Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3101 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2012 - 10:00 AM

MartinaV, включвам се само, за да те успокоя, защото съветите, които са ти дали са просто един път :ab_041:

Не е нужно да се примиряваш с пишкането и акането навсякъде. Взимаш пелени или вестници и започваш да го учиш да ходи само на тях. След като свикне, преместваш пелената на място, което ти избереш. Моето куче научи много бързо, че трябва да си върши нещата само в банята. Това става по следния начин - когато видиш, че кученцето се готви да се изпишка(това обикновено става непосредствено след сън, ядене или игра), го хващаш и го поставяш на пелената. Ако видиш, че тръгва да пишка или ака на друго място, му казваш "Не" и отново го слагаш на пелената(в банята, например). Когато отиде на пелената, го награждаваш с лакомство и му казваш "Браво". Много бързо ще схване, просто трябва да му отделиш малко време докато се научи.

Кученцето е хубаво да започне да се извежда 10 дни след третата ваксина. През това време може и да не му е сложена ваксината за бяс)при някои се слага на 6ти месец). Важното е останалите ваксини да са поставени. Ако се чудиш какво са "сърдечни глисти".. :ab_041: , това е т.нар дирофилария/дирофилариоза. Кучнцето може да се зарази, ако бъде ухапано от заразен комар. Но не се притеснявай, защото при вас всякакви превантивни мерки на този етап не са необходими. До 6тия месец кученцето няма как да се зарази, а още по-малко в зимните месеци.

Колкото до това, че акитите като примитивна порода са агресивни, недей да тръгваш с тази нагласа. Единствено от теб зависи какво ще стане кученцето като порастне! Така че започвай да се занимаваш с него и да го обучаваш и социализираш колкото се може по -рано!
Успех :smile:

#3102 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 10:13 AM

Боже, как ви се радвам на всички.... :af_089:

lilianas, никога не си помисляй да спираш със съветите си :ea_103: Благодарение на теб и на това, че имаш смелостта да споделяш дори и моментните си настоения тук, много хора вече са наясно, че да си собственик на акита хич не е лесна работа :ab_041:

BAYO, много ни липсваше.....Кили е страхотен и наистина е копие на Хачи - очи, стойка, излъчване....всичко! Имате страхотни кучета... :dog:

MartinaV, добре дошла тук :ab_041: както ти писах във фейса Хачи е страхотен сладур, има много хитър поглед :wub:

Относно хигиенните навици е необходимо много търпение. Аз правя така - извеждам ги в началото често навън през 30 минути. След това през час....Те са умни животни и веднага разбират, че извеждането им е индикация за физиологичните им нужди. Ками, която е на 5 месеца и полувина вече се извежда така : сутрин 6,00 до 7,00 часа е голямата ни разходка, обяд (изчезвам от работа :ab_041: и не казвам къде отивам, защото няма да ме разберът :ab_041:) 12,30 часа само за 10 минути, вечер между 18-19 часа е също голямата разходка и преди лягане към 22 часа е последната десет минутна разходка. При този график не се изхожда вътре, но ако го наруша се случва....но е още малка, ще свикне!
Изяждането на фекалийте се нарича Копрофагия и при малките кучета най-честата причина е недостиг на микроелементи. Случвало ми се е само при Химера, която беше много слабичка като бебе. Започнах да и давам витамините за които съм писала и друг път - Топ 10 и всичко отшумя :smile:
Гледай обаче да не го отказваш от качествената суха храна, може да я овкусяваш със верено и обезкостено бяло месце от пиле или телешко. Може и да я накиснеш във бульон от вереното месо....След 5-тия месец може да му даваш и по-няколко сурови копърки :smile: Моите обожават суровата риба :smile:
Ще се радвам, ако продължиш да споделяш тук :smile:

Ще се радвам и ако собственичката на Чарли, мъжката американска акита, с която се запознахме в парка да се включи тук - не само да чете :ab_041: Чакаме и негови снимки - Чарли е много красива американска акита :wub:

Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3103 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 10:51 AM

marin4eto, не разбирам защо влизаш с намерение за заяждане....изкажи си мнението, дай си съвета и толкова....

Ако ще се заяждаме, аз съм готова да те опонирам.

Кучета, които са научени да се изхождат върху пелени привикват по-трудно да се изходжат навън :smile: Кучетата ми, които съм отгледала в апартамент имат железни навици и знам как съм го постигвнала - с схемата посочена по-горе. Никакви вестници, пелени...и т.н.

И още съм готова да споря с теб. Относно извеждането на кучето навън - извеждала съм куче 14 дни след поставяне на втората ваксина и 14 дни след поставяне на 3-тата ваксина. Това куче което стриктно го изведох след 3-тата ваксина се разболя от парвовироза на шест месеца .....В подробности няма да изпадам за различните щамове на заболяването и т.н. Масово развъдчици си извеждата кучетата две седмици след втората ваксина и проблеми няма. Според мен е въпрос на личен избор...

Относно дирофиларията: за съжаление климатичните условия в БГ доста се промениха и процента на заболяемост сред кучетата през последните години се увеличи доста. Има регисрирани доста заболели кучета в София и районите където има водоеми - тази статистика може да се провери! Ваксинацията против дирофилария трябва да се прави от специалист, като тук особеното е, че кучето трябва да се изследва преди да се сложи ваксината!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3104 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 11:20 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 November 2012 - 10:51 AM, написа:

marin4eto, не разбирам защо влизаш с намерение за заяждане....изкажи си мнението, дай си съвета и толкова....

На така изказаното мнение от lilianas е трудно човек да не подходи малко иронично. Не се заяждам, по-скоро са ми забавни съветите й :ab_041:

Ако ще се заяждаме, аз съм готова да те опонирам.

Включих се само, за да успокоя MartinaV и да й дам адекватни съвети.Никой не се е обръщал към теб, но явно трябва винаги да се чуе и твоята дума...това няма да го коментирам.

Кучета, които са научени да се изхождат върху пелени привикват по-трудно да се изходжат навън :smile: Кучетата ми, които съм отгледала в апартамент имат железни навици и знам как съм го постигвнала - с схемата посочена по-горе. Никакви вестници, пелени...и т.н.

В случая говоря за куче отглеждано в апартамент, което все още няма необходимите ваксини и съответно не би следвало да бъде извеждано. Ако на някой му се рискува да извежда кученцето си и да го подлага на опасност, то това си е негово решение и отговорност.

И още съм готова да споря с теб. Относно извеждането на кучето навън - извеждала съм куче 14 дни след поставяне на втората ваксина и 14 дни след поставяне на 3-тата ваксина. Това куче което стриктно го изведох след 3-тата ваксина се разболя от парвовироза на шест месеца .....В подробности няма да изпадам за различните щамове на заболяването и т.н. Масово развъдчици си извеждата кучетата две седмици след втората ваксина и проблеми няма. Според мен е въпрос на личен избор...

Това изобщо не е аргумент. Всяко правило си има изключение, нали така? Говорим за куче, което се е разболяло на 6-месечна възраст. Това може да стане и в двата случая. Никой не е застахован на 100%, но вероятността кученце да се разболее от нещо когато се извежда след 2ра ваксина, е в пъти по-голяма. Ще посъветвам Мартина да се консултира с ветеринар, да видим какво ще каже той по въпроса.
Колкото до развъдчиците, за които говориш - предполагам живеят в къщи и разполагат с добре заградени дворове, в които няма опасност да влезе животно и да пренесе някаква зараза. Тук обаче става въпрос за извеждане навън, сред бездомни кучета и мръсотия. Мисля, че има известна разлика.

Относно дирофиларията: за съжаление климатичните условия в БГ доста се промениха и процента на заболяемост сред кучетата през последните години се увеличи доста. Има регисрирани доста заболели кучета в София и районите където има водоеми - тази статистика може да се провери! Ваксинацията против дирофилария трябва да се прави от специалист, като тук особеното е, че кучето трябва да се изследва преди да се сложи ваксината!

Това пък съвсем не оборва моето твърдение...всеки поне малко информиран е наясно с данните, които си дала. И ние четем, не се притеснявай.
Аз мисля, че казах нещо съвсем различно, ти просто допълваш. Много ясно, че преди да се дават каквито и да е превантивни препарати, трябва да се направи изследване. Това е от изключително значение, защото в противен случай може да се стигне до смърт. НО в момента сме ноември месец, превенцията се извършва от април до октомври...И пак казвам, до 6 месечна възраст, кученцето не може да се зарази. И отново ще посъветвам за консултация с ветеринар!

#3105 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 12:14 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 07 November 2012 - 09:20 AM, написа:

Включих се само, за да успокоя MartinaV и да й дам адекватни съвети.Никой не се е обръщал към теб, но явно трябва винаги да се чуе и твоята дума...това няма да го коментирам.

Нещо май пак си объркала човека, не случайно не и отговорих веднага - исках други да се включат!

За другите неща може много да говоря, но все пак си има ветеринари за тази работа. Моите са лични наблюдения, грешки и опит...

Иронията ти към Лили хич не ми харесва и няма да допусна (поне доколкото зависи от мен)темата да се превърне отново в помия. Доколкото разбрах си около 18 годишна, а ние с Лили сме доста над твоите години, че ще те помоля да имаш ужавение! Давай съвети, изказвай си мнения, включвай се кагато искаш, но без заяждания и обиди!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3106 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 12:38 PM

Не знам откъде черпиш информация за годините ми, но източниците са ти грешни. Намери си по-достоверни.
Ще се включвам когато сметна за добре, и най-вече когато виждам некомпетентност и объркване на потребителите с грешни съвети.
Твоят опит и грешки мен лично не ме интересуват. След години, ако наистина си изветсно и доказано име в кинологията, и не на последно място - уважавана от други развъдчици, може и да се позачета в мненията ти, Дотогава има много по-доказани, компетентни хора, заслужаващи уважението ми, към които бих се обърнала за съвет.

А вие като намесвате възрастта, ще ви кажа, че наистина не ви отива на годините подобно държание. Към хора като вас никога няма да изпитвам уважение, защото то не е правопропорционално на годините, а на личността, която стои зад тях.

Вие сте тези, които съсипвате форума за акита. Неслучайно сте останали 2ма-3ма човека и най-често си говорите сами. Това е форум за кучета, а не за емоционалните състояния и настроения на някакви хора.
Специално вие двете не залужавате никакво внимание.
НО можете да бъдете сигурни, че когато видя написани откровени глупости, с които заблуждавате новите потребители, няма да замълча.

#3107 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 09:33 AM

Относно работата на развъдника искам да споделя, че вече кучетата в него хич не са малко :smile: До Нова година се очаква внос на две много скъпи акити, с който ще бъдем конкурентни на световния пазар. Едното /женското/ ще бъде от едно от най-добрите кучета в цял свят, а мъжкото ще е "черешката на тортата" с АКИХО родословие. Живот и здраве да е, но това ще ни изтреля много високо като развъдник в Европа. Говоря в множествено число, защото както казах и в предишен пост не съм сама в това начинание - определено мога да кажа, чe има цял екип зад мен.....Тъй като кучетата не са малко се отглеждат на две /три/ места - едното е около Перник, другото в гр.Роман, където имам собствена къща и в София :smile: Работя съвместно с М. Заркова, която не желее да се афишира и да е обект на подобни нападки на каквито аз съм подложена. Контактите ни с развъдници са само извън страната.
Само преди няколко дена в развъднка дойде EIKO, която също е от много добри родители. Покрай тези нападки тук не можах да я представя.
Прикачена снимка
А относно MINORI тя е с чиста японска кръв, но освен красотата и, която е неуспорима се оказа много хитро и "проклето" същество :ab_041: Голяма биткаджийка e :ab_041: постоянно влиза в конфликти с другите кучета :ab_041:
Прикачена снимка

Та, така...."кучетата си лаят - кервана си върви" имаше една поговорка :ab_041:

Искам да се извиня на новият потребител MartinaV ...... Съжалявам, че стана свидетел на тази помия тук, но нали знаеш - живеем в България! Ще се радвам, ако продължиш да споделяш проблемите си и да качваш снимки на Хачи...

Мод: Редакция от мод.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3108 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2012 - 11:41 AM

Хаха, няма проблем. :) Моята сутрин започна с огромно пишко на леглото от г-н Хач. Опитвам се да свикна, но вече повече от месец мина. Преди 3 дни си беше изял акито и го беше повърнал пак на леглото. Набутах муцунката там и го наплясках с чехъла по дупето ми се разсърди и очаквах да не го направи тва до тази сутрин. Не искам да го уча в банята, защото котката ходи там и достатъчно понамирисва от нея. Искам да се научи навън, но на него изобщо не му минава на акъл да спира го прави у нас. Той е обезпаразитен вътрешно и външно и сега мина 1ва ваксина. Живял е в един бая голям заграден двор. Извеждала съм го 2-3 пъти, щото нямаше ваксини и то за малко и предимно по улицата да върви. :?

#3109 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 November 2012 - 11:57 AM

Цитат

Набутах муцунката там и го наплясках с чехъла по дупето ми се разсърди и очаквах да не го направи тва до тази сутрин.

Здравейте има раздел за възпитанието на малкото кученце-където можете да намерите много полезни съвети за създаване на хигиенни навици.
Това,което сте направила само може да влоши нещата,а не да ги оправи.Избягвайте да удряте кученцето с каквото и да е ръка,чехъл,вестник-тези методи отдавна са отживелица.
Може и да им трябва твърда ръка,но под това не се разбира да удряте кученцето.Навирането на муцуната вътре не постига нищо.Кученцето се коригира и трябва да му се скарате само ако го хванете в момента на местопрестъплението.
Кученцата ходят по нужда веднага след сън,хранене и игра.Водете го до мястото му за тоалетна веднага след тези действия.
Успех и търпение :ba_025:

http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/

http://forum.dog.bg/...83%D1%87%D0%B5/
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3110 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 02:07 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 08 November 2012 - 09:41 AM, написа:

Хаха, няма проблем. :) Моята сутрин започна с огромно пишко на леглото от г-н Хач. Опитвам се да свикна, но вече повече от месец мина. Преди 3 дни си беше изял акито и го беше повърнал пак на леглото. Набутах муцунката там и го наплясках с чехъла по дупето ми се разсърди и очаквах да не го направи тва до тази сутрин. Не искам да го уча в банята, защото котката ходи там и достатъчно понамирисва от нея. Искам да се научи навън, но на него изобщо не му минава на акъл да спира го прави у нас. Той е обезпаразитен вътрешно и външно и сега мина 1ва ваксина. Живял е в един бая голям заграден двор. Извеждала съм го 2-3 пъти, щото нямаше ваксини и то за малко и предимно по улицата да върви. :?

ShiBumi_GirL, е прав прочети малко повече в раздела за възпитанието на малко куче и избери вариант, който ще е най-подходящ за теб и кучето. Аз никога не наказвам, а стимулирам :ab_041: Даже моите от малки съм ги научила като се изходят навън започвам да им се радвам, галя по главата с думите "Бравооо" и започвам да тичам все едно си играем :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всичките съм ги научила по този начин. При големи вече кучета ми действа много събуждащо сутрин :ab_041: защото забравям понякога на куче с изградени вече навици да казвам "Бравооооо" и да тичам като луда......и знаеш ли какво се получава :ab_041: Сънена съм - в 6.00 сутринта навън, Норта се изаква както винаги и ме чака да и кажа познатат дума и да започваме да тичаме, а на мен ми се спи.....тогава започва едно тичане и обикаляне в кръг, че направо свят ми се завива :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всички, които като малки съм ги гладала в апартамента ми правят тези номера сутрин.....Изхождането на желаното от мен място е повод за игра - това при мен действа безотказно. Ками също вече е с изградени навици отскоро /вече е на 6 ненавършени/...Така, че имай търпение, всичко ще е наред, дай му време на сладура.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3111 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2012 - 03:14 PM

Значи наистина са ме посъветвали грешно да го възпитавам :( Той сега даже като ходи да пишка леко прикляка и свива ушите, защото знае, че ще му се карам след това :zd_120: Даже тази сутрин приятелят ми като му се скара заради напишканото на леглото, Хачи се сви под краката ми от страх. Много ми стана мъчно сега, че съм го възпитавала грешно :zc_105: Прекратяваме този начин на обучение категорично! Дано да не рефлектира на отношението му.

Бих искала да попитам още няколко въпроса относно Хачко-Бачко и гледането му.

1. Той като е на 4 месеца (16 кг), по 2 или по 3 пъти на ден трябва да го храня? Аз сега го храня по 2 :?
2. Каква храна бихте препоръчали от тези в зоомагазините? Разглеждам храните на Роял Канин и определено не мога да му избера. Про-План с ориз и сьомга не го ядеше особено, а очаквах да го излапа на секундата, защото обожава сьомга. О.о Да не би да е защото му го мокрех с малко вода?
3. Давах му калций по 2 таблетки на ден в продължение на 7 дни. Ушичките му се изправиха веднага, но трябва ли да продължа?
4. Разбрах, че трябва да му давам допълнителни витамини?
5. Акитковците добре ли се поддават на професионална дресировка? Добра идея ли е и на колко месеца е най-добре да го запиша на училище?
6. Правите ли си акита-разходки някъде? :)) Бих искала да запозная Хач с някой акит, да има пич за пример :D

Много се извинявам, че така ви заливам с въпроси, но ми е наистина непонятно :(

#3112 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2012 - 01:26 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 08 November 2012 - 03:14 PM, написа:

1. Той като е на 4 месеца (16 кг), по 2 или по 3 пъти на ден трябва да го храня? Аз сега го храня по 2 :?

Хубаво е да го храниш по три пъти, поне докато не навърши 6 месеца.

2. Каква храна бихте препоръчали от тези в зоомагазините? Разглеждам храните на Роял Канин и определено не мога да му избера. Про-План с ориз и сьомга не го ядеше особено, а очаквах да го излапа на секундата, защото обожава сьомга. О.о Да не би да е защото му го мокрех с малко вода?

Не мога да ти кажа коя храна ще е подходяща за твоето кученце, защото това е много индивидуално. Изборът става на принципа проба - грешка. Мога само да ти спомена храни, които според мен са хубави - Nutram, Orijen, Acana, Oliver's, Happy dog. Royal Canin за мен е само добра реклама и нищо повече. Можеш да вземеш мостри от различни храни, за да видиш коя ще допадне на кученцето. Съветвам те да не купуваш насипно, а само пакетирани чували.

3. Давах му калций по 2 таблетки на ден в продължение на 7 дни. Ушичките му се изправиха веднага, но трябва ли да продължа?

Ако храниш с достатъчно хубава храна, добавките и най-вече калций, не са необходими. Предозирането с калций е също толкова опасно колкото и недостига. Но ако храниш с висок клас храна, не би трябвало да има проблеми. През няколко месеца може да правиш изследвания калций-фосфор баланс, за да видиш какво е положението и спрямо това да прецениш дали трябва да даваш допълнителни неща.

Единственото, което бих давала по време на растеж, е глюкозамин и хондроитин за ставите. Ако държиш може да даваш и добавки за козината, но наистина не мисля, че е необходимо, ако храната е добра. Най-добре питай вет. лекар.

5. Акитковците добре ли се поддават на професионална дресировка? Добра идея ли е и на колко месеца е най-добре да го запиша на училище?

Колкото по-рано, толкова по-добре. Кученцата усвояват най-много и най-бързо в първите месеци. Всяко едно куче се поддава на обучение.

#3113 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2012 - 12:23 AM

Значи наистина са ме посъветвали грешно да го възпитавам :( Той сега даже като ходи да пишка леко прикляка и свива ушите, защото знае, че ще му се карам след това :zd_120: Даже тази сутрин приятелят ми като му се скара заради напишканото на леглото, Хачи се сви под краката ми от страх. Много ми стана мъчно сега, че съм го възпитавала грешно :zc_105: Прекратяваме този начин на обучение категорично! Дано да не рефлектира на отношението му.

Бих искала да попитам още няколко въпроса относно Хачко-Бачко и гледането му.

6. Правите ли си акита-разходки някъде? :)) Бих искала да запозная Хач с някой акит, да има пич за пример :D

Много се извинявам, че така ви заливам с въпроси, но ми е наистина непонятно :(

Здравей, Мартина! Ще ме извиниш за предния постинг, но тук-повсеместната-кавга-за няма-нищо, върви в постоянен прогрес от простотия!
Хачко-Бачко е на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ за възпитание, тоест за треньор. Преди всичко като стопанин на акита - не му позволявайте да се качва по леглата!!! После просто ще ви стане неудобно, защото той ще го счете като нормално нещо, и като стане 40 кила и 75 см височина, за вас няма да има място:ab_041: Говоря от собствен опит...:ab_041: Всички много харесват акитата като бебе, защото е като плюшена играчка (на 50 дни - 7 кила, егати плюшената играчка :ab_041:) Трябва ви качествен Ветеринар, който да определи каква храна да му давате, и в зависимост от храната - дали има нужда от калций и витамини- защото във всички сухи храни за кучета се съдържат тези съставки и то в определени количества. И аз бих желала да се запозная с теб и твоя Хачко-Бачко- въпреки, че нашият Хачи е мъжки, той е обучен, има си имунолог (намордник) и се води от качествени водачи. Много ще се радвам да те видя, пиши ако желаеш на ЛС.
:wub:

За пикането и акането - трябва да го приучиш, че за това се извежда навън- тоест, извеждаш го, свършва работа и веднага го прибираш. Това е начина. Впоследствие, след около 6-7 месеца кучето ще разбере само, че разходката след това е неговият бонус, за това че е било добро и е свършило работа. Това с памперсите - моля, моля, е за МЪРЗЕЛИВИ И НЕДОСПАЛИ стопани, които разхождат кучето си когато им се иска, а не когато ТО има нужда!!!

Мартина, извини ме за предния коментар, както и за последващите постинги, но те си имат предистория, а спомоществувателите им не знаят що е морал, що е кучешки форум и т.н.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3114 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2012 - 12:48 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 08 November 2012 - 02:07 PM, написа:

Показване на мнениетоMartinaV, в 08 November 2012 - 09:41 AM, написа:

ShiBumi_GirL, е прав прочети малко повече в раздела за възпитанието на малко куче и избери вариант, който ще е най-подходящ за теб и кучето. Аз никога не наказвам, а стимулирам :ab_041: Даже моите от малки съм ги научила като се изходят навън започвам да им се радвам, галя по главата с думите "Бравооо" и започвам да тичам все едно си играем :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всичките съм ги научила по този начин. При големи вече кучета ми действа много събуждащо сутрин :ab_041: защото забравям понякога на куче с изградени вече навици да казвам "Бравооооо" и да тичам като луда......и знаеш ли какво се получава :ab_041: Сънена съм - в 6.00 сутринта навън, Норта се изаква както винаги и ме чака да и кажа познатат дума и да започваме да тичаме, а на мен ми се спи.....тогава започва едно тичане и обикаляне в кръг, че направо свят ми се завива :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всички, които като малки съм ги гладала в апартамента ми правят тези номера сутрин.....Изхождането на желаното от мен място е повод за игра - това при мен действа безотказно. Ками също вече е с изградени навици отскоро /вече е на 6 ненавършени/...Така, че имай търпение, всичко ще е наред, дай му време на сладура.....

ПРАВИЛНО, ВИНАГИ ПООЩРЯВАШ ЖИВОТНОТО ЗА ТОВА, ЧЕ Е НАПРАВИЛО, КАКВОТО ТИ Е УГОДНО!:ae_085::wub: Защото то е угодно на теб, но ТО трябва да разбере, че е направило нещо ВЯРНО! Моят Хачи ще навърши 3 години, но и до ден днешен му казвам Браво, моето момче, когато си свърши работата, както съм му наредила...:ab_041::ba_025:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3115 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2012 - 04:16 PM

Здравейте, как сте?
Лудостта дали ви премина ? "Лудостта не е болест, а начин на живот!" беше казал някой...... :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Показване на мнението^Rosita^, в 10 November 2012 - 07:05 AM, написа:

Браво Марин4е,че имаш смелост да пишеш тук.Когато Лилианас се заяжда с другите и ги иронизира,Петя не се обажда,а сега "сакън"да не нападне някой Лили.И аз съм забелязала,че няколко човека само се хвалят сами себе си и кучетата си,някои от които дори са с примеси,например тези от Дупница,дето имат няколко братя и сестри-петнисти акити.И въпреки това,че го знаят пак си викат браво на кучетата и съответно се засягат от други изказвания.Петя,каква е тази докачливост .Не е нормално.Разваляш форума ти и само ти.

А сега да "разваля" форума както казва ^Rosita^' с малко снимки.....

Поздрави от мен :smile:

Прикачена снимка Бойната Минори расте и хубавее :wub:

Прикачена снимка Ейко вече свикна с новият дом :wub:

Прикачена снимка Тази "синя" дама живот и здраве ще дойде в БГ в началота на годината :wub:

Прикачена снимка Ками расте красива, грациозна кучка със страхотно излъчване :smile: Вчера я мерих - височина при холката 51см. Скоро ще и правя нова фотосесия :wub:

Прикачена снимка Киро си е Киро :wub: Височина при холката 68см. Скоро четох, че според японците най-добрата височина при холката на мъжките е 67,8, а при женските около 60 см. Това е за хора, които имат акити и се интересуват от стандартите на породата. Казуми е 58 см. :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3116 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 November 2012 - 05:24 PM

Момичета, страхотни сте!!! Благодаря тонове :) Вече имаме ГОЛЯМ напредък с ходенето до тоалетна :af_089: Хачко 3 пъти тропкаше в кенефа (самичък си отива) и вече го забелязвам как изчаква да го изведа за да се издриска. :ab_041: :ug_119: Една приятелка има бебе хъски на 2 месеца и половина и не спират от вчера сутринта да си играят. Водим ги на разходка заедно и нз как не се изморяват :D Малкият кучан като нападне Хачи и Чики (котето) започва да вие и се хвърля на малкото да го хапе :D Котаран си пази Хачко :ab_041: Много бързо се учи и сутрин не ме буди (както малкото хъски). Чака да се събудим и тогава се буди и той, отива да пишка/ака и после идва и пак се гушва :D Просто не мога да устоя и да не си го гушкам в леглото :D Те си спят с Чики заедно в краката ни през цялото време - няма таквоа щастие :ha_081: Този уикенд ще ходим на вила в Говедарци, та ще ходи на туризъм, да му заслабва дупенцето :mb_060: Благодаря на всички за милите коментари и съвети - страшно ми помогнаха. lilianas благодаря за съветите! С удоволствие ще ти пиша за една разходка :Р Вие къде се разхождате предимно?

Сега избираме шампоан и последно се спрях на този:
http://zoomagazin.eu...ava-kozina-6354

... но отново бих предпочела вашите съвети като далееееееч по-опитни. Бихте ли посъветвали какъв шампоан ползвате за вашите акитковци? :Р

#3117 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2012 - 05:35 PM

Biogance е добър избор :smile:
User's Signature

Качена снимка

#3118 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2012 - 10:18 AM

MartinaV, много ви се радвам :ug_119: Чакам с нетърпение негови снимки тук за да наблюдаваме развитието му :ha_081:

Показване на мнениетоelena07, в 12 November 2012 - 03:35 PM, написа:

Biogance е добър избор :smile:

Ползвала съм го и съм доволна :ba_025:

Искам обаче да обърна внимание на едно заболяване, към което са предразположени акитите - казва се SA (Sebaceous adenitis). Лошото при него е, че се проявява във възраст от 2-5 години. Има го регистрирано в много развъдници т.е. може да си купиш скъпо куче с наследствено заболяване. Цялото бръщолевене на ^Rosita^ по-горе бледнее пред фактите. Акитите от Дупница са без родословия и е нормално да имат отклонение като всички кучета без родословия, но да си купиш куче от известен развъдник и след 2 години да се разболее си е цял ужас, който не пожелавам на никой.....В момента се подготвя регистър на дейността на всички резвъдници, които се регистрираат в него с база данни и за наследствени заболявания на предците. Наясно съм, че не всичко може да се обхване и че ще има скрити заболели кучета, но както ми каза известен развъдчик от къде си е купил куче с проявено заболяване, така съм наясно, че не всичко може да се скрие. Със създателя на базата данни имам среща в Загреб след няколко дни. Ето и малко инфо за заболяването http://eurovetoclic....che.php?page=32
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3119 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2012 - 12:18 PM

От доста време къпя моето куче с Biogance и съм много доволна. Според мен също е добър избор.

#3120 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2012 - 10:21 AM

Съжалявам, че ще пиша, въпреки че си обещах в този сеир да не пиша.
Вече веднъж се разписах из форума за крадени снимки от собственик на развъдник на стаф.
Сега пак - защо моя снимка се ползва с чужд копирайт и може ли това да се оправи?
Нямам против снимката да се ползва - щом някой е решил така, но за да се използва на "copyright" се пише чия е снимката(или пък нищо), не кой я е гепил и я е лепнал в сайт, за второто си има "posted by".
Кучето е Хера. Снимката - моя и е правена преди развъдник Katsu Kenta kennAl да се сети да има акити.

Прикачена снимка

Има още неточностти в данните на някои кучета, но тях няма да споменавам.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема