Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3961 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2013 - 09:41 AM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 12 November 2013 - 10:47 PM, написа:

Ето снимки от преди един месец.... с мои приятели :-)

Боже!!!!! Мъжкият ти е станал СТРАХОТЕН :wub: Браво :smile: Ще се радвам, ако по-често ни радваш с нови снимки :wub: На изложби ходихте ли вече?
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3962 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 10:27 AM

Мале мале!!!
Значи "всемогъщата " акита убила хайванчето на комшията и не се спряхте. То не беше ХАРАКТЕР , то не беше ЛИДЕР то не беше НЯМА РАВЕН В РАЗКЪСВАНЕТО !! Иначе всички сте против насилието ама чак подпикавате от кеф че любимата ви порода е показала че все пак е хищник .
Един съвет по обучение точно в вашия стил:

Що другия път не му метнеш през оградата някой мижав петнайсе килограмов питбул да си поиграят малко?!
Гарантирам ти че ако Кирчо оздравее после само при вида на куче до оградата сам ще си влиза в къщуркта :md_064:
Нищо че е ЛИДЕР !

#3963 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 13 November 2013 - 10:36 AM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 13 November 2013 - 12:47 AM, написа:

ЕХЕЕ супер Американци! Да са ти живи и здрави ! :rc_036: Ходите ли но изложби. Питам защото ще ми е приятно да се запознаем ! :md_064:
User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3964 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 10:42 AM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 13 November 2013 - 08:36 AM, написа:

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 13 November 2013 - 12:47 AM, написа:

ЕХЕЕ супер Американци! Да са ти живи и здрави ! :rc_036: Ходите ли но изложби. Питам защото ще ми е приятно да се запознаем ! :md_064:

Иве, това е ваш брат, за който ти бях казала :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3965 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 10:52 AM

Показване на мнениетоПинпонг, в 13 November 2013 - 08:27 AM, написа:

Мале мале!!!
Значи "всемогъщата " акита убила хайванчето на комшията и не се спряхте. То не беше ХАРАКТЕР , то не беше ЛИДЕР то не беше НЯМА РАВЕН В РАЗКЪСВАНЕТО !! Иначе всички сте против насилието ама чак подпикавате от кеф че любимата ви порода е показала че все пак е хищник .

Що другия път не му метнеш през оградата някой мижав петнайсе килограмов питбул да си поиграят малко?!
Гарантирам ти че ако Кирчо оздравее после само при вида на куче до оградата сам ще си влиза в къщуркта :md_064:
Нищо че е ЛИДЕР !

Тук коментираме това, което се случва реално в живота на породите акита. Едни споделят, това което им се случва, други им се случва, но не споделят - въпрос на личен избор!
Не си ги "мерим на кой му е по-голям" - "питбула" :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3966 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2013 - 11:58 AM

Не знам какво си мерите, но мен тази случка с убийството на чуждото куче ме шокира и потресе.
След като хората, които гледат въпросната акита не могат да се справят с нея, не бива да я гледат те. Би следвало да я вземете при себе си, Петя, ако смятате, че можете да я контролирате.
И ни най-малко не оправдавам човека, пуснал кучето си да се скита- той има вина.

Знаейки, че това куче е способно на убуйство трябва да вземете сериозни мерки по обезопасяването на мястото, където се гледа, работата с него и изобщо... то не бива да бъде оставяно без надзор.
И, наистина, в думите ви вече се чете фанатизъм, лидери, зериозни кучета, агресивни характери. Добре, щом са такива и се стига до подобни инциденти, значи не се справяте с отглеждането им.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3967 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 12:15 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 13 November 2013 - 09:58 AM, написа:

Не знам какво си мерите, но мен тази случка с убийството на чуждото куче ме шокира и потресе.
След като хората, които гледат въпросната акита не могат да се справят с нея, не бива да я гледат те. Би следвало да я вземете при себе си, Петя, ако смятате, че можете да я контролирате.
И ни най-малко не оправдавам човека, пуснал кучето си да се скита- той има вина.

Знаейки, че това куче е способно на убуйство трябва да вземете сериозни мерки по обезопасяването на мястото, където се гледа, работата с него и изобщо... то не бива да бъде оставяно без надзор.
И, наистина, в думите ви вече се чете фанатизъм, лидери, зериозни кучета, агресивни характери. Добре, щом са такива и се стига до подобни инциденти, значи не се справяте с отглеждането им.

На думи е много, много лесно......това се случва, или може да се случи на всички собственици на акита! Значи ли това, че никой не справя с отглеждането на кучето си?!?!?! Не говорете празни приказки....И с работено куче може да се случи, защото навън е едно, а на негова територия съвсем друго. За обезопасяването на територията съм съгласна с вас...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3968 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2013 - 01:11 PM

Петя,това може да се случи на всеки собственик на куче от по-силна порода.Честно казано не си представям да съм запозната толкова с характера на кучето ми и в същото време двора ми да не е с бетонирана ограда,мрежа вградена само от долу с бетон или каквото се сетиш.
Харесвам породата,радвам се че има почитатели на нея и развъдчици в Бг,харесва ми ,че коментирате откровено,но ми се струва ,че малко се преекспонира ,всичко се оправдава с характера и т.н. Уж предупреждавате нови собственици ,а самите вие не вземате необходимите мерки.Имам куче с тежък характер още от малко и знам за какво става въпрос.Но мерки могат да се вземат ,за да няма инциденти както на собствена така и на чужда територия.
40мин е ужасно много време за да се реагира по какъвто и да е начин.Това е разсъждение само,ти не си била там и не обвинявам теб за липсата на реакция.Твоята грешка е в ограждението.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3969 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 01:24 PM

Да прекалено много се задълба темата и то относно характера на Акита изкарахте я едва ли не най-ужасяващото куче!!! На всеки може да се случи. Много е важно от малко кучето да бъде коригирано когато прави грешки в поведението си. И при една такава ситуация когато спирането на боя щеше да бъде лесен. Не мисля , Мисля че няма лошо куче а лоши стопани. (не посочвам хора говоря по-принцип).
По-важното добре е че е станало с куче че можеше да бъде и дете на което топката му е паднала вътре... и тогава не ми се мисли.
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3970 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 02:21 PM

Идеята на цялото "чешане на клавиатурата" тук е, когато човек реши да си купи такова куче, като влезе да прочете нека много добре си помисли дали въобще е готов за предизвикателството да има акита. Защото ми звънят различни хора, които просто са гледали филма, развълнували са се и са решили да имат точно такова куче. Акита е сериозно и тежко за гледане куче. Дори са много малко хората, които професионално са работили с породата. Все пак това е порода, която от няколко години я има в БГ. Хачи на Лили смени няколко треньора. Дори самата тя признава, че понякога той е в тежест на семейството. Не са толкова прости нещата колкото изглеждат на пръв поглед....Акита е куче с противоречив характер, аз самата все още си задавам въпроси, наблюдавам и анализирам. Противоречията са жестоки : визия-характер, любов - агресия, привързаност - доминантност....Блъскане от една крайност в другата - това е акита :smile:
Инциденти има и ще има тепърва, тъй като броят им в БГ се увеличава. Има и в развъдниците навън, има и тук! Идеята не е да хвърляме излишно "прах в очите" на хората, колко страхотна е породата, за да се купуват кучетата ни, а да има реална информация! Аз не искам да виждам поколенията на моите кучета след време по улиците на България, както се случва с всяка модерна порода!
Иве, до колкото знам и при теб е имало нещо подобно с една от американките ти и бебе чао-чао?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3971 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 03:27 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 November 2013 - 02:21 PM, написа:

Идеята на цялото "чешане на клавиатурата" тук е, когато човек реши да си купи такова куче, като влезе да прочете нека много добре си помисли дали въобще е готов за предизвикателството да има акита. Защото ми звънят различни хора, които просто са гледали филма, развълнували са се и са решили да имат точно такова куче. Акита е сериозно и тежко за гледане куче. Дори са много малко хората, които професионално са работили с породата. Все пак това е порода, която от няколко години я има в БГ. Хачи на Лили смени няколко треньора. Дори самата тя признава, че понякога той е в тежест на семейството. Не са толкова прости нещата колкото изглеждат на пръв поглед....Акита е куче с противоречив характер, аз самата все още си задавам въпроси, наблюдавам и анализирам. Противоречията са жестоки : визия-характер, любов - агресия, привързаност - доминантност....Блъскане от една крайност в другата - това е акита :smile:
Инциденти има и ще има тепърва, тъй като броят им в БГ се увеличава. Има и в развъдниците навън, има и тук! Идеята не е да хвърляме излишно "прах в очите" на хората, колко страхотна е породата, за да се купуват кучетата ни, а да има реална информация! Аз не искам да виждам поколенията на моите кучета след време по улиците на България, както се случва с всяка модерна порода!
Иве, до колкото знам и при теб е имало нещо подобно с една от американките ти и бебе чао-чао?

Да имаше Докато бяха бебета американеца беше на 6 месеца а чауката на 4 и двамата бяха малки играеха и в един момент незнайно защо му на кривя нещо на американеца и захапа чаукота по муцунката. Само се извиках и всичко свърши разминахме си с малко шевове и всичко е на ред здрави са си и двамата. И моите наблюдения са че той не харесва пухкави кучета. :ab_041: :ab_041: От тази случка не допускам нищо пухкаво около ниго :ab_041:
Имам 5 акити не мога да кажа, че са лоши свирепи. Всички са различни и по техен си начин си възприемат нещата . Важното е че съм ги опознала добре и знам какво мога да очаквам от всяко едно мое куче в дадена ситуация! Сигурна съм в тях на 99 % ,но 2 % винаги си стоят и съм предпазлива.
На хората който искат да си вземат Акита мога да им кажа да бъдат внимателни по време на разходи на местана който има други кучета, ако ние са сигурни в Акитата си да не рискуват. Защото в цял свят е известно , чие Акитата обича да се посбива :ab_041: :ae_085:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3972 Потребителят е офлайн   Lalov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 07:07 PM

Да се включа и аз! Арес почна да си покава характера , но имам наблюдения , че допуска да себе си мъжки кучета , с които се познава от бебе ! И много внимавам с разходките и други кучета , осебено след операцията е много бойно настроен към непознати кучета.Има си групичка от 5-6 кучета , с които го разхождам от малък и с тях е като с семейство(глутница).

#3973 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2013 - 10:36 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 November 2013 - 07:52 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 12 November 2013 - 02:39 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 November 2013 - 03:08 PM, написа:

И още нещо, което ми се случи наскоро. Женска акита /Химера/ живееше в голям ограден двор с две хъскита. Цареше пълна хармония и ред. Естествено лидера беше Химера, двете хъсоци припкаха около нея, почистваха и ушите, игреха си заедно по цял ден. Тя тежка, тромава, властна, само с поглед им показваше какво иска. При храненето всеки си яде в неговата си купичка, но е достатъчно Химера да си вдигне главата и да ги погледне и те изчезваха веднага. Затова при храненето имаше човек при тях. Но бой и инциденти никога не е имало. Просто ред и дисциплина. Обаче се наложи Химера да заживее отделно известен период, като мястото и временно зае Киро за да може Казуми спокойно да се приготви за раждането. Химера прекарваше повече време в двора на свобода, а вечер си спеше в една от новите клетки. Дааа, ама какво и стана....еййй....това да се почувстваш свободен лидер не е било за всеки :smile: При срещата и с една от хъскитата я нападна все едно никога не са живяли заедно :ud_009: Поражения нямаше никакви, но мирното им съжителство приключи :dog: :dog: :dog:

ми няма нещо такова като "свободен лидер" или е "лидер", или не е- това е. Няма значение вързано ли е, или на свобода, просто си е лидер! ТОВА СА АКИТИТЕ! Видиотени на тема водачество, няма спънка!Ако не го удържиш - няма равно по изяждането...ако успееш да го удържиш - хвала на теб и обучителите!:rc_036:

Опитвам се да анализирам поведението и. То е ясно че тя е лидер :smile: Лидер, който живее в хармония със себеподобни до определен момент. Защо излизането извън глутницата за определино време предизвика промяна в характера и? Защо влизането в "нейната" глутница стана вече невъзможно? Ако някой може да ми отговори ще съм много благодарна :smile:

Анализирането на проблем може да стане по метода на метода на "вълшебния триъгълник" , разглеждайки конкретната ситуация на поведение на стопанинът/гледачът, поведението на кучето и поведението на третата страна/дразнителя. Още по-добре, ако това го направи тренер със съвременни знания и умения, познаващ породните характеристики на акитити.

Отговорът на въпросите Ви, погледнато острани, се намират в това, че сте възприели теорията за алфа-водача, доминиращ постоянно и завинаги в глутницата по строго определена йерархия отгоре-надолу, а тя е невярна. Теорията възниква 20-те години на 20-ти век, когато професорът зоолог Шелдеруп-Еббе изследвал кокошките и социалното им поведение в кокошкарника и открил йерархия при разпределение на храната. След това други зоолози приписали същата йерархия на всяка група животни, живеещи заедно и придобиване на алфа-статус с насилие на най-силния в социалните взаимоотношения. Без никакви научни изследвания и доказателства. Военните приели тази теория за кучетата, ползвани във войните, защото била най-удобна и близка до принципите на единоначалие, строга дисциплина и йерархия. И измислили методика на дресировка на основата на тази теория за кучетата, издевателствайки и експериметирайки до сега. Така че теорията за йерархията важи само за кокошките и военните :) По-късно тази методика се пренесла към спасителните служби и хората, които ползвали кучета при изпълнение на служебните си задължения на митница, за залавяне на престъпници и неразрешени стоки/товари и т.н. Само че кучетата на такава служба „работели” до определена възраст, средно 6-7 години и след това ги пенсионирали, защото ставали неспособни. Защо? Защото стресът от дресирането с насилие вместо трениране и неефективните немотивиращи методи на обучение на кучетата, неразчитане на сигналите на примирение, въобще непознаване езикът на кучето, незачитане на потребностите му за самостоятелни решения и др. си казали думата... Но това е друга тема. Важното е, че поне от 50-60 години съвременната кинолози, тренери, учители, биолози и изследователи са отхвърлили недоказаната теория и работят по доказани в практиката методи. На кратко са доказали, че социалните отношения в група/глутница кучета е сложна и става в кооперация, а не в строга йерархия. Ако има йерархия, тя е по-скоро отдолу-нагоре, от младите кучета към старите и то тези с авторитет, а не доминиращите с насилие, измислените от военните и некомпетентни дресьори алфа-статуси. Най-авторитетно е това куче, което има най-висока социална компетентност. И авторитетите се сменят според ситуацията и средата.

Алфа-статус, доминатност и разпределение при вълците.

My link

My link

My link

My link

Погледнато отстрани, в случая с нападението на двете по-млади хъскита и последващия търкал с акитата Химера се обяснява с това, че авторитетът на Химера е загубен с отстраняването й в отделна клетка, извън ежедневието на двете хъскита и е заместен със социално по-компетентния Киро. Както по-горе написах, учените глави и практици казват, че ако има йерархия в групата кучета, тя е по-скоро отдолу – нагоре, от по-младите към по-старите, по-опитните. Като са показали неуважение към Химера на езика на кучета като доброжелателно посрещане по дъга вместо направо, предизивкателно гледане право в очите, близване по муцуната и т.н. (било е добре някой да ги наблюдава, да разчете тези и подобни сигнали и да предотврати този излишен сблъсък), те са предизвикали Химера да реагира агресивно. Кучетата винаги реагират при неуважително (по)срещане от други себеподобни, като породните характеристики, конкретната нервно-емоционална система и натрупания стрес имат значение за прага на агресивна реакция.

Нападението на Киро към кучето, влезнало в двора е териториална агресия, съвсем естествена реакция на всяко куче, особено такива със защитни породни характеристики. Повечето кучета с териториална агресия, ако се изведат извън територията и няма какво да пазят, не проявяват такава агресия. Затова такива кучета е добре да бъдат правилно обучени от компетентни треньори за защита и охрана на дом, семейство, ресурси и да имат такива ежедневни занимания и "работа". Още повече, ако кучета с такива породни характеристики, нямат никакви задължения (80 % от домашните кучета по принцип се излежават по 20 часа, а в развъдниците как е?), не „работят” защита и охрана, лов или каквото им е отредено от хилядолетната селекция, не изразходват нито физически, нито ментално натрупаната енергия, скучаят и особено, ако са в клетка, не общуват активно с различни дразнители ежедневно, нямат социална компетентност, не задоволяват ежедневните си нужди от самостоятелно взети решения и натрупване на впечатления в контролирана от човека среда, натрупват стрес, не са щастливи и съответно следват проблемите. Доколкото зная, акитите са физически много издръжливи, могат да бягат по скали час-два, недоверчиви са към непознати кучета и хора, не уважават познати хора от семейството/средата, които са загубили авторитета пред тях и явно го показват, имат силен хищнически и ловен инстинкт към по-дребни животни, включително дребни породи кучета... Така че, въпросът е риторичен: как Киро да не се нахвърли върху куче без авторитет , навлизащо на негова територия и как да не се стигне до жестокото (според хората) убийство, ако по цял ден скучае в клетка, няма ежедневна „работа” и ежедневно задоволяване на потребностите, а пък има хиляди години наследствена селектирани гени да бъде такъв, какъвто не му позволяват/не го разбират. В Европа вече се говори за забрана на живота на кучетата в клетки, но за целта са необходими друг вид организация на развъдници, частни домове и приюти, средства за лични и по-компетентни гледачи-компаньони или поне подсигуряване на друг вид активности, ако не служебни, то ментални. Драйв и мотивация. Просто ми е много чудно как човек не се информира и подготви предварително, а се ангажира да има един екземпляр, привлечен от екстериор и митове/легенди, камо ли повече от тази и други "работни" и служебни породи, ако не може да им осигури всичко това и неминуемо това ще доведе до проблеми и стрес за хора и животни (не лично отношение, а по принцип разсъждения за всички собственици и развъдници).

Успех с разрешаването на този ежедневен проблем!

#3974 Потребителят е офлайн   Boogs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 11:41 PM

Браво! Благодаря за инфото ! Жалко че няма Like бутон :)
User's Signature

Дръзки

Качена снимка

#3975 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 12:27 AM

Показване на мнениетоПинпонг, в 13 November 2013 - 10:27 AM, написа:

Мале мале!!!

Нищо че е ЛИДЕР !

Ти пък къде видя питбул в България? :wg_053: Недей да подценяваш породата акита. Доста сериозно животно е.

#3976 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 01:10 AM

Показване на мнениетоpeternm, в 14 November 2013 - 12:27 AM, написа:

Показване на мнениетоПинпонг, в 13 November 2013 - 10:27 AM, написа:

Мале мале!!!

Нищо че е ЛИДЕР !

Ти пък къде видя питбул в България? :wg_053: Недей да подценяваш породата акита. Доста сериозно животно е.

Що ли не се изненадвам че веднага цъфна и тука!?
Като гледам за нула време си напълнил форума с дебилните ти разсъждения по всякакви въпроси без значение дали отбираш или не.
Не искам да развалям хубавта тема за акита така че, ако искаш да разбереш как така съм виждал повече истински питбули в българия от колкото ти си виждал на картинка (наистина го мисля) си задай тъпотйииката в темата за питбула.
А Петя Кръстева получава моите адмирацйи за това че не се повлия от моята леко заядлива закачка за която и се извинявам а изрази мнението си по един достоен начин. :rc_036:

#3977 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2013 - 07:36 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 November 2013 - 12:15 PM, написа:

На думи е много, много лесно......това се случва, или може да се случи на всички собственици на акита! Значи ли това, че никой не справя с отглеждането на кучето си?!?!?! Не говорете празни приказки....И с работено куче може да се случи, защото навън е едно, а на негова територия съвсем друго. За обезопасяването на територията съм съгласна с вас...

Може и да е лесно на думи, но не аз съм се хванала да отглеждам акити, т.е. трябва да имате подготовка. И дори и да може да се случи на всеки- пишете за борба 40 минути!!! И за тези 40 минути, хората, на които е поверено това куче не успяват да го спрат. Ето това не трябва да се допуска. Иначе, на всички може да ни се случат какви ли не инциденти.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3978 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 10:05 AM

Кошмар!! :( Много тежка случка.Миличкото куче,мъчило се е 40 минути! Поне да е било по-бързо. :( Не мога да си представя ужаса на сестра ви и майка ви. За толкова време,щом е имало мъже са могли да спасят кучето.Или ги е било страх,или им е било...все едно.. :( Филм на ужасите..Ето затова никога не бих гледала такова куче,макар да имат невероятни качества и да са прекрасни.Няма да се справя.Огромни адмирации за откритото разказване на такива случки и разяснение на тази страна на породата!И разговора с бъдещите стопани,наистине е важен-дано добре преценяват.Това е да се постъпва отговорно.Тези прекрасни кучета не са за всеки,ясно е.Но може би това куче,когато е на свобода трябва да е с намордник??!Аз също никога не бих искала да го видя повече,разбирам сестра ви.. Не че щях да му навредя..просто да отиде другаде. :( Съжалявам за ситуацията,дано повече никога да не става така.Успех и пак-браво за болезнената честност...
П.П: Фен съм отдавна породата,но вече започвам да изпитвам главно респект и понякога ужас към тези прекрасни кучета.Характера им ми напомня повече на характера на дива котка..Като хищници-даже някъде слушах,че дебнели..Уникални са,но ме плашат,хубавите кучета от вашата порода.Лек ден на всички,и дано не се сърдите че се намесих,но породата наистина ми е интересна и от преди филма,защото знаех историята,пък и се интересувам от малка от кучета,породи..Поздрави на Нортичка.И на красивите зверчета.

#3979 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 10:13 AM

Ev.Mink
СТРАХОТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!

МНОГО БЛАГОДАРЯ, прочетох го на "един дъх", но искам да прочета подробно и линковете :af_089:

Малко негови снимки, за новите хора тук :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3980 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 06:45 PM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 13 November 2013 - 01:24 PM, написа:

Да прекалено много се задълба темата и то относно характера на Акита изкарахте я едва ли не най-ужасяващото куче!!! На всеки може да се случи. Много е важно от малко кучето да бъде коригирано когато прави грешки в поведението си. И при една такава ситуация когато спирането на боя щеше да бъде лесен. Не мисля , Мисля че няма лошо куче а лоши стопани. (не посочвам хора говоря по-принцип).
По-важното добре е че е станало с куче че можеше да бъде и дете на което топката му е паднала вътре... и тогава не ми се мисли.

Привет! Много е важно от малко да бъде коригирано кучето, истина е! Аз моята акита я поведох на обучение още на 4 месеца. Ходихме в продължение на близо година на уроци, и за водача, и за кучето. САМО ЧЕ, знаете ли какво ще ви кажа? Характерът на породата НЕ Е НЕМСКА ОВЧАРКА. Тя си е ПАЗАЧ И ЛОВЕЦ, НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА Я ОТКЛОНИ ОТ ПЛЯЧКАТА и НАБЕЛЯЗАНАТА ЖЕРТВА. Ако си направите труда (в което силно се съмнявам!!!) да прочетете 100-на страници по-назад моите споделяния по отношение на породата, ще разберете, че става въпрос за ХАРАКТЕР, а не за ОБУЧЕНИЕ!!!
Когато попитах нашата треньорка, кога моето куче ще ми се подчинява както го прави нейното (ГРЕТА - НЕМСКА ОВЧАРКА), тя ми каза: Когато си купиш Немска Овчарка! :rc_036: Моите уважения, но човек, който няма опит с отглеждането на ДЕЙСТВИТЕЛНО КОНКРЕТНАТА порода, няма смисъл да споделя мнение. Всички тук сме кучкари и всички имаме опит с отглеждането на поне ОЩЕ ЕДНА порода кучета, освен тази. И СМЕ ЛЮБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ, като цяло!!! Тъпи и безсмислени мнения,като на оня с питбула, простооооо улево. Но от мой личен опит казвам - Акитата е ОПАКА, поддава се на обучение, но когато тя самата реши, че не иска нещо, или че това нещо й е необходимо, НИКОЙ, АМА НИКОЙ, не е в състояние да я озапти!! Извинявам се за тирадата, аз както винаги, съм многословна, но ако имаше таквиз като мен в нета преди да си купя това куче, повтарям - нямаше да го купя.:rc_036:
Само между другото: Това не е характерно само за Киро, моя Хачи, и брат му на моя Хачи - другия Хачи--Характерно е за ПОРОДАТА КАТО ЦЯЛО. Агресивни са, спор няма, не пожелавам на никого да бъде свидетел на това, на което съм била аз, на което е била свидетел сестрата на Петя...Много е УЖАСНО! Но е ЕСТЕСТВЕНО ЗА АКИТАТА!
А, и по отношение на питбула - моя Хачи също е нападан от Питбул, в ранното си детство, не му останаха белези, слава богу, но считам, че породата с право е забранена за отглеждане в Европа, и то от най-влиятелния й член (ако професорът с питбула е запознат, значи знае за коя страна говоря).:rc_036:НЕМА ПО-ТЪПИ И АГРЕСИВНИ КУЧЕТА ОТ ТЕЗИ!!! ТЕ СА ТОЧНО КАТО ПЕТЛИТЕ.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема