Dog.bg Форуми : Бяло Швейцарско Овчарско Куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бяло Швейцарско Овчарско Куче

#341 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2010 - 01:51 PM

Показване на мнениетоabuba, в 18 June 2010 - 07:37 PM, написа:

Здравейте,

Аз също съм влюбен в породата и много искам да си взема такова куче. Ето защо писах до един развъдник в Белгия, понеже искам куче с родословие и потекло. Ето сайта на развъдника:

http://www.berger-blanc-suisse.be/

Цитирам и отговора им:

Hello Deyan,

Thank you for your interest
the price for a family dog from my kennel is 1250€ & 1500 € for the show & breed dog
the parents are champions,with all the tests (DNA, MDR1, HD & ED x-rays ,character test and FCI pedigree)
you can finds Breeders in serbia also,here the links
http://www.vonolaf.net/
http://aron-swisswhiteshepherd.com/

If you have any other questions do not hesitate to contact my,

Best regard from belguim

--
Gason Melody
Kennel Legacy

Надявам се това да не се счете за реклама или за някакъв вид спам. Правя го само от гледна точка на това, че по-горе в темата хора ги интересува цената на такова куче, както и къде има развъдници. Хората от Белгия са готини, понеже веднага ми препоръчаха добър развъдник най-близо до държавата ми, за да се спестят проблемите и трудностите по транспортирането.

Благодаря за контакта ще се свържа веднага с развъдника и дълбоко се надявам бюрокрацията да не е огромна и да мога да го имам възможно по-скоро. Иначе що се отнася до това което е в БГ без да обиждам когото и да било няма никаква помощ от който и от където и да било. Затова ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ВАС за тази връзка.
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#342 Потребителят е офлайн   abuba Икона

Публикувано: 20 June 2010 - 02:16 PM

flamme_froide

Виж последните два линка, които ми дадоха от белгийския развъдник. Те са на развъдници тук в Сърбия и определено ще ти е доста по-лесно и от към бюрокрация, както и от към транспорт. Аз тези дни също ще им пиша за да ги питам.

#343 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 04:11 PM

Показване на мнениетоabuba, в 20 June 2010 - 02:21 PM, написа:

flamme_froide

Виж последните два линка, които ми дадоха от белгийския развъдник. Те са на развъдници тук в Сърбия и определено ще ти е доста по-лесно и от към бюрокрация, както и от към транспорт. Аз тези дни също ще им пиша за да ги питам.

Да видях ги и веднага им писах. За съжаление се колебаех на какъв език и писах на английски и май сбърках защото никой не ми е отговорил до момента :(:(
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#344 Потребителят е офлайн   abuba Икона

Публикувано: 22 June 2010 - 07:17 AM

Е предполагам, че трябва да мине малко време. Едва ли седят по цял ден пред компютрите. Дали ще е удобно като получиш отговор да го споделиш, че и аз мислех да им пиша така или иначе.

#345 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 09:12 AM

Показване на мнениетоabuba, в 22 June 2010 - 07:22 AM, написа:

Е предполагам, че трябва да мине малко време. Едва ли седят по цял ден пред компютрите. Дали ще е удобно като получиш отговор да го споделиш, че и аз мислех да им пиша така или иначе.

Разбира се ще постн-а цялата инфо която имам, както моля и някой друг ако има такава да я сподели. Благодаря.
User's Signature

#346 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 27 June 2010 - 04:09 PM

Здравейте! Надушвам раздвижване в темата! :db_046:
Когато вземете кученце, задължително трябва да мине през ръцете на всички потребители от тази тема!!! :ab_041: :ab_041: :db_046: Това не е молба, това е заповед! :ab_041: :ab_041:
Относно развъдници и аз мога да предложа един в Холандия- Skah Dakota. Развъдчика е Thorsten Scheve. Името на развъдника е индианско и означава- бял приятел. Всички кучета носят индиански имена, означаващи нещо. :dog: Пишем си с него от година някъде, готин човек е. Кученцата са невероятни!

http://whitedakota.webs.com/

Качена снимка

Гуна, Каруна и Хуан:
Качена снимка

Качена снимка

Той ми беше препоръчал един френски развъдник, но сега не се сещам как се казва. Веднага щом се сетя, ще докладвам. : )

п.п. Това са снимки от престоя им на световното в Денмарк.
Гуна е станала втора в шампионския клас над 24 месеца, Хуан е станал трети в междинния клас до 24 месеца, а Каруна е станала световна шампионка при кученцата(тя е на половин година някъде), но това не се зачитало като титла. Нещо такова. Хихи! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 09:39 PM

За съжаление никакъв отговор от сърбите. А с този холандец на какъв език си пишете да пробвам и там знае ли човек къде ще му се отвори парашута??
User's Signature

#348 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 10:59 AM

В моя опит с контакти с чужди кенели винаги съм кореспондирала на английски.Съветвам те в писмата си да разказваш нещо за себе си,за намеренията ти и за желанието ти да имаш куче от породата.Всеки нормален развъдчик има нужда да бъде сигурен в добрия живот на кученцата си и тази информация е изключително важна за тях.Успех!

#349 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2010 - 10:22 AM

Показване на мнениетоdeneva, в 03 July 2010 - 11:04 AM, написа:

В моя опит с контакти с чужди кенели винаги съм кореспондирала на английски.Съветвам те в писмата си да разказваш нещо за себе си,за намеренията ти и за желанието ти да имаш куче от породата.Всеки нормален развъдчик има нужда да бъде сигурен в добрия живот на кученцата си и тази информация е изключително важна за тях.Успех!

Здравей,
Да правя го това на което ме съветваш, но ми се струва че сърбите просто си ни мразят това е :) Иначе сега веднага ще опитам и с хонландците. Аз говоря доста езици и нямам проблем и на 5 езика да го напиша, не знам защо така все удрям на дърво. Дано най-после някъде ми се отвори парашута, защото вече почвам да се обезкуражавам и май ще се насоча към някаква друга порода колкото и да не ми се иска.
User's Signature

#350 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2010 - 11:46 AM

Хей!
В никакъв случай на се отказвай!Защо на се разровиш в онзи линк,който ти бях пуснала по-нагоре,където имаше много кенели в цяла Европа.Потърси и във Facebook,но пиши породата на английски или на френски,незнам-аз по този начим намерих страшно много хора с кучета и развъдници от нашата порода,там се пуска и информация за кучила и т.н.т.

#351 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2010 - 01:43 PM

Показване на мнениетоflamme_froide, в 20 June 2010 - 01:56 PM, написа:

Показване на мнениетоabuba, в 18 June 2010 - 07:37 PM, написа:

Здравейте,

Аз също съм влюбен в породата и много искам да си взема такова куче. Ето защо писах до един развъдник в Белгия, понеже искам куче с родословие и потекло. Ето сайта на развъдника:

http://www.berger-blanc-suisse.be/

Цитирам и отговора им:

Hello Deyan,

Thank you for your interest
the price for a family dog from my kennel is 1250€ & 1500 € for the show & breed dog
the parents are champions,with all the tests (DNA, MDR1, HD & ED x-rays ,character test and FCI pedigree)
you can finds Breeders in serbia also,here the links
http://www.vonolaf.net/
http://aron-swisswhiteshepherd.com/

If you have any other questions do not hesitate to contact my,

Best regard from belguim

--
Gason Melody
Kennel Legacy

Надявам се това да не се счете за реклама или за някакъв вид спам. Правя го само от гледна точка на това, че по-горе в темата хора ги интересува цената на такова куче, както и къде има развъдници. Хората от Белгия са готини, понеже веднага ми препоръчаха добър развъдник най-близо до държавата ми, за да се спестят проблемите и трудностите по транспортирането.

Благодаря за контакта ще се свържа веднага с развъдника и дълбоко се надявам бюрокрацията да не е огромна и да мога да го имам възможно по-скоро. Иначе що се отнася до това което е в БГ без да обиждам когото и да било няма никаква помощ от който и от където и да било. Затова ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ВАС за тази връзка.

Здравейте на всички,
За да бъда коректен както обещах пиша веднага новината. Белгийците ми отговориха и бяха много любезни. Ако всичко върви по план октомври месец трябва да си имам кученце. УРАААААААААААААААААААААААА. Сега сме на етап уточнявания как може да ми се изпрати кучето и как да се направи плащането, но като цяло "пазарлъка" потръгна. Благодаря на Deyan (използвам името от мейла ви защото не се познаваме лично надявам се да не съм сгрешил) още веднъж за контакта.
За евентулано хора които биха се интересували да кажа, че цените и условията са точно цитираните в мейла. Остава да се уреди как да се вземе кученцето. Успех на всички останали желаещи :)
User's Signature

#352 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2010 - 03:12 PM

Браво!Много се радвам за теб!И като вземеш кутрето,живот и здраве,много да ни го показваш! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#353 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2010 - 07:32 PM

Показване на мнениетоLG9, в 06 July 2010 - 03:17 PM, написа:

Браво!Много се радвам за теб!И като вземеш кутрето,живот и здраве,много да ни го показваш! :ae_085:

ОБЕЩАВАМ НАЙ-ТЪРЖЕСТВЕНО. УФ все още не мога да повярвам :) Много се кефяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя.
User's Signature

#354 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 05:24 PM

Здравейте отново на всички. Днес получих офертата от Белгийците за кучето и за мое огромно съжаление трябва да кажа, че ще се простя с надеждите си за куче. Крайната цена която се получава лично за мен е абсолютно непосилна въпреки че съм живял доста по чужбина и бях готов да се простя с около 2000 евро за куче. За съжаление крайната цена със всички разходи се оказва малко повече от дублирана, а да не говорим и това, че се разрешавало транспортиране на кучета едва като навършели 3 месеца което прави още по 390 евро на месец за да се грижат за него до третия му месец. Сиреч за съжаление бай бай мечта. Та след поетия "студен душ" мисля че ще се върна на "българската идея" за сдобиване с куче и ще си търся пак с родословие което обаче няма да ми струва почти един апартамент :):) Успех на всички
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 July 2010 - 05:37 PM

Показване на мнениетоflamme_froide, в 07 July 2010 - 05:29 PM, написа:

За съжаление крайната цена със всички разходи се оказва малко повече от дублирана, а да не говорим и това, че се разрешавало транспортиране на кучета едва като навършели 3 месеца което прави още по 390 евро на месец за да се грижат за него до третия му месец.

flamme_froide, чувала съм за развъдчици с такава практика - да се заплаща за грижите, ако кученцето се взима по-късно. Но нека ти кажа, че НЕ във всички развъдници е така! Така, че не се отказвай! Започни отново търсенето си, като откриеш клубовете за породата по страни. Свържи се с тях, питай, разпитвай и ще намериш добър развъдник, който няма да иска да ти свали кожуха от гърба.

#356 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 06:20 PM

Както ти каза Waikikii не се отказвай и продължи да търсиш!Честно казано тази цена изобщо не ме учудва,защото не знам дали по случайност или просто,защото този развъдник е много добър,той беше първият,на който попаднах,ровейки се в нета.Та сигурно и затова ти искат толкова много пари.
Кажи пак какво стана със Сърбия?Отговориха ли ти?По-напред в темата,ако разгледаш,ще видиш,че точно един човек от там ни писа-Srdjan Kokotovic.Той се занимава с развъждането на швейцарски овчарки.Даже преди известно време гледам,че си взе ново кученце(женско) с дълъг косъм,което води по изложби и то с голям успех.Ако искаш да те свържа с него.Той ще ти обясни как стоят нещата и тнт.Имам му фейсбука,писъл съм си с него и е голям пич.Няма начин да не то отговори.:md_064: Само дай едно ЛС.
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#357 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 06:56 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 07 July 2010 - 05:42 PM, написа:

Показване на мнениетоflamme_froide, в 07 July 2010 - 05:29 PM, написа:

За съжаление крайната цена със всички разходи се оказва малко повече от дублирана, а да не говорим и това, че се разрешавало транспортиране на кучета едва като навършели 3 месеца което прави още по 390 евро на месец за да се грижат за него до третия му месец.

flamme_froide, чувала съм за развъдчици с такава практика - да се заплаща за грижите, ако кученцето се взима по-късно. Но нека ти кажа, че НЕ във всички развъдници е така! Така, че не се отказвай! Започни отново търсенето си, като откриеш клубовете за породата по страни. Свържи се с тях, питай, разпитвай и ще намериш добър развъдник, който няма да иска да ти свали кожуха от гърба.

Да си призная в един момент си помислих (грешно или не от моя страна), че те вероятно затова се интерсуват кой си, какъв си и с какво се занимаваш не толкова защото им пука къде ще попадне кученцето а за да знаят колко "кожа" да свалят от гърба ти. Вярно, че съм живял в чужбина но да ви кажа, че и тук във Франция малко хора ще се съгласят на предложената цена независимо че това им е заплатата за 2-3 месеца (представете си за колко заплати е в България обаче). Все пак взимаш си домашен любимец, а не нова кола или апартамент, колкото и грубо да прозвучи. Както казах готов съм на много, но явно моето много е нищожно в сравнение с тяхното малко.
Ще продължа да търся разбира се и ще съм благодарен на всеки който има някаква връзка и я сподели.Но все пак мисля че ако излезне междувременно нещо интересно ще се възползвам. Дори да си призная, че малко съжалявам че преди около 2 месеца ми предложиха страхотно хъски с родословие на приемлива цена и го отказах. Но както винаги си казвам всяко зло за добро :)
User's Signature

#358 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 07:04 PM

Показване на мнениетоLG9, в 07 July 2010 - 06:25 PM, написа:

Както ти каза Waikikii не се отказвай и продължи да търсиш!Честно казано тази цена изобщо не ме учудва,защото не знам дали по случайност или просто,защото този развъдник е много добър,той беше първият,на който попаднах,ровейки се в нета.Та сигурно и затова ти искат толкова много пари.
Кажи пак какво стана със Сърбия?Отговориха ли ти?По-напред в темата,ако разгледаш,ще видиш,че точно един човек от там ни писа-Srdjan Kokotovic.Той се занимава с развъждането на швейцарски овчарки.Даже преди известно време гледам,че си взе ново кученце(женско) с дълъг косъм,което води по изложби и то с голям успех.Ако искаш да те свържа с него.Той ще ти обясни как стоят нещата и тнт.Имам му фейсбука,писъл съм си с него и е голям пич.Няма начин да не то отговори.:md_064: Само дай едно ЛС.

ако не съм се объркал нещо ти писах във фейсбук :)
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 09 July 2010 - 12:08 AM

Здравей пак! Честно казано, са опитали да им "мине номера", според мен... Кхх... ядосах се малко, но както и да е ... Както сам каза- всяко зло за добро. Относно този Srdjan Kokotovic, наистина е пич. Дълго време си писахме с него. Взе да ме разпитва за дог.бг и му дадох линк към тази страница, където беше активен потребител до преди известно време. Дългокосместия куч е много сладък и му пожелавам само успехи по ринговете!
Не се отказвай, търси, разпитвай, а ние ще помагаме. :P Писах си с Thorsten, който е пуснал Juan скоро на кучка от белгийски развъдник (Cheri Perly vom Sutumer Grund). Ако искаш ще разпитам за нещо повече.
Първите стъпки започват да бъдат реалност. Следва клуб, развъдници и започване с популяризирането на породата в България .... :ab_041: Аз ще съм една от тези с развъдниците, надявам се. :ab_041: Няма лошо човек да мечтае, важното е да го прави! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2010 - 08:50 AM

Показване на мнениетоlizata, в 09 July 2010 - 12:13 AM, написа:

Здравей пак! Честно казано, са опитали да им "мине номера", според мен... Кхх... ядосах се малко, но както и да е ... Както сам каза- всяко зло за добро. Относно този Srdjan Kokotovic, наистина е пич. Дълго време си писахме с него. Взе да ме разпитва за дог.бг и му дадох линк към тази страница, където беше активен потребител до преди известно време. Дългокосместия куч е много сладък и му пожелавам само успехи по ринговете!
Не се отказвай, търси, разпитвай, а ние ще помагаме. :P Писах си с Thorsten, който е пуснал Juan скоро на кучка от белгийски развъдник (Cheri Perly vom Sutumer Grund). Ако искаш ще разпитам за нещо повече.
Първите стъпки започват да бъдат реалност. Следва клуб, развъдници и започване с популяризирането на породата в България .... :ab_041: Аз ще съм една от тези с развъдниците, надявам се. :ab_041: Няма лошо човек да мечтае, важното е да го прави! :ae_085:

Здравейте на всички и страшно ви благодаря за куража който ми давате. Благодаря много и на LG за сръбската връзка. Продължавам с новините. Да ви кажа много много мислих ама нали си е мечта и викам "затварям очите и скачам". Та се свързах с белгийците и реших въпреки цената да задвижа нещата. Те пък много любезни нали ще ми "одерат кожата" задвижиха всичко мигновено и ми пратиха вчера договора за капарото и т.н. Аз обаче съм до 20 в чужбина и както си представяте не съм задвижил нищо още и изведнъж LG ми пусна линк към профила на въпросния "пич" сърбин, който взе пък и че ми отговори. Обясни ми че наистина може да ми помогне и че очаква кучета и от дългокосместата и от късокосместата порода. Айде сега вашите мнения какво да си взема МОЛЯ ВИ. Нямам ни най малка представа макар да клоня повече към късите косми, че пък иначе ще пада голяма борба с косми после хахахаха. Това не е важно разбира се по-важното е че се раздвижват нещата. Иаче сега чакам цена и да ми каже кога и как мога да си взема куче разбира се най-вероятно ще си ида до сърбия с колата ей го на къде е поне тази "жертва" мога да направя. Искренно се надявам обаче след първоначалната радост да не ме попари с цена по-висока и от на Белгийците, че вече не знам какво да очаквам.
Иначе аз съм ЗА с двете ръце за всичко по-нататък за да се популяризира породата и имаш пълната ми подкрепа с всички "средства". Нека обаче първо си взема куче :) БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.
User's Signature

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни