Бигъл
Публикувано: 09 February 2006 - 09:33 AM
това е добре че Биги е хапнала нещо , обаче все пак не може да изкарва само на едно парче саламче и кесело мляко . Не знам какви са тези лекари , понеже аз не съм от София , но не мисля че е нормално да го оставят така.
Биги е голяма сладурана , да ти е жива и здрава и много да те радва . Когато нашият Ози беше болен , нашата лекарка ни даваше храна която е скъпа , но за сметка на това лекува стомахчето , ако има някакъв дразнител . Казва се Еукануба . Потърси тази храна и я купи ако можеш , мисля че е по добре с тази храна да опитваш да я захранваш.
Пиши повече за Биги , как се държи , игрива ли е ?
Поздрави Нели

Dushko dobrodushko
Публикувано: 09 February 2006 - 01:59 PM
Още сега отивам да потърся храната , която ми препоръча. Много ти благодаря!
Днес Биги е по-добре вече хапва гранулки и е веселка, започна да поиграва от време на време, а иначе през останалото спинка. Вие от кой град сте? Много сте сладки. Надявам се да ме съветвате и в бъдеще, предстоят ни много новости с Биги, а аз почти не зная как да я отглеждам , но се уча. Купих много литература и се надявам да бъда добър стопанин и приятел на моя сладкиш. Поне едно е сигурно всички вкъщи я обожаваме и я даряваме с много обич, дори на моменти сигурно прекаляваме с гушкането и ласките- дано не я разглезим много. Вече спи само на спалнята при нас ,през ноща не смеем да се обърнем l) .
Много поздрави на твоя сладур и на теб!
това е засега при нас
Пишете
Публикувано: 09 February 2006 - 02:11 PM
Цитат
Ще съм много благодарна на всички. bl)
Според мен решението е да му купите няколко разлини играчки(с подходящи миризми)за да се забавлява докато ви няма.И много разходки .

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 09 February 2006 - 02:14 PM
Цитат
Днес Биги е по-добре вече хапва гранулки и е веселка, започна да поиграва от време на време, а иначе през останалото спинка. Вие от кой град сте? Много сте сладки. Надявам се да ме съветвате и в бъдеще, предстоят ни много новости с Биги, а аз почти не зная как да я отглеждам , но се уча. Купих много литература и се надявам да бъда добър стопанин и приятел на моя сладкиш. Поне едно е сигурно всички вкъщи я обожаваме и я даряваме с много обич, дори на моменти сигурно прекаляваме с гушкането и ласките- дано не я разглезим много. Вече спи само на спалнята при нас ,през ноща не смеем да се обърнем l) .
Много поздрави на твоя сладур и на теб!
това е засега при нас
Пишете
Здравейте, Анна и Биги,
Намесвам се , защото знам аз как се чувствам, когато виждам , че моето куче е унило или има здравословен проблем. Изчела съм целия форум тук, защото искам да гледам моя бигъл възможно най-правилно. Съветвам те Анна да не се задоволяваш с мнението само не един лекар при положение, че виждаш, че при кучето няма подобрение, а и ме очуди това, че твоята Биги спи толкова много, защото биглите са адски живи, игриви и палави. Това ме навежда на мисълта, че явно животното не се чувства комфортно. Та най-характерното за породата е, че те постоянно са гладни и ходят след носа си в търсене на поредната хапка b) Колкото до храната, която Нели препоръчва- съгласна съм, че е качествена и полезна, но не мисля, че ако кученцето има друг проблем ще се оправи отведнъж от храната. Моят Рей предпочита готвено, но лекарят му ме успокои, че всички кучета не тачат много много гранулите, но истината е, че трябва да ядат ГРАНУЛИ. Не я свиквай на салам отсега. По-добре чисто пилешко или телешко месо с ориз например. Аз на моето куче му давам редовно и витамини и калций на серии както ме е посъветвал лекаря. Дано не бях многословна, но както пишеше тук някъде във форума по-добре да станеш хипохондрик по отношение на кучето си, отколкото да отидеш, когато вече може да е късно.
Поздрави от нас с Рей за теб и Биги r) w)

allure&Jack Ray
Публикувано: 09 February 2006 - 03:33 PM
Препоръчайте ми някой добър лекар. За всеки случай ще заведа Биги на още един преглед. Но знаете ли вече тича след сина ми цял следобед и двамата са големи сладури- мисля, че тя се оправя. и вече не гледа толкова тъжно като на снимката по- горе. w) b)
Колко сте големи с Рей и от къде сте?-
Чао за сега super best
Прикачени файлове
-
PIC00297.JPG (75.01K)
Брой сваляния: 348
Публикувано: 09 February 2006 - 05:03 PM
Цитат
Днес Биги е по-добре вече хапва гранулки и е веселка, започна да поиграва от време на време, а иначе през
Здрасти Анна ,
ние сме от Поморие и Ози е на 6 месеца и 15 дена. Много се радвам че Биги е по добре и че си пахапва вече . За храната искам само да се уточня р понеже явно Алюр не ме е разбрала , та мисълта ми е , не съм казала че ако е болно ще се излекува от храната , а че тази храна е перфектна за малки кученца които имат проблеми със стомаха . Което е много важно , тъй като ако не му е наред стомахчето , няма апетит и много други неща . Поне моят Ози беше така , и тогава го хранехме с такава храна . Колкото до лекари , аз лично не мога да ти препоръчам в София . Биги наистина е много красива
А за моят Ози мога да ти кажа само че е голям бандит , и въпреки разходките от по един час два три пъти на ден , като се приберм в къщи той пак дивее bl) . Даже понякога не издържам като почне да ме преследва със играчки да играем b) . Но най важната черта в неговият характер е , че е невероятно лаком . Просто уникално лаком dribble . Прави впечатление че много бързо се научи да не прави бели в къщи , за една седмица . Обаче още е малък и не издържа за пишкането да е само навън , от време на време пишка в банята. Ами поздрави на теб и на всички .
Нели

Dushko dobrodushko
Публикувано: 09 February 2006 - 05:31 PM
Цитат
Цитат
Днес Биги е по-добре вече хапва гранулки и е веселка, започна да поиграва от време на време, а иначе през
Здрасти Анна ,
ние сме от Поморие и Ози е на 6 месеца и 15 дена. Много се радвам че Биги е по добре и че си пахапва вече . За храната искам само да се уточня р понеже явно Алюр не ме е разбрала , та мисълта ми е , не съм казала че ако е болно ще се излекува от храната , а че тази храна е перфектна за малки кученца които имат проблеми със стомаха . Което е много важно , тъй като ако не му е наред стомахчето , няма апетит и много други неща . Поне моят Ози беше така , и тогава го хранехме с такава храна . Колкото до лекари , аз лично не мога да ти препоръчам в София . Биги наистина е много красива
А за моят Ози мога да ти кажа само че е голям бандит , и въпреки разходките от по един час два три пъти на ден , като се приберм в къщи той пак дивее bl) . Даже понякога не издържам като почне да ме преследва със играчки да играем b) . Но най важната черта в неговият характер е , че е невероятно лаком . Просто уникално лаком dribble . Прави впечатление че много бързо се научи да не прави бели в къщи , за една седмица . Обаче още е малък и не издържа за пишкането да е само навън , от време на време пишка в банята. Ами поздрави на теб и на всички .
Нели
Хей, Нели, разбрах те за храната. Просто исках да й кажа на Анна, че е най-добре все пак да се консултира с друг лекар, за да изключи всякакви притеснения. Иначе аз също храня Рей с Юкануба. Мисля, че дори пове4е я харесва от Роял Канин-а. Рей между другото е на 6 месеца и 3 дни. Почти са връстници с Ози w)

allure&Jack Ray
Публикувано: 09 February 2006 - 05:33 PM
Цитат
Препоръчайте ми някой добър лекар. За всеки случай ще заведа Биги на още един преглед. Но знаете ли вече тича след сина ми цял следобед и двамата са големи сладури- мисля, че тя се оправя. и вече не гледа толкова тъжно като на снимката по- горе. w) b)
Колко сте големи с Рей и от къде сте?-
Чао за сега super best
С Рей сме от София. Живеем малко след хотел Плиска, в кв. Мусагеница. Ако искаш ще ти оставя координати на нашия доктор, но мисля, че ще ти е далече да идваш до тук. Все пак ако искаш, пиши ми. r)

allure&Jack Ray
Публикувано: 09 February 2006 - 06:54 PM
СЪОБЩЕНИЕТО Е НА Madlena.Ако някой знае човек, който може да вземе кученцето да пише!
Публикувано: 09 February 2006 - 07:57 PM
Ще ти бъда благодарна, ако ме насочиш към вашия лекар. Аз живея в Перник, но почти всеки ден ходя до София. А щом е за Биги бих отишла и по-далеч. Надявам се скоро да не ми потрябва доктор отново, малката е много игрива днес и да ви кажа от два часа насам непрекъснато хапва по нещо -Много съм щастлива. Досега от както я имаме не се е хранила толкова добре както днес, искрено се надявам и за в бъдеще нещата да са така. w) super best .
Нямам търпение да дойде времето за трета ваксина и за дългоочакваните разходки навън. Ние по принцип непрекъснато сме в движение, но откакто имаме малката все някой стои с нея да не е самичка, а така ми се иска да я водим с нас навсякъде. Е по някога я возим в колата и на нея много и харесва, непреъснато гледа през прозореца r).
Прочетох за изоставеното кученце и искрено се надявам да се намерят добри хора, които да го вземат! Презирам хората, които са толкова големи егоисти и безотговорници. Не бих могла да си обясня как някой може да изхвърли животинче просто хей така. s) Много е жалко.
Моя съпруг е от Германия и той непрекъснато ми посочва колко гадна е нашата нация в отношенията си с животните.
Май прекалих с писането.
Поздрави от мен и Биги
Публикувано: 10 February 2006 - 04:36 PM
Цитат
Цитат
Здрасти Анна ,
Нели
Здравейте,
до тук, особено за мъжкия Ози, само характерни неща за бигълите. Моят Фреди е израснал с Еукануба. Това е може би най-добрата храна. Когато беше "на Вашата възраст" беше достатъчно да се храни с нея само. Тя има всичко необходимо за това животно. Иначе, опаааа, ама бандити са, особено мъжките. Но това, щом сме си взели бигъл, да си му береме гайлето.
Но са страшно привързани към стопаните. Моят само ходи след мен, независимо къде съм. Включително като сме на гости при моите родители. Лежи до вратата докато се върна.
Иначе да знаете са много своенравни. Големи бандити - поне за мъжките, страшни ловци, много смели и безразсъдни и трябва много да ги пазите от леки коли. Това е най-големият им проблем.
За пишкането така ще бъде от време на време до 1 година. после ще мине. Не можете да си представите колко са издръжливи.
А за лакомията, познавам една жена в София, която е направила допълнително приспособление за хладилника, щото нейния разбойник се е научил да го отваря. b)
Иначе за Биги, опитайте когато и давате сухата храна - еукануба, единият пъл да я комбинирате с кисело мляко. това помага за стомаха.
Поздрави и браво на Биги. Малка героиня. Пу..
Всичко най-хубаво, Панета.
Публикувано: 10 February 2006 - 04:57 PM
Биги също ме преследва навсякъде, където и да мръдна тя е след мен d)
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче. Сега си и мам още едно задължително ястие за готвене.
Как мислиш-Рано ли е да я изкъпя? Вчера се поизцапа малко в ателието ми- художник съм, а тя е толкова любопитна, че се завря навсякъде.
Поздрави от мен и Биги
Публикувано: 10 February 2006 - 10:38 PM
Ами кученцето е много добре! Спер се чувства!!! Вчера получих снимки!!! worthy ....!!! Да ви кажа не прилича на Бигълче, само леко по цветовете..., а и ушичките са му щръкнали!!! Ама не му пречи да е МНОООГО сладко!!! w)
Вече съм пуснала обява , но хорат , които са го намерили много го харесват ...!!! w) Сигурно много трудно ще се разделят с него... worthy !!! Малко е , здрво в, сладко е, игриво е....ще си намери нови добри стопани! w) Надяван се
Ако можете и вие ще ми помогнете, ако кажете на повече хора...
Публикувано: 11 February 2006 - 09:41 AM
Цитат
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче.
Здрасти Анна , много се радвам че Биги вече е добре . А за пилешкото с ориз ,да ти кажа когато Ози беше с разтройство , понеже това беше около 2 седмици , по предписание на лекарката ме правех ориз със пиленце b) .Ози беше очарован от идеята dribble . Така че не се очудвай че и харесва най много това ядене . Ще видиш с времето каква малка ламичка ще стане , а пък като почнеш да я разхождаш навън , ще бъде приключение да я гониш да плюе поредния боклук който е намерила в тревичката и иска да си хапне l) . Аз тази сутрин пак го гоних бандита , понеже с този нос всичко намира r) .
Между другото не знам другите бигли дали са всеядни , но моят яде всичко р понеже аз имам и два папагала , та всяка сутрин им режа различни зеленчуци , та той Озко ламята седи под клетките и само чака нещо да падне l) . Яде моркови , ябълка , зеле , домат, краставица , царевица , абе няма нещо което да не яде bl) .
Да ми е жив и здрав ама е много лаком , даже като се храним и той се кара че не му даваме ;) .
За намереното кученце много се надявам скоро да си намери стопани , не бива така да страдат малките душички .
Поздрави
Нели

Dushko dobrodushko
Публикувано: 12 February 2006 - 01:46 AM
Така се радвам когато ми разказваш за Ози. Наистина нямам търпение да дойде времето за излизане навън, а Биги вече явно се оправи напълно щото и тя почна да се моли за хапване почти всяка минута. Вече има едно такова сладко, шишкаво и розово коремче-направо да я изядеш w) b) Голяма е сладурка.
Чао и много поздрави на теб и Ози w)
Публикувано: 13 February 2006 - 12:18 PM
Цитат
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче. Сега си и мам още едно задължително ястие за готвене.
Как мислиш-Рано ли е да я изкъпя? Вчера се поизцапа малко в ателието ми- художник съм, а тя е толкова любопитна, че се завря навсякъде.
Поздрави от мен и Биги
Здрасти Биги,
не си спомням на колко е Биги, но май нямаше 3 месеца?! Рано е за къпане. По принцип кучетата се мият рядко, не повече от 2-3 пъти в годината. Но за това говорим като къпане със шампоан и т.н.. Но, както всяко нещо, човек сам си определя как да се грижи за кучето.
За чистенето и в момента, може само с влажна кърпа и после със суха. Още е много малка и не е излизала все още.
Ние с мъжките разбойници обикновено имаме следните проблеми: страшно лакоми - Фреди е същият както и Ози (или обратното - няма значение). СЪветвам те да свикнеш да я храниш със суха храна. Но това е от моя опит с Фреди. Това не значи, че не яде всичко, включително и по земята.
Най-големия проблем е, когато започнат да се правят на ловци. Тогава само чакат да намерят някоя мърша и да се овъргалят хубаво в нея и после "тръгват на лов". А как вони само... Е тогава ще трябва да я триеш много с кърпа с оцет, а понякога и да я миеш.
Лятно време, даже сами се бутат в тинята и водата, така че пак с вода трябва да я минеш една ръка. А като отидете на море, може малко да я е страх в началото, но после - хвърли една пръчка в морето и гледай какво става.
С една дума - предстоят ти много интересни - поне 10 години.
Толкова за сега.
Ако искаш и други съвети - моля. Но давам само от личен опит с Фреди. Не претендирам да знам всичко.
Поздрави на теб и Биги, както и на Ози - разбойника. Аз на Фреди си му викам "ела тук бе разбойник" и той си идва.:-))) Чао.
Публикувано: 14 February 2006 - 11:26 AM
А също така много ме интересува дали лае като обезумял , всеки път когато вие се храните , понеже Ози не се трае , ужасен е в това отношение . Не можем никой да паканим на гости , докато масата е с чинии той просто не е на себеси . И не знам какво да правим , това е страшно чудо бе l) .
Вие как се справяте в такива ситуации ?
Поздрави
Нели

Dushko dobrodushko
Публикувано: 14 February 2006 - 11:26 PM
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК w) НА ВСИЧКИ w)
Биги и Анна

Вход

Горе
Цитиране +