Dog.bg Форуми : Помощ! Бълхи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Бълхи!

#21 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 September 2006 - 03:45 PM

Така е. Абсолютно вярно е.
И дори веднага след като го написах горното мнение, се замислих защо да чакам и да тормозим животното, като може да се опита и с нещо по-скъпо, но поне ефикасно!
Дано само не е напразно, че никой не знае какво точно ще е действието.
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#22 Потребителят е офлайн   mihaella77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 05:21 PM

Прави сте...още повече, че от бълхите стават страхотни дерматити и лечението е още по-солено. А и тази година, може би заради влажното и топло време има доста бълхи. Преди ползвахме Тапилан и все трябваше да се допръсква някой, но тази година с Фронтлайн сме без проблеми. d)

п.п. то си стана направо реклама, но какво да се прави, като е истина!

#23 Потребителят е офлайн   an_li_loutan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2006 - 11:14 AM

d) Здравейте, вие всички, които имате проблеми с бълхите! Освен да научите две -три имена на препарати/без дори да гледате активната съставка, но това е друга тема?!/ , трябва първо да понаучите нещо и за биологията на бълхите. Първо- живота на една въэрастна бълха протича единствено на гърба на вашия любимец- тя не го напуска , освен ако не умре . Снася яйца , хапе вашия любимец
като на мястото на ухапването впръсква противосъсирващи вещества, за да могат нейните бебета- ларвите също да се хранят- кръвта изсъхва става на струпейчета и вие се чудите, какви са тези мизерийки по вашето куче. После тези добре нахранени бебета-ларви падат по вашия килим, по постелките на кучето, по завивките ви , правят си пашкули и след известно време се излюпват млади бълхи, които чакат от засада да усетят движение излъчващо топлина и с един скок се озовават на вашите крака или на вашия любимец, а вие се чудите от къде извират тези гадини. И така цикълът започва отново. Така че, освен да третирате кучето , не забравяйте и местата където спи и играе вашия любимец. Няма неефективни препарати, има незнаещи стопани, а аз бих казала и немърливи. Имам две кучета, много ги обичам, гледам ги в къщи, нямам проблеми с бълхи, но извинете , те нямат място в леглото ми.. Стоят си в кухнята или на двора- е, да аз живея на къща и имам избор, но все пак куче в леглото ми - б-р-р-р...

#24 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2006 - 11:59 AM

трябва да уточня нещо. Възрастната снася яйца върху кучето или котката и понеже яйцятя не са снабдени с механизъм за закрепване падат от животното. В околоната среда се излюпват ларвите които мигрират към затънтени места защитени от температулни промени и влага итам протича тяхната метаморфоза. това е при вида C. felis, която в 92% е това което виждаме при кучето и 97% при котката.
Цикъла който Вие описвате е на Echidnophaga gallinacea, която се среща най-вече по птиците и при много топло време може да се прехвърли върху кучета и котки, които са в близост с птици.
Но, при градските кучета и котки в 95-96% бълхите са Ctenocephalus felis=
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#25 Потребителят е офлайн   an_li_loutan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2006 - 05:39 PM

Цитат

трябва да уточня нещо. Възрастната снася яйца върху кучето или котката и понеже яйцятя не са снабдени с механизъм за закрепване падат от животното. В околоната среда се излюпват ларвите които мигрират към затънтени места защитени от температулни промени и влага итам протича тяхната метаморфоза. това е при вида C. felis, която в 92% е това което виждаме при кучето и 97% при котката.
Цикъла който Вие описвате е на Echidnophaga gallinacea, която се среща най-вече по птиците и при много топло време може да се прехвърли върху кучета и котки, които са в близост с птици.
Но, при градските кучета и котки в 95-96% бълхите са Ctenocephalus felis=

d) Само не разбрах за какво служи вашето уточнение. Моето съобщение е лесно достъпно без излишна терминология, дори леко забавно, за какво им е на хората да знаят латински наименования- за да се бориш с врага трябва да го познаваш. Между другото знам, че имате публикации във ветеринарни списания...l) 1super

#26 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 22 September 2006 - 05:50 PM

Цитат

d) Здравейте, вие всички, които имате проблеми с бълхите! Освен да научите две -три имена на препарати/без дори да гледате активната съставка, но това е друга тема?!/ , трябва първо да понаучите  нещо и за биологията на бълхите. Първо- живота на една въэрастна бълха протича единствено на гърба на вашия любимец- тя не го напуска , освен ако не умре . Снася яйца , хапе вашия любимец
като на мястото на ухапването впръсква противосъсирващи вещества, за да могат нейните бебета- ларвите също да се хранят- кръвта изсъхва става на струпейчета и вие се чудите, какви са тези мизерийки по вашето куче. После тези добре нахранени бебета-ларви падат по вашия килим, по постелките на кучето, по завивките ви , правят си пашкули и след известно време се излюпват млади бълхи, които чакат от засада да усетят движение излъчващо топлина и с един скок се озовават на вашите крака или на вашия любимец, а вие се чудите от къде извират тези гадини. И така цикълът започва отново. Така че, освен да третирате кучето , не забравяйте и местата където спи и играе вашия любимец. Няма неефективни препарати, има незнаещи стопани, а аз бих казала и немърливи. Имам две кучета, много ги обичам, гледам ги в къщи, нямам проблеми с бълхи, но извинете , те нямат място в леглото ми.. Стоят си в кухнята или на двора- е, да аз живея на къща и имам избор, но все пак куче в леглото ми - б-р-р-р...

И така нека да не приравнявате всички под един знаменател моля. Явно не сте виждали сериозно заразено от бълхи място ,с което и държавните служби едвам се справят.
Повечето от пишещите тука знаят ,че трябва да се пръскат и местата където живеят кучетата и котките и нищо ново не им казвате.
Вас никой не Ви кара да си спите с кучето....а аз и много други нямаме нищо против това. b)

#27 Потребителят е офлайн   an_li_loutan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2006 - 06:44 PM

Цитат

Цитат

d) Здравейте, вие всички, които имате проблеми с бълхите! Освен да научите две -три имена на препарати/без дори да гледате активната съставка, но това е друга тема?!/ , трябва първо да понаучите  нещо и за биологията на бълхите. Първо- живота на една въэрастна бълха протича единствено на гърба на вашия любимец- тя не го напуска , освен ако не умре . Снася яйца , хапе вашия любимец

И така нека да не приравнявате всички под един знаменател моля. Явно не сте виждали сериозно заразено от бълхи място ,с което и държавните служби едвам се справят.
Повечето от пишещите тука знаят ,че трябва да се пръскат и местата където живеят кучетата и котките и нищо ново не им казвате.
Вас никой не Ви кара да си спите с кучето....а аз и много други нямаме нищо против това. b)

d) "Сериозно заразено място" за мен значи неизпрана постелка на куче, неизпран килим и не дай боже умърфулени завивки за хора отъркаляни от любимите ми кучета, които са между другото едно чихуахуа и един пинчер. Проблем са не само бълхите, а и космите ,които кучетата ръсят на всякъде, но явно вие толкова си обичате кучето, че нямате нищо против "малко косми". Много сте агресивна и това ме убеждава, че попадате под същия знаменател от който се дистанцирате. Освен да се пръска трябва и да се чисти и да се пере. Така, че предпочитам кучетата ми да си спят в кошчетата си в кухнята, която е с мозайка и лесно се дезинфекцира с доместос. Доколкото знам това е форум и всеки споделя личен опит и мнение.Колкото до държавните служби- там става въпрос за пари- никой не може да гарантира по колко препарат слагат като пръскат , но това е друга тема. Така super best,че хигиена мила, и няма да имаш бълхи!

#28 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 September 2006 - 10:52 PM

Е тук вече не мога да не се намеся, защото просто мнението не ми харесва. Аз съм човек държащ особено много на хигиената, у нас се пере, мете, чисти, дезинфекцира и незнам още какво абсолютно всеки ден. Но, кучето ми спи на леглото, и никой не може да ме убеди, че това е нехигиенично, при положение, че тя спи върху а не под завивките. Плюс това бълхите не са неподвижни и подскачайки много лесно си се качват сами на труднопочистими места. Имала съм бълхи у нас, много добре знам какво, къде и как се пръска, с каква концентрация и колко силни препарати, и не е само до хигиена. тази година като цяло си има бум на бълхите, и на всички вярвам, че са направили каквото е било по силите им за да ги премхнат, но те не се дават толкова лесно. Все пак някои могат да са били извън пръсканите с препарат места, да са се излюпили и пак да започне цикъла наново, което си е страшно и досадно вече....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#29 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2006 - 10:55 PM

Обикновено не се държа злобно и саркастично с хората, но някои си го просят.
Миличка сладичка an_li_loutan, не знам коя си и в един момент не ме и интересува.
Пожелавам ти от сърце никога да не проимаш истински проблем с бълхи... или други насекоми. Ако ти се случи, ще разбереш едно: че НЕ ВИНАГИ проблемът идва от "немарливостта" на човека. Случайно понякога е въпрос на резистентност или нещо друго...
А що се отнася до спането на кучета в креватите - това, че ТИ, сладка моя, не пускаш твоите в леглото не означава, че ТВОЕТО скъпоценно мнение е единственото валидно на света и това на другите хора за нищо не става.
АЗ пък смятам, че хората, които не споделят леглото си с кучетата, губят много и са пълни идиоти. За сметка на някой и друг косъм, по-често пране на чаршафи и други неудобства губят от контакта с животното и губят усещането да се събудят, топло гушнати от най-добрия си приятел. Животът на такива хора е беден и оскъден - съчувствам им и ги съжалявам.
Аре чао, аз отивам да си гушкам кучетата - а ти си спазвай хигиената. И устната също, да не забравяме.
Впрочем - вярно. Не е хигиенично кучетата не само да ти спят в леглото, но и да те целуват по лицето... и като се замисля - то и да ги пипаш не е хигиенично.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#30 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2006 - 11:04 PM

Vabank написа

Цитат

Аре чао, аз отивам да си гушкам кучетата - а ти си спазвай хигиената. И устната също, да не забравяме.

super best bravoS Vabank!!! Така е, права си! Хигиената си е хигиена - със или без кучета. Но пък и контактът с кучетата е нещо невероятно! А косми и чаршафи.................това са подробности. b)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#31 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 23 September 2006 - 01:06 AM

an_li_loutan , вече направо прихнах от смях като прочетох поста Ви. Йее ,добре сте се ядосали пък аз изобщо не не бях сменила тона както си мислите. b) За ваше сведение имам опит с животните много повече от колкото предполагате ;) ,за концентрация на препаратите мога да гарантирам ,защото са приготвяни пред мен от службите......Като написах че знам "объхлени места" що пък решихте ,че е у нас bl) в мръсните ми чаршафи и кучета? l)
А понеже казахте ,че бълхата НЕ напуска кучето през целият си живот ....е ,това беше смешно.....и мога да цитирам мнението на друг пишещ как само са се подушили нейното куче и едно бездомно и главата на кучето и е била пълна с бълхи. Те не са скочили от бездомното щом не го напускат ,сигурно е от аурата му.

#32 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 08:30 AM

Цитат

d) Само не разбрах за какво служи вашето уточнение. Моето съобщение е лесно достъпно без излишна терминология, дори леко забавно, за какво им е на хората да знаят латински наименования- за да се бориш с врага трябва да го познаваш. Между другото знам, че имате публикации във ветеринарни списания...l) 1super

Уточнявам, защото това което ти даваш като цикъл на бълхата не е актуално понеже този вид се среща рядко, а цикъл на бълхата, която тормози домашните ни любимци е друг и така вкарваш заблуда у хората. Затова!
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#33 Потребителят е офлайн   an_li_loutan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2006 - 02:07 PM

Цитат

Цитат

Уточнявам, защото това което ти даваш като цикъл на бълхата не е актуално понеже този вид се среща рядко, а цикъл на бълхата, която тормози домашните ни любимци е друг и така вкарваш заблуда у хората. Затова!

Отговарям със закъснение, защото реших да прочета малко повече и цитирам- "известни са около 1500/!!!/ вида бълхи".... ,"бълхите не проявяват строга избирателна способност и могат да смучат кръв от различни гостоприемници"...
Та питам аз как разбра как се казват "моите описани бълхи" и за какво ми е като неспециалист да знам дали бълхата ми се казва Бълхос шмедикапелис или както искаш там.
Апропо, биологията , която описвам прочетох в една рекламна брошура за противопаразитен препарат в кабинета на моя лекар , предполагам , че и в твоята чакалня има такива.

#34 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2006 - 02:25 PM

Цитат

Обикновено не се държа злобно и саркастично с хората, но някои си го просят.
Миличка сладичка an_li_loutan, не знам коя си и в един момент не ме и интересува.
Пожелавам ти от сърце никога да не проимаш истински проблем с бълхи... или други насекоми. Ако ти се случи, ще разбереш едно: че НЕ ВИНАГИ проблемът идва от "немарливостта" на човека. Случайно понякога е въпрос на резистентност или нещо друго...
А що се отнася до спането на кучета в креватите - това, че ТИ, сладка моя, не пускаш твоите в леглото не означава, че ТВОЕТО скъпоценно мнение е единственото валидно на света и това на другите хора за нищо не става.
АЗ пък смятам, че хората, които не споделят леглото си с кучетата, губят много и са пълни идиоти. За сметка на някой и друг косъм, по-често пране на чаршафи и други неудобства губят от контакта с животното и губят усещането да се събудят, топло гушнати от най-добрия си приятел. Животът на такива хора е беден и оскъден - съчувствам им и ги съжалявам.
Впрочем - вярно. Не е хигиенично кучетата не само да ти спят в леглото, но и да те целуват по лицето... и като се замисля - то и да ги пипаш не е хигиенично.

Вабанк всички твои мнения досега бяха много на ниво и сега съм толкова изненадан, че няколко пъти поглеждам автора на поста , дали това си ти bl) bl) .Значи всички които не спим с кучетата в леглата си сме пълни идиоти и живота ни бил толкова беден и оскъден oleeee . Е това направо си граничи със сектанство. Аз нямам нищо против хора , които спят с кучето си , ако искат да спят и с прасето си и да си го къпят всеки ден тяхна си работа, но винаги ми е било неприятно да ходя на гости на хора , които имат примерно голямо куче и то лежи по диваните и после ме канят мен да седна там.

П.П. Интересно ми стана като правите секс с мъжа си кучето пак ли е на леглото или го гоните.

an_li_loutan на тебе ще кажа не се плаши във форума има и нормални хора не всички са изперкало толкова на тема кучета. Аз също обичам да си играя и да се бора с кучетата , но го правя навън на тревата .

#35 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2006 - 03:46 PM

Цитат

Та питам аз как разбра как се казват "моите описани бълхи" и за какво ми е като неспециалист да знам дали бълхата ми се казва Бълхос шмедикапелис или както искаш там.
Апропо, биологията , която описвам прочетох в една рекламна брошура за противопаразитен препарат в кабинета на моя лекар , предполагам , че и в твоята чакалня има такива.

Та отговарям аз - разбарах по цикъла, който описваш. Майната им на имената , не са важни, ако ще и 5000 вида да са, за нашата страна в 95% от случаите става зума за един вид и той не е този чийто цикъл на развитие ти цитираш. Свържи ме с твоите лекари и можем да уточним това разминаване.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2006 - 04:00 PM

Цитат

Цитат

Апропо, биологията , която описвам прочетох в една рекламна брошура  за противопаразитен препарат в кабинета на моя лекар , предполагам , че и в твоята чакалня има такива.

Та отговарям аз - разбарах по цикъла, който описваш. Майната им на имената , не са важни, ако ще и 5000 вида да са, за нашата страна в 95% от случаите става зума за един вид и той не е този чийто цикъл на развитие ти цитираш. Свържи ме с твоите лекари и можем да уточним това разминаване.

Значи ли това, че яйцата снесени от бълхите и паднали на земята, килима не се излюпват след време и не ни тормозят отново, аз поне така разбрах писанието на госпожата.

#37 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2006 - 06:28 PM

Redy, всяка думичка е моя b) и може да се цитира.
Ако някой се опитва да ми докаже, че съм идиот - веднага с равна сила може да му бъде доказано, че лудият е той...
Иначе - сериозно казано, личното ми мнение не е ЧАК толкова крайно, макар че наистина смятам, че е по-приятно да спиш С куче в леглото, отколкото без... а нехигиеничността на ситуацията си има стандартните разрешения. Като се замислиш, дори и да не ти спи кучето в леглото, а просто да живее вкъщи, пак се трупат едни почти невероятни количества мръсотия. За целта си има уреди с П: прахосмукачка, пералня r) Като се замисля, започнах чак да съжалявам прахосмукачката - у безкучестите хора тя работи само веднъж или два пъти седмично, у нас е на смяна всеки божи ден... с обедна почивка.
Обещавам да не те каня у нас на гости.... принципно у нас всичко е на земята - матраци, диван; когато гостите седнат на дивана, Алфи веднага се курдисва до тях, и тя седнала "като човек", т.е. само с дупето, а краката са на земята. b) (обаче преди гостите винаги играе уредът с "п", който служи за събиране на космите).
От друга страна кучето в кревата е добър стимул за по-честа смяна на спалното бельо b) , следователно често и редовно се полягва в уханни и чисти чаршафчета b) - с други думи, за да е чиста и хубава къщата, завъди си куче в нея, а за да са всяка вечер чисти чаршафите, пусни кучето в леглото b) (майтап).
Що се отнася до секса с куче в леглото, доколкото знам това всеки си го решава индивидуално (включително кучето). Същото се отнася и до лягането в леглото: някои хора се наместват около курдисалото се вече куче, други първо го изритват и си лягат... Аз лично предпочитам вариант 2. w)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#38 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 26 September 2006 - 09:53 PM

относно хигиенността при спане с куче всеки си решава сам за себе си и това зависи от личните му разбирания за хигиена, аз като лекар мога да ви дам много доводи за да спрете да го правите, но в тази тема друго нещо е много важно, а това е да подхождаме към нашия любимец индивидуално, защото той е уникален във всяко едно отношение и реакциите му към противопар. препарати също. Определено Фронтлайн е номер идно на пазара и това се вижда от процента на действително действие върху бълхите. Това не означава, че ще действа на 100%. Освен него ползвам и БУТОКС за изкъпване, а за третиране на околната среда / стълбища, площадки,мазета и др./ използвам АЙКЪН в концентрация 50мл. на 10л. вода за 200кв.м. площ. При спазване на основните упътвания за употреба на препаратите и говоря за тези упътвания указани от фирмата производител, а не от тези които ги разфасоват в гаражи и други и на всеки препарат пишат 1мл. на 1л. вода ще видите че много от тях действат. Ипак ще се върна на хигиената. Нали като приберете кучето от разходка го миете? Как тогава измитите части ще са предпазени като са били третирани с водноразтворими препарати. Така, че обяснете на вашия док особеностите на живот на любимеца си и той би трябвало да ви препоръча адекватното решение. Това не могат да направят обикновените продавачи в зоомагазините.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#39 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2007 - 08:04 AM

Темата е стара, но за това пък актуална. Обаче в три страници не видях нищо, което да ми помогне. Единственото, което научих е кой спи и не спи с кучето си. КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ С БЪЛХИТЕ!!! С какво да пръскам вкъщи? Биокил дали ще помогне?
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 10 March 2007 - 09:03 AM

duowin на virbak - поставя се всеки месец или кайшка kiltix - bayer
за в къщи пръскане един път седмично на всички помещенния с ципервет или неоцидол в доза 1мл. на литър вода и проблема с бълхите се решава

смятам , че ще се справите 1super успех

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни