Става въпрос за овкусяване на гранулата не за хранене с консерви.
Точно така Деси (все още не съм получил консервите :)
Днес сутринта пробвах с една консерва риба тон (разделих я на 4-ри за всяко едно хранене по 1/4) смесих я с Роял Канина и нищо не остана
 , но не ми харесва че гълта гранулите ,а трябва да  ги дъвче нали сега си сменя зъбите.
  , но не ми харесва че гълта гранулите ,а трябва да  ги дъвче нали сега си сменя зъбите.

Публикувано: 18 July 2012 - 05:55 PM
Васко, просто трябва да пробваш различни храни и да наблюдаваш как се отразява на кучето. Това личи по козината, общото му състояние, погледа дори....Както всички знаем всеки един организъм си е отделна вселена и всичко е много индивидуално, ако на едно куче определена храна действа добре, то на друго може да е обратното. Колкото и да е скъпа една суха храна, колкото и да те убеждават, че тя дава всичко необходимо на кучето аз не смятам, че е така - напротив има изследвания, че причинява бъбречна недостатъчност, ако кучето се храни само с нея! Пък и никъде не видях да има изследвания за продължителността на живота на куче хранено само със суха храна и куче хранено с натурални продукти! Все си мисля, че всичко е индустрия...

Много се радвам, че сте активни и най-после от тази тема може да се черпят и съвети

Всички сте страхотни и очаквам нови снимки

Ето, малко снимки от нас и нашето лято през 2012година

Някои  тичат, други докато отмиват препиканите  кипариси
 Някои  тичат, други докато отмиват препиканите  кипариси  
  Мога да прескоча, но не искам да разочаровам стопанката си
 Мога да прескоча, но не искам да разочаровам стопанката си  
  На разходка до Струпешкия манастир, който се намира на 2 километра от къщата ни
 На разходка до Струпешкия манастир, който се намира на 2 километра от къщата ни Три в едно
 Три в едно  
  Не винаги гладат в различни посоки
 Не винаги гладат в различни посоки  особено, ако влезе непознат.....Това, което ми прави впечатление, че не допускат и деца,  абе.....чешити голими са
 особено, ако влезе непознат.....Това, което ми прави впечатление, че не допускат и деца,  абе.....чешити голими са  
  Кazumi
 Кazumi Himera
 Himera  Много спокойно куче, винаги съм си мислила, че би била отличен придружител на хора с увреждания. Много хора идвайки да ги видят се влюбват в нея
 Много спокойно куче, винаги съм си мислила, че би била отличен придружител на хора с увреждания. Много хора идвайки да ги видят се влюбват в нея  Любимка е и на сестра ми!
 Любимка е и на сестра ми! Kirei и  Kazumi с майка ми
 Kirei и  Kazumi с майка ми  
  Kirei в момента е без козина
 Kirei в момента е без козина  
  Божеее, този поглед ще ме преследва до края на дните ми
 Божеее, този поглед ще ме преследва до края на дните ми  

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

Публикувано: 18 July 2012 - 07:19 PM
http://forum.dog.bg/...0&#entry1057403

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +