Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#142 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2006 - 04:57 PM

Здравей Панета!
Биги също ме преследва навсякъде, където и да мръдна тя е след мен d)
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче. Сега си и мам още едно задължително ястие за готвене.
Как мислиш-Рано ли е да я изкъпя? Вчера се поизцапа малко в ателието ми- художник съм, а тя е толкова любопитна, че се завря навсякъде.
Поздрави от мен и Биги
User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#143 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 05:07 PM

Какво стана с намереното бигълче?
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#144 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 09:59 PM

Цитат

Какво стана с намереното бигълче?

Незнам! s) Аз само разпространявам обявата!Питайте Madlena.Обявата е нейна!

#145 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 10:38 PM

Малко новини...
Ами кученцето е много добре! Спер се чувства!!! Вчера получих снимки!!! worthy ....!!! Да ви кажа не прилича на Бигълче, само леко по цветовете..., а и ушичките са му щръкнали!!! Ама не му пречи да е МНОООГО сладко!!! w)
Вече съм пуснала обява , но хорат , които са го намерили много го харесват ...!!! w) Сигурно много трудно ще се разделят с него... worthy !!! Малко е , здрво в, сладко е, игриво е....ще си намери нови добри стопани! w) Надяван се
Ако можете и вие ще ми помогнете, ако кажете на повече хора...

#146 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 09:41 AM

Цитат

Здравей Панета!
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче.

Здрасти Анна , много се радвам че Биги вече е добре . А за пилешкото с ориз ,да ти кажа когато Ози беше с разтройство , понеже това беше около 2 седмици , по предписание на лекарката ме правех ориз със пиленце b) .Ози беше очарован от идеята dribble . Така че не се очудвай че и харесва най много това ядене . Ще видиш с времето каква малка ламичка ще стане , а пък като почнеш да я разхождаш навън , ще бъде приключение да я гониш да плюе поредния боклук който е намерила в тревичката и иска да си хапне l) . Аз тази сутрин пак го гоних бандита , понеже с този нос всичко намира r) .
Между другото не знам другите бигли дали са всеядни , но моят яде всичко р понеже аз имам и два папагала , та всяка сутрин им режа различни зеленчуци , та той Озко ламята седи под клетките и само чака нещо да падне l) . Яде моркови , ябълка , зеле , домат, краставица , царевица , абе няма нещо което да не яде bl) .
Да ми е жив и здрав ама е много лаком , даже като се храним и той се кара че не му даваме ;) .
За намереното кученце много се надявам скоро да си намери стопани , не бива така да страдат малките душички .

Поздрави
Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#147 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2006 - 01:46 AM

Здрасти Нели!
Така се радвам когато ми разказваш за Ози. Наистина нямам търпение да дойде времето за излизане навън, а Биги вече явно се оправи напълно щото и тя почна да се моли за хапване почти всяка минута. Вече има едно такова сладко, шишкаво и розово коремче-направо да я изядеш w) b) Голяма е сладурка.
Чао и много поздрави на теб и Ози w)
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2006 - 12:18 PM

Цитат

Здравей Панета!
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче. Сега си и мам още едно задължително ястие за готвене.
Как мислиш-Рано ли е да я изкъпя? Вчера се поизцапа малко в ателието ми- художник съм, а тя е толкова любопитна, че се завря навсякъде.
Поздрави от мен и Биги

Здрасти Биги,

не си спомням на колко е Биги, но май нямаше 3 месеца?! Рано е за къпане. По принцип кучетата се мият рядко, не повече от 2-3 пъти в годината. Но за това говорим като къпане със шампоан и т.н.. Но, както всяко нещо, човек сам си определя как да се грижи за кучето.
За чистенето и в момента, може само с влажна кърпа и после със суха. Още е много малка и не е излизала все още.
Ние с мъжките разбойници обикновено имаме следните проблеми: страшно лакоми - Фреди е същият както и Ози (или обратното - няма значение). СЪветвам те да свикнеш да я храниш със суха храна. Но това е от моя опит с Фреди. Това не значи, че не яде всичко, включително и по земята.
Най-големия проблем е, когато започнат да се правят на ловци. Тогава само чакат да намерят някоя мърша и да се овъргалят хубаво в нея и после "тръгват на лов". А как вони само... Е тогава ще трябва да я триеш много с кърпа с оцет, а понякога и да я миеш.
Лятно време, даже сами се бутат в тинята и водата, така че пак с вода трябва да я минеш една ръка. А като отидете на море, може малко да я е страх в началото, но после - хвърли една пръчка в морето и гледай какво става.
С една дума - предстоят ти много интересни - поне 10 години.
Толкова за сега.
Ако искаш и други съвети - моля. Но давам само от личен опит с Фреди. Не претендирам да знам всичко.
Поздрави на теб и Биги, както и на Ози - разбойника. Аз на Фреди си му викам "ела тук бе разбойник" и той си идва.:-))) Чао.

#149 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2006 - 11:26 AM

Планета я кажи твоят бандит колко е голям ?
А също така много ме интересува дали лае като обезумял , всеки път когато вие се храните , понеже Ози не се трае , ужасен е в това отношение . Не можем никой да паканим на гости , докато масата е с чинии той просто не е на себеси . И не знам какво да правим , това е страшно чудо бе l) .

Вие как се справяте в такива ситуации ?

Поздрави
Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#150 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2006 - 11:26 PM

Боже ,кви сладки лакомници- благородно ви завиждам l) . Ние с биги все още се трудим по въпроса с яденето, а иначе и тя когато седнем на масата непрекъснато се моли, което е много странно като се има впредвид, че почти нищо не хапва. Чудя се като и омръзне пилето с ориз какво ще правя. Благодаря ви за съветите. Още само 6 дни и ИЗЛИЗАМЕ l) b) super .
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК w) НА ВСИЧКИ w)
Биги и Анна
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2006 - 09:41 PM

здравеите и от мене макар да съм нова не устоях да не подскоча от щастие като видях тази тема понеже бигълчетата са ви страхотни w) а пък и аз от 2 години съм горда притежателка на едно такова диване ще се опитам да наваксам скоро да давам и полезни мнение cheers
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#152 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 01:04 PM

Цитат

А също така много ме интересува дали лае като обезумял , всеки път когато вие се храните , понеже Ози не се трае , ужасен е в това отношение . Не можем никой да паканим на гости , докато масата е с чинии той просто не е на себеси . И не знам какво да правим , това е страшно чудо бе l) .

Поздрави
Нели

Здрасти Нели,

една малка корекция - НЕ СЪМ Планета, а ПАНЕТА. Ще ти се да витаеш в космоса, но уви трябва да стъпиш на земята:-)))).
Сега по същество: ох какво да ти кажа? Фреди е на 5 години и 5 месеца. Роден е 18.08.2000 година. Така поне ни казаха.
За гостите - какво беше това? Освен да си годтуваме - аз на жена ми и тя на мен, няма друга възможност. Един два пъти се опитахме да поканим хора в къщи и да сложим малко мезета... то не бе чудо, то не бе лудница. Тоя змей за по-сигурно го оставихме на терасата - ми той събуди квартала. от тогава - ако има гости - без ядене и пиене. е може малко пиене, но без храна.
Веднъж, след като го бяхме дали да го гледат, щото ходихме малко в чужбина - след около една седмица ни дойдоха гости. Ако искаш вярвай изяде ресните на килима и повърна по най-грозния начин. Да ти се отще да имаш куче... и хората си тръгнаха, нормално. Наши приятели са и не беше проблем. 5 минути след това, говедото му с говедо... какво мислиш направи - легна и вирна краците от удоволствие. Явно страх да не го оставим или дадем на някой. Страшно са инати в такива случаи.
Да, направо е много страшно да се гледа бигъл. Сега вече знаем, ама когато го взимахме се подлъгахме по една снимка и хоп, те ти булке спасов ден.
Иначе ние като се храним, не лае, само ходи от човек на човек и се пробва, кой ще се смили над бедното добиче, че да му даде нещо - я хлябче, я кашкавалче и т.н. Лакомия, знаеш.
Това е Фреди.
Поздрави, Панета.

#153 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 01:13 PM

Цитат

Боже ,кви сладки лакомници- благородно ви завиждам l) . Ние с биги все още се трудим по въпроса с яденето, а иначе и тя когато седнем на масата непрекъснато се моли, което е много странно като се има впредвид, че почти нищо не хапва. Чудя се като и омръзне пилето с ориз какво ще правя. Благодаря ви за съветите. Още само 6 дни и ИЗЛИЗАМЕ l) b) super .
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК w) НА ВСИЧКИ w)
Биги и Анна

Биги, купи Еукануба и я комбинирай с кисело мляко. И внимавай да не я разглезиш с готвено. Пробвай повече със суха храна.
Поздрави, Панета.

#154 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2006 - 01:32 PM

Цитат

Цитат

А също така много ме интересува дали лае като обезумял , всеки път когато вие се храните , понеже Ози не се трае , ужасен е в това отношение . Не можем никой да паканим на гости , докато масата е с чинии той просто не е на себеси . И не знам какво да правим , това е страшно чудо бе  l)  .

Поздрави
Нели

Здрасти Нели,

една малка корекция - НЕ СЪМ Планета, а ПАНЕТА. Ще ти се да витаеш в космоса, но уви трябва да стъпиш на земята:-)))).
Сега по същество: ох какво да ти кажа? Фреди е на 5 години и 5 месеца. Роден е 18.08.2000 година. Така поне ни казаха.
За гостите - какво беше това? Освен да си годтуваме - аз на жена ми и тя на мен, няма друга възможност. Един два пъти се опитахме да поканим хора в къщи и да сложим малко мезета... то не бе чудо, то не бе лудница. Тоя змей за по-сигурно го оставихме на терасата - ми той събуди квартала. от тогава - ако има гости - без ядене и пиене. е може малко пиене, но без храна.
Веднъж, след като го бяхме дали да го гледат, щото ходихме малко в чужбина - след около една седмица ни дойдоха гости. Ако искаш вярвай изяде ресните на килима и повърна по най-грозния начин. Да ти се отще да имаш куче... и хората си тръгнаха, нормално. Наши приятели са и не беше проблем. 5 минути след това, говедото му с говедо... какво мислиш направи - легна и вирна краците от удоволствие. Явно страх да не го оставим или дадем на някой. Страшно са инати в такива случаи.
Да, направо е много страшно да се гледа бигъл. Сега вече знаем, ама когато го взимахме се подлъгахме по една снимка и хоп, те ти булке спасов ден.
Иначе ние като се храним, не лае, само ходи от човек на човек и се пробва, кой ще се смили над бедното добиче, че да му даде нещо - я хлябче, я кашкавалче и т.н. Лакомия, знаеш.
Това е Фреди.
Поздрави, Панета.

леле ма те маи са едни и същи b) същата картинка особено с ресните само където моя освен тях..ми изяде и чорапите ...а при гостите обикновенно е адски невъзпитан хем му се щурее но ако го пуснем обикновенно обикаля от крак на крак (обикновенно мъжки) да си изпробва късмета (то да умреш от срам) а ако има храна обикаля цвинка и ти брои всяка хапка по възмойност от наи-близко l)
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 02:46 PM

Извинявам се за грешката Панета ,
аз да ти кажа все се надявах че като порасне малко това диване ще се очовечи , ама като гледам какво пишеш направо ми се приревава s) . Ама как може да е толкова лаком бе , че и казваш вече е на 5 години и пак е така, УЖАС. Направо не ми се мисли , аз като казвах на мъжа би да си вземем Йорки , той нещеше куче с панделка , е на сега си имаме куче ама аслъ куче l) . Ужас просто , какво да кажа , само че се надявам някога да се кротне . Е добре де той като е вече на 5 години не е ли малко по спокоен , пак ли така дивее ?? Ти направо ме отчая тотално по вапроса n) .

Подрави

Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#156 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 02:49 PM

Леле ама Пънки и вашият ли е така , той като е на две годинки вече , не се ли кротна малко ??? Вие оставяте ли го по цял ден сам ?? Щото нашият Ози още не е оставал сам и не знам на какво е способен bl) . Я ми разкажете как се държат като ги оставяте , правят ли много поразии ??

Поздрави

Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#157 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2006 - 03:29 PM

Ами Ози нашия от малък си беше дивак като го взехме от клетката тои тогава чак се притесни и всичките продавачки разправяха леле ма за първи път го виждаме така кротък...и наистина първите 2 3 дена беше кротък но после подивя l) а и голяма степен дължа и на маика ми понеже тя оставаше вкъщи с него и по цял ден му гукаше и впоследствия не е много добре дисциплиран демек ако си нарочи някои ще го побърка..в моя случаи например баба ми която хич не го обича пък и тои нея защото нарочно и правеше локви из апартамента l) което понякога и на мене ми го прави ако съм го напердашила и хем знае че не е редно защото минира ли банята се втурва да се крие...
хаха предполагам че мене ме е нарочил защото се чувства по нависоко в иерархията в семеиството от мене и понякога като се разлудува краде и разнася само мои неща l) просто бигъла има адски много енергия която трябва да си израсходва някъде а сега зимно време е малко трудно
но мисля че при всеки бигъл си е индивидуално ако сега показва такива хулигански прояви да го стягаш здраво b) сега се сещам че преди като го оставяхме сам ( няма как през повечето време е сам в момента)Крис адски много обичаше да унищожава обувки и дрехи но сега се отказа от това само от време на време ако е ядосан на маика ми и разхвърля обувките ма историята с гризането поне премина bravoS
хеи да не те уплаших ? Всъщност колкото и страшничко да звучи обаче бигъла го компенсира с ъс своя чар защото и маика ми си мечтаеше за иоркширче и то една от причините е да го кипри с панделки но в момента тя маи наи много е фен на крис просто породата както и ловджиите са си малко Шашави l)
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 03:37 PM

Цитат

Малко новини...
Ами кученцето е много добре! Спер се чувства!!! Вчера получих снимки!!! worthy ....!!! Да ви кажа не прилича на Бигълче, само леко по цветовете..., а и ушичките са му щръкнали!!! Ама не му пречи да е МНОООГО сладко!!! w)
Вече съм пуснала обява , но хорат , които са го намерили много го харесват ...!!! w) Сигурно много трудно ще се разделят с него... worthy !!! Малко е , здрво в, сладко е, игриво е....ще си намери нови добри стопани! w) Надяван се
Ако можете и вие ще ми помогнете, ако кажете на повече хора...

Пусни снимки. super
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#159 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 09:19 PM

Здравейте , и добре дошъл на Punky!
Ние пак имаме лоши новини- отново доктори. Но този път отидохме в друга клиника в Лозенец - Биги пак не се храни и е една слабушка , чак ребрата и броим. Усъмниха се , че има паразити и за пореден път я обезпаразитихар и и сложиха витамини с анаболи. Утре сме на системи cry2 и ще и правим кръвна картина. Стори ми се, че тези доктори малко повече си разбират от работата, но като цяло сме много тъжни и адски се притесняваме за малката.
Оказа се , че в тази клиника водят още едно бигълче, малко по- голямо от Биги, но не се сетиха за името.
Панета, взехме и еукануба, но тя не я иска.
Дайте адреса на някой доктор- все пак предпочитам да я заведа на няколко места.

Чао и Поздрави
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 09:23 PM

Цитат

Здравейте , и добре дошъл на Punky!
Ние пак имаме лоши новини- отново доктори. Но този път отидохме в друга клиника в Лозенец - Биги пак не се храни и е една слабушка , чак ребрата и броим. Усъмниха се , че има паразити и за пореден път я обезпаразитихар и и сложиха витамини с анаболи. Утре сме на системи cry2 и ще и правим кръвна картина. Стори ми се, че тези доктори малко повече си разбират от работата, но като цяло сме много тъжни и адски се притесняваме за малката.
Оказа се , че в тази клиника водят още едно бигълче, малко по- голямо от Биги, но не се сетиха за името.
Панета, взехме и еукануба, но тя не я иска.
Дайте адреса на някой доктор- все пак предпочитам да я заведа на няколко места.

Чао и Поздрави

Моля пишете, че яко се притеснявам за малката s) s) s)
User's Signature

#161 Потребителят е офлайн   lin martin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 09:28 PM

Препоръчвам д-р Драгоманов,кв.Мусагеница бл.104.тел.0887 957 131
Дано Ви помогне ! Имам две женски кучета и съм доволна много от него.От години го познавам,всъщност от дете :))

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни