Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2581 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2012 - 11:17 PM

А замисляли ли сте се за смяна на храната? Роял Канин отдавна не е най-добрата храна ,която може да се намери на пазара.
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2582 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2012 - 08:22 PM

И ние днес избягахме от 44 градуса на сянка с ходене до балкана (Попина Лъка) Ето и малко документация :):):)

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Има още много, ма съм на работа и е бавен нета, затова не ми се занимава. Ест има и клипче, дето се топи във водата, ма все така мрази дълбокото и не припарва :) Това е от нас засега. Приятна вечер на всички Качена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2583 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2012 - 08:36 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 15 July 2012 - 11:17 PM, написа:

А замисляли ли сте се за смяна на храната? Роял Канин отдавна не е най-добрата храна ,която може да се намери на пазара.
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?

А , коя е най-подходящата за 3 и половина месечна Акита ? :)

Ветеринара ми каза , че е от неправилно хранене преди да го взема ,нищо друго ,а да и че Роял Канин е най-добрата на пазара :flagbg:

Ако имаш предложения с радост бих ги прочел :)

Благодаря предварително :)

#2584 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2012 - 11:44 PM

Aми конкретно предложение нямам,но пък храни като Acana, Origen,Taste of the wild са доста над нивото на Роял Канин.Общо взето храненето на кучетата не се дели на породи.Качествената гранула си е качествена-с високо съдържание на месо,без зърно,с достатъчно съдържание на калций,хондропротектори,витамини и минерали.естествено натуралното хранене е най-добро за кучетата,но при липса на време,възможност или познания качествената гранула е приемлив заместител.С добавки за козина и всичко е на шест.
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин :smile: .Нормално е да я препоръчват.
Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.
Успех в излекуването на бебчо.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2585 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 07:51 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 16 July 2012 - 11:44 PM, написа:

Aми конкретно предложение нямам,но пък храни като Acana, Origen,Taste of the wild са доста над нивото на Роял Канин.Общо взето храненето на кучетата не се дели на породи.Качествената гранула си е качествена-с високо съдържание на месо,без зърно,с достатъчно съдържание на калций,хондропротектори,витамини и минерали.естествено натуралното хранене е най-добро за кучетата,но при липса на време,възможност или познания качествената гранула е приемлив заместител.С добавки за козина и всичко е на шест.
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин :smile: .Нормално е да я препоръчват.
Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.

Благодаря ти много за информацията , ще пробвам изброените от теб храни ..дано да ги яде :)
Като цяло проблема идва от това че не яде гранули..те сърбите са го хранили 2 месеца с ориз и с месо....сега трябва да отвиква

#2586 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 08:26 AM

Може да слагате по една лъжичка за овкусяване от каквото и да е-ориз,макарони,сардина от консерва в зехтин,зехтин.Каквото се сетите.На малкото ми куче овкусявам така Origen,с Taste of the wild и Acana не овкусявам.Рибните консерви са идеални и за козината.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2587 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 05:54 PM

Васко, с какво са го хранили сърбите ИЧ не е важно! :ab_041: Важно е да го привикнеш по някакъв начин да приема гранулата. Всички, ама абсолютно всички кучовци обичат манджичка, или иначе казано - готвената наша храна!!! :ba_025: И в това няма нищо лошо!!! Само дето в готвената наша храна не се съдържат всички необходими витамини, минерали и тям-подобни вещества, необходими за подрастващото животинче! Затова в ранна възраст, като вашата, трябва да се дава суха гранула, максимално повече. Какъв е изходът: Оставяш го Джаро 1 ден гладен. Ако не посегне към сухата гранула - прибираш купата и чааак на другия ден. Вярвай ми, действа. Хачико на 2-рия ден само като чу изсипването на гранулите в купата и дотърча като изоглавен... Нямаше сила да го спре да не ги изплющи!!! :ab_041: Сега, естествено нещата стоят по съвсем различен начин - аз лично, както много пъти съм писала, смесвам гранулата с варени пилешки дробчета, + малко бульон от тяхното варене, за овкусяване. За награда хапваме свинско рагу, купувано от Фантастико на килограм. Пилешките фенери и шийки са вариант на дробчетата - който твърди, че на кучетата една храна не им омръзва - може би е прав, но не и за АКИТАТА, сори, ама му се вкисват...независимо дали са дробчета, шийки, фенери или тям-подобни - яде ги максимум 1 месец и то в края на месеца със зор...

По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината... :md_064:

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.

Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня... :ab_041: Извинявам се за израза, но това си е истината... По отношение на овкусяването: Деси е права, дори консерва със скумрия върши работа! :ba_025:

А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето... :dh_188: И следобеда кихаше, като го гледам не е оклюмал, видимо му няма нищо...ама знам ли... Дайте кучешки ринолог...хора, за офталмолог знам, за хирург знам, ама за ринолог...не съм търсила досега..

BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!! :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2588 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 08:53 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 17 July 2012 - 05:54 PM, написа:

Васко, с какво са го хранили сърбите ИЧ не е важно! :ab_041: Важно е да го привикнеш по някакъв начин да приема гранулата. Всички, ама абсолютно всички кучовци обичат манджичка, или иначе казано - готвената наша храна!!! :ba_025: И в това няма нищо лошо!!! Само дето в готвената наша храна не се съдържат всички необходими витамини, минерали и тям-подобни вещества, необходими за подрастващото животинче! Затова в ранна възраст, като вашата, трябва да се дава суха гранула, максимално повече. Какъв е изходът: Оставяш го Джаро 1 ден гладен. Ако не посегне към сухата гранула - прибираш купата и чааак на другия ден. Вярвай ми, действа. Хачико на 2-рия ден само като чу изсипването на гранулите в купата и дотърча като изоглавен... Нямаше сила да го спре да не ги изплющи!!! :ab_041: Сега, естествено нещата стоят по съвсем различен начин - аз лично, както много пъти съм писала, смесвам гранулата с варени пилешки дробчета, + малко бульон от тяхното варене, за овкусяване. За награда хапваме свинско рагу, купувано от Фантастико на килограм. Пилешките фенери и шийки са вариант на дробчетата - който твърди, че на кучетата една храна не им омръзва - може би е прав, но не и за АКИТАТА, сори, ама му се вкисват...независимо дали са дробчета, шийки, фенери или тям-подобни - яде ги максимум 1 месец и то в края на месеца със зор...

По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината... :md_064:

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.

Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня... :ab_041: Извинявам се за израза, но това си е истината... По отношение на овкусяването: Деси е права, дори консерва със скумрия върши работа! :ba_025:

А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето... :dh_188: И следобеда кихаше, като го гледам не е оклюмал, видимо му няма нищо...ама знам ли... Дайте кучешки ринолог...хора, за офталмолог знам, за хирург знам, ама за ринолог...не съм търсила досега..

BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!! :wub:

Благодаря ти за съвета !

След ден ще пробвам с овкусяването понеже съм му поръчал Eukanuba и Orijen , да видя коя ще яде повече ,а и съм поръчал малко кучешка храна в консерви да я смесвам с гранулата дано да има ефект.
Искам само да попитам за тази храна Taste of the wild понеже не видях да има за подрастващи кучета , кога мога да почна да го храня с нея ?

#2589 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 09:14 PM

Консервите ще яде безотказно!!! За храната която споменаваш, не е разпространена в БГ, това е някаква храна, която други са ползвали, но не е достигнала до простосмъртните в БГ- пробвай, както ти казах по малко- после ще имаш коментар! :ba_025:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2590 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 11:43 PM

Има,има и за "простосмъртните" :smile:
http://zoomall.bg/%D...of-the-Wild-408
http://www.shop.zoom...f-the-wild.html
Друга много добра марка гранула е Oliver´s Petfood.
http://e-dogshop.eu/ онлайн магазин
http://olivers-bg.com/ официалната страница на вносителят
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2591 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 July 2012 - 11:57 PM

за консервираната храна:
http://forum.dog.bg/-t6691.html
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2592 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2012 - 12:07 AM

Нарочно нов пост
Taste of the wild puppy има,но явно не се внася в Бг. Тя е съвсем нова.Като минус отчитам факта ,че няма упоменато количество калций и фосфор. Нормалната им формула е за кучета от всички породи и възрасти. За ваше успокоение след тримесечно хранене с която и да е храна си пускате кръвна проба и разбирате дали влияе добре на вашето куче.Дали ще продължите с даването на калций при смяна на храната трябва да обсъдите с ветеринарният си лекар.Липсата на калций е лоша ,но предозирането му е още по-зле.Направете сравнение между количеството калций в старата и новата храна.С Ориджен непременно направете плавно преминаване.Не намирам пост на Весела 5 ,където е обяснила за Ориджен специално при малките кучета.Дори и да се появи разстройство е нормално,защото гранулата е силно концентрирана ,а стомаха на малкото куче не е добре развит или нещо от сорта.
Поздрави
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2593 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2012 - 12:20 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 July 2012 - 10:57 PM, написа:

за консервираната храна:
http://forum.dog.bg/-t6691.html

И аз не съм фенка на консервите.Няма определена причина,но не ми вдъхват доверие.Предпочитам рибни консерви със зехтин от Лидъл,сардина или риба тон.Доста по-евтино от известна марка кучешка консерва.Или сварявате едно пиле или каквото и да е месо и добавяте от бульона.но първо опитайте без овкусители както Ви посъветваха.Няма да умре от глад дори и да се поинати малко :)
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2594 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2012 - 12:27 AM

Консервите не са добра идея, при все, че съдържат 80% вода. В този ред на мисли кучето трябва да изяде 1 кг консерва, за да се наяде така да се каже, докато ако са гранули то ще изяде 300 гр. и ще е сито. Тъй, че и аз съм против консервите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2595 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2012 - 12:33 AM

Показване на мнениетоLetty, в 17 July 2012 - 11:27 PM, написа:

Консервите не са добра идея, при все, че съдържат 80% вода. В този ред на мисли кучето трябва да изяде 1 кг консерва, за да се наяде така да се каже, докато ако са гранули то ще изяде 300 гр. и ще е сито. Тъй, че и аз съм против консервите.

Става въпрос за овкусяване на гранулата не за хранене с консерви.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2596 Потребителят е офлайн   tanq_aira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 04:15 PM

Показване на мнениетоВасил Василев, в 17 July 2012 - 07:51 AM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 16 July 2012 - 11:44 PM, написа:

Благодаря ти много за информацията , ще пробвам изброените от теб храни ..дано да ги яде :)
Като цяло проблема идва от това че не яде гранули..те сърбите са го хранили 2 месеца с ориз и с месо....сега трябва да отвиква

Здравейте ето във тоя сайт я има тая храна както и много други храни Taste of the wild

#2597 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 04:17 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 18 July 2012 - 12:33 AM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 17 July 2012 - 11:27 PM, написа:

Става въпрос за овкусяване на гранулата не за хранене с консерви.

Точно така Деси (все още не съм получил консервите :)

Днес сутринта пробвах с една консерва риба тон (разделих я на 4-ри за всяко едно хранене по 1/4) смесих я с Роял Канина и нищо не остана :ba_025: , но не ми харесва че гълта гранулите ,а трябва да ги дъвче нали сега си сменя зъбите.

#2598 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 05:55 PM

Здравейте!

Васко, просто трябва да пробваш различни храни и да наблюдаваш как се отразява на кучето. Това личи по козината, общото му състояние, погледа дори....Както всички знаем всеки един организъм си е отделна вселена и всичко е много индивидуално, ако на едно куче определена храна действа добре, то на друго може да е обратното. Колкото и да е скъпа една суха храна, колкото и да те убеждават, че тя дава всичко необходимо на кучето аз не смятам, че е така - напротив има изследвания, че причинява бъбречна недостатъчност, ако кучето се храни само с нея! Пък и никъде не видях да има изследвания за продължителността на живота на куче хранено само със суха храна и куче хранено с натурални продукти! Все си мисля, че всичко е индустрия... :smile:
Много се радвам, че сте активни и най-после от тази тема може да се черпят и съвети :smile:
Всички сте страхотни и очаквам нови снимки :wub:
Ето, малко снимки от нас и нашето лято през 2012година :smile:
Прикачена снимка Някои тичат, други докато отмиват препиканите кипариси :ab_041:
Прикачена снимка Мога да прескоча, но не искам да разочаровам стопанката си :smile:
Прикачена снимка На разходка до Струпешкия манастир, който се намира на 2 километра от къщата ни
Прикачена снимка Три в едно :wub:
Прикачена снимка Не винаги гладат в различни посоки :dog: особено, ако влезе непознат.....Това, което ми прави впечатление, че не допускат и деца, абе.....чешити голими са :ab_041:
Прикачена снимка Кazumi
Прикачена снимка Himera
Прикачена снимка Много спокойно куче, винаги съм си мислила, че би била отличен придружител на хора с увреждания. Много хора идвайки да ги видят се влюбват в нея :wub: Любимка е и на сестра ми!
Прикачена снимка Kirei и Kazumi с майка ми :wub:
Прикачена снимка Kirei в момента е без козина :smile:
Прикачена снимка Божеее, този поглед ще ме преследва до края на дните ми :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2599 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2012 - 06:49 PM

Нашия Хачо сега по жегите не си дояждаше ганулите,та реших да ги увкося със ориз,риба и зехтин.Страшен ефект,благодарение на съветите от форума :ba_025:

#2600 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 07:19 PM

намерих куче порода акита ино около 3-4 годишно.мъжко.тел.0897963463 - копирано от под форум без дом

http://forum.dog.bg/...0&#entry1057403
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема