Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4161 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2014 - 05:17 PM

:flagbg: Мъжки потомък на Чоко Бой! :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4162 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2014 - 02:52 PM

Показване на мнениетоSamurai-brodnik, в 27 March 2014 - 03:17 PM, написа:

:flagbg: Мъжки потомък на Чоко Бой! :flagbg:

Сладур :smile:

Ето едно от моите момичета :

Vazuka Katsu Kenta

Sire: A'Katsuro Sugay Akita Inu
Dam: Kazumi Sunimoto
Breeder: Petq Krusteva - Katsu Kenta Kennel
Owner: Veselina Popova
http://www.akitapedi...ls.php?id=77676

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4163 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2014 - 09:21 PM

От този развъдник взехме Хару - въпреки, че е платено Акихо-родословието не сме го получили! Няма и да го получим.....

http://www.tvlux.be/...3bBwfI.facebook

https://www.facebook...&type=1&theater

Може да живеем в бедна страна като България, може да не сме първа писта по изложбите, може трудно да си постигаме целите, защото икономическото състояние на страната е такова, но сме на светлинни години от такива селекционери като начин на живот, отношение към кучетата и мислене!
"Няма ненаказано добро и зло" - рано или късно всичко идва на мястото си.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4164 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2014 - 10:09 AM

МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ЗА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА
ДЪЛГОКОСМЕСТИ АКИТИ
:smile:

Дългокосместите Акити се различават с по-дълга и малко по-различен тип козина от стандартните.Таази функция се извършва от рецесивен ген и когато и двамата родители имат тези гени ще има не само стандартни, но и дългокосмести кученца в кучилото.Въпреки,че това е дисквалифициращо според правилата за стандарта на породата, които гласят, че такава Акита не може да бъде показвана и допускана до състезания има изключително много симпатизанти на дългокосместите акити.
Именно тези Акити са високо ценени заради своя характер и незаменими като прекрасни приятели и любимци на хората. Много от любителите и селекционерите сочат, че дълго косместите Акити имат доста по-спокоен темперамент и са в пъти по-лесни за възпитание.
Именно поради тази причина такава Акита е превъзходен избор за хора,които не се интересуват от изложби и нямта опит в отглеждането на кучета.
Дългокосместите Акити са изключително популарни в Япония.Селекционерите не се срамуват от поколенията на животните,които са дали кученца с такъв ген.
Има невероятно много сайтове и блогове за пухкавите косматковци,който са толкова популярни и разпространени,колкото за стандартните кучета.
Една от причините за повишаването на популярността на дългокосместите Акити в Япония със сигурност е Wasao -бяла дългокосмести мъжка Акита, който играе себе си във филм и разказва истинска история за куче скитащо из цяла Япония, за да намери своя собственик.
http://www.youtube.c...player_embedded
Wasao е известен също като “Busakawa” което всъшност са две свързани думи. ( Busaku и Kawaii), защото Wasao е "Busaku Da Kedo Kawaii", което означава, грозен, но сладък!
Именно това е начина по който Wasao е описан в един блог, който става началото нанеговата голяма популярност.
Wasao е бил отличен също и като специален пратеник на световното културно наследство на „ЮНЕСКО“за да насърчава връзката между хората и природата, както и значението на живота.
Wasao също се появява в JR (Japanese Raylways) като реклама.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4165 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2014 - 10:16 AM

ПРОДОСТАВЯМ ВИ МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ЗА БАРФ, КОЕТО СТАВА ВСЕ ПО-ПОПУЛЯРНО КАТО НАЧИН НА ХРАНЕНЕ ПРИ АКИТИТЕ

ИНФОРМАЦИЯТА Е ПРЕДОСТАВЕНА С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА Desislava Mozokova

Какво е БАРФ ?

"Натурално хранене: без консерванти,без оцветители,без зърно.Само пресни продукти,сурови,третирани както се полага според елементарни хигиенични норми .
Целта на този начин на хранене е кучето ни да води здравословен начин на хранене и добро качество на живота.
Ако не си педант се предполага ,че има моменти в които кучето не получава на 100% всичко необходимо като съставки при някое от храненията.Това в никакъв случай не е лошо или опасно.Както животните в природата така и човека не си набавят всичко необходимо във всеки един момент от живота си при всяко едно от храненията си.
БАРФ е подходяща за всяка едно куче,независимо от възраст,размер и порода.Естествено трябва да е съобразена със възраст,нужди,дали кучето е активно или води заседнал начин на живот,дали е лакомо или не и т.н.
Обожават я.При всички случаи кучето ще се наслади доста повече на този вид хранене,а и ти приготвяйки храната.Точно в тези моменти се изгражда една особена връзка,кучето гледайки те как приготвяш поредната порция,ти наслаждавайки се с какво удоволствие се омита всичко .
При възрастни кучета препоръчителната дневна доза е между 2 и 3 % от идеалното тегло на кучето.При бебета 10 %, при подрастващи 6% .Естествено всичко е строго индивидуално ,метаболизъм,активност...,но това е една добра база за ориентиране в началото. Например за куче с тегло 45 кг и идеално тегло 38 изчисленията се правят върху 38 кг и се полагат между 750 и 1000 гр на ден.
Костите. Суровите кости по принцип не се цепят.в това число и пилешките.Цепят се топло обработени кости и поради тази причина са абсолютно ЗАБРАНЕНИ.
БАРФ при сравнение със висок клас гранули,а и не чак толкова висок клас няма защо да е скъп начин на хранене. Да речем ,че за висок клас гранула харчим 100 евро на месец. При БАРФ 1 евро на хранене или 2 на ден. 60 евро на месец са пари за доста добро месно меню и кучето няма да е лишено от нищо( сравнението е направено според цените тук в Испания) Истината е ,че със този вид хранене можеш да лавираш и да съобразиш менюто със финансовите си възможности.
Отнема ли време приготвянето? Не ! Единственото от което се нуждаеш е място където да съхраняваш,режещ миксер за приготвяне на пюрета и малко седмична рутина ( режещ миксер - няма как да го преведа по друг начин,надявам се да се разбира). Пакетираш и после само размразяваш и поднасяш.Отнема няколко минути.За пакетирането строяваш мъжа/ жената един мери друг пакетира
Идва един момент в който става доста забавно.Търсене на кланици,месарници,изгодни цени,зеленчукови пазари....Да наблюдаваш промените в кучето,да откриваш какво обожава и кое не чак толкова.
Трябва да сме сигурни ,че качеството на месото е добро .Макар че стомаха на кучето така е устроен ,че може да поеме и не чак толкова прясно месо .Имайте в предвид ,че има случаи да си заровят кокал и да си го изровят след две седмици порядъчно вмирисан ,полепнал в пръст и да си го похапнат като най - вкусното нещо на света.И проблеми няма да имат...
Минаване на месото през топлинен процес ни дава голяма сигурност,но и месото губи голяма част от хранителните вещества. Замразяването е добър вариант за запазване на тези вещества и унищожава някои видове бактерии. Замразяване на продуктите минимум 2 дни и размразяване само на необходимите дози .
БАРФ се базира наоколо 60 % месни кости. 20 % месо ,10% вътрешности ( сърцето се води месо) ,10 % плодове ,зеленчуци,яйца,кисело мляко...
Силно препоръчителен е кефира. Добавят се подправки като риган върху месото ( аз за момента тази знам,че е полезна)
Добавки могат да се дават пунтуално- бременност,болест..По принцип при разнообразна диета и здраво куче не са необходими.
Големи кокали със ставни връзки са тип награди. Дават се 3/4 пъти седмично.
Кокоши крака,гребени,свински уши,крака и опашки са източник на хондротин.
Всичко това и дозите са ориентировъчни.Наблюдение на изпражненията показва какво да намалите,кое да увеличите. При меню с голямо съдържание на кости изпражненията са ронещи се ,преобладава белия цвят. В такъв случай вдигнете процента месо.
Ако са много кашкави ,намалете месото увеличете месните кости.
Ако ви притесняват костите ,но ви харесва натуралното може да се мели всичко на кайма.Трябва само една хубава месомелачка ,професионална или полупрофесионална ,за да мели меките кости.
Зеленчуците винаги варени,на пара най не губят полезни вещества. Аз ги давам млени.
Обезпаразитяване- въпрос на избор и възможност за наблюдение.
Общо взето това са ми наблюденията на този етап. Не претендирам за изчерпателност или точност,цялата информация е взета от различни групи във фейсбук.Лично аз съм доволна за момента,надявам се и така да продължава.
Ще добавям от време на време ,и аз се уча все още ."
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4166 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2014 - 10:41 PM

Браво, Петенце! Поднесла си достатъчно инфо за новите собственици! Много се радвам за това, и съжалявам че отдавна не сме се чували. Щях нещо да те питам, ама пуста пенсионерска памет...вече ми изневерява:ab_041:
По отношение последния ти постинг за суровите храни...и тям подобни...да си призная...не го изчетох напълно а на две-на три, но ми се струва някак малкоо--в повече. Щях да употребя друг израз, но нейсе. Не съм сигурна, че някой по света си гледа кучетата с кисело мляко (щот "кефир"-а е подобен на нашия Айрян) И други възражения имам тук, защото когато си взех кучето от агенцията, ми се напомни, че "все пак не забравяйте, че това е МЕСОЯДНО животно", а не ВЕГЕТАРИАНЕЦ. Хубаво е в храната на кучето да има зеленчуци, но като цяло е препоръчително ТЕ ДА СА ДОБРЕ ОБРАБОТЕНИ, тъй като дават други странични ефекти, като киселини (злостни уригания тоест) и дискомфорт на стомаха, тъй като колкото и стомахът на кучетата да е почти (ПОЧТИ) идентичен с нашия, няма идентично на човешкото хапче, което да ги спре... Съжалявам, ама ако на Хачи в гърлото гори, колкото моето от нитратите в зеленчуците, просто НЕ ГО ВИЖДАМ!!!
От няколко седмици (след като след дълги години нямах проблеми с Хачи по отношение на стомаха), Хачко се РАЗСТРОИ ЖЕСТОКО, изпусна се на 2 пъти в къщи, в рамките на 2 дни. Беше ужасно за НЕГО повече, отколкото за нас, естествено, всичко е поправимо, но 1 седмица бяхме на хапчета и диетична консерва... Не ме питайте КОЛКО ИЗЛИЗА...ужасно е.. Но, проблемът си е наш, в смисъл - ние сме виновни - 1. Прехранихме го. 2. Прехранихме го с мазни неща и 3. Лежа доста дълго време на цимента отвън, въпреки благоприятните за нас температури, циментът не е на това мнение...:ab_041: Много се притесних, но го преодоляхме, такова разстройство не беше имал от 3 години насам...Този път не съм варила ориз и пилешко. Наблегнах на медикаменти (хапчетата Диадог) и диетичната храна - консерви - Интестинал на Роял Канин - нашият ги обича страшно много! Не съм пробвала гранулирана диетична храна до момента. Само консерви. Страшно са ефикасни! А хапчетата Диадог са изключително успешни при бебета!:ba_025: Диадог се дава 1 хапче на 10 кг живо тегло, но РАЗПРЕДЕЛЕНО за 24 часа. Тоест, ако имате 20 кг акита трябва да му дадете 1 хапче сутрин и 1 вечер. През останалото време е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да давате диетична храна - или сварен ориз (БЕЗ НИКАКВИ ПОДПРАВКИ) + сварено БЯЛО пилешко, или диетична храна (гранулирана или консерва - специално за разстроен стомах) Ако акитата ви е още бебе - 1 хапче за 24 часа, те са големи, единично опаковани таблети, направени да се чупят лесно, една половинка сутрин и една половинка вечер.
Не давайте прекалено много мазнини!!
И другият ми съвет към новопостъпилите желаещи да имат акити собственици: Запомнете: Това е НАЙ-ЕДРОТО куче от ШПИЦ, тоест, то може да е 40 кг, може да стане и 55 (в зависимост от пола) Иска ЗДРАВА РЪКА, но най-вече ЗДРАВА ПСИХИКА!
Като бебе трябва да го храните с ВИСОК КЛАС гранула, независимо от марката. Трябва да достави до костите и органите му НАЙ-НЕОБХОДИМОТО, след година и 6 месеца можете да си позволите намаляването класа на храната! До тогава трябва наистина да го гледате с ресурси, необходими за 1 лека кола/месец.:ab_041: Шегувам се, нямам и на идея колко излиза леката кола на месец, защото съм пешеходец...:rc_036:
Пусто, пак се впуснах в някви истерии, ама ще ме прощавате, надявам се че сте намерили необходима информация тук, без да четете 200 страници назад (макар че, ако аз бях на ваше място, щях да го направя....)
Поздрави и целувки от мен и Хачи!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#4167 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2014 - 11:51 PM

Лили,здравей.
Хубаво е ,когато коментираш нещо поне да го прочетеш :) .Зеленчуците са дават обработени. Никъде не е казано да се храни кучето с кефир.Препоръчителен е като добавка.10 % от дажбата зеленчуци,плодове,яйца,кисело мляко....останалите 90% сигурно си ги пропуснала при прегледа отгоре-отгоре.
Не знам кое ти дойде в повече,ама и твоят коментар как да го нарека...малко повърхностен ми се струва.
Аз прочетох твоят коментар до края ;) .

Между другото,кое му е общото на кефира с айрян?
http://m.gotvach.bg/n7-28354-Кефир

Това мнение е редактирано от desi79: 04 April 2014 - 11:56 PM

User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4168 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2014 - 08:30 AM

Пуснах начина на хранене БАРФ информативно, въпрос на личен избор кой как ще храни кучето се и себе си! Лично аз не вярвам 100% на това което ми предлага индустрията. Не съм сигурна, че сухата храна /която е наблъскана с аромати и консерванти и кой знае още какво/ е по-добрият избор. Да, това е най-лесният начин на хранене в забързаното ни ежедневие, но с помощта на суровоядството вдигнах на крака куче с поставена диагноза левкимия. От тогава суровото месо влиза в менюто на всички мои кучета.
Отделен е въпроса, че не винаги месото което е в търговската мрежа е качествено. Даже преди 10-на дни кучетата ми получиха разтройство след консумация на месо закупено от Т-маркет /свински изрезки за готвене/
Да не говорим за колбасите....наскоро влезнах в колбасарски цех и направо се отвратих :zz_020: Предпочитам месото да си го мариновам натурални продукти като бяло вино, водка, мед, сок от лимон, от колкото с Е-та
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4169 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2014 - 12:56 PM

Ехооо.....къде сте? Нещо пролетна умора ли ви налегна.... :ab_041:
Като гледам и Бенка го раздава мързеливо :ab_041: За новите посетители тук Беника е дъщеря на Кирей и Казуми от първото им кучило :wub: Имам и една изненада за вас - това е една от тигровите дъщери на Киро и Казуми също от първото кучило. Скоро ще и направя нова фотосесия :wub: нямам търпение да ви я представя :smile: нейни снимки до сега няма :smile:

Beniko Katsu Kenta

Sire: A'Katsuro Sugay Akita Inu
Dam: Kazumi Sunimoto
Breeder: Petq Krusteva - Katsu Kenta Kennel
Owner: Mariya Tsocheva
http://www.akitapedi...ls.php?id=77233

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4170 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 09:46 AM

Здравейте отново :smile:

Искам да се обърна към развъдниците за акита ину. Ако ви се родят дългокосместа акита в кучилото ми се обадете, тъй като имам няколко сериозни интреса от мои приятели, които искат точно дългокосместа акита :smile: При мен от комбинацията Кирей*Казуми излизат по едно таково бебе, но от тази връзка през годината не планирам бебета :smile:

Поздрави и хубав ден на всички с лъвчето Хачи от "В" кучилото на развъдника :wub: Хачи е побъркал хората около себи си :ab_041: от любов :wub: :wub: :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4171 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2014 - 11:20 AM

Относно храненето - искам да попитам тези от вас, които хранят със сурово месо в България- освен телешкото, какво друго давате сурово? И откъде се запасявате?
Петя, свинското е доста масно, а изрезките съвсем, може би заради това са имали разстройство. При нас се получава понякога, когато давам свински гръкляни.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#4172 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 02:37 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 09 April 2014 - 09:20 AM, написа:

Относно храненето - искам да попитам тези от вас, които хранят със сурово месо в България- освен телешкото, какво друго давате сурово? И откъде се запасявате?
Петя, свинското е доста масно, а изрезките съвсем, може би заради това са имали разстройство. При нас се получава понякога, когато давам свински гръкляни.

Аз давам сурови телешки и свински изрезки, също така свински и телешки сърца, свинси уши и опашки. Купувам ги от един колбасарски цех в кв."Слатина", но зареждането на тази стока не е постоянна и това ми създава доста затруднения, та ми се налага да купувам и от търговските вериги. Разтрайството, което получиха моите сладури не е от мазното свинско месо, защото редовно съм и давала без проблеми. Просто това месо беше некачествено. Пилешко също им давам, но по-рядко и то месо, което е охладено. Купувам го от един стол в Мегапарк на "Цариградско шосе", там обядвам. Нямат застояло месо, защото текучеството им е много голямо. Освен това цената е само 0,50 ст. на килограм. Вярно е, че са пилешки гръбчета и нямат кой знае колко месо, но са пресни и охладени. Позволявам си замразяване само за 2 дни. Тъй като кучетата са ми много не са изцяло на сурово месо, само за Роман зареждането ми е 40 кг. на седмица. Хапват сурово месо 2-3 пъти в седмицата в зависимост от наличността, след 2-рия ден се замразява и се вари със зеленцуци. Отразява им се много добре...имат хубава козина и са малко дебелички :ab_041: Майка ми постоянно парадира, че "нейните" кучета изглеждали по-добре от "моите" които ги гладам в апартамента :ab_041: а всички знаем, че козината на куче гледано навън и с много по-хубав подкосъм от куче, което се глада в апартамент.
Обезпарзитяването при този начин на хранене го правя всеки месец. Както с Деси коментирахме това не е най-доброто като вариант. Хубаво е обезпаразитяването да се прави след изследване и при наличие на паразити.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4173 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 06:47 PM

Забравих да спомена черният телешки и свински дроб, който давам от време на време за разнообразие, но им го варя - обичат го много :smile: Давам им го чист без никакви добавки. Изпражненията им след това стават черни.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4174 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2014 - 07:25 PM

Транжорни,месарници където им карат трупно...все места ,където имате голям шанс да намерите изгодно месо ,изрезки и каквото се сетите.В селските месарници поне тук са доста по- услужливи отколкото в града.
От известно време даже има фирми онлайн за конско месо за кучета.В най- скоро време ще го пробвам :smile:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#4175 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 April 2014 - 10:52 PM

Сурово телешко,агнешко,сурово фазанско/пилешко филе(гърдите).Черен дроб или далак суров само 10% от дажбата(тъй като пречистват организма не са полезни да се дават често и в големи количества),половин телешко сърце,риба-бяла и херинга.
За конското чувам само добри отзиви-месо богато на протеин...уви тук при нас не се намира.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4176 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2014 - 08:31 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 09 April 2014 - 08:52 PM, написа:

Сурово телешко,агнешко,сурово фазанско/пилешко филе(гърдите).Черен дроб или далак суров само 10% от дажбата(тъй като пречистват организма не са полезни да се дават често и в големи количества),половин телешко сърце,риба-бяла и херинга.
За конското чувам само добри отзиви-месо богато на протеин...уви тук при нас не се намира.

Не знам дали е правилно, но аз сърцето не го слагам при вътрешностите, той е мускул. С черният дроб внимавам много и ме е страх да им го давам суров.
И отново да припомня НИКАКВО ПУШЕНО МЕСО НА КУЧЕТАТА ВИ !!!! Има разбрах сушено- пушено конско и еленско за кучета. И други кучета са пострадали от хранене с това месо. Не правете моята грешка....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4177 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2014 - 09:04 AM

Не го слагам сърцето заедно,просто казвам че го давам сурово.
Еленски бут съм много доволна.Сурово шкембе също давам,но направено в блендера на кайма.
Рибата попарвам с вряла вода за всеки случай.
Но при мен едното ядене е гранула(Орижен,Акана),а другото месото.
Още не съм съвсем сигурна да премина изцяло.
Но пък кучетата никога не са изглеждали в такава добра форма.Пълни с енергия,оптимално тегло и страхотна козина.
http://forum.dog.bg/...ost__p__1136816
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4178 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2014 - 09:09 AM

И аз сърцето го броя за месо.
Малко инфо за субпродуктите и хранителната им стойност. http://www.referati....i-sp-/31029/ref
User's Signature

Елинор Рузвелт

#4179 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2014 - 09:53 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 April 2014 - 07:04 AM, написа:

Не го слагам сърцето заедно,просто казвам че го давам сурово.
Еленски бут съм много доволна.Сурово шкембе също давам,но направено в блендера на кайма.
Рибата попарвам с вряла вода за всеки случай.
Но при мен едното ядене е гранула(Орижен,Акана),а другото месото.
Още не съм съвсем сигурна да премина изцяло.
Но пък кучетата никога не са изглеждали в такава добра форма.Пълни с енергия,оптимално тегло и страхотна козина.
http://forum.dog.bg/...ost__p__1136816

Аз също съм на този режим на хранене от години и съм много доволна.
Какво шкембе даваш? Четох, че се отразявало много добре на кучетата - даже колкото по лошо измито, толкова по-добре :smile: Аз им давам на моите агнешко шкембе от време на време - много го обичат....Ама е една смрад... :ab_041: Варя го обаче, още не съм пробвала да им го давам сурово...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4180 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2014 - 09:59 PM

Агнешко почти непочистено.
Никакъв проблем засега нямам усвояват го много добре.
Смърди да :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема