Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3521 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 May 2013 - 12:19 PM

Здравейте. Отдавна не съм писал, но то просто няма какво. Реших малко да обновя състоянието (което няма нищо за обновяване) на Кили, но ето го, все още се бори за живота си и не знам дали ше успее. След отравянето на кръвта, имунната му система е много слаба и го сполетяха много вторични болести, възпаление на очите, хрипове в белите дробове и Бог знае какво още, което са ми спестили майка ми и брат ми.
Снимките са от преди 1 седмица. Нямам много, защото нашите не искат да ми пращат да го гледам, но ето, това е той, 5 месеца след отравянето на кръвта:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Колкото и трудно ми е да го гледам, все пак си е моето куче, за което ми обещаха, че ще продължават да се грижат с най-доброто, което могат. Лек ден на всички.

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3522 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2013 - 05:44 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 May 2013 - 12:17 AM, написа:

Ще разреши ли?
Много ми се иска да видя Хачи на изложба :smile:

Това е проблемът, няма да разреши, естествено!! Както всички в този форум знаят, моят Хачи е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРАХЛИВ И АГРЕСИВЕН. Но, въпреки всичко, след като го натъпча с таблетки, както правят на всички Акита изложби по света, и това може да стане възможно... :af_089:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3523 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2013 - 06:02 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 May 2013 - 08:15 AM, написа:

Поздравления за страхотните резултати от световното.
Лили,вземи му го извади това експортно родословие най - накрая :ab_041: И аз имам сръбско куче и ми струваше 36 евро и само месец чакане,естествено и огромната помощ оказана от развъдчика,макар да взех кучето на 2 години от първият му собственик във Франция. Тук в Испания няма две тарифи за изложбите.Всички плащат едно и също без значение дали кучето е с испанско или чуждо родословие.Проблемът идва после при развъждането.
С нетърпение очаквам снимки от специалката.Успех на всички. :beer:

Няма да му извадя експортно родословие, не защото ми струва 40 ЕВро, а защото:
1- Всички в този форум (тоест почти изцяло всички собственици на Акита) знаят, че е изключително Агресивен! Защото е страхлив.
И по този повод НЯМА ДА ГО ИСКАТ ЗА РАЗПЛОД!
2 - Защото не си заслужава да плащаш многократно за изложби, които не те класират с международен ранг.
3- След като всички знаят колко е агресивен и страхлив, не си заслужава да бъде разплождан, и да се води на участия.
Това е, Деси! Но аз въпреки всичко, ще направя всичко по силите си да го заведа на тази специалка, и ако не успея, това няма да е по моя вина. Ще давам хапчета, като на всички акити по изложбите, за да се сбъдне немислимото! Благодаря ти за постинга, очакваме те скоро в България, надявам се!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3524 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2013 - 06:08 PM

Спам,спам,сори!!!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3525 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2013 - 06:08 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 31 May 2013 - 12:19 PM, написа:

Здравейте. Отдавна не съм писал, но то просто няма какво. Реших малко да обновя състоянието (което няма нищо за обновяване) на Кили, но ето го, все още се бори за живота си и не знам дали ше успее. След отравянето на кръвта, имунната му система е много слаба и го сполетяха много вторични болести, възпаление на очите, хрипове в белите дробове и Бог знае какво още, което са ми спестили майка ми и брат ми.
Снимките са от преди 1 седмица. Нямам много, защото нашите не искат да ми пращат да го гледам, но ето, това е той, 5 месеца след отравянето на кръвта:

Прикачен файл IMAG1780.jpg

Прикачен файл IMAG1822.jpg

Прикачен файл IMAG1815.jpg

Прикачен файл IMAG1819_BURST001.jpg

Колкото и трудно ми е да го гледам, все пак си е моето куче, за което ми обещаха, че ще продължават да се грижат с най-доброто, което могат. Лек ден на всички.

Здрасти, Байо!!! Много се радвам, че публикуваш снимки на Кили, въпреки проблемите му! Много хора в този форум не смеят да направят това!!! Шапка ти свалям!!!
Кучето изглежда МНОГО ЗЛЕ!! Съжалявам че го казвам, съжалявам и че си далеч от тук, за да предприемеш допълнителни мерки! Това куче е член на семейството ти, но НЕ Е ДВОРНИЯ ШАРО. И знам, че го осъзнаваш, знам, че и ако имаш възможност ще се погрижиш подобаващо. Моля те, прати ми на лични телефон, на който да се свържа с роднините ти за да се поиска второ и трето мнение. Не мога да гледам как копието на моя Хачи се превръща в.....Знам, че сигурно твоите роднини са направили всичко възможно според силите на локалния ветеринар...Нека моля те да направим всичко възможно и според другите ветеринари--:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3526 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2013 - 06:15 PM

Между другото: На два пъти вече се срещаме със собствениците на другия Хачко - на Мартина. Днес моя папи го е видял на снимка и каза: 1:1 с нашия--- Пожелавам му успехи в изложбите, нищо че е Джуниър!! Слава тебе Боже Буда, че позволи на императорските кучета да завладеят София!!!:af_089:
User's Signature

Качена снимка

#3527 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2013 - 11:46 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 02 June 2013 - 05:02 PM, написа:

Лили,вземи му го извади това експортно родословие най - накрая :ab_041: И аз имам сръбско куче и ми струваше 36 евро и само месец чакане,естествено и огромната помощ оказана от развъдчика,макар да взех кучето на 2 години от първият му собственик във Франция. Тук в Испания няма две тарифи за изложбите.Всички плащат едно и също без значение дали кучето е с испанско или чуждо родословие.Проблемът идва после при развъждането.

1- Всички в този форум (тоест почти изцяло всички собственици на Акита) знаят, че е изключително Агресивен! Защото е страхлив.
2 - Защото не си заслужава да плащаш многократно за изложби, които не те класират с международен ранг.
3- След като всички знаят колко е агресивен и страхлив, не си заслужава да бъде разплождан, и да се води на участия.
Това е, Деси! Но аз въпреки всичко, ще направя всичко по силите си да го заведа на тази специалка, и ако не успея, това няма да е по моя вина. Ще давам хапчета, като на всички акити по изложбите, за да се сбъдне немислимото! Благодаря ти за постинга, очакваме те скоро в България, надявам се!!!

Ти пък,то не всички които ходят на изложби стават за разплод.Но това е друга тема :)
Имах в предвид,че ако те кефи да ходиш на изложби ,би могла да го правиш за собствено удоволствие.Друг е въпросът дали тепърва ще можеш да го научиш да го пипа съдия в ринга.
Това за хапчетата не го разбрах...
Поздрави и от мен виртуални,че скоро нямам намерение да си идвам :beer:

Сега видях какво си писала за хапчетата.За мен това са глупости.Имам познати с кучета,които не понасят други ,но в ринга за тях това е работа.Спазвайки дистанция и контролирайки кучето проблеми няма.Не забравяй,че изложбените кучета от малки се учат да бъдат огледани и опипани от съдията.Да не се дърпат при показване на зъбите,като отварянето на устата не е задължително да се прави от съдията.Сигурна съм,че хората с опит в изложбите ще го потвърдят.

Това мнение е редактирано от desi79: 02 June 2013 - 11:53 PM

User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3528 Потребителят е офлайн   DarthVader Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2013 - 10:51 AM

здравейте, ето малко повече снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3529 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 June 2013 - 03:10 PM

живот си живее момчето с Вас :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3530 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2013 - 09:04 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 June 2013 - 01:10 PM, написа:

живот си живее момчето с Вас :wub:

Колко е променен - щастлив е и това му личи :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3531 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2013 - 09:53 PM

BAYO, малко са хората като теб и Лили, които споделят проблемите си така, че четящите да получат повече информация. За съжаление и при акитите, както и при хората има заболявания, за които трябва да се говори. Чест ви прави, че споделяте тук съвсем открито какво се случва с кучетата ви :rc_036: Много хора четейки споровете и конфликтите тук с агресията на Хачи разбраха, че акита съвсем не е онова мило същество от филма, което чака стопанина си на гарата, а сериозно, тежко за гледане куче.
BAYO, жал ми е за Кили...не мога да го гледам така, при условие, че всички го знаехме какъв красавец беше :dh_188: Имаш ли му кръвните изследвания? Имал ли паразити в кръвта? Кожините заболявания са много, но проблемите с очите и ушите ме карат да си мисля за друго заболяване. Дано да не съм права в подозренията си още от самото начало....

desi79 това което писа Лили за успокояващите хапчета преди изложби и аз съм го чувала :smile: Използват се таблетки, които се дават при транспорт на куче. Не съм ги пробвала и това личи от участията ми :ab_041: Според мен всяко едно куче ще свикне, ако се започне социализация и работа с него от малко. Ходих с Емо на няколко обучения при Хлебаров за хендлер с Ками и Мара. Мара и трябва още съвсем малко и е готова - родена е за ринга:smile: Ками е недоверчива, но започна да си показва зъбите на Хлебаров :ab_041: това е голамо постижение :ab_041:
За развъждането много може да се говори - няма куче без недостатъци, но си мисля, че характера е последното, което се гледа при селекцията. А той е много важен - особено при акитите! Да си купиш здраво куче, визуално красиво по всички стандарти на породата и с хубав характер е голяма рядкост :smile: За такава акита бих платила повече пари, а някой плащат много пари....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3532 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2013 - 09:51 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 03 June 2013 - 09:53 PM, написа:

...
За развъждането много може да се говори - няма куче без недостатъци, но си мисля, че характера е последното, което се гледа при селекцията. А той е много важен - особено при акитите! Да си купиш здраво куче, визуално красиво по всички стандарти на породата и с хубав характер е голяма рядкост :smile: За такава акита бих платила повече пари, а някой плащат много пари....

Ако характерът е последното, което се гледа, то това е много страшно и много жалко. За съжаление, имам сходни наблюдения. Много е важно всеки, захванал се с развъждане да си определи приоритети. Те може да се менят, според резултатите му, но трябва да има такива. Невъзможно е приоритет в един и същи момент да ти е всичко. За мен няма по-тъжно нещо от красиво, добре сложено куче с кофти характер. Никога не бих могла да се влюбя в такова куче и останалите му достойнства веднага се изпаряват пред очите ми. В крайна сметка, с екстериорен недостатък се живее много по-лесно, отколкото със страхливо, или агресивно куче. Много развъдчици твърдят, че приоритет са им здравето и характера, а резултатите от работата им сочат друго. Пожелавам ви при вас това да не остане на думи и да постигнете в работата си мечтания характер!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3533 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2013 - 10:56 AM

Показване на мнениетоFibsi, в 04 June 2013 - 07:51 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 03 June 2013 - 09:53 PM, написа:

...

Ако характерът е последното, което се гледа, то това е много страшно и много жалко. За съжаление, имам сходни наблюдения. Много е важно всеки, захванал се с развъждане да си определи приоритети. Те може да се менят, според резултатите му, но трябва да има такива. Невъзможно е приоритет в един и същи момент да ти е всичко. За мен няма по-тъжно нещо от красиво, добре сложено куче с кофти характер. Никога не бих могла да се влюбя в такова куче и останалите му достойнства веднага се изпаряват пред очите ми. В крайна сметка, с екстериорен недостатък се живее много по-лесно, отколкото със страхливо, или агресивно куче. Много развъдчици твърдят, че приоритет са им здравето и характера, а резултатите от работата им сочат друго. Пожелавам ви при вас това да не остане на думи и да постигнете в работата си мечтания характер!

Надявам се да сте ме разбрали правилно - това са също мои наблюдения върху развъждането въобще :smile: Характера на акитата е нещо много важно, това го казвам защото имам наблюдения и опит върху породата. Имам не малко кучета за да мога вече да правя сравнения и да знам както качествата им, така и недостатъците. Тепърва започва истинската селекция на развъдника. Пък и тук има свидетели на това, че на Кирей съм отказала до тук 8 заплождания поради ред причини. Химера е изключена от разплод въобще....Кръвта на добрите ми кучета ще я давам трудно и не на всяка цена!
Тъй като в момента имам бебета, които са почти всички продадени искам да кажа, че парите са само някакъв стимул за добре свършена работа през тези няколко години. Истинската емоция е друга - целта ми е съвсем друга!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3534 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2013 - 11:00 AM

Използвах Ваш пост, защото ми хареса заключението. Но не беше насочено само към Вас и не се отнася само за акитите :) Успех!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3535 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2013 - 07:37 PM

Fibsi, благодаря :smile:

Да ви споделя в сезона на кърлежите за обезпаразитяване изпробвах "Адвокейт" върху Киро и съм много доволна. Не знам как ще действа върху мухите, с които имахме проблем миналата годинах - нахапаха им ушите. Ще видим след около 2 месеца, когато мухите станат нервни, нахални и хапливи :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3536 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2013 - 02:32 PM

Привет отново :md_064:

Само да ви припомня за предстоящата изложба на 29.06.2013год. в Аблена :smile:
Всички имаме уникалната възможност кучетата ни да бъдат оценени от японският селекционер и съдия Г-н Житаро Накагава, който над 50 години е уважаван експерт за породата Акита ину.
Както и друг път съм писала това, което става на Балканите с породата не е това, което трябва да бъде - нека си сверим часовниците именно с такъв голям експерт по породата. Ние като млад български развъдник ще участваме с 2 или 3 кучета :smile:
Не се притеснявайте да участвате - заповядайте да се запознаем лично и най-вече да се забавляваме :smile:

Прикачена снимка

Повече информация ето тук : http://clubshowakita.jimdo.com/
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3537 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 06:10 PM

А аз пък, да му се не види, съм тръгнала на изложба с моето 1 диван куче... БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ОТИ ЩОТО ПОНЕЖЕ Е АГРЕСИВЕН И НИКОЙ НЯМА ДА ГО ИСКА ЗА ТАТКО... И ПОРАДИ БЕЗКРАЙНАТА ПРОСТОТИЯ НА КЛУБОВЕТЕ И АСОЦИАЦИИТЕ, КОИТО "УЖ" СЕ ГРИЖАТ ЗА НАШТЕ ПРАВА!!! Не може да се води на отчет тук, Не може да му се взимат парите за ваксините тук, не може да Е ТОЛКОВА КРАСИВ И БЕЗПОДОБЕН тук, той просто ТРЯБВА ДА Е СЪРБИН, защото някъде си някой ми иска някакъв документ, без прецеденти... Той не живее от 3 години в България, той не плаща данъците си, той не е жител на ВХОДА си и ОБЩИНАТА си...ЖИВА ДА НЕ БЯХ!!! ЗА КАКВО МУ Е ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ!!!????????И МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ ЗАКОНА???
User's Signature

Качена снимка

#3538 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 06:17 PM

Всъщност, подготвям се за изложбата в Албена- Само чакам знак къде реално ще се състои, защото ако е като в зала Христо Ботев - няма да присъстваме----Само ако е на открито!!!
User's Signature

Качена снимка

#3539 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 06:41 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 02 June 2013 - 11:46 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 02 June 2013 - 05:02 PM, написа:

Ти пък,то не всички които ходят на изложби стават за разплод.Но това е друга тема :)
Имах в предвид,че ако те кефи да ходиш на изложби ,би могла да го правиш за собствено удоволствие.Друг е въпросът дали тепърва ще можеш да го научиш да го пипа съдия в ринга.
Това за хапчетата не го разбрах...
Поздрави и от мен виртуални,че скоро нямам намерение да си идвам :beer:

Сега видях какво си писала за хапчетата.За мен това са глупости.Имам познати с кучета,които не понасят други ,но в ринга за тях това е работа.Спазвайки дистанция и контролирайки кучето проблеми няма.Не забравяй,че изложбените кучета от малки се учат да бъдат огледани и опипани от съдията.Да не се дърпат при показване на зъбите,като отварянето на устата не е задължително да се прави от съдията.Сигурна съм,че хората с опит в изложбите ще го потвърдят.

Деси, благодаря ти, както винаги за адекватното мнение!
Има начин да притъпиш инстиктите на любимеца си (а може би и своите собствени:ab_041:) със съответните медикаменти. След 5-6 часов път на животното хич не му е до изложба, но НА АКИТИТЕ това считам за плюс. В смисъл - тъй като моят не е единственият агресивен спрямо други животни, това го разбрахме отдавна, не само в последствените коментари, дава се хапче, което ги уталожва за 6-8 часа и ги прави ПО-МАЛКО агресивни, не че иначе не са!!! Та това е с хапчето. А иначе - аз бих го показала на изложба и в София, при необходимите условия. Залите в които се организират - Ми те въобще не са организирани, няма грам идея как да се случи събитието!!! И още: НИКОЙ С НИКОГО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА, САМО ПАРИ ДА СЪБИРАТ. ЕТО ТОВА МИ Е ПРОБЛЕМ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЪМ ГЛЕДАЛА (ДАЖЕ И НЯКОЙ ДА КАЖЕ НА ВИДЕОКЛИПОВЕ, КУЧЕШКИ ИЗЛОЖБИ!!!) Ето от това ме е страх - да отида на Албена, и да се окажа в същата ситуация като в София....ЖИВА ДА НЕ БЯХ, НА ТАКОВА МЯСТО ПОСМЪРТНО НЯМА ДА СИ ЗАКАРАМ КУЧЕТО, нищо, че е агресивно, и нищо че е сърбин!
User's Signature

Качена снимка

#3540 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 06:44 PM

Всъщност, освен всичко останало, може ли някой да обяви местоположението, условията и т.н.организацията на изложбата в Албена!??? Много ми се ще да отида...но ако е като тук, в София, просто ще пропусна...:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема