Акита
Публикувано: 15 July 2012 - 11:17 PM
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 16 July 2012 - 08:22 PM

Има още много, ма съм на работа и е бавен нета, затова не ми се занимава. Ест има и клипче, дето се топи във водата, ма все така мрази дълбокото и не припарва :) Това е от нас засега. Приятна вечер на всички

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 16 July 2012 - 08:36 PM
desi79, в 15 July 2012 - 11:17 PM, написа:
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?
А , коя е най-подходящата за 3 и половина месечна Акита ? :)
Ветеринара ми каза , че е от неправилно хранене преди да го взема ,нищо друго ,а да и че Роял Канин е най-добрата на пазара

Ако имаш предложения с радост бих ги прочел :)
Благодаря предварително :)
Публикувано: 16 July 2012 - 11:44 PM
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин

Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.
Успех в излекуването на бебчо.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 July 2012 - 07:51 AM
desi79, в 16 July 2012 - 11:44 PM, написа:
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин

Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.
Благодаря ти много за информацията , ще пробвам изброените от теб храни ..дано да ги яде :)
Като цяло проблема идва от това че не яде гранули..те сърбите са го хранили 2 месеца с ориз и с месо....сега трябва да отвиква
Публикувано: 17 July 2012 - 08:26 AM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 July 2012 - 05:54 PM

По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината...

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.
Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня...

А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето...

BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 17 July 2012 - 08:53 PM
lilianas, в 17 July 2012 - 05:54 PM, написа:

По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината...

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.
Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня...

А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето...

BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!!

Благодаря ти за съвета !
След ден ще пробвам с овкусяването понеже съм му поръчал Eukanuba и Orijen , да видя коя ще яде повече ,а и съм поръчал малко кучешка храна в консерви да я смесвам с гранулата дано да има ефект.
Искам само да попитам за тази храна Taste of the wild понеже не видях да има за подрастващи кучета , кога мога да почна да го храня с нея ?
Публикувано: 17 July 2012 - 09:14 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 17 July 2012 - 11:43 PM

http://zoomall.bg/%D...of-the-Wild-408
http://www.shop.zoom...f-the-wild.html
Друга много добра марка гранула е Oliver´s Petfood.
http://e-dogshop.eu/ онлайн магазин
http://olivers-bg.com/ официалната страница на вносителят

Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 July 2012 - 11:57 PM
Публикувано: 18 July 2012 - 12:07 AM
Taste of the wild puppy има,но явно не се внася в Бг. Тя е съвсем нова.Като минус отчитам факта ,че няма упоменато количество калций и фосфор. Нормалната им формула е за кучета от всички породи и възрасти. За ваше успокоение след тримесечно хранене с която и да е храна си пускате кръвна проба и разбирате дали влияе добре на вашето куче.Дали ще продължите с даването на калций при смяна на храната трябва да обсъдите с ветеринарният си лекар.Липсата на калций е лоша ,но предозирането му е още по-зле.Направете сравнение между количеството калций в старата и новата храна.С Ориджен непременно направете плавно преминаване.Не намирам пост на Весела 5 ,където е обяснила за Ориджен специално при малките кучета.Дори и да се появи разстройство е нормално,защото гранулата е силно концентрирана ,а стомаха на малкото куче не е добре развит или нещо от сорта.
Поздрави

Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 July 2012 - 12:20 AM
ShiBumi_GirL, в 17 July 2012 - 10:57 PM, написа:
И аз не съм фенка на консервите.Няма определена причина,но не ми вдъхват доверие.Предпочитам рибни консерви със зехтин от Лидъл,сардина или риба тон.Доста по-евтино от известна марка кучешка консерва.Или сварявате едно пиле или каквото и да е месо и добавяте от бульона.но първо опитайте без овкусители както Ви посъветваха.Няма да умре от глад дори и да се поинати малко :)

Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 July 2012 - 12:27 AM
Публикувано: 18 July 2012 - 12:33 AM
Letty, в 17 July 2012 - 11:27 PM, написа:
Става въпрос за овкусяване на гранулата не за хранене с консерви.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 July 2012 - 04:15 PM
Васил Василев, в 17 July 2012 - 07:51 AM, написа:
desi79, в 16 July 2012 - 11:44 PM, написа:

Благодаря ти много за информацията , ще пробвам изброените от теб храни ..дано да ги яде :)
Като цяло проблема идва от това че не яде гранули..те сърбите са го хранили 2 месеца с ориз и с месо....сега трябва да отвиква
Здравейте ето във тоя сайт я има тая храна както и много други храни Taste of the wild
Публикувано: 18 July 2012 - 04:17 PM
desi79, в 18 July 2012 - 12:33 AM, написа:
Letty, в 17 July 2012 - 11:27 PM, написа:
Става въпрос за овкусяване на гранулата не за хранене с консерви.
Точно така Деси (все още не съм получил консервите :)
Днес сутринта пробвах с една консерва риба тон (разделих я на 4-ри за всяко едно хранене по 1/4) смесих я с Роял Канина и нищо не остана

Публикувано: 18 July 2012 - 05:55 PM
Васко, просто трябва да пробваш различни храни и да наблюдаваш как се отразява на кучето. Това личи по козината, общото му състояние, погледа дори....Както всички знаем всеки един организъм си е отделна вселена и всичко е много индивидуално, ако на едно куче определена храна действа добре, то на друго може да е обратното. Колкото и да е скъпа една суха храна, колкото и да те убеждават, че тя дава всичко необходимо на кучето аз не смятам, че е така - напротив има изследвания, че причинява бъбречна недостатъчност, ако кучето се храни само с нея! Пък и никъде не видях да има изследвания за продължителността на живота на куче хранено само със суха храна и куче хранено с натурални продукти! Все си мисля, че всичко е индустрия...

Много се радвам, че сте активни и най-после от тази тема може да се черпят и съвети

Всички сте страхотни и очаквам нови снимки

Ето, малко снимки от нас и нашето лято през 2012година

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 18 July 2012 - 07:19 PM
http://forum.dog.bg/...0&#entry1057403

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/