Цитат
[QUOT
сега, първо: браво на мъжа ти!!!!!!! тука малко мъжка солидарност. За всички, които не са наясно, в началото и аз бях лаик, бигъла е ИСТИНСКО КУЧЕ. Не случайно е описвано в книгите на най-великите писатели.
Второ: да, кажи ми по-истинско куче от това - класика: 3 цвята, истинските цветове за куче, пъргавина, усет, нюх, издръжливост, ловджия та дрънка... какво повече искате. Човека в праисторическите времена е имал нужда от куче ловджия... шега де!
Какво да ти кажа: разбира се, че след 1,5 г. се поукротяват малко. от време на време ще изяде някоя обувка за 100 лв., ама това са рискови разходи. Вдигаш всичко нагоре, криеш обувки и т.н.. Все нормални неща.
Важно е да се разхожда 2 пъти минимум по 1 час дневно и да може да тича. Събота и неделя е хубаво да го водиш на планина, малко да разбере кой всъщност е. В гората тези кучета стават съвсем други. Но, мисля че беше Ози на 6-7 месеца, дайте го на обучение. Аз пропуснах с моя и все още е голям бандит. Много сили и нерви ми струва, но се опитвам да го дресирам, всеки божи ден. Без това не може. И един съвет, колкото и да е тежко, трябва малко по-строго. Иначе не разбират. Толкова. Приятна събота и неделя. поздрави, Панета.
Здрасти Панета ,
хехе не знаех че си мъж , можеби си до сега първият който пише b) . Прав си че е истинско куче бигъла , ама и голям бяс бе , направо понякога ме искарва извър кожата ми bl) . Особенно като реши да ми скубе цветята oleeee полудявам . Ама какво да го правя , най често го наказвам да седи в коридора сам . За обучение съм се замисляла , обаче аз не знам къде обучават Бигли , за лабрадори и овчарки знам , ама за други породи не . А съм чувала че не всеки иска да обучава по малките породи . Ако имаш инфо къде може пиши ми . Понеже в къщи пробваме различни начини за трениране на поведението , ама не са много ползотворни bl) . Нашето момче реши ли да си направи това дето ска и си го прави r) . Иначе като сме навън и се разхождаме слуша , като го извикам идва което е добре . Но в къщи е нещо ужасно , лае та се къса .
Искренно се надявам да се кротне малко като порасне . За обувки и тем подобни не се притеснявам , понеже ние ги държим в шкаф , няма опасност да ги яде , ама виж много му харесва да ръба спалнята която е от дърво , какво да го правя bl) караме се и пак там . Същата работа като при Алюр , само дето той от време на време го прави , не постоянно . По голям кеф е да се скубят цветята ouu .
А път от три дена съм му взела свински кокали да яде , ама такъв кеф няма , ближе го тоя кокал , радва му се , по два часа го няма в къщи l) . И като му види сметката и пак става Озко ужасния bl) . Хехе какво да ти разправям като и ти го имаш същия в къщи .