котето ми избяга навън,за да умре!?
Публикувано: 17 October 2006 - 11:16 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 17 October 2006 - 11:52 PM
За мен е изненада че във форума само emetic е така настроена и загрижена, оказва се че всички останали са са примирени със съдбата на животните.
Къде отиде революционното, бунтарския дух?
В кучешките форуми има сплотени групички, които понякога се нахвърлят като свирепа глутница върху съгрешилия, и да ПОНЯКОГА ТОВА Е НЕОБХОДИМО!
А при котките една-единствена emetic - ами свалям й шапка че се бори със зъби и нокти за котките, което го може - може го, и винаги намира начин да помогне, едва ли има някой друг с толкова отгледани и успешно раздадени котета във форума, а всеки си има личен подход за отглеждане, хранене, възпитание и отношение към животните - така че нищо странно, просто се надявам да се появи още някой реакционно настроен за да има душа форумът, да се съживи малко /всъщност се сещам за още една дама, която непрекъснато намира котки и е член на форума но няма да пиша имена, досетливите ще се сетят/.
Успех Котешки Фенове, и запомнете че най важното е да си помагаме - помежду си и на животните!

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 18 October 2006 - 12:48 AM
Хъммм, да, и аз подкрепям за тази й дейност еметик, вярно е, че езикът й често е "парлив", даже моят й отстъпва, но съм съгласна, че така трябва да бъде, стига с това "со кротце, со благо...", очевидно е, че при такъв подход резултатите се свеждат почти до пълна нула!
Но пък, от друга страна, аз лично нямам възможност да поведа подобна "борба", освен с думи. Какво да разказвам повече, обичам си ги, моите трима некастрирани котарака, но те са тук и не дават възможност за нищо друго.

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 18 October 2006 - 08:57 AM
Emetic, в някакъв изблик на емоции, който за мен е разбираем, но така и не разбрах защо насочен към мен, е изредила имената на много котенца, които е спасила и отгледала. Шапка й свалям за това. Но... има няколко много големи "но"-та
1. Не разбирам защо смятате, че единствено и само вашия начин да помагате на определен вид животни е правилният, истинският и най-благородният. Еметик обича котки и им помага. Аз обичам хората и повярвайте отдавам огромната част от живота си на това да се науча да ги спасявам. Да, нямам възможност да прибера бездомното куче пред блока, нищо че сърцето ми се къса, като го видя как е малко и само, но пък за сметка на това кисна по 5 часа на ден в студена, неотоплена и смърдяща зала, за да знам утре как да помогна на някой от вас, ако недай Боже, се разболее и той вдруги ден пак да спасява животни.... Не виждам защо смятате, че това е по-малко важно или по-нечовечно. Всеки избира своя начин да помага - вие сте избрали това да е хобито ви, аз съм избрала това да е професията ми. Много по-малко хора ще привлечете, когато с тон на собствено превъзходство и неоспорима святост, омаловажавате идеалите и мечтите, а дори и начина на живот на околните.
2. Аз никога не съм казвала, че Еметик, не е права да се възмущава. Напротив - права е. Но не е това начина и не беше тогава времето. Помислете малко трезво, без емоции.... какво постигнахте???? Не дадохте подкрепата си на човек,който я потърси, с това, вероятно, го прогонихте от форума. Утре той/тя вероятно пак ще си вземе коте. Ако бяхте подходили човешки, бяхте успокоили човека в тежката ситуация - той утре щеше да дойде при вас за съвет за новото коте. Тогава вече е момента да изкажете всички опасения, препоръки, дори критики ..... Сега, той само ще ви споменава злобничко на ум, огорчен от злостното посрещане, ще си гледа новата котка, така както си знае и както е гледал старата и нищо няма да се промени, освен че сте загубили още един човек за каузата. Много е хубаво човек да е пламенен и емоционален. Аз самата съм таква. Но е и мн важно да се научи кога е време да замълчи и да изчака подходящия момент да излее всичките си емоции.
3. Еметик, казваш ми, че за 3 години по-дълъг съзнателен живот си спасила гореизброените котета. Браво! Питаш дали си ме разстроила - не не си! Но не подценявай и не омаловажавай другите. Надявам се след 6 (по-рано няма да смея, защото най-много да умножа работата на погребалните агенции) моя списък със спасени хора да е поне двойно, колкото твоя на спасени котета. Аз обаче нямам нито намерение, нито желание, да ти го изтипосвам във форум, какъвто и да е той, и да ти държа сметка за броя на хората, които ти си спасила. Пак ти казвам - има хора, които са пълни непукисти и не намират за нужно да помагат на който и да било, с каквото и да било. Има и други хора - и всеки един от тях помага на някой по начин, който той разбира за правилен. Не натрапвай на хората собствения си начин и не омаловажавай техния. За мен моят е 100% правилния и аз се гордея с професията, която съм си избрала, за теб - твоят е единственият верен. Аз обаче не си спомням да съм те питала разстроена ли си от фактът, че не помагаш на хора ( и когато казвам хора, не ми отговаряй, че не ги обичаш, защото това може да са и твои близки хора, може да си самата ти!)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 18 October 2006 - 12:05 PM
Защо след като сега не ти пука за който и да е си мислеш че след 6 години ще ти пука?
ПП: Поста не беше нецензурен, просто няма какво да обяснявам за себе си повече, темата е за това как една котка живее 13 години с едни хора и след това умира сама. Не трябваше да се намесвам. Не е моя грижа. И изтрих 2 страници на тема колко ми е удобно да прибера следващото коте, колко мразя котки всъшност, колко ми писна да давам пари за котки и наистина колко ми е удобно да си грижа за която и да било котка. И мението ми за лекари и ветеринари което тези които ме познават го знаят. Мерси че заради мен учиш медицина. Трогната съм до просълзяване.
Публикувано: 18 October 2006 - 12:34 PM
знаеш ли, може би скоро ще можеш да се върнеш в дир-а, което ти го пожелавам, защото - еми, така е, всеки има право на мнение, доколкото знам в свободна страна живеем, а пък разни модератори дето се изживяват така, че колят и бесят, пък и банн-ват... s)
само, обещай, че ще бъдеш и тук. Аз смятам, че има защо. ок?
почти миналогодишна снимка, но пък ТЯХ ги има (а не са само двамата и Бенджи е наблизо), и аз съм тук заради тях, макар че почти не ми остава т.н. "лично" време, защото не бих искала да ме сочат като "конфликтна личност", защото искам всеки ден да съм усмихната, а тогава и ТЕ са щастливи...

Публикувано: 18 October 2006 - 12:43 PM
Мерси
ПП: Страшни физиономии са направили аххх ;)
Публикувано: 18 October 2006 - 01:08 PM
Не знам защо си решила, че имаш право да държиш сметка на хората какво правят и какво не? И не разбираш простата истина, че всеки постъпва по един или друг начин на първо място, за да не влиза в конфликт със самия себе си. Както беше писала - ТИ не можеш да отминеш коте - не заради самото него, а защото ЩЕ СЕ САМООБВИНЯВАШ. Тоест - заради себе си!
Никой не ти е дал право да се нахвърляш върху когото и да било със сарказъм, грубости и нравоучения, защото не живее по ТВОИТЕ правила и не възприема света по ТВОЯ начин.
Защото, ако ти смяташ, че имаш право да даваш акъл с крайно неподходящ маниер наляво и надясно, тогава аз ще ти кажа, че, следейки избухванията и спадовете в настроението ти, искрено те съветвам да се обърнеш към специалист. Не само животните трябва да ходят на лекар...

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 18 October 2006 - 01:55 PM
Публикувано: 18 October 2006 - 02:56 PM
Ами, МечоПух, както виждаш, успешно "прогонихме" търсещия съвет как да успокои майка си, че котката им (вероятно болна) е изчезнала безследно от апартамента, а те, видиш ли, забелязали това чак след ден или два (цитирам по памет).
Е, нима приличам(е) на хиена(и), които чакат следваща си жертва? bl) Неизбежно е в подобна ситуация да се избегнат и подобните съпътстващи лирически отклонения.
Този форум е такъв (за разлика от други, които считам за неуместно да цитирам), защото освен съвети, тук се случват и други неща... wink

Публикувано: 18 October 2006 - 03:18 PM
Цитат
Общо взето - за една нощ май става дума и то за котка, която е пускана да се разхожда свободно..., а не за
Цитат
Общата идея на позволилите си да критикуват вашия справедлив Божествен гняв, бащински изсипал се върху главите на съгрешилите с дела и пОмисли, е само в това, че би било добре понякога да гледате с човешко разбиране и състрадание И хората, не само котките...

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 18 October 2006 - 03:35 PM
Къде е посочено, общо взето, че била на свободен режим - че влиза и излиза когато поиска?
И - общо взето - състрадателна мога да бъда към онези, които показват признаци на елементарно логическо мислене и разсъждения - защото това изявление "спря да яде от 10-тина дни и пиеше само вода" (отново цитирам по памет) може би ви говори за здрава и щастлива котка, ли? или аз нещо бъркам. n)

Публикувано: 18 October 2006 - 03:56 PM
Цитат
Човек се учи, докато е жив! Не знаех, че котките демонстрират (цитирам НЕ по памет) "признаци на елементарно логическо мислене и разсъждения". Пък за тях винаги има състрадание!
Нещо повече - никога не ми беше хрумвало, че състрадание заслужават само онези, които мислят логически... Значи онези, дето според нас не мислят логически, можем и с лопатата!
Обаче пък почвам да се питам, кой определя кога някой мисли логически и кога не? И дали мисли логически от гледна точка на човек или логически от гледна точка на котка?...
От логическа гледна точка едни такива логични въпроси ми се въртят... Ама това е защото не съм убедена в собствената си правота и непогрешимост... Все едни съмнения ме глождят... Крайно нелогично!

Публикувано: 18 October 2006 - 04:42 PM
Цитат
Ами котките имат доста повече от това. Имат мислене, имат логическо мислене и имат доста по систематизирано мислене от доста хора.
Това че не мислят с думи не значи че не мислят.
От друга страна - да чакаш да загубиш овчедушно и безразлично след което да се скъсаш от рев е напълно нелогично.
Защо обичам котките повече от които и да е други същества. Защото котка когато се привърже и обича е абсолютно себеотдадена. Котка/Котарак пазещ малки котета е най-добрия пример.
Може докато човек е около нея да демонстрира абсолютен игнор, да спи, да ти прави номера и напук. Достатъчно е да отидеш в другата стая и напълно игнорирайки те пристига с теб и започва да те игнорира в тази стая.
Освен това - към дома се привързва само котка на хора които не я виждат. На нея и е се тая с хората, които и да са - това е нейната територия. Ако вашите котки са така - ами моите саболезнования.
Макар це си има типичната асоциална твар(готина естествено)
повечето котки ужасно много се привързват. Ако котката тъгува във ваше присъствие - честито - има ви доверие. Е друг е въпроса че не е хубаво да се оставя да е нещастна
drink
Вие изхождате от това че котката е ... някакъв предмет който губиш. И като загубиш - ти липсва предмета.
Ако беше така
Котките са като всеки един от нас - с чувства и мисли. И то на доста високо ниво.
Друг е въпроса че още не знам кой гений на злото вечер като се прибера е запалил всички лами и с каква котешка умисъл. Подозирам че е малката Ани ама знам ли ги кой идиот ...
Публикувано: 20 October 2006 - 01:42 PM
За целта, моля въздържайте се от пускане на материали, съдържащи обиди към други форумници, както и мнения, които нямат връзка с дискусията.
Благодаря за разбирането.

Публикувано: 20 October 2006 - 02:32 PM
emetic наистина реагира много остро. Има право но ,както таза Teddy, реагирайки така не помага нито на котката да се върне, нито на хората да разберат къде са сгрешили... Някои форумници имат склонността да се изразяват саркастично и... как да кажа... вадят си изводи веднага. Например , аз реших, че нямам време и възможности да се грижа заМакси(мопсче) и веднага - "безотговорна си" и "вече не го искате" и какви ли не саркастични намеквания... но като и да е. Авторът на темата така и не успя да уточни историята заради такива изказвания. Повече разбиране и топлота трябва да има във форума. По-добре ли е сега да се почуства(автора/ката) обидена и да сметне съветите и упреците за заяждане? Или целта на тези постове е тя/тоя да се самообвинява до края на живота си? По-добре да и/му се обясни грешката. Сигурна съм, че не са завели котката на вет от злоба.
офф : Ние сме тежък случай на препритеснимост - веднъж заведохме на вет Беки , защото едното и око ни се струваше по-голямо от другото l) нищо и нямаше и вет-а ни гледаше много учудено когато казахме от какво сме притеснени l) d)
пп. nfw_bitch пише се сигУрност, сигУрна съм и тн. не се заяждам , но го виждам за 20-ти път

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 21 October 2006 - 03:53 PM
Цитат
И за 50-ти път да го виждаш мисля,че темата не е за правопис и дали съм допуснала грешка в написаната дума или не няма значение,важно е значението на самата дума а не как е написана...в крайна сметка винаги се допускат грешки особено когато се пише на БГ защото аз лично не съм свикнала,така че да се хващаме за такива неща е безмислено в бързината винаги се бърка! b)
Публикувано: 21 October 2006 - 04:26 PM
Цитат
Цитат
И за 50-ти път да го виждаш мисля,че темата не е за правопис и дали съм допуснала грешка в написаната дума или не няма значение,важно е значението на самата дума а не как е написана...в крайна сметка винаги се допускат грешки особено когато се пише на БГ защото аз лично не съм свикнала,така че да се хващаме за такива неща е безмислено в бързината винаги се бърка! b)
Не си ли българка? bl) "винаги се допускат грешки особено когато се пише на БГ защото аз лично не съм свикнала" - това ли означава? А ако си българка, не е нужно темата да е за правопис, длъжни сме да пишем грамотно на родния си език където и да е. Не се сърди на забележките, просто внимавай като пишеш.

прочети правилата за подписите
Публикувано: 21 October 2006 - 11:39 PM
МОД: Моля да се съобразявате с предмета на темата (не обсъждаме правопис!!!)
Публикувано: 21 October 2006 - 11:47 PM
Прикачени файлове
-
Bradska_pregradka.JPG (57.63K)
Брой сваляния: 59

Вход

Горе
Цитиране +