Dog.bg Форуми : Как се вади родословие ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се вади родословие ? Оцени темата: -----

#1 Guest_Inna_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 September 2004 - 07:37 PM

Kak to4no se vadi rodosloviue na ku4ence?Razbrah 4e parvata stupka e 4e se davat rodosloviqta na roditelite....kade se nosqt te i kakvo se pravi?

#2 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2004 - 08:19 PM

Значи взимаш си родословията на майката и бащата(или копия) на кученцето,което да речем е порода..хмм басет :-) Отиваш в клуб Басет хаунд и там председателя на клуба купува листовката за родословието (едно зелено листче) от БРФК-то и я попълва.После се слага печат на клуба и печат на БРФК-незнам дали точно така се получава ама е нещо от сорта...Да ме поправят по-информираните :-)
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#3 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2004 - 10:45 PM

Цитат

Значи взимаш си родословията на майката и бащата(или копия) на кученцето,което да речем е порода..хмм басет :-) Отиваш в клуб Басет хаунд и там председателя на клуба купува листовката за родословието (едно зелено листче) от БРФК-то и я попълва.После се слага печат на клуба и печат на БРФК-незнам дали точно така се получава ама е нещо от сорта...Да ме поправят по-информираните :-)

Нещо подобно но амо че го прави селекционера на клуба (или лицето което е определил клуба)
при него има всички документи родословия на майката и бащата, акт за връзката и т.н.
Ако са спазени всички процедери родословието се вади. Но това трябва да го свърши този който е производител на кучилото, а не този който кучпил кучето(по ппринцип). обади се в клуба и там ще ти кажат всичко, то всъщност единственото което ще трбва да направиш е да дадеш пари за родословията( за бланка, попълване горе долу 7-10лв, може и повече но това зависи от клуба)

#4 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2004 - 10:19 AM

Ха!!!На мене Дърмова ми иска 30лв за родословие!!!!
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#5 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2004 - 10:58 AM

Цитат

Ха!!!На мене Дърмова ми иска 30лв за родословие!!!!

незнам коя е тази Дърмова. Бланката в БРФК струва 3лв + 1 лв за вписване в племенната книга от там колко плаща за попълване на родословието е според зависи (каква е договорката с човека който го върши). при нас цената е 7лв за цялото родослоивие. Явно за вашия клуб или незнам даили ма такъв или киноложкото дружество е орпедело цена от 30лв. Но според мен тая цена си е висока.
Я ми кажи твоя хубавец от къде си го взела? ако не е тайна де :)

#6 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2004 - 12:16 PM

Не е тайна-Друпи не е клубно куче,което до някаква степен си личи даже и по шарката(колкото и странно да звучи).Неговата история е много дълга и започва от някакви си важни клечки които го взели.Обаче тези хора не го изтърпяли като бебе и го подарили на техни приятели в Драгалевци,които държат хотел там.Друпи(или Оскар) се е разхождал самосиндикално из Драгалевци и се е прибирал когато му скимне-естесвено не винаги и за това понякога се е губел...Но хората го знаят там и като го видели го връщали в къщи-бил си е като селско куче там.
Един ден пак избягал и баща ми го намерил.Гледахме го един месец(а точно по същото време щяхме да си взимаме първото куче-курцхарче от приятели,но избрахме Друпи).Страшно много се привързахме към него и той към нас-не го криехме а скпокойно го водехме в Драгалевци и един ден стопанина му ни видя и (тука малко ще скъся,че стана тя една одисея)и през зимата(3 септември 2002) ни го остави да живее при нас.
Дърмова е председателка на клуб Басет хаунд-но нещата там хич не са розови за това напуснах и сега със сайта ми помагам на хора да си намират кученца от порода басетхаунд.
Покрай Друпи мога толкова неща да напиша,че ще стигне за една книга.
Друпи
Сега наскоро си говорих с една жена,която има връзки и май ще си внесе кученце-в момента много ни трябва външна кръв,защото басетите Made in BG нямат нищо общо със стандартите на един европейски или американски басет.
Ето едни чудесни примери за качествени кучета от породата
Качена снимка
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2004 - 01:07 PM

Цитат

Не е тайна-Друпи не е клубно куче,което до някаква степен си личи даже и по шарката(колкото и странно да звучи).Неговата история е много дълга и започва от някакви си важни клечки които го взели.Баща му е германец а майка му пловдивчанка.Обаче тези хора не го изтърпяли като бебе и го подарили на техни приятели в Драгалевци,които държат хотел там.Друпи(или Оскар) се е разхождал самосиндикално из Драгалевци и се е прибирал когато му скимне-естесвено не винаги и за това понякога се е губел...Но хората го знаят там и като го видели го връщали в къщи-бил си е като селско куче там.
Един ден пак избягал и баща ми го намерил.Гледахме го един месец(а точно по същото време щяхме да си взимаме първото куче-курцхарче от приятели,но избрахме Друпи).Страшно много се привързахме към него и той към нас-не го криехме а скпокойно го водехме в Драгалевци и един ден стопанина му ни видя и (тука малко ще скъся,че стана тя една одисея)и през зимата(3 септември 2002) ни го остави да живее при нас.
Дърмова е председателка на клуб Басет хаунд-но нещата там хич не са розови за това напуснах и сега със сайта ми помагам на хора да си намират кученца от порода басетхаунд.
Покрай Друпи мога толкова неща да напиша,че ще стигне за една книга.
Друпи
Сега наскоро си говорих с една жена,която има връзки и май ще си внесе кученце-в момента много ни трябва външна кръв,защото басетите Made in BG нямат нищо общо със стандартите на един европейски или американски басет.
Ето едни чудесни примери за качествени кучета от породата
Качена снимка

Даже не знаех, че има куб басет хаунд в България :)
Много хубаво, че си направила сайта за породата :):):). Аз питах защото ми беше интересно защо не са му направили родоловие производите ли те му. Ектра че сте се намерили с друпи :):)

#8 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2004 - 02:10 PM

Повечето хора не знаят...Стигна се до там,че веднъж Дърмова уж беше заета и каза на мене и майка ми да ходим на клубна среща на БРФК-там имаше някакви си бодигарди дето не ни пуснаха двете с майка ми и само тя влезна и като излезна ми каза,че даже от БРФК-то не знаели,че клуба още съществува :-((Ние решихме още на място да се обадим на Дърмова и тя се оказа,че си е в къщи( а беше "заета").
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   atichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2004 - 01:33 PM

e toi ne moje vednaga da stane izvesten makar 4e ti go proslaviash po internet-davash svoia prinos za razvitieto na porodata v bg ( :

#10 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2004 - 05:10 PM

Друпи не ме толкова интересува да е известен-той е като представител на басетите в BG и от тяхно име ние помагаме на фенове на породата да си намерят и те, защото басета може да не тича винаги след пръчката и може да прави това което той си иска,да чува само това което го интересува и да е повече от своенравен ,но по-привързано и отдадено на стопанина си куче няма!!
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 03:26 PM

Искам да питам какво то4но е родословие обяснете!!

#12 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2008 - 10:53 PM

Това е документ, който удостоверява произхода на кучето и принадлежността му към дадена порода. В родословието фигурират минимум 3 колена предци, може и 4. Родословията се издават от определени организации, за да са легитимни. Не може всеки да си пише нещо и да казва, че е родословие. Това е документ, който в България се изготвя от съответния клуб за породата и се заверява в Българската републиканска федерация по кинология.  Кучетата от чужбина също имат такива издадени от киноложката организация на съответната държава. Това е най-общо казано.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 10:28 AM

ТОВА С РОДОСЛОВИЕТО ИМА ТОЛКОВА ТЕМИ ЗА НЕГО, ЧЕ ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА, ЗАЩО НЕ ЧЕТЕТЕ?!?

#14 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 05:02 PM

Доста изчетох за родословията но при нас случая е доста различен.На нас ни беше подарен мини-дакел с кафява козина и подпал..Понеже нямаше човек който да не го хареса когато го разхождаме с майка ми решихме да го заведем на панаира в Пловдив на 22.03 за експертна оценка.Кучето получи "отличен" и отгоре пише "много перспективен".Съдията каза че няма начин това куче да няма родословие,но явно има начин!Та мисълта ми е следната сега след тази експертна оценка какво следва?

п.п Ако се повтаря въпоса ми с нечии друг моля да ме извините ,защото доста търсих но не намерих отговор из форума :izcherven:

#15 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2008 - 05:22 PM

Свържете се с Дакел клуба там ще ви обяснят всичко подробно.

тел. 0878 399 150, 0878 399 151  мейл : dackel@abv.bg
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 05:31 PM

Благодаря ,

Аз съм се свъзала с Дакел клуб ,но не ми е хрумвало да питам там..веднага ще напиша нов e-mail... ;)

#17 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2008 - 07:04 PM

А какво се случва ако си си купил куче без дори да знаеш че "родословие" е документ  :huh: :huh: :huh: ? Преди два-три месеца си взех прекрасен йоркшир от развъдник, но никой не ми и спомена, че ми трябва родословие... Сега от прочетеното разбирам, че не мога да го водя по изложби макар че и да искам нямам нужният опит... Има ли начин по който да получа този документ за кучето си известно време след неговата покупка?  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 07:09 PM

didi_bs обади се и попитай развъдчика!
Как се казва развъдника за йорки от където си го взел/а?
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#19 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2008 - 07:20 PM

Цитат

didi_bs обади се и попитай развъдчика!
Как се казва развъдника за йорки от където си го взел/а?

Ами не му знам името...В Несебър е и преди да го купим жената доведе кученцето в Бургас да го видим, въобще не сме стъпили там...Говорили сме по телефона и тя отзивчиво предложи тя да го доведе, а не ние да пътуваме...Знам, че има развъдник там, защото и други хора са си купили йоркшири оттам, знам и че това е точната жена, а не друга, но за родословията нищо не знаех  :'(
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 09:37 PM

За вас какво е развъдник?Някой който има известен брой женски и мъжки кучета и вади от тях малки?!И вие търсите родословие.Мисля,че сте прибързали и родословие няма да получите.
Развъдниците са регистрирани официално и всяко кучило предварително е обявено за да получи документи.Вашето е като след дъжд качулка.Мисля,че във форума можете да намерите достатъчно информация какво е развъдник.Успех.
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни