Акита
Публикувано: 26 September 2012 - 08:54 PM

Публикувано: 26 September 2012 - 08:56 PM

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 26 September 2012 - 09:27 PM
Публикувано: 26 September 2012 - 09:42 PM
Петя, бездомни в Лондон = 0. Има кучета с просяци по стейшъните, милите, много са жални. Иначе времето е много кофти, само вали, и е студено... Домашни любимци има, но предимно британски булдоци, булдоци, абе едри породи.

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 26 September 2012 - 09:55 PM

Публикувано: 26 September 2012 - 10:53 PM
lilianas, в 25 September 2012 - 09:32 PM, написа:

E, неее.....просто ще взема да си кажа....Тез измислени филмови истории на някой друг Моля

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 27 September 2012 - 09:16 AM

Публикувано: 27 September 2012 - 09:46 AM
lilianas, в 10 June 2012 - 09:48 PM, написа:
Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата.

Дали правилно съм разбрала - Хачи си е вкъщи, дъвче саламка, а чужд човек го пипа по главата?..Момичето е ухапано?
Аз тук агресия от страна на кучето не виждам...
Публикувано: 27 September 2012 - 09:59 AM
Това, което се случва с Хачи е заложено във всяка една акита - виждам го и в моите кучета. Затова и друг път съм казвала, че акитата не е куче за всеки и не се препоръчва на хора без опит в отглеждането на кучета. Ако се взрете в очите на моят Кирей, когато види друго мъжко куче ще видите желанието му за доминатност, мъст, агресия.......Той е способен от убие друго куче само и само да се докаже като лидер. Който не е виждал бой между акити, само той не знае за какво става въпрос. Това е недостатък на породата и всичко се корени в миналото - това е порода, която навремето е селектирана за бой на кучета. Ето и малко история :
"В епохата Мейхи (1868-1912) на мода били кучешките боеве, започнали да кръстосват акита отначало с шикоку ину, бойна порода, от която впоследствие произлязла тоза ину. Едновременно протичало дейно преливане на кръв от молосоидни кучета – санбернари, английски мастифи, немски догове, чийто внос от Европа станал все по-усилен."

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 27 September 2012 - 10:03 AM
Хора,ако някой знае какво става нека да сподели.Не е честно към останалите да пуснеш бомбата и до там.Не става въпрос за любопитство,аз поне го мисля този непослушен Хачи.Разрешение винаги има.Трима треньори по общо послушание явно не са разрешили проблема.Има хора занимаващи се с поведението и реално помагащи при такива проблеми.
lilianas, сигурна съм ,че четете.Понякога повече глави мислят по-добре от една,а и все пак няма да има емоционално обвързани.Не спирайте да пишете.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 27 September 2012 - 10:23 AM
desi79, в 27 September 2012 - 08:03 AM, написа:
Хора,ако някой знае какво става нека да сподели.Не е честно към останалите да пуснеш бомбата и до там.Не става въпрос за любопитство,аз поне го мисля този непослушен Хачи.Разрешение винаги има.Трима треньори по общо послушание явно не са разрешили проблема.Има хора занимаващи се с поведението и реално помагащи при такива проблеми.
lilianas, сигурна съм ,че четете.Понякога повече глави мислят по-добре от една,а и все пак няма да има емоционално обвързани.Не спирайте да пишете.
Хачи е при семейството си и е добре! Лили не чете и не пише, защото е много разтроена......Ще ви отговори скоро тук, само малко да се възстанови. Това, което ми сподели по телефона е много интересно, но оставям на нея да го разкаже.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 28 September 2012 - 10:58 PM

Ей ме вна!!! Седя си тук в момента и чета. В интерес на истината, не съм чела от момента на публикацията си. Ако някой от тук си мисли, че търся внимание, или се вкарвам в сапунени сериали - просто СЕРИОЗНО Е СБЪРКАЛ!!!

Какво ми костваше да обикалям половин ден по ветеринари и да питам някой ще приспи ли аджеба това красиво животно, няма да обяснявам, и няма да разказвам, а и на НИКОГО НЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА ГО ПОЧУВСТВА!!!
Какво разбрах в крайна сметка, обаче: Нашите ветеринари (поне в нашия квартал) са изключително хуманни, изключително НЕ ПОЗНАВАТ породата, или просто за изключителни шубета. И разбрах нещо, което на никого не пожелавам да разбере - да се изправиш пред ИЗБОР, който е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖЕН! И като казвам ПОЧТИ - факт, защото това животинче го взимаш от бебе, гледаш го като собствено дете...но то все пак си остава КУЧЕТО в семейството. Само дето чувствата са различни от думите и разума...Не, наистина не пожелавам на никого от вас да изпита това!!! Да се постави пред такава дилема, и да търси изход...(за себе си лично - го разбирам, но за ветеринарите все още се чудя... те предлагат дадена услуга, и всъщност се оказа че не я предлагат, или просто бягат от някаква отговорност, типично по български)
СПОКОЙНО. Хачи е жив и здрав и е заточен в провинцията. Както написах току-що в едно лично съобщение: Не съм сигурна дали повече ще мога да го погледна с тези очи, с които съм го гледала досега! Не съм сигурна и кога ще го върна в къщи. Едно нещо обаче установих: МНОГО ХОРА ЧЕТАТ, ИНТЕРЕСУВАТ СЕ, НО НЕ ПИШАТ!!! Преди 1 седмица във форума се въртяхме 3-4 човека. Сега изведнъж - порой от мнения. Много се радвам за което! Жалко е обаче, че само такава причина може да ги мотивира...

Както многократно съм споменала - Хачи си е минал страхотния курс на обучение. След като установих, че агресията му е голяма, дори се обърнах към друг треньор за частни посещения - и това мина. И стопаните съм ковала и напътствала и съм се опитвала да им набия в кухите лейки, че на това животно му трябва ЗДРАВА РЪКА, а не меко сърце. Мекото сърце си се подразбира, но не трябва да се показва при акитата.
Тренировките са му налице. И всичко останало му е налице. Но това просто е АКИТА. Тя не се дава, не се продава, а пък да се подарява - ич-барем. И майната му на Сизър Милан, мили приятели. Това дето го разправя непрекъснато за стопаните - за акитата не важи!!! Аз съм нервна, ама мъж ми е безкрайно спокоен. Даже притеснително спокоен

В случая и моя син има вина, това не го отричам. Но детето се е намесило, за да не стане касапница.
Не знам дали съм ви казвала, но лично съм се сблъсквала със случай на оплакване срещу Немска овчарка (от човек - до съда) и кучето го прибраха за 1 месец в нещо като затвор ли е, приют ли е, не знам. Това куче почина миналата година (от възраст и болести), но просто не беше същото като си го прибраха.
Е, аз не искам да ми взимат Хачи насилствено, да го пращат някъде, и после да си прибера смазано животно.
И не искам да натоваря НЯКОГО с такова същество, което в момента в който му посегнеш, голи зъби, ръмжи и налита. Говоря за външни хора, естествено, външни животни. Всичко, до което като малък се е докоснал, поиграл, общувал (а вярвайте ми, социализирах го непрекъснато!!!) няма проблем. Но ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРОБЛЕМ!
Хайде, непишещи досега приятели, споделете вашите акити как реагират на външни хора, кучета, котки и т.н.
Очаквам с нетърпение коментарите ви!
Поздрави от мен (и все още живия, но изпратен на заточение Хачи)!

Извинявай, Пете! В изблиците си, просто не изкоментирах, това, което вече ти казах по телефона, но нека го направя публично: Ками е УБИЕЦ!!! Няма такова същество, просто! Страхотна е, убийствена стойка и осанка!!! Да ти е жива и здрава!!! И ти - да я гледаш и да се радваш на всичките си любимци!!!
desi79 - Благодаря ти за загрижеността! Хачи е жив-здрав засега. Да, много е умен, да много е харесван. Но, не, не е любвеобилен. Тук е, предполагам ще продължи да бъде член на форума в мое лице, засега. Не обещавам обаче, да не предприемам крути мерки, просто защото в един момент може да се случи най-лошото (Да не дава Вселената!!!) Не ми се случва за първи път да му се заканвам по този начин. За първи път обаче съм толкова сериозна. И затова е коментарът ми по-горе.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 29 September 2012 - 12:32 AM
dile, в 27 September 2012 - 09:46 AM, написа:
lilianas, в 10 June 2012 - 09:48 PM, написа:
Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата.

Дали правилно съм разбрала - Хачи си е вкъщи, дъвче саламка, а чужд човек го пипа по главата?..Момичето е ухапано?
Аз тук агресия от страна на кучето не виждам...
Момичето и до момента си носи отпечатъка на захапката му, при положение, че ТЯ му даде саламката. И в момента, в който я захапа, по нейни думи: "Просто имах усещането, че ръката ми се чупи. И в следващия момент оставам без ръка." Дясна ръка, медицинска сестра, на другия ден е на работа...къде ли да търся агресията...?
Всъщност, като прочетох коментара на Петя обстоятелствено...излишни са повече думи.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 29 September 2012 - 12:42 AM
BAYO, в 28 September 2012 - 09:43 PM, написа:
BAYOOOO!!!!!

Как е по Ингилизко?