Помощ! Бълхи!
Публикувано: 18 September 2006 - 03:45 PM
И дори веднага след като го написах горното мнение, се замислих защо да чакам и да тормозим животното, като може да се опита и с нещо по-скъпо, но поне ефикасно!
Дано само не е напразно, че никой не знае какво точно ще е действието.

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 18 September 2006 - 05:21 PM
п.п. то си стана направо реклама, но какво да се прави, като е истина!
Публикувано: 22 September 2006 - 11:14 AM
като на мястото на ухапването впръсква противосъсирващи вещества, за да могат нейните бебета- ларвите също да се хранят- кръвта изсъхва става на струпейчета и вие се чудите, какви са тези мизерийки по вашето куче. После тези добре нахранени бебета-ларви падат по вашия килим, по постелките на кучето, по завивките ви , правят си пашкули и след известно време се излюпват млади бълхи, които чакат от засада да усетят движение излъчващо топлина и с един скок се озовават на вашите крака или на вашия любимец, а вие се чудите от къде извират тези гадини. И така цикълът започва отново. Така че, освен да третирате кучето , не забравяйте и местата където спи и играе вашия любимец. Няма неефективни препарати, има незнаещи стопани, а аз бих казала и немърливи. Имам две кучета, много ги обичам, гледам ги в къщи, нямам проблеми с бълхи, но извинете , те нямат място в леглото ми.. Стоят си в кухнята или на двора- е, да аз живея на къща и имам избор, но все пак куче в леглото ми - б-р-р-р...
Публикувано: 22 September 2006 - 11:59 AM
Цикъла който Вие описвате е на Echidnophaga gallinacea, която се среща най-вече по птиците и при много топло време може да се прехвърли върху кучета и котки, които са в близост с птици.
Но, при градските кучета и котки в 95-96% бълхите са Ctenocephalus felis=
Публикувано: 22 September 2006 - 05:39 PM
Цитат
Цикъла който Вие описвате е на Echidnophaga gallinacea, която се среща най-вече по птиците и при много топло време може да се прехвърли върху кучета и котки, които са в близост с птици.
Но, при градските кучета и котки в 95-96% бълхите са Ctenocephalus felis=
d) Само не разбрах за какво служи вашето уточнение. Моето съобщение е лесно достъпно без излишна терминология, дори леко забавно, за какво им е на хората да знаят латински наименования- за да се бориш с врага трябва да го познаваш. Между другото знам, че имате публикации във ветеринарни списания...l) 1super
Публикувано: 22 September 2006 - 05:50 PM
Цитат
като на мястото на ухапването впръсква противосъсирващи вещества, за да могат нейните бебета- ларвите също да се хранят- кръвта изсъхва става на струпейчета и вие се чудите, какви са тези мизерийки по вашето куче. После тези добре нахранени бебета-ларви падат по вашия килим, по постелките на кучето, по завивките ви , правят си пашкули и след известно време се излюпват млади бълхи, които чакат от засада да усетят движение излъчващо топлина и с един скок се озовават на вашите крака или на вашия любимец, а вие се чудите от къде извират тези гадини. И така цикълът започва отново. Така че, освен да третирате кучето , не забравяйте и местата където спи и играе вашия любимец. Няма неефективни препарати, има незнаещи стопани, а аз бих казала и немърливи. Имам две кучета, много ги обичам, гледам ги в къщи, нямам проблеми с бълхи, но извинете , те нямат място в леглото ми.. Стоят си в кухнята или на двора- е, да аз живея на къща и имам избор, но все пак куче в леглото ми - б-р-р-р...
И така нека да не приравнявате всички под един знаменател моля. Явно не сте виждали сериозно заразено от бълхи място ,с което и държавните служби едвам се справят.
Повечето от пишещите тука знаят ,че трябва да се пръскат и местата където живеят кучетата и котките и нищо ново не им казвате.
Вас никой не Ви кара да си спите с кучето....а аз и много други нямаме нищо против това. b)
Публикувано: 22 September 2006 - 06:44 PM
Цитат
Цитат
И така нека да не приравнявате всички под един знаменател моля. Явно не сте виждали сериозно заразено от бълхи място ,с което и държавните служби едвам се справят.
Повечето от пишещите тука знаят ,че трябва да се пръскат и местата където живеят кучетата и котките и нищо ново не им казвате.
Вас никой не Ви кара да си спите с кучето....а аз и много други нямаме нищо против това. b)
d) "Сериозно заразено място" за мен значи неизпрана постелка на куче, неизпран килим и не дай боже умърфулени завивки за хора отъркаляни от любимите ми кучета, които са между другото едно чихуахуа и един пинчер. Проблем са не само бълхите, а и космите ,които кучетата ръсят на всякъде, но явно вие толкова си обичате кучето, че нямате нищо против "малко косми". Много сте агресивна и това ме убеждава, че попадате под същия знаменател от който се дистанцирате. Освен да се пръска трябва и да се чисти и да се пере. Така, че предпочитам кучетата ми да си спят в кошчетата си в кухнята, която е с мозайка и лесно се дезинфекцира с доместос. Доколкото знам това е форум и всеки споделя личен опит и мнение.Колкото до държавните служби- там става въпрос за пари- никой не може да гарантира по колко препарат слагат като пръскат , но това е друга тема. Така super best,че хигиена мила, и няма да имаш бълхи!
Публикувано: 22 September 2006 - 10:52 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 22 September 2006 - 10:55 PM
Миличка сладичка an_li_loutan, не знам коя си и в един момент не ме и интересува.
Пожелавам ти от сърце никога да не проимаш истински проблем с бълхи... или други насекоми. Ако ти се случи, ще разбереш едно: че НЕ ВИНАГИ проблемът идва от "немарливостта" на човека. Случайно понякога е въпрос на резистентност или нещо друго...
А що се отнася до спането на кучета в креватите - това, че ТИ, сладка моя, не пускаш твоите в леглото не означава, че ТВОЕТО скъпоценно мнение е единственото валидно на света и това на другите хора за нищо не става.
АЗ пък смятам, че хората, които не споделят леглото си с кучетата, губят много и са пълни идиоти. За сметка на някой и друг косъм, по-често пране на чаршафи и други неудобства губят от контакта с животното и губят усещането да се събудят, топло гушнати от най-добрия си приятел. Животът на такива хора е беден и оскъден - съчувствам им и ги съжалявам.
Аре чао, аз отивам да си гушкам кучетата - а ти си спазвай хигиената. И устната също, да не забравяме.
Впрочем - вярно. Не е хигиенично кучетата не само да ти спят в леглото, но и да те целуват по лицето... и като се замисля - то и да ги пипаш не е хигиенично.

Почивайте в мир, мили ангели!
Публикувано: 22 September 2006 - 11:04 PM
Цитат
super best bravoS Vabank!!! Така е, права си! Хигиената си е хигиена - със или без кучета. Но пък и контактът с кучетата е нещо невероятно! А косми и чаршафи.................това са подробности. b)

прочети правилата за подписите
Публикувано: 23 September 2006 - 01:06 AM
А понеже казахте ,че бълхата НЕ напуска кучето през целият си живот ....е ,това беше смешно.....и мога да цитирам мнението на друг пишещ как само са се подушили нейното куче и едно бездомно и главата на кучето и е била пълна с бълхи. Те не са скочили от бездомното щом не го напускат ,сигурно е от аурата му.
Публикувано: 23 September 2006 - 08:30 AM
Цитат
Уточнявам, защото това което ти даваш като цикъл на бълхата не е актуално понеже този вид се среща рядко, а цикъл на бълхата, която тормози домашните ни любимци е друг и така вкарваш заблуда у хората. Затова!
Публикувано: 26 September 2006 - 02:07 PM
Цитат
Цитат
d) Само не разбрах за какво служи вашето уточнение. Моето съобщение е лесно достъпно без излишна терминология, дори леко забавно, за какво им е на хората да знаят латински наименования- за да се бориш с врага трябва да го познаваш. Между другото знам, че имате публикации във ветеринарни списания...l) 1super
Уточнявам, защото това което ти даваш като цикъл на бълхата не е актуално понеже този вид се среща рядко, а цикъл на бълхата, която тормози домашните ни любимци е друг и така вкарваш заблуда у хората. Затова!
Отговарям със закъснение, защото реших да прочета малко повече и цитирам- "известни са около 1500/!!!/ вида бълхи".... ,"бълхите не проявяват строга избирателна способност и могат да смучат кръв от различни гостоприемници"...
Та питам аз как разбра как се казват "моите описани бълхи" и за какво ми е като неспециалист да знам дали бълхата ми се казва Бълхос шмедикапелис или както искаш там.
Апропо, биологията , която описвам прочетох в една рекламна брошура за противопаразитен препарат в кабинета на моя лекар , предполагам , че и в твоята чакалня има такива.
Публикувано: 26 September 2006 - 02:25 PM
Цитат
Миличка сладичка an_li_loutan, не знам коя си и в един момент не ме и интересува.
Пожелавам ти от сърце никога да не проимаш истински проблем с бълхи... или други насекоми. Ако ти се случи, ще разбереш едно: че НЕ ВИНАГИ проблемът идва от "немарливостта" на човека. Случайно понякога е въпрос на резистентност или нещо друго...
А що се отнася до спането на кучета в креватите - това, че ТИ, сладка моя, не пускаш твоите в леглото не означава, че ТВОЕТО скъпоценно мнение е единственото валидно на света и това на другите хора за нищо не става.
АЗ пък смятам, че хората, които не споделят леглото си с кучетата, губят много и са пълни идиоти. За сметка на някой и друг косъм, по-често пране на чаршафи и други неудобства губят от контакта с животното и губят усещането да се събудят, топло гушнати от най-добрия си приятел. Животът на такива хора е беден и оскъден - съчувствам им и ги съжалявам.
Аре чао, аз отивам да си гушкам кучетата - а ти си спазвай хигиената. И устната също, да не забравяме.
Впрочем - вярно. Не е хигиенично кучетата не само да ти спят в леглото, но и да те целуват по лицето... и като се замисля - то и да ги пипаш не е хигиенично.
Вабанк всички твои мнения досега бяха много на ниво и сега съм толкова изненадан, че няколко пъти поглеждам автора на поста , дали това си ти bl) bl) .Значи всички които не спим с кучетата в леглата си сме пълни идиоти и живота ни бил толкова беден и оскъден oleeee . Е това направо си граничи със сектанство. Аз нямам нищо против хора , които спят с кучето си , ако искат да спят и с прасето си и да си го къпят всеки ден тяхна си работа, но винаги ми е било неприятно да ходя на гости на хора , които имат примерно голямо куче и то лежи по диваните и после ме канят мен да седна там.
П.П. Интересно ми стана като правите секс с мъжа си кучето пак ли е на леглото или го гоните.
an_li_loutan на тебе ще кажа не се плаши във форума има и нормални хора не всички са изперкало толкова на тема кучета. Аз също обичам да си играя и да се бора с кучетата , но го правя навън на тревата .
Публикувано: 26 September 2006 - 03:46 PM
Цитат
Апропо, биологията , която описвам прочетох в една рекламна брошура за противопаразитен препарат в кабинета на моя лекар , предполагам , че и в твоята чакалня има такива.
Та отговарям аз - разбарах по цикъла, който описваш. Майната им на имената , не са важни, ако ще и 5000 вида да са, за нашата страна в 95% от случаите става зума за един вид и той не е този чийто цикъл на развитие ти цитираш. Свържи ме с твоите лекари и можем да уточним това разминаване.
Публикувано: 26 September 2006 - 04:00 PM
Цитат
Цитат
Та питам аз как разбра как се казват "моите описани бълхи" и за какво ми е като неспециалист да знам дали бълхата ми се казва Бълхос шмедикапелис или както искаш там.
Та отговарям аз - разбарах по цикъла, който описваш. Майната им на имената , не са важни, ако ще и 5000 вида да са, за нашата страна в 95% от случаите става зума за един вид и той не е този чийто цикъл на развитие ти цитираш. Свържи ме с твоите лекари и можем да уточним това разминаване.
Значи ли това, че яйцата снесени от бълхите и паднали на земята, килима не се излюпват след време и не ни тормозят отново, аз поне така разбрах писанието на госпожата.
Публикувано: 26 September 2006 - 06:28 PM
Ако някой се опитва да ми докаже, че съм идиот - веднага с равна сила може да му бъде доказано, че лудият е той...
Иначе - сериозно казано, личното ми мнение не е ЧАК толкова крайно, макар че наистина смятам, че е по-приятно да спиш С куче в леглото, отколкото без... а нехигиеничността на ситуацията си има стандартните разрешения. Като се замислиш, дори и да не ти спи кучето в леглото, а просто да живее вкъщи, пак се трупат едни почти невероятни количества мръсотия. За целта си има уреди с П: прахосмукачка, пералня r) Като се замисля, започнах чак да съжалявам прахосмукачката - у безкучестите хора тя работи само веднъж или два пъти седмично, у нас е на смяна всеки божи ден... с обедна почивка.
Обещавам да не те каня у нас на гости.... принципно у нас всичко е на земята - матраци, диван; когато гостите седнат на дивана, Алфи веднага се курдисва до тях, и тя седнала "като човек", т.е. само с дупето, а краката са на земята. b) (обаче преди гостите винаги играе уредът с "п", който служи за събиране на космите).
От друга страна кучето в кревата е добър стимул за по-честа смяна на спалното бельо b) , следователно често и редовно се полягва в уханни и чисти чаршафчета b) - с други думи, за да е чиста и хубава къщата, завъди си куче в нея, а за да са всяка вечер чисти чаршафите, пусни кучето в леглото b) (майтап).
Що се отнася до секса с куче в леглото, доколкото знам това всеки си го решава индивидуално (включително кучето). Същото се отнася и до лягането в леглото: някои хора се наместват около курдисалото се вече куче, други първо го изритват и си лягат... Аз лично предпочитам вариант 2. w)

Почивайте в мир, мили ангели!
Публикувано: 26 September 2006 - 09:53 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 10 March 2007 - 09:03 AM
за в къщи пръскане един път седмично на всички помещенния с ципервет или неоцидол в доза 1мл. на литър вода и проблема с бълхите се решава
смятам , че ще се справите 1super успех

Вход

Горе
Цитиране +