Furia_S, в 04 October 2012 - 04:07 PM, написа:
desi79
Деси, подобно поведение спрямо конфликтно куче - което станало такова в следствие на неправилно гледане и неправилен подход от към страната на стопаните не е нещо ново.
Тази конкретна жена не ме интересува. Това, което декларира тя, е синдром на консуматорското ни общество и много често нещата въобще не опират до огласка. Стига се включително до манипулации понякога "Ако не го дам някъде - ще го евтанизирам".
Аз не мога да защитавам-разбирам-подкрепям подобна позиция, поради простичка причина че през първите седем години ми бе набивано в главата че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Ако не се справяш - отговорност е да го дадеш животното на друг, по-подходящ стопанин от теб самия. Но и дори в гнева си не бива да ти минава през ум дори сянка на мисъл за евтаназия като се оправдаваш с децата. Да, децата са по-важни от кучето, но тогава или отиваш да бачкаш с животното - което ще отнеме месеци - или не се оправдавай с породата и го дай за осиновяване.
Жал ми е и за детето, получило кучето за подарък и със сигурност обичащо животното. Сигурна съм че детето е простило на кучето ухапването и на него сега му е сто пъти по-тъжно и тежко от всички нас. Аз не бих причинила дори на детето си подобно нещо - за това се борих с туширане на агресивно поведение след ухапвания в нашето семейство. Защото най-малко като ме пита детето "Къде е кучето ми" не исках да му отговоря "Разкарах го за твое добро" понеже децата ми нямаше да ме разберат. И надали щеше да ми простят. Честно, аз бях в такава ситуация и си задържах кучето и работих здраво с него, но ако на човек не му се занимава - няма защо да се фръцка, търсейки съчуствие. Не изпитвам съчуствие към хората, лекомислено избрали породата, лекомислено я закупили, лекомислено я разкарали след първите конфликти.
Животното е само на 2 години и 9 месеца. Подлежи на корекция ако стопаните упорито работят за това. Причината и разковничето е в стопаните. Ако не им се работи с кучето 24/7 да го дадат на някой който знае какво прави. Истерии не ми се слушат, сори.
Кучето не е виновно за нищо. И заслужава повече съчуствие задето не е случило на стопани, отколкото двукраките същества с техните трагедии - те не ме интересуват ама хич.
Много тъжна история.
+1
Първоначално написах инстиктивно един пост, вследствие Онзи.Изтрих го моментално, след като предположих, че става въпрос за случай и афект, който до някаква степен може да се разбере.Чаках да отмине афекта и да разбера, какво ще се случва с проблемното кучо и прочетох...Евтаназия, Ветеринари, които, не искат да изпълняват услугите, които предлагали

После ни в клин ни в ръкав се изпльоскват някакви просветления в стил...'Акита е неконтролируемо и агресивно куче, което не е за всеки'

(ай ся ние все с болонки и пудели сме се занимавали

)...Ами Ок , подари го на някой способен да го контролира?!Ама да, ама не , ама не знам си кво като междувременно размахва въпросната стопанка Лили, някакво пръстче и издава заповеди кой, къде и кога да пишел изказвал мнение или не

.Като си си позволила да си изпльоскаш публично истериите, проблемите вследствие ТВОЯ ВИНА, не очаквай потупване по главицата или съпричастност...и не за друго, а защото не щеш да вземеш мерки.Или се заеми, обучи и покажи къде и е мястото на таз уникална невероятно непослушна Акита или го подари кучето на някой съвестен и отговорен стопанин.Точка.Какви са тез филми , какво е туй чудо не мога да разбера.
Раздвижвали си темата.Евала, страхотно я раздвижихте.

.Пък и се хвалят , че е най посещаваната на всичко отгоре!!!
п.п.Кръстева само ще ти споделя личен опит, без да го налагам.Когато приятелка изпадне в подобни състояния, Не на всяка цена я подкрепям.Това не означава, че трябва да я нападам.Хубаво е да се обясни по същество за какво иде реч.Да си истинска приятелка, най малко означава за мен да взимаш страна независимо от всичко или какви ги дрънка въпросната

.Напротив, лично аз съм много по претенциозна точно към приятелите.Истинска помощ в случая(аз продължавам да смятам, че е доста филмиран и целенасочен

) е да поговориш с човека, който е затруднен, да обясниш, да обсъдите варианти, да дадеш морална подкрепа, но не призовавайки потребители във форума към лични или публични дуели

.Така не помагаш, напротив вредиш.Ако се прочетеш като абсолютно страничен човек , ще разбереш, какво искам да кажа.Надявам се.Лично мнение.
п.п.2.Както и да е...Надявам се тази история да послужи за урок и всъщност не мога да си спестя Комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето.

Опитват се, но дали ще се проумее нещо, наистина се съмнявам.
Успех на кученце, а и на Лили да се овладее малко, да забрави наглото и арогантно поведение и да реши, какво желае, какви са и възможностите и най вече да признае , че се е надценила, сбъркала, да спре да дава вина на една порода кучета.Тъпо и несериозно е... малко.