Dog.bg Форуми : Български Питбул клуб

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Български Питбул клуб

#341 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2013 - 04:13 PM

Ето как го правят без клуб хората. Даже и от пред наследствена глухота не се страхуват. Променете Вие мнението на тези хора, показвайте им Вие факти за болестите, и им забранявайте Вие да развъждат. Хората които ме следват, не са балами, а са се напатили на болни и недъгави Питбули, иначе най-здравата порода, побеждава всички останали в книжките!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#342 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 04:16 PM

Ами след като ги развъдят, за добре свършената работа ги поощряват с възможност да си изживеят родословните гени. Прясна снимка получих я по сигнал преди една седмица. Модове и админи извинявайте, снимката не е приятна, но стига сме премълчавали реалността.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#343 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 04:21 PM

Нямам друга възможност да променя ситуациата освен чрез клуб да водя тази битка. Клуб, който да е убедителен със социализирани, контактни и здрави кучета. Вие как водите битката си е ваша работа, ако не може да помогнете на нас, не ни пречете.

#344 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 31 January 2013 - 05:49 PM

Едно си баба бае,едно си знае :tb_195: Уважаеми,г-н Председателю в Бг сме пълни с питоподобни,не щем повече. :ea_103:
Не знам каква битка водите Вие и с кого?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#345 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 31 January 2013 - 06:42 PM

Нарочно нов пост: Г-н Председателю това ли ви е развъждането? :ud_009: "Bulgarian Pitbull Club
преди 28 минути
Ето какво знаем на този етап за генетиката на цветовете на мъжкаря от второто клубно кучило. Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si . За женската (дясното куче) можем да кажем малко, засега само е/е, но скоро ще се знае и за нея повече."
Прикачена снимка

Заплождането е направено вече,но за майката се знае малко и кога ще се разбере,като се пръкнат новите клубни бебета? :zz_020:
User's Signature

#346 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 06:58 PM

Цитат

Ето какво знаем на този етап за генетиката на цветовете на мъжкаря от второто клубно кучило. Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si . За женската (дясното куче) можем да кажем малко, засега само е/е, но скоро ще се знае и за нея повече."

ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si
Как само си играе този човек с генетични формули за цветовете :ab_041: просто не е истина ....но някой явно му се връзват!!!
Господине ,това куче което сте написали като "ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si" въобще не може да е EМ/eпри такава генна конфигурация кучето щеше да е с черна маска !Въпросния Нерон си е чист е/е и може да сте сигурен само в това !!!Защото рецесивното жълто прикрива фенотипно всякакви други цветове , а генетично кучето може да е и тигрово и с подпал и каквото ви дойде на ума!
Още нещо Ако не знаете тези "белите" с розови носове срещу ,които толкова скачате са същите тези рецесивно червени "ее" + любимите ви дилютни цветове или рецесивно черно (комбинацията няма да позволи развитието нито на жълт нито на черен цвят.
Явно по какво се води великата селекция в този ваш клуб и наистина кому е нужно това ?!!!!
Хората ви го казаха има достатъчно питоподобни които може да спасявате , да им намирате подходящи домове , да ограмотявате собствениците , но да плодите ..... :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 31 January 2013 - 07:12 PM

Като знаем кой му е отговорника развъдна дейност и какви са му познанията и от къде му е кучето,какво да ни учудва!? То генетиката,знанието,опита не стават само с четене г-н. Председател. Та въпросните кучета дето ще се пръкнат са си породоподобни,не се знае дали ще са здрави,от към характер как ще бъдат,дали носят наследствени заболявания и те такива ми ти нещица.Да се моли само многоуважаемия Председател никога куче произведено от клуба му да не ми попада в ръцете,защото жална му майка и на него и на клубЪТ. :eg_033:
Чудно ми е ,как знаете кое куче с друго такова, каква връзка има,като сте клуб от 5м.,пишете за племенна книга, е да де, от 5м., а преди?Нерон знаете ли от къде е ?Родители,прародители? Кучето какви гени носи?Здравословно състояние/ дисплазия,бруцелоза, атаксия и т-н./ Какви постижения има кучето и къде?
User's Signature

#348 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 07:38 PM

БашПъК Ще ме прощаваш но какво ти е логиката да въдиш мелези взети от незнам кое мазе на незнайно кой блок и да ми говориш за цветове и за една от най старите ЛИНИИ old family red nose където ключовото качество....повтарям качество е gameness?!На кое от въпросните кучета знаеш родата поне 4 поколения назад да не казвам за 8 или 10 поколения.С кво точно помагаш на ситуацията като въдиш мелези купени от същата БГ действителност за по 100лв.....тоест увеличаваш популацията с мелези от същия генофонд......и за чиии ,че ги въдиш по цвят ли?!Ако не беше жалко щеше да е смешно.От мелезите ще направиш породисти?!Нов бърдак със стари кур...и не се прави,нали знаеш?!
ПП В БГ се въдят 2 типа.....съседско -към което принадлежиш и ти с твойте мелези ,нищо че плодиш по цвят......който междудругото за американския питбул териер няма никакво значение!!!2 тип е по гейм.
Родословни кучета в БГ с АДБА ЮКС няма а за олд фемили ред ноус да не говорим.
ПП Фенотипното развъждане е направило от пита стаф!!!Преди 80 години е почнал процеса.Нямаш никаква представа с кво си се захванал!

#349 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 January 2013 - 08:22 PM

В интерес на истината не го разбирам това въдене по цвят. В нашата порода подобно въдене не доведе до нищо добро, защото всички искат "беличко" (окраска "крем") и са почнали да кръстосват кремави животни. Нищо добро не излезе от това, защото то хубаво, "беличко" едно такова, но не бива да се гони цвят в ущърб на екстерьора, здравето, баланса, добра пигментация, здраво сърце и очи... В резултат на което в нашата порода животни с окраска крем много често ги виждам с много слаба пигментация, ентропион-ектропион на окото, разтегнати като трамвай, с дисбаланса - твърде огромна и набръчкана глава върху кекаво и сплескано тяло, твърде пухкава козина, липса на няколко зъба, деформирани челюсти, твърде къса набита муцуна, порочна психика (твърде агресивни или твърде страхливи кучета)... Изобщо, букета е пълен.
Мисля че точно окраска на космената покривка не трябва да е показател за скачка. Първично е здравето, екстерьора и внимателно ппремисляне кой стои зад тези кучета и от двете страни, което без родословие е невъзможно да се анализира...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#350 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 31 January 2013 - 08:36 PM

Аз не знам защо още се хабите... както беше написал някой по-горе едно си баба знае едно си баба бае

П.П. Абе моята old familly red nose ли се води вие как мислите?

#351 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 January 2013 - 08:38 PM

Не ми се занимаваше с това лайно, ама като видях какво е нацвъкал ...
"Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si ."

Как го измисли това "ky/ky" - просто не знам. При други породи кучета това води до Agouti Pattern, но такъв цвят тук очевадно няма.

Има обаче нещо по-сецифично, което малоумникът не знае - че при пита/стафа "ky/ky" въобще няма!!!!

Ето възможностите при тези кучета:" The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t "

"ay" също няма, има само "Ay" - DOMINANT YELLOW.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#352 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 31 January 2013 - 08:43 PM

Показване на мнениетоdimo, в 31 January 2013 - 06:38 PM, написа:

Има обаче нещо по-сецифично, което малоумникът не знае - че при пита/стафа "ky/ky" въобще няма!!!!

става все по интересно :ab_041:
User's Signature

#353 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 09:09 PM

Показване на мнениетоdimo, в 31 January 2013 - 08:38 PM, написа:

Не ми се занимаваше с това лайно, ама като видях какво е нацвъкал ...
"Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si ."

Как го измисли това "ky/ky" - просто не знам. При други породи кучета това води до Agouti Pattern, но такъв цвят тук очевадно няма.

Ето възможностите при тези кучета:" The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t "

"ay" също няма, има само "Ay" - DOMINANT YELLOW.

Той говори за неговите кучета in our breed , дай цялата статия

Чел си печатна грешка някъде ay се пише с малки букви нищо, че е доминантен алел. Ето от оригиналната статия BASIC COLOURS
A (agouti) = agouti signalling protein (ASIP) CFA24
ay Fawn/sable (cream to yellow to red with darker tips)
(some solid black hairs intermingled amongst
reddish hairs in some breeds)
aw Wolf sable – wild type colour (many banded hairs – black-reddish-black)
at Black-and-tan or brown-and-tan
a Recessive black

Няма едно А написано, всичките са с малки букви!

#354 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 09:11 PM

Показване на мнениетоChiita, в 31 January 2013 - 06:58 PM, написа:

Цитат

ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si
Как само си играе този човек с генетични формули за цветовете :ab_041: просто не е истина ....но някой явно му се връзват!!!
Господине ,това куче което сте написали като "ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si" въобще не може да е EМ/eпри такава генна конфигурация кучето щеше да е с черна маска !Въпросния Нерон си е чист е/е и може да сте сигурен само в това !!!Защото рецесивното жълто прикрива фенотипно всякакви други цветове , а генетично кучето може да е и тигрово и с подпал и каквото ви дойде на ума!
Още нещо Ако не знаете тези "белите" с розови носове срещу ,които толкова скачате са същите тези рецесивно червени "ее" + любимите ви дилютни цветове или рецесивно черно (комбинацията няма да позволи развитието нито на жълт нито на черен цвят.
Явно по какво се води великата селекция в този ваш клуб и наистина кому е нужно това ?!!!!
Хората ви го казаха има достатъчно питоподобни които може да спасявате , да им намирате подходящи домове , да ограмотявате собствениците , но да плодите ..... :zz_020:

Куче което е e/e е дясното, но явно не си погледанл снимката. А Нерон както се вижда е различен. Никой ли от другите не намира грешката на Chiita, какво трябва да се промени за да бъде маската на Нерон черна, или само Chiita е специалист в този форум.

#355 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 09:17 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 31 January 2013 - 08:43 PM, написа:

Показване на мнениетоdimo, в 31 January 2013 - 06:38 PM, написа:

става все по интересно :ab_041:

Хаха ако го нямаше как ще се проявява жълтия цвят на пясъчните ви стафове. половината популация ви е пясъчна. Майко мила Диманов.

#356 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 09:19 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 31 January 2013 - 07:38 PM, написа:

БашПъК Ще ме прощаваш но какво ти е логиката да въдиш мелези взети от незнам кое мазе на незнайно кой блок и да ми говориш за цветове и за една от най старите ЛИНИИ old family red nose където ключовото качество....повтарям качество е gameness?!На кое от въпросните кучета знаеш родата поне 4 поколения назад да не казвам за 8 или 10 поколения.С кво точно помагаш на ситуацията като въдиш мелези купени от същата БГ действителност за по 100лв.....тоест увеличаваш популацията с мелези от същия генофонд......и за чиии ,че ги въдиш по цвят ли?!Ако не беше жалко щеше да е смешно.От мелезите ще направиш породисти?!Нов бърдак със стари кур...и не се прави,нали знаеш?!
ПП В БГ се въдят 2 типа.....съседско -към което принадлежиш и ти с твойте мелези ,нищо че плодиш по цвят......който междудругото за американския питбул териер няма никакво значение!!!2 тип е по гейм.
Родословни кучета в БГ с АДБА ЮКС няма а за олд фемили ред ноус да не говорим.
ПП Фенотипното развъждане е направило от пита стаф!!!Преди 80 години е почнал процеса.Нямаш никаква представа с кво си се захванал!

Айде бе голословко, досега един факт не изложи, нито статия, линк поне да беше сложил. Свободните съчинения важат само в този форум.

#357 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 January 2013 - 09:24 PM

Иииии хлъц:

Цитат

ay се пише с малки букви

Е, как така изведнъж да се пише "ау" с малки букви? Аз също знам че според Рой Робинсън в книгата му "Генетика на окраски на кучета" Ау с малки букви няма.
Доминанто жълт (рижав) Ау
Равномерен черен - Аs
Агути - А
и така нататък.

Няма с малки букви ау.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#358 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 09:29 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 31 January 2013 - 07:12 PM, написа:

Като знаем кой му е отговорника развъдна дейност и какви са му познанията и от къде му е кучето,какво да ни учудва!? То генетиката,знанието,опита не стават само с четене г-н. Председател. Та въпросните кучета дето ще се пръкнат са си породоподобни,не се знае дали ще са здрави,от към характер как ще бъдат,дали носят наследствени заболявания и те такива ми ти нещица.Да се моли само многоуважаемия Председател никога куче произведено от клуба му да не ми попада в ръцете,защото жална му майка и на него и на клубЪТ. :eg_033:
Чудно ми е ,как знаете кое куче с друго такова, каква връзка има,като сте клуб от 5м.,пишете за племенна книга, е да де, от 5м., а преди?Нерон знаете ли от къде е ?Родители,прародители? Кучето какви гени носи?Здравословно състояние/ дисплазия,бруцелоза, атаксия и т-н./ Какви постижения има кучето и къде?

Дотук не видях твоите знания. Айде, оставай знания за питбула, ами аз никакви не видях до сега. Освен няма ред ноуз, няма ред ноуз! Струва ми се, че животното, което се съдържа във фамилното ти име схваща по-лесно от теб.

#359 Потребителят е офлайн   БашПъК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 09:31 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 January 2013 - 09:24 PM, написа:

Иииии хлъц:

Цитат

ay се пише с малки букви

Е, как така изведнъж да се пише "ау" с малки букви? Аз също знам че според Рой Робинсън в книгата му "Генетика на окраски на кучета" Ау с малки букви няма.
Доминанто жълт (рижав) Ау
Равномерен черен - Аs
Агути - А
и така нататък.

Няма с малки букви ау.

Аз ти цитирах статия от Department of Animal and Poultry Science, University of Saskatchewan, 51 Campus Drive, Saskatoon, SK, Canada S7N 5A8 може да им пишеш и да ги питаш защо Рой Робинсън пише в книгата си "Генетика на окраски на кучета" големи букви. И буквите нямат значение, важно е как се отразява този алел.

#360 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 January 2013 - 09:32 PM

Неграмотник, имаш ли представа какво означават минусите, които си поставил : "ay/-, B/b, D/-"?
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема