Български Питбул клуб
Публикувано: 31 January 2013 - 04:13 PM
Публикувано: 31 January 2013 - 04:16 PM
Публикувано: 31 January 2013 - 04:21 PM
Публикувано: 31 January 2013 - 06:42 PM

преди 28 минути
Ето какво знаем на този етап за генетиката на цветовете на мъжкаря от второто клубно кучило. Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si . За женската (дясното куче) можем да кажем малко, засега само е/е, но скоро ще се знае и за нея повече."

Заплождането е направено вече,но за майката се знае малко и кога ще се разбере,като се пръкнат новите клубни бебета?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 31 January 2013 - 06:58 PM
Цитат
ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si
Как само си играе този човек с генетични формули за цветовете

Господине ,това куче което сте написали като "ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si" въобще не може да е EМ/eпри такава генна конфигурация кучето щеше да е с черна маска !Въпросния Нерон си е чист е/е и може да сте сигурен само в това !!!Защото рецесивното жълто прикрива фенотипно всякакви други цветове , а генетично кучето може да е и тигрово и с подпал и каквото ви дойде на ума!
Още нещо Ако не знаете тези "белите" с розови носове срещу ,които толкова скачате са същите тези рецесивно червени "ее" + любимите ви дилютни цветове или рецесивно черно (комбинацията няма да позволи развитието нито на жълт нито на черен цвят.
Явно по какво се води великата селекция в този ваш клуб и наистина кому е нужно това ?!!!!
Хората ви го казаха има достатъчно питоподобни които може да спасявате , да им намирате подходящи домове , да ограмотявате собствениците , но да плодите .....

Публикувано: 31 January 2013 - 07:12 PM

Чудно ми е ,как знаете кое куче с друго такова, каква връзка има,като сте клуб от 5м.,пишете за племенна книга, е да де, от 5м., а преди?Нерон знаете ли от къде е ?Родители,прародители? Кучето какви гени носи?Здравословно състояние/ дисплазия,бруцелоза, атаксия и т-н./ Какви постижения има кучето и къде?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 31 January 2013 - 07:38 PM
ПП В БГ се въдят 2 типа.....съседско -към което принадлежиш и ти с твойте мелези ,нищо че плодиш по цвят......който междудругото за американския питбул териер няма никакво значение!!!2 тип е по гейм.
Родословни кучета в БГ с АДБА ЮКС няма а за олд фемили ред ноус да не говорим.
ПП Фенотипното развъждане е направило от пита стаф!!!Преди 80 години е почнал процеса.Нямаш никаква представа с кво си се захванал!
Публикувано: 31 January 2013 - 08:22 PM
Мисля че точно окраска на космената покривка не трябва да е показател за скачка. Първично е здравето, екстерьора и внимателно ппремисляне кой стои зад тези кучета и от двете страни, което без родословие е невъзможно да се анализира...

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 31 January 2013 - 08:38 PM
"Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si ."
Как го измисли това "ky/ky" - просто не знам. При други породи кучета това води до Agouti Pattern, но такъв цвят тук очевадно няма.
Има обаче нещо по-сецифично, което малоумникът не знае - че при пита/стафа "ky/ky" въобще няма!!!!
Ето възможностите при тези кучета:" The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t "
"ay" също няма, има само "Ay" - DOMINANT YELLOW.
Публикувано: 31 January 2013 - 09:09 PM
dimo, в 31 January 2013 - 08:38 PM, написа:
"Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si ."
Как го измисли това "ky/ky" - просто не знам. При други породи кучета това води до Agouti Pattern, но такъв цвят тук очевадно няма.
Има обаче нещо по-сецифично, което малоумникът не знае - че при пита/стафа "ky/ky" въобще няма!!!!
Ето възможностите при тези кучета:" The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t "
"ay" също няма, има само "Ay" - DOMINANT YELLOW.
Той говори за неговите кучета in our breed , дай цялата статия
Чел си печатна грешка някъде ay се пише с малки букви нищо, че е доминантен алел. Ето от оригиналната статия BASIC COLOURS
A (agouti) = agouti signalling protein (ASIP) CFA24
ay Fawn/sable (cream to yellow to red with darker tips)
(some solid black hairs intermingled amongst
reddish hairs in some breeds)
aw Wolf sable – wild type colour (many banded hairs – black-reddish-black)
at Black-and-tan or brown-and-tan
a Recessive black
Няма едно А написано, всичките са с малки букви!
Публикувано: 31 January 2013 - 09:11 PM
Chiita, в 31 January 2013 - 06:58 PM, написа:
Цитат
ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si
Как само си играе този човек с генетични формули за цветовете

Господине ,това куче което сте написали като "ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si" въобще не може да е EМ/eпри такава генна конфигурация кучето щеше да е с черна маска !Въпросния Нерон си е чист е/е и може да сте сигурен само в това !!!Защото рецесивното жълто прикрива фенотипно всякакви други цветове , а генетично кучето може да е и тигрово и с подпал и каквото ви дойде на ума!
Още нещо Ако не знаете тези "белите" с розови носове срещу ,които толкова скачате са същите тези рецесивно червени "ее" + любимите ви дилютни цветове или рецесивно черно (комбинацията няма да позволи развитието нито на жълт нито на черен цвят.
Явно по какво се води великата селекция в този ваш клуб и наистина кому е нужно това ?!!!!
Хората ви го казаха има достатъчно питоподобни които може да спасявате , да им намирате подходящи домове , да ограмотявате собствениците , но да плодите .....

Куче което е e/e е дясното, но явно не си погледанл снимката. А Нерон както се вижда е различен. Никой ли от другите не намира грешката на Chiita, какво трябва да се промени за да бъде маската на Нерон черна, или само Chiita е специалист в този форум.
Публикувано: 31 January 2013 - 09:19 PM
pa4anga, в 31 January 2013 - 07:38 PM, написа:
ПП В БГ се въдят 2 типа.....съседско -към което принадлежиш и ти с твойте мелези ,нищо че плодиш по цвят......който междудругото за американския питбул териер няма никакво значение!!!2 тип е по гейм.
Родословни кучета в БГ с АДБА ЮКС няма а за олд фемили ред ноус да не говорим.
ПП Фенотипното развъждане е направило от пита стаф!!!Преди 80 години е почнал процеса.Нямаш никаква представа с кво си се захванал!
Айде бе голословко, досега един факт не изложи, нито статия, линк поне да беше сложил. Свободните съчинения важат само в този форум.
Публикувано: 31 January 2013 - 09:24 PM
Цитат
Е, как така изведнъж да се пише "ау" с малки букви? Аз също знам че според Рой Робинсън в книгата му "Генетика на окраски на кучета" Ау с малки букви няма.
Доминанто жълт (рижав) Ау
Равномерен черен - Аs
Агути - А
и така нататък.
Няма с малки букви ау.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 31 January 2013 - 09:29 PM
koniarska, в 31 January 2013 - 07:12 PM, написа:

Чудно ми е ,как знаете кое куче с друго такова, каква връзка има,като сте клуб от 5м.,пишете за племенна книга, е да де, от 5м., а преди?Нерон знаете ли от къде е ?Родители,прародители? Кучето какви гени носи?Здравословно състояние/ дисплазия,бруцелоза, атаксия и т-н./ Какви постижения има кучето и къде?
Дотук не видях твоите знания. Айде, оставай знания за питбула, ами аз никакви не видях до сега. Освен няма ред ноуз, няма ред ноуз! Струва ми се, че животното, което се съдържа във фамилното ти име схваща по-лесно от теб.
Публикувано: 31 January 2013 - 09:31 PM
Furia_S, в 31 January 2013 - 09:24 PM, написа:
Цитат
Е, как така изведнъж да се пише "ау" с малки букви? Аз също знам че според Рой Робинсън в книгата му "Генетика на окраски на кучета" Ау с малки букви няма.
Доминанто жълт (рижав) Ау
Равномерен черен - Аs
Агути - А
и така нататък.
Няма с малки букви ау.
Аз ти цитирах статия от Department of Animal and Poultry Science, University of Saskatchewan, 51 Campus Drive, Saskatoon, SK, Canada S7N 5A8 може да им пишеш и да ги питаш защо Рой Робинсън пише в книгата си "Генетика на окраски на кучета" големи букви. И буквите нямат значение, важно е как се отразява този алел.
Публикувано: 31 January 2013 - 09:32 PM