BAYO, малко са хората като теб и Лили, които споделят проблемите си така, че четящите да получат повече информация. За съжаление и при акитите, както и при хората има заболявания, за които трябва да се говори. Чест ви прави, че споделяте тук съвсем открито какво се случва с кучетата ви

Много хора четейки споровете и конфликтите тук с агресията на Хачи разбраха, че акита съвсем не е онова мило същество от филма, което чака стопанина си на гарата, а сериозно, тежко за гледане куче.
BAYO, жал ми е за Кили...не мога да го гледам така, при условие, че всички го знаехме какъв красавец беше

Имаш ли му кръвните изследвания? Имал ли паразити в кръвта? Кожините заболявания са много, но проблемите с очите и ушите ме карат да си мисля за друго заболяване. Дано да не съм права в подозренията си още от самото начало....
desi79 това което писа Лили за успокояващите хапчета преди изложби и аз съм го чувала

Използват се таблетки, които се дават при транспорт на куче. Не съм ги пробвала и това личи от участията ми

Според мен всяко едно куче ще свикне, ако се започне социализация и работа с него от малко. Ходих с Емо на няколко обучения при Хлебаров за хендлер с Ками и Мара. Мара и трябва още съвсем малко и е готова - родена е за ринга

Ками е недоверчива, но започна да си показва зъбите на Хлебаров

това е голамо постижение
За развъждането много може да се говори - няма куче без недостатъци, но си мисля, че характера е последното, което се гледа при селекцията. А той е много важен - особено при акитите! Да си купиш здраво куче, визуално красиво по всички стандарти на породата и с хубав характер е голяма рядкост

За такава акита бих платила повече пари, а някой плащат много пари....