Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3261 Потребителят е офлайн   Fen0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2013 - 04:39 PM

Мерси много че ми разясни някои работи но попринцип знам че са доста скъпи с София говорих с една жена тя ми каза че неиното куче го е взела преди 3 години и го е платила 2000 евро !!! мерси все пак за информацията ще търся и ще разпитвам да видя какво ще намеря благодаря :)

#3262 Потребителят е офлайн   Fen0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2013 - 04:39 PM

Мерси много ,че ми разясни някои работи но попринцип знам ,че са доста скъпи с София говорих с една жена тя ми каза ,че неиното куче го е взела преди 3 години и го е платила 2000 евро !!! мерси все пак за информацията ще търся и ще разпитвам да видя какво ще намеря благодаря :)

#3263 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2013 - 08:04 PM

Показване на мнениетоFen0, в 17 February 2013 - 02:39 PM, написа:

Мерси много ,че ми разясни някои работи но попринцип знам ,че са доста скъпи с София говорих с една жена тя ми каза ,че неиното куче го е взела преди 3 години и го е платила 2000 евро !!! мерси все пак за информацията ще търся и ще разпитвам да видя какво ще намеря благодаря :)

Моят съвет е да не си взимаш куче от вносители или от зооборси, защото просто рискуваш да си вземеш куче с наследствени заболявания. Масово такива кучета се продават в БГ. Цените са 500-700 лева, но ти прецени дали си заслужава. Гледай да се запознаеш с развъдчика, от който купуваш кучето - прецени дали е отговорен и как подхожда към кучетата си. Заболявания може да има и при лицензираните развъдчици, но са много по-малко и ако се случи би трябвало да се възтанови сумата. Пиша общо и информативно!
В горният пост ти написах цените, на които съм купила моите кучета Kazumi за 600 евро - най-ниската цена и най-високата цена на Haru 3 500евро. В моят развъдник ще има бебета и за българският пазар :smile: знам, че живеем в криза :smile:
Само не си мисли, че искам да те спечеля като мой бъдещ клиент - не! Аз бебета все още нямам, иска ми се обаче българина да има повече познания и киноложка култура при закупуването на домашен любимец. Нали и аз съм минала по този път :smile:

Поздрав и успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3264 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2013 - 08:23 PM

Петя,чест ти прави,че пишеш за пари в публичното пространство.Тема,която рядко се засяга.Има нещо обаче ,което не ми стана много ясно.Споменаваш по-нисък клас ,който не става за изложби .В същото време говориш за подходящ мъжки ,който да покрие дефектите на едно такова куче.Чуденката ми идва от там,че клубовете в Бг имат определени изисквания за допускане до разплод.Не знам при вашата порода изискват ли се оценки,но ако е така ...едно такова куче не минава ли автоматично в графата "нелигитимно развъждане". Ако няма изискване за оценки естествено въпросът ми е безмислен.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3265 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2013 - 11:42 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 17 February 2013 - 06:23 PM, написа:

Петя,чест ти прави,че пишеш за пари в публичното пространство.Тема,която рядко се засяга.Има нещо обаче ,което не ми стана много ясно.Споменаваш по-нисък клас ,който не става за изложби .В същото време говориш за подходящ мъжки ,който да покрие дефектите на едно такова куче.Чуденката ми идва от там,че клубовете в Бг имат определени изисквания за допускане до разплод.Не знам при вашата порода изискват ли се оценки,но ако е така ...едно такова куче не минава ли автоматично в графата "нелигитимно развъждане". Ако няма изискване за оценки естествено въпросът ми е безмислен.

Благодаря за хубавият въпрос :smile:
Разбира се, че трябва да имат оценки - дори доколкото знам в новият правилник на клуба ( тъй като още не съм го чела), за да се допусне куче до разплод са необходими 3 (три) отлични оценки от изложби. Без да влизам в каквито и да е било конфликти това решение на клуба не го приех радушно, защото проверих какъв е развъдният правилник в някои страни, изискването за допускане в разплод е 1 (една) мн.добра оценка...Да ви призная и с тази 1 мн.добра оценка не съм сългасна, защото пък това води до некачествено легламентирано развъждане, особено ако няма добър контрол върху изследванията за наследствени заболявания. Според мен 2 отлични оценки, като едната да е от международен съдия е съвсем нормално. Но така са решили УС на клуба:smile:
Относно "по-ниският клас куче" за което писах имах предвид куче, което си е типичен, хубав представител на породата, но не блести с някакъв екстериор :smile: Вижте - интересувам се от породата и гледам какви кучета имат развъдниците навън :smile: Понеже дадох пример с Казуми - тя е ходила 3 пъти на изложби и има 3 отлични оценки. Тя е куче с хубави движения, много рядък тъмно червен цвет, добре поставени уши....но.... :wub: ако трябва да я сравнявам с акита от Италия например - няма място за сравнение :smile: Разликата е и в цената 600 - 2500евро :ab_041:
Това не значи, че при правилна селекция Казуми няма да роди шоу клас куче :smile: Както знам и обратните случай - класни родители не дават добри поколения :smile:
Виж, аз от скоро се занимавам с тази дейност и има много какво да уча, но понеже следя работата и поколенията на добри развъдници горе-долу се ориентирам в ситуацията :ab_041:

Поздрави и ето една стара снимка на червената Казуми :wub: тази седмица ще им правя с Киро нова фотосесия. А той какъв лъв е станал..............не мога да му се нагледам. Колкото е красив - толкова е див :dog: :dog: :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3266 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2013 - 03:35 PM

Колко струва едно такова куче породисто ми е интересно някой може ли да ми каже?
User's Signature

Качена снимка

#3267 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2013 - 03:42 PM

Два поста по-нагоре се говори за частен случай и респективните цени. :)
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3268 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2013 - 08:04 PM

Здравейте!!!

Прави ми впечатление, че все повече потребители искат цени за породата. В същото време ме учудва, че никой не се интересува от характера им. Аз,като патила-препатила след един филм, наистина се впечатлявам. Може би същите тези потребители просто са гледали филма, не са прочели читаво форума и хааайде на лозето!?!? Знам ли...
Знам, че акитата е сериозно куче и се иска сериозна ръка.

Направо умирам за Кили. Какво се е случило с това животинче,бре? Байо, контакт с други животни има ли? Домашни, не-домашни и тям подобни.... Да не се е заразил с някви гадости от добичета???

При нас почна косопада, нещо се сополивим, но иначе сме добре. Не мога да се оплача. По-нататък и снимки ще има. Вече имам нова мярка за размер и тя е: 1 диван= 1 куче. :ab_041:

А относно Перник и Пернишко - там ВЪОБЩЕ няма такива кучета(не че са малко), ето един майтап по отношение на сибирските породи:
Виждат се двама приятели по Перник, единия води голямо рунтаво куче.
- Кво е тва нещо,бе?
- Самоед.
- Да, бе добре, въртоует...

Не знам оповестено ли е тук, или не. Има нов клуб в БФРК - Акита. Аз, да не повярвате, може и член да му стана...макар че се замислям въобще има ли нужда....:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3269 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 12:29 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 18 February 2013 - 08:04 PM, написа:

Направо умирам за Кили. Какво се е случило с това животинче,бре? Байо, контакт с други животни има ли? Домашни, не-домашни и тям подобни.... Да не се е заразил с някви гадости от добичета???

Какво да ти кажа, Лили. Нямам и аз новини, пълно затъмнение. Доколкото знам, е някакъв дерматологичен проблем, но откъде се е появил, нямам и на идея, то май никой няма. Не контактува с други кучета, в двора си седи, но нещо може да са му подхвърлили злобните ми съседи, знам ли ... на лекарства е, докторите уж са оптимистични... ма само времето ще покаже.
Ето още малко снимки, горкичкия ми. Отслабнал е, под очите нещо червенеят ... Качена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3270 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2013 - 07:37 AM

Дерматологичен проблем може да е всичко.Как лекуват с общо поставена диагноза ?
Знам,че като не си там малко можеш да направиш,но поне брат ти не може ли да го заведе на друг ветеринар за второ мнение ? Елена ти препоръча клиника,нека да опитат. Между другото,от колко време е така ? На мен ми е странно слабеенето,определено кучо се нуждае от сериозни изследвания.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3271 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 09:15 AM

BAYO, Деси е права трябва да му се постави точна диагноза! Направи му кожна биопсия - дай този линк на лекуващия лекар http://www.janizonah...ese.com/SA.html SA поразява очите и ушите.....Без да му направиш изследвания нищо не правиш...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3272 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 10:30 AM

Само да допълня, че никой не е застрахован - SA има и в големите развъдници! Важното според мен е да се говори за заболяването и да се знаят засегнатите линий кучета, както и да не се развъждат. Ето малко информация и снимки - извинявам се за това, което ще видите!
BAYO, не искам да те плаша без изследвания не можем да говорим за правилно поставена диагноза. Кожните заболявания са различни и понякога протичат с еднакви симптоми. Кирей преди няколко месеца се беше разчесал на бузата и му беше опадала козината - каквато съм паника веднага веднага му направих изследвания, въпреки че лекуващия лекар беше сигурен, че просто си е една обикновенна бактериална инфекция от разчесването с кални нокти. Една от причините е, че не вярвам на развъдника от който съм го купила. Наследствените заболявания на кучета закупени от Сърбия изникват година след година....А лошото е, че конкректно при SA симптомите се проявяват след 2 - рата година.

Извинявам се още веднъж за снимките, които прикачвам

http://eurovetoclic....che.php?page=32

http://www.akita-unl...d-sa-vkh-album/

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3273 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2013 - 10:58 AM

Петя,на бг как се превежда тази диагноза?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3274 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2013 - 10:58 AM

dvoen post..
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3275 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 11:55 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 19 February 2013 - 08:58 AM, написа:

Петя,на бг как се превежда тази диагноза?

Sebaceous adenitis (SA) - така се казва.
Това е автоимунно заболяване, което се характеризира с разрушаване на мастните жлези по кожата на кучето. Диагноза е възможна само след биопсия. Най-засегнатите породи са акита и пудел, проявява се по-рядко и при някои други породи.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3276 Потребителят е офлайн   Fen0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 18 February 2013 - 08:04 PM, написа:

Здравейте!!!

Прави ми впечатление, че все повече потребители искат цени за породата. В същото време ме учудва, че никой не се интересува от характера им. Аз,като патила-препатила след един филм, наистина се впечатлявам. Може би същите тези потребители просто са гледали филма, не са прочели читаво форума и хааайде на лозето!?!? Знам ли...
Знам, че акитата е сериозно куче и се иска сериозна ръка.

При нас почна косопада, нещо се сополивим, но иначе сме добре. Не мога да се оплача. По-нататък и снимки ще има. Вече имам нова мярка за размер и тя е: 1 диван= 1 куче. :ab_041:

А относно Перник и Пернишко - там ВЪОБЩЕ няма такива кучета(не че са малко), ето един майтап по отношение на сибирските породи:
Виждат се двама приятели по Перник, единия води голямо рунтаво куче.
- Кво е тва нещо,бе?
- Самоед.
- Да, бе добре, въртоует...

Не знам оповестено ли е тук, или не. Има нов клуб в БФРК - Акита. Аз, да не повярвате, може и член да му стана...макар че се замислям въобще има ли нужда....:rc_036:

Доста ми е чудно как и от каде разбра пък че в Перник няма такива кучета на кафе ли го видя на боб ли голяма гадателка си ти ми се струва нещо има 2 или 3 кучета са в целият град моито момиче и не ми се прави на много голяма звезда щото си падаща голяма разбирачка нещо се извади ми се струва и с тия вицове не си интересна ясно .. приятен ден ти желая

#3277 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 01:39 PM

Fen0, Лили се шегува - не се връзвай толкова, ти от шеги май не разбираш :ab_041:

И само да ти кажа като стана въпрос за този край - там се гледат една част от кучетата на моят развъдник, освен това има и други акити. Арис и Кори на Петя Пешева, както и още 3 акити на моят познат Юлиян :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3278 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 February 2013 - 03:48 PM

BAYO, пожелавам ви бързо оздравяване :) Кили изглежда тъжен :(

С Хачи снощи бяхме на лекар. Има тумор. Вчера ми го сервираха в Клиника Нова. Правиха му клизма и колоноскопия и са открили туморно образувание в тънкото черво, на 50см от дупето. 4 на 6 см и бил добре кръвоснабден (каквото и да значи това). Чакаме биопсия една седмица... Лекарите казаха, че не могат да дадат никакво предположение без биопсия. Туморът запушва червото му и за това има разстройство с кръв. Направо съм кълбо от нерви. Не мога да повярвам как 8 месечно куче може да има тумор. :dh_188: Другата седмица го чака операция каквото и да покаже биопсията. Настръхвам само като си помисля, че мога да го загубя :dh_188: :dh_188:

#3279 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2013 - 07:59 PM

Утре ще го кара брат ми в тая клиника в Благоевград. Пак е почнала да му капе козина. Очевидно и тримата ветеринари в Сандански са некомпетентни и не знаят какво да го правят, майка ми им е адски бясна. Май и без диагноза ми изглежда, че е точно тая болест... лекува ли се въобще?
Нашите казват, че Кили е активен, тича, храни се добре, има настроение и всички онези нормални неща за едно куче, но не изглежда въобще добре.

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3280 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2013 - 08:04 PM

Задължително да изискват както каза Петя биопсия.Нека си запишат и името на тази болест и да споменат ,че Акита са предразположени наследствено към нея.
Много ти съчувствам,далече си и се чувстваш безсилен,но все ще намерите някакво решение.Може да е нещо друго...
Успех и да пишеш ,че ви мислим.
User's Signature

Елинор Рузвелт

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема