vik28, в 27 March 2013 - 04:08 PM, написа:
vik28, в 27 March 2013 - 04:08 PM, написа:
Явно не схващаш идеята!Наричай "владеенето" както искаш,но не значи забрана,определено!Инстинкт не може да се забрани и никога не съм твърдяла обратното!Мисълта ми е,че когато кучето е фокусирано върху теб и това което искаш от него,то ще го изпълни,въпреки желанията които изпитва в момента!Толкова ли абстрактно звучи?
1. За забрана си писала ти, не някой друг.
2. Инстинктите на кучетата нямат нищо общо с техните желания.
3. Фокусирането върху теб работи 
само с изпреварване. При изненада - не. Не може и не трябва по време на разходка да държиш кучето нон-стоп фокусирано върху теб, то има нужда и да изследва околния свят, да взаимодейства с него.
4. Съвсем кротка молба - понамали удивителните. 
Случаят на Pit BiLL не е такъв, Конярска го е написала какво е, съгласна съм. Ще добавя само още нещо - кучето ти е лишено от контакт със света, затова то се екзалтира при всеки контакт и тогава той грубо му се отнема. Дали това е агресия не се знае, едва ли е, но ще стане, ако не промениш нещата.
За да го разбереш по-лесно, представи си, че си мечтаеш за нещо много силно, ето, виждаш го, то е под носа ти, полудяваш от вълнение, пресягаш се към него и някой грубо те изблъсква и ти тегли един шут. Не ще хвърляш слюнки и ще трескаш кухни Икеа, ами не знам какво. Това е психическото състояние, в което се оказва твоето куче.