Dog.bg Форуми : Български Питбул клуб

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Български Питбул клуб

#541 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2013 - 11:15 AM

Случайно мернах това из фейса и не се сдържах да не повдигна отново темата. Нищо, че гусин Председателят трайно се ската от дискусията и отиде да си мрънка сам от страни, като ощипана госпожица.

Това се казва клубно куче. Клубно, ама клубно до немай къде! Като питах каква е разликата между купуване от "клубЪТ" и купуване от обява, не предполагах колко буквално ще разбера, че такава няма.

Прикачена снимка
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#542 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 May 2013 - 03:39 PM

Еййййй....Тези са тъпьоззлък ,простотия и алчност ! Невроятно добра комбинация.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#543 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 July 2013 - 11:09 AM

Нещо нещата се омазаха май за г-н Председателя и за клубЪТ му/ псевдо де,търгаш смотан/
Прикачена снимка

Ето текста: " Дойде времето да кажа няколко думи по оттеглянето си от БПК. Не обичам публичните изяви, повече държа на личната си връзка с хората, но това го знаят онези, с които имаме такава.
Преди няколко седмици уведомих Иван Симеонов, че отказвам да съм "председател" на това, което иска да направи клуб. Не сме говорили за причините ми - не ме е питал, а и не съм искала да му ги кажа. Не беше тогава времето. Истината е, че това решение започна да се заражда още по време на "семинара" през март. От тогава до момента, в който сдадох всички "клубни" документи и средства, продължавах да се убеждавам за себе си, че не мога да участвам в инициативата на г-н Симеонов. За мое съжаление, докато се опитвах да съм част от нещо, което да помогне на породата (поне така мислех в началото), успях да си навлека "славата" на "клуба", та има хора, които поставят знак на равенство между мен и "клуба". Искам ясно да кажа: аз не съм клуба. Вижданията ми за питбулите отдавна се разминават с това, което от "клуба" се опитват да посадят. Но първо причините да се оттегля:
1. Не искам да се карам с цялата питбул-общност и да претендирам, че разбирам повече от всички.
С уговорката, че любителите на питбули не са обединени, защото всеки има свои причини да отглежда точно такова куче. Имам предвид всички, занимаващи се с питбули. Хора, не мога да изляза пред вас и да ви поучавам какво да правите с кучетата си, нито как да ги развъждате. Аз не разбирам от развъдна дейност, не съм изгледала нито едно кучило досега. Моят интерес към породата дойде заедно с кучето, за което вкъщи решихме да се грижим - защото се нуждаеше от обучение и социализация. Аз отглеждам декоративни малки кучета. Но даже и тях не съм развъждала. Нямам претенциите да разбирам всичко. Не мисля, че заяждането с хората ще подобри положението на кучетата. Не одобрявам кучешките боеве, както не одобрявам изоставянето, недохранването и мъчението на нито едно животно. Но това са други теми. За боевете казвам само това - не ги одобрявам, но не мога да наложа мнението си на никой - всеки прави с кучето си това, което реши.
2. Не одобрявам това, че при поставяне на конкретни въпроси в "клуба" се измъкват както им е угодно и на прост въпрос няма прост отговор по същество, а замазване на положението с повече общи приказки.
3. Не одобрявам тоталната липса на уважение към гости на семинара, които бяха поканени, за да почерпим опит от тях, а всъщност не им се даде думата, защото тя не беше угодна на "президента".
Държа на уважението към по-опитните от мен хора, недопустимо е да поканиш някой и да му губиш времето, защото не ти изнася това, което казва.
4. Като новак с питбул, не ми стана ясно какво е точно предназначението на питбула? Нито за какво ще го развъждат в "клуба"?На този въпрос не получих ясен отговор, изводите си ги правя сама, благодарение на комуникацията с хора, които са отглеждали, отглеждат и развъждат.
5. Като председател, щеше да се наложи да подписвам документи и родословия.....ужас, не мога да сложа името си под това, като въобще не бях наясно какво правим. Ако някой друг е по- сигурен в дейността на "клуба", чудесно, нека той даде съгласието си. Аз не можах.
Толкова за причините - сигурно има и още, но тези са основните.
Аз лично се засрамих, гледайки на семинара сертификатите си от курсове по кинология, представени като достатъчно основание за компетентност, защото не са нищо особено. Не са достатъчни, за да ви кажа, че съм тоталния капацитет, който да разписва единствените родословия в България за питбули. Ходила съм на един семинар и на курса в Лесотехническия за хуманно отношение към животните, отглеждани в зоомагазини. Това е едно добро начало за обща култура лично за мен, защото обожавам кучетата и харесвам животните по принцип - искам да се грижа за любимците си подобаващо. Но развъждането на определена порода е съвсем друга работа, в случая с някои породи е и огромна отговорност, която мисля да оставя на хората с опит, от които имам още доста да уча. Слава Богу, не съм подписала нито едно родословие, изобщо не знам как са селектирани. Виждала съм единствено Капоне и Кара на Стефан и ги харесвам - сладури са и се надявам да са добре.
Някои думи поставям в кавички, защото не съм убедена в смисъла който носят. Не и в този контекст. Малко дълго се получи писането, но се надявам да е последното публично послание, завършвам го с това: не съм председател на никакъв клуб, не учредявам никакъв клуб, даже не съм му член - предала съм си и "членската карта". Нашият куч също няма да членува. Оставам с добри чувства към всички, отглеждащи кучета и ще се радвам да обменяме опит. Не харесвам тоталитаризма и манипулацията, във всички сфери на живота. И не искам да вредя на питбулите."
User's Signature

#544 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2013 - 11:52 AM

Даааммм... От прочетеното обаче ми изскача друг въпрос. Г-н Председателят крещеше, че цялата им дейност се базира на един неоспорим професионализъм, опит и именно заради това не търпи критики.
Е, може ли за председател на клуба да сложиш човек, който понятие си няма от породата и самата идея на този клуб?! Браво на момичето, че се оказа единствената с малко акъл и достойнство сред тях, но тя ли е била лицето на "професионализма"? Човек, който веднъж в живота си е виждал питбул, щеше да издава родословия за същите и да "оценява" кучетата?
User's Signature

#545 Потребителят е офлайн   Oz wiz Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 07:05 PM

Да, всеки може си създава каквито клубове иска за това спор няма - друг е въпроса с "коректността" на името което са избрали и дейността. Малко е на принципа ... звучи като истинско ... сигурно е истинско. Само дето е : Почти същото ама няма нищо общо.
А идеята "издаваме родословие" .... и то на кучета на който родителите нямат родословие .... wtf.... ? Любопитно ми е само едно : Как ще ми докаже БПК .. че кучето което купя от тях е АПБТ ? а не .... кавказка овчарка? Едва ли това родословие е миродавно защото още утре ще издам 6 документа на уличните кучета пред блока, че са АПБТ и то с родители шампиони. С подпис и печат. :) "нема лъжа нема измама". А и образованието в ЧУЖБИНА с което се изтъкваме ... не е критерий за компетентност по кинология ,особенно ако образованието е .... право , икономика .... вътрешна архитектура. А израза : важно е дали ние признаваме родословието на UKC а не те дали признават нашите .... Кажи чесно .
User's Signature

Damn kids. They're all alike.

#546 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 September 2013 - 05:39 PM

Какви хора наема г-н Председателя за негови представители в страната,ей сега я втасахме :eg_033:
Копирам текста:
Шефката на „Питбул клуб” към Флагман.бг: На майка ви в пу*ката, ще ви е*а и неуките репортери
0 Септември 2013, Понеделник
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

А ако питбулът на този безотговорен младеж бе захапал със същата сила някое дете, днес какво щяхме да си пишем из форумите, г-жо Кирова?

За пореден път се уверявам, че животът на БГ кучето е представлявал по-голям интерес от живота на българина, за съжаление. След всяка статия за агресия от страна на „най-добрия приятел на човека”, се появяват разбеснели се радетели на животни, които бранят с всякакви средства свирепите четириноги. Тези статии имат по-широк обществен отзвук, отколкото убийствата на хора. Подобна е ситуацията за дописката ни от събота, когато питбул се нахвърли около 18.20 часа на друго куче – чау-чау. Агресивното животно беше без каишка, а стопанинът му стоеше на стотина метра от него, наблюдавайки сцената безучастно. Песът с мощна челюст захапа за врата вързаното чау-чау и започна да го души и дави. Собственичката на чау-чау Лина Георгиева изпадна в шок и се разкрещя. Говоря като свидетел, защото присъствах на ужасната сцена. Случаен минувач успя да спаси умиращото куче. Малкото чау-чау все още скимти, уплашено е, на антибиотици е, за да не се възпалят отворените му рани.

Лина Георгиева подаде още същата вечер сигнал на спешния телефон 112 и до Община Бургас. До този момент резултат няма.

„След като питбулът напада други кучета, утре най-спокойно може да разкъса дете. Ще съдя собственика му”, категорична е Георгиева, която е и известен бургаски адвокат.

В същото време най-различни организации за защита на животните реагираха остро на дописката ни в събота и ни писаха всевъзможни писма. Една от защитничките на кучетата, по-точно на питбулите, е Соня Кирова. Във форума тя се обръща към Флагман.бг със следния коментар:

„соня кирова
на майка ви в пу*ката "питбул убиец" ще ви е*а и неуките репортери дето сте всичките. що като стопанина е тъп значи че кучето е виновно? търсите слава не на точното място” /запазен е правописът на авторката/

Въпреки обвиненията й към нас, че жена с името Лина Георгиева не съществува, Кирова е успяла да се свърже със собственичката на пострадалото чау-чау, научи Флагман.БГ. Тя е управителка на Питбул клуб и организация за защита на животните. В писмо до Лина Георгиева, тя отправя молба да се запази живота на питбула, в случай, че бъде открит.

Днес се свързахме със Соня Кирова, която ни обвини в клевета– кучетата не можели да бъдат агресивни.

„Кучето не е потенциален убиец, а стопанинът е. Науката неведнъж доказва, че генетично заложена агресия е невъзможна, освен ако Господ не се намеси и не стане чудо. Организациите работят в защита на животните и в подкрепа на науката. Самият термин "агресивно куче" в България не може да съществува, поради липсата на специалисти, които да определят едно куче като агресивно”, пише ни тя.

Кирова даже ни заплаши, че ще заведе дело за клевета.

В същото време стопанинът на агресивния питбул все още не е открит. Наши читатели ни информираха, че собственикът и кучето често обикалят в училищния двор на Базовото училище "Михаил Лъкатник", където учат и играят стотици малки деца. За съжаление, те не знаят името на младежа.

Флагман.бг ще следи случая. Отправяме молба към нашите читатели в случай, че знаят името на собственика на питбула. Според описанията на Лина Георгиева той е около 25-годишен, с къса права коса, висок около 175 см.
от тук: http://flagman.bg/%D...%B5%D1%80%D0%B8

Г-жата е регионален представител на БПК,по този начин смята да помогне на породата....
https://www.facebook...onchetu?fref=ts
User's Signature

#547 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2014 - 10:56 PM

Да вдигна темичката .

"Bulgarian Pitbull Club

Като член на Управителния Съвет на Български Питбул Клуб искам публично да отговоря на въпроса свързан с точка 11 от Етичния Кодекс на БПК. http://bpc.alle.bg/етичен-кодекс Ето какво гласи точка 11. Да не купират ушите на кучетата си, както и да не предприемат кастрация, ако тя не е медицинско обоснована. В защита на съдържанието на точка 11. се оповавам на Закона за защита на животните. Там намираме под
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
16. пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животни;

Скъпи любители на породата,
Скъпи посетители на тази фейсбук страничка,
от етична и етологична гледна точка БПК, в ролята си на киноложско сдружение няма как да подкрепя необоснованата кастрация. Често изтъкваната причина, че кастрацията е нужна за да се намаля популацията не е стойностна. БЕЗСТОПАНСТВЕНИ питбули в България НЯМА, има НЕРЕГИСТРИРАНИ и ИЗХВЪРЛЕНИ или изгубени. Не може да подминаваме текстовете в закона, не може да сме против рязането (купирането) на уши и опашки, а да сме съгласни с ампутирането на органи, било то и репродуктивни.

С уважение!
Иван Симеонов"

от тук :
https://www.facebook...1&stream_ref=10
User's Signature

#548 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2014 - 10:56 PM

Така... наблягам, че го пиша като лично мнение с лични наблюдения, без да искам да ангажирам някой с тях. След споровете тук с БПК, в частност с Иван Симеонов, не знам защо бях решила, че все пак ми се иска "да дам шанс" на идеята му. Твърдеше, че единствената му цел е да пази и развива породата на база солиден опит - личеше си, че такъв няма, но ми се искаше да вярвам, че всички тук сме в грешка и все ще излезе нещо позитивно от тая работа. Известно време с Иван заровихме томахавката, общувах с него, запознах се с много от клубните му членове, с кучетата им, някои произведени от клуба и т.н. С две думи, няколко месеца имах възможността да наблюдавам съвсем от близо работата на този клуб и нагласата на хората в него.

Е, това примирие трая наистина за кратко, не сме в грешка. Какво разбрах и видях с очите си за тези няколко месеца:

- Въпросната регистрация на клуба я нямаше до скоро. Събираха си членски вносове, продаваха си "клубни и родословни" бебета, крещяха колко са легитимни и готини, но на хартия реално нямаше нищо. Вероятно вече има, но им отне доста време по необясними причини. Време, през което лъжеха хората, че документално всичко им е наред.

- Хвалят се, че имат клубен ветеринар. Човек, завършил техникум, непрактикуващ, чието се свързва единствено с обяви в подавалник от рода на "Куче от еди-каква-си порода търси женко/мъжко за разплод". Разнообразни породоподобни. Булдочета, голдъни...

- Въпросните произведени от клуба кучета (с единствена цел да опазят породата) са на късмет... това прилича на питбул, другото няма нищо общо. Със сигурност не бих го нарекла "опазване на порода". Отново според личното ми мнение, някои от произлезлите от клуба кучета, които съм виждала, са чисто и просто гавра с породата.

Eдно момче поиска да осинови изоставен в изолатор питбул, за който те търсеха дом (без да го извадят от там). В крайна сметка не му го дадоха. Вместо това го уредиха с "клубен чистокръвен родословен ред ноус"! Момчето наистина е свястно и вероятно много ще ми се обиди, виждайки това, но... никой не му каза, че даденото му куче, всъщност дори не прилича на питбул. А той беше изключително щастлив, че взима питбул в най-истинския смисъл на думата. Клубно производство, ето го:

Прикачена снимка

- Иван понятие си няма от обучение и социализация на кучета, което при "нашите" е нещо много основно. Но това не му попречи да направи онлайн курс за обучение на треньори! За мен си беше чисто обирджийство на балъци. Господинът не можа да ми каже дори как бих могла да науча куче да върви на повод, за него това беше нещо нечувано и много сложен специфичен случай, за който нямаше дори предположение!

- Нагледах се на безкрайно детинско, некоректно и безочливо отношение от страна на клуба към всички останали. Организациите за защита на животните били крадци, саботираха работата на Animal Rescue Sofia и още няколко наистина помагащи на животни групи от хора.
Обясняваха на стопани с прекрасни питбули, че кучетата им не струват, че вероятно са болни и едва ли не само клубните са хубави. За щастие, повечето разбиращи дори малко от породата хора, не са слепи и процентът на вързалите се беше нисък.

Цитат от областната управителка на клуба:

Цитат

Sonia Kirova
това е било преди 5 години тогава и аз ходих по боеве с кучета.. за това не гледам миналото

Sonia Kirova
ходих да гледам не бях против боевете тогава дори момчето което вмомента най-усилено ни помага в клуба е момче което преди отглеждаше питбули за боеве за това неща от преди години не влияят на мнението ми за някой

И още от нея, отново по адрес на клубно куче:

Цитат

Sonia Kirova
Преди време бях питала за фалшивата бременност...обиколих всички лекари във варна,без резултат..опитахме с глад ,разходки, йод+глицерин,рефригеранс,Prolactino, инжекции..няма никакъв ефект,гърдите са все същите и топли...вече 1 месец..някой има ли идеи какво да направя,във Варна лекарите не успяха да помогнат..

Sonia Kirova
няма как да я кастрирам сега,защото не съм си вкъщи + това няма абсолютно никакви усложнения бременността,всичко е супер,просто самата бременност не отшумява

Болестта си вървяла супер... WTF?!

Това, което на мен ми бръкна в здравето:

- Решиха да се занимават със спасителна дейност. Същата г-жа Кирова, хвалеща се с присъствието си на битки с питбули.
Поеха няколко изоставени питоподобни, което е супер. Но... някак съм свикнала, че като вземеш бездомно куче, първо проверяваш здравословното му състояние; после започваш един много, ама наистина много сериозен подбор на кандидати, като междувременно работиш с кучето и се опитваш да го предадеш с възможно най-добро поведение на възможно най-подходящите кандидати.
От клуба явно са на друг принцип. Не ми се изясни дали знаеха реалния здравен статус на тези животни. За направени изследвания никой нищо не спомена. Кои бяха кастрирани и кои не, също не знам, все пак клубът е против кастрациите. За някои от кучетата нямаше добре описани истории от къде са се взели всъщност - бременна майка, която не се предлагаше за осиновяване, но малките се продаваха. Културно изчакаха да роди. Иначе била спасена, нали. След раждането, майката изчезна някъде.
После още някакво бебе, което уж било намерено в кашон на улицата, но се знае на 100%, че е мелезче между пит и стаф. И т.н., и т.н., "спасени" кучета на килограм, с подозрително висок процент бебета сред тях и не за всяко обратна връзка след осиновяване.

Масово кучетата се лансират като "бивши бойци", не знам с каква цел, а дори по снимки се вижда, че няма нищо вярно в това.

Временният дом на повечето от възрастните кучета беше ръждясала верига на разпорутено подобие на колиба в мръсен двор - не са имали друга опция, ок. Тук не мога да кажа кой знае какво. Кучетата бягаха 100 пъти от там, търсиха ги в циганската махала и ги откупуваха обратно. Нещо, за което се събираха дарения.

Това, което ме втрещи, беше подборът на кандидати. Много от кучетата бяха дадени на роми. Не съм расист и в никакъв случай не съдя само по раса, но категорично не съм съгласна, че 9 от 10 рома са перфектните стопани. Едно от кучетата им беше застреляно в дома на осиновителя си от такъв произход.

Ето още един от стопаните, с него се хвалят най-много, правете сметки за останалите...
Прикачена снимка

За друго бяха писали във фейсбук "Онзи дето искаше питбула, иска ли го още, защото спешно трябва да го дадем! Да пише, ако не се е отказал!" - беше споменато и името на въпросния кандидат, отново от ромски произход. Значи те дори не държат да имат връзка с "осиновителите", камо ли да ги проучват сериозно и да преценят дали са подходящи за такова куче, могат ли да му осигурят нормален живот.

Трето хапеше, дадоха го упоено на едно момиче без да й споменат за тази подробност, цяла вечер съм й обяснявала по телефона какво да прави, за да няма инциденти. *Непонятно защо й бяха казали да се свърже с мен, нищо, че си имат учител-треньор в лицето на Иван!* Върна им го на втория ден. Това далеч не са единични случаи, масово работата им е на това ниво.

С 2 думи - обират някакви питбули, за кои е ясно от къде са взети, за кои не, нямат кой знае каква инвестиция в тях, дават ги на първия поискал ги (често ром) и ги пишат клубни членове. Но пък непрестанно събират пари за нещо, като дарения. Уж за лечение на кучета - нито едно не се е лекувало... Не плащат по хотели и стационари... От снимки се вижда, че кучетата ядат попари с картофи и най-евтина кучешка храна. Колко пък да струва това...

Прикачена снимка

Та.... мога да си пиша до утре, но стига толкова засега. Просто се оказа, че "работата" на клуба е много по-лоша, отколкото можех да предположа в началото. Съжалявам за попадналите при тях нещастничета...
Съжалявам и за буквално излъганите хора, наивно мислещи, че взимат питбул от "клуб".
User's Signature

#549 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 February 2014 - 11:52 AM

Показване на мнениетоAttera, в 16 February 2014 - 08:56 PM, написа:

Eдно момче поиска да осинови изоставен в изолатор питбул, за който те търсеха дом (без да го извадят от там). В крайна сметка не му го дадоха. Вместо това го уредиха с [b]"клубен чистокръвен родословен ред ноус"![/b

Клубно производство, ето го:

Прикачен файл краси.jpg

Aма ...истина ли е ? Това е куче с родословие? Къде може да се види това родословие?

А това ми е любимо просто :

Sonia Kirova
това е било преди 5 години тогава и аз ходих по боеве с кучета.. за това не гледам миналото

Sonia Kirova
ходих да гледам не бях против боевете тогава дори момчето което вмомента най-усилено ни помага в клуба е момче което преди отглеждаше питбули за боеве за това неща от преди години не влияят на мнението ми за някой
User's Signature

#550 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2014 - 12:31 PM

Показване на мнениетоagalina, в 21 February 2014 - 11:52 AM, написа:

Aма ...истина ли е ? Това е куче с родословие? Къде може да се види това родословие?

Нямам представа... това е другото - крещи се за тези родословия, но не знам кой ги е виждал с очите си. Може би само членове, закупили куче и пазещи ги за себе си. Аз поне не успях да видя нито едно. Оказа се, че трябва да разчитам на честната им дума, че сами са си надраскали някакви набързо, но въпросните не се показват...
User's Signature

#551 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 February 2014 - 12:35 PM

Това е като чудовището от Лохнес - всички са чували за него, но никой не го е виждал ...
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#552 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 February 2014 - 12:51 PM

Последно тези БПК имат ли отношения с киноложка федерация?
Нещо за ADBA писаха някъде във ФБ ,не мога да цитирам точно.

Защото ако кучето от снимката ,което е тяхно производство и има родословие от ADBA .. :tb_195:
User's Signature

#553 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2014 - 07:26 PM

Те са над такива неща като федерации. Те дори не признават стандартите, имат си собствен.

Относно липсата на регистрация - преди година две, когато публикуваха "устава" на фалшивото им клубче, попитах оня пишман президент, дали това недоразумение е минало през съда. Той не пожела да отговори. Такъв устав нямаше как да мине през съдебна регистрация. Беше пълен с глупости.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#554 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 February 2014 - 06:51 PM

задава се нов "Семинар" организиран от БПК.

Прикачена снимка

от тук :
https://www.facebook...&type=1&theater

Освен денят с тема "Киноложка компетенция"+ "Американски питбул териер", има и ден посветен на тема " Етиката в кинологията".
Тъй като са специалисти по конология ,еле по етика - сметам да почерпим челен опит.

Та записвайте се за участие .
не забравяйте зз томболите и изненадите.
User's Signature

#555 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2014 - 11:15 AM

Явно засегнат от коментара ми тук, но нежелаещ да се включи при нас със "защитно" становище, г-н Симеонов побърза да се оправдае във Фейсбук относно регистрацията на клуба :ab_041: Ще се възползвам пак тук да му напомня, че и родословията чакаме...

Обаче аз пак имам въпрос. :bm_008:
Какво точно ще рече "развитие на породата Питбул в България" ? Американски Питбул Териер (АПБТ) ли визира или нещо друго? Може и да съм невежа, но аз поне не знам да има порода "питбул" сама по себе си като име.

На база това формално уточнение в съдебното решение, ще оттегля обвиненията си, че клубът не произвежда "качествени" АПБТ. Явно и по устав това не е целта им, те просто си развиват някаква нова порода :md_064:

https://www.facebook...77983067&type=1
Прикачена снимка
User's Signature

#556 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 March 2014 - 04:23 PM

Показване на мнениетоagalina, в 01 February 2013 - 10:58 AM, написа:

Показване на мнениетоБашПъК, в 01 February 2013 - 10:47 AM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 01 February 2013 - 12:44 PM, написа:

" и ukc са почнали един ден от нулата и са почнали да водят племенни книги."

Верно ли ?От нулата значи започнали UKC. Аз такъв смех не бях чела отдавна.
Та щом си решил, че те от нулата ("решил" е ключовата дума), начи и ти така - ще правиш нова порода. Барабар петко с мъжете и ти ? Кви племенни книги ще водиш ,като не знаеш предците, освен че са от Гошо и Пешо ??

Па толко ли немате пари за 2-3 кучета чистопородни ?Па да ги покажете на изложби, да ги оценят знаещи хора ? На вече има и киноложка организация в Бг ,която признава породата, да те светна

Изложбените кучета си ги заври в ЗАДНИКА

Е защо? Нали за кинология хортуваме

Той си го каза председателя.Не го интересува екстериор .Еле характер па.
Не го интересуват "хартийки" - родословия.
Не го интересува стандарт.
Не го интересува киноложка федерация.

Измислил е СВОЯ порода - ПИТБУЛ.
И прави семинар " Етиката в кинологията"
User's Signature

#557 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2014 - 11:37 PM

Темата на БПК - спорт с кучета. Въпрос от потребител: " Кога ще има състезания за теглене в които да могат да участват всички?

Отговор от клубчето - синтаксис :) :
Bulgarian Pitbull Club Анатомията не кучето, дори и питбула, не е еволюционно напасната за теглене на товари в такива съотношения спрямо собственото тегло. Дори и тренировки не могат да компенсират тези анатомични особености. Последствията са микроруптури и одемии в мускулите. Не знам кой специалист от ADBA или UKC препоръчва този спорт, но етиката не ни позволява да събираме такси за участие в такива състезания, дори и ако това пълни клубната каса. ADBA и UKC имат в структурата си хора отговарящи за този спорт и сами си решават какво да провеждат. На състезания по теглене, в Германия например, породата не играе роля, а само категорията на кучето. Каква информация за работните качества на породата получаваме в такъв случай? Може би е време тези дисциплини от 100 години да се преосмислят научно (кинологично) дали са от полза за КУЧЕТО или сте на друго мнение. Изучавайки историята на породата може да се убедите, че нито териерите, нито булдозите учатвали в създаването на питбулите, са участвали в състезания по теглене.

Тук :
https://www.facebook...elevant_count=1
User's Signature

#558 Потребителят е офлайн   mirakuru Икона

Публикувано: 13 March 2014 - 04:17 PM

Здравейте, наскоро осиновин къченце което не му знам породата. много хора му казват че това е питбул но ми се искаше и Вие собствениците на такива да си кажете мнението.
Качена снимка
Качена снимка

#559 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2014 - 01:25 PM

Ох, не мога, тия са като ходещ виц :ab_041: То не бяха танцуващи питбули с Апсо, не беше кинология с Н. Атанасов, не бяха чудеса... Обаче сериозно, това не го разбрах и ако тук чете лекар или има някой, който може да ми го обясни, ще съм много благодарна! Предполагам какво има предвид, но все пак голяма част от проблема ми убягва...

Предистория: Сега виждам снимката, явно е от май 2013г. В последствие това куче беше спасено от 2 момчета и през декември 2013г попадна при мен. Вече е осиновено. Та.... Кучето наистина имаше проблем с раждането... защото беше бъкано с кисти по яйчниците. Или Ванчо е метнал боба, или се замислям да му пратя снимка, на която се усмихвам и да ми каже бъдещето :smile: "Третия зъб горе в ляво, како, 5 деца че имаш!"

П.П. Барем Ванчо да беше скрийншотнал и подателя на обявата, да разбера кой е бил стопанина...

Прикачена снимка

Източник
User's Signature

#560 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2014 - 09:31 PM

"Bulgarian Pitbull Club
Понеже стана въпрос за глави на кучета, се налага тук да ги видим и от близо. На тази снимка ясно се вижда, че широката глава не означава по-широка захапка, защото челюстите са нормално широки. Тук става въпрос за прекалена ширина, която води до усложнения при раждането, защото този белег започва да се оформя още в пренатален стадии.
Сподели · 27 май 2013 г. "

Е ми четох го това няколко пъти.Но не мога да разбера какво казва.
Ако някой вдява словата на Шефа, моля да ми го обясни на простоцарски.
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема