Бигъл
Публикувано: 16 February 2006 - 09:38 PM
Цитат
Дано Ви помогне ! Имам две женски кучета и съм доволна много от него.От години го познавам,всъщност от дете :))
Много, много БЛАГОДАРЯ! - Ще отида, само дай малко инфо как да стигна до там, че съм от Перник
Публикувано: 16 February 2006 - 09:54 PM
Публикувано: 16 February 2006 - 10:43 PM
вие от лозенец ли сте ?ако сте там значи сме комшии b) ами само да те предупредя има един ветеринарен """кабинет"""" които се намира близко до коричката при кошарите където тези хм хм екскременти успяха да уморят моито малко дакелче и въобще не знам кои ги е излъгал да са ветринари.. s) не съм припарвала от тогава към тази част..
Вие къде ходихте в лозенец? Ние водим Крис чак долу при НДКа и особено като малък защото имаше стамашни проблеми непрекъснато въпреки че все още не смеем да го храним със суха храна ако искаш утре ще ти кайа точния адрес :)

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 16 February 2006 - 11:02 PM
Цитат
вие от лозенец ли сте ?ако сте там значи сме комшии b) ами само да те предупредя има един ветеринарен """кабинет"""" които се намира близко до коричката при кошарите където тези хм хм екскременти успяха да уморят моито малко дакелче и въобще не знам кои ги е излъгал да са ветринари.. s) не съм припарвала от тогава към тази част..
Вие къде ходихте в лозенец? Ние водим Крис чак долу при НДКа и особено като малък защото имаше стамашни проблеми непрекъснато въпреки че все още не смеем да го храним със суха храна ако искаш утре ще ти кайа точния адрес :)
Пънки, живеем в Перник, но всеки Божи ден сме в София. Клиниката дето ходихме се казва Ита Вет на ул. Свети Наум 33 - знаеш ли я- от Хемус в посока семинарията-оказва се че са модератори в нашия сайт във форума Ветеринарен кабинет. Май и Биги ще се окаже със сериозни стомашни проблеми. Прочетох, че и вие сте от магазина на Солунска- един вид сме братя по квартира. Някой ден можем да се видим и очаквам съвети от опитни стопани като вас.
Чао
Публикувано: 16 February 2006 - 11:04 PM
Цитат
Благодаря ти!
Със сигурност ще отидем до там само да видим какво ще стане утре и какви ще са резултатите от кръвната картина
Публикувано: 17 February 2006 - 01:02 PM
Цитат
Цитат
Благодаря ти!
Със сигурност ще отидем до там само да видим какво ще стане утре и какви ще са резултатите от кръвната картина
здрасти, Анна,
Преди време ти писах, 4е ще ти дам координати на нашия доктор с Рей. всъщност става дума за същия лекар в 104 блок в Мусагеница, за когото говори и госпожата. Лекарите са двама- Д-р Радослав Драгоманов , мобилен 0 888 957131 и 0 888 621 312, сл. 873 6166 и Д-р Кулмие Хусеин със същия служебен тел. и мобилен 0 888 99 57 58. В началото попаднахме с кучо на Д-р Хусеин и аз някак си на него повече му имам вяра. Взима нещата видимо присърце и каквоото ме е посъветвал все се е оказал прав. Дават консултации и по телефона, много са любезни. Успех на теб и малката :-)
Прикачени файлове
-
Copy_of_ray_na_stol.jpg (22.86K)
Брой сваляния: 300

allure&Jack Ray
Публикувано: 17 February 2006 - 03:06 PM
Цитат
аз да ти кажа все се надявах че като порасне малко това диване ще се очовечи , ама като гледам какво пишеш направо ми се приревава s) . Ама как може да е толкова лаком бе , че и казваш вече е на 5 години и пак е така, УЖАС. Направо не ми се мисли , аз като казвах на мъжа би да си вземем Йорки , той нещеше куче с панделка , е на сега си имаме куче ама аслъ куче l) . Ужас просто , какво да кажа , само че се надявам някога да се кротне . Е добре де той като е вече на 5 години не е ли малко по спокоен , пак ли така дивее ?? Ти направо ме отчая тотално по вапроса n) .
Подрави
Нели
Нели, здрасти,
сега, първо: браво на мъжа ти!!!!!!! тука малко мъжка солидарност. За всички, които не са наясно, в началото и аз бях лаик, бигъла е ИСТИНСКО КУЧЕ. Не случайно е описвано в книгите на най-великите писатели.
Второ: да, кажи ми по-истинско куче от това - класика: 3 цвята, истинските цветове за куче, пъргавина, усет, нюх, издръжливост, ловджия та дрънка... какво повече искате. Човека в праисторическите времена е имал нужда от куче ловджия... шега де!
Какво да ти кажа: разбира се, че след 1,5 г. се поукротяват малко. от време на време ще изяде някоя обувка за 100 лв., ама това са рискови разходи. Вдигаш всичко нагоре, криеш обувки и т.н.. Все нормални неща.
Важно е да се разхожда 2 пъти минимум по 1 час дневно и да може да тича. Събота и неделя е хубаво да го водиш на планина, малко да разбере кой всъщност е. В гората тези кучета стават съвсем други. Но, мисля че беше Ози на 6-7 месеца, дайте го на обучение. Аз пропуснах с моя и все още е голям бандит. Много сили и нерви ми струва, но се опитвам да го дресирам, всеки божи ден. Без това не може. И един съвет, колкото и да е тежко, трябва малко по-строго. Иначе не разбират. Толкова. Приятна събота и неделя. поздрави, Панета.
Публикувано: 17 February 2006 - 03:10 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Благодаря ти!
здрасти, Анна,
Преди време ти писах, 4е ще ти дам координати на нашия доктор с Рей. всъщност става дума за същия лекар в 104 блок в Мусагеница, за когото говори и госпожата. Лекарите са двама- Д-р Радослав Драгоманов , мобилен 0 888 957131 и 0 888 621 312, сл. 873 6166 и Д-р Кулмие Хусеин със същия служебен тел. и мобилен 0 888 99 57 58. В началото попаднахме с кучо на Д-р Хусеин и аз някак си на него повече му имам вяра. Взима нещата видимо присърце и каквоото ме е посъветвал все се е оказал прав. Дават консултации и по телефона, много са любезни. Успех на теб и малката :-)
Браво Алюр,
Рей от кои майка и татко е? гледам, че страшно си приличат с Фреди. Ама Фреди е на 5,5 години.
Поздрави, Панета.
Публикувано: 17 February 2006 - 03:22 PM
Цитат
Ние пак имаме лоши новини- отново доктори. Но този път отидохме в друга клиника в Лозенец - Биги пак не се храни и е една слабушка , чак ребрата и броим. Усъмниха се , че има паразити и за пореден път я обезпаразитихар и и сложиха витамини с анаболи. Утре сме на системи cry2 и ще и правим кръвна картина. Стори ми се, че тези доктори малко повече си разбират от работата, но като цяло сме много тъжни и адски се притесняваме за малката.
Оказа се , че в тази клиника водят още едно бигълче, малко по- голямо от Биги, но не се сетиха за името.
Панета, взехме и еукануба, но тя не я иска.
Дайте адреса на някой доктор- все пак предпочитам да я заведа на няколко места.
Чао и Поздрави
Стискам палци Биги,
явно не е добре кучето. нека доктори да погледнат, от нас само може да очакваш пълна подкрепа и стискаме палци да е добре. аз не съм в България и затова е безсмислено да ти давам телефони на доктори, а гледам, че вече са те информирали.
Преди 2-3 години имах един колега с Хъски - също женско куче, та при него беше нещо с преплитане на червата и оттам не можеше да се храни добре. Така, че задължително лекари и господ да ти помага на теб и кучето - Биги.
Кураж, стискаме палци и се опитай по-спокойно да гледаш на този проблем, че може и на теб да ти се отрази. Знам, че е много тежко, защото и аз съм изпадал в такива ситуации, т.к. кучето е като детето, но опитай се да се изключиш от емоциите, докато го преглеждат и лекуват. Разсъждавай трезво, без емоция, колкото и тежко да е. Прави обстоен анализ на информациите, които докторите ти дават и много те моля, разсъждавай рационално и без емоция. В случая само ще бъде от полза, както за теб, така и за кучето. Повярвай ми, само това е правилния път.
Стискам палци, късмет и дано се оправи всичко.
Поздрави, Панета.
Публикувано: 17 February 2006 - 03:40 PM
Намера се Зад 3-та градска б-ца 0888253298.
Даже ако не се лъжа вече е свързан и с някоя от организациите.
Звънни му много е добър според мен, преди 3г. ми спаси далматина.
Надявям се не се сърдиш, сложила съм си Биги на десктопа на компа.
Ще стискам палци за по-бързо оздравяване.

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 17 February 2006 - 07:43 PM
Днес нашия лекар каза да изчакаме 2-3 дни да видим дали Биги ще изкара някакви паразити и да не я стреснем прекалено с инжекции, това боцкане много я тормози милата. А и вкъщи взехме решение да я заведем другата седмица при доктора на Алюр. Страшно много ви благодаря за адресите. Честно, не зная какво да пиша, толкова съм притеснена за малката s) .
Още веднъж- Благодаря!
Публикувано: 17 February 2006 - 08:54 PM
Цитат
Днес нашия лекар каза да изчакаме 2-3 дни да видим дали Биги ще изкара някакви паразити и да не я стреснем прекалено с инжекции, това боцкане много я тормози милата. А и вкъщи взехме решение да я заведем другата седмица при доктора на Алюр. Страшно много ви благодаря за адресите. Честно, не зная какво да пиша, толкова съм притеснена за малката s) .
Още веднъж- Благодаря!
Ани,
Предполагам как се чувстваш и си представям колко си притеснена, но искам да те успокоя, че малките кученца доста боледуват. Или е разстройство или е повръщане, настинка, ангина, какво ли не.... r) Те са си едни бебета и за съжаление не могат да говорят за да ни кажат какво ги боли. Надявам се, че не е нещо сериозно, даже съм почти сигурна. Ще видиш как след време ще се радваш колко е порасло кученцето и ще си спомняш с усмивка за сегашните си притеснения. А сега за да те развеселя ще ти кажа, че пиша този постинг с 1 пръст, защото Рей ме е взел за женска кучка и се поклаща смешно върху лявата ми ръка.Сега се осъзнава като мъж явно и едно клатене , голям майтап.Целите ми ръце са надраскани сякаш имам котка, а не куче. Току що се наяде като прасенце и сега тича след една мини-футболна топка, която свири и той я хапе още по-настървено щом чуе звука, който издава b) Всъщност мисля, 4е току що омъртви топката s) ве4е не свири r) видя й сметката явно b) ето сега награби кожения си кокал и преживя блаженно с притворени очи. Вече е онищожил 7 такива кокала. Сега се надявам да се успокоиш малко и скоро да ни покажеш портрет на Биги (нали си художничка). Бих довела Рей да го нарисуваш, но не мога да си го представя да позира b)

allure&Jack Ray
Публикувано: 18 February 2006 - 02:59 AM
Цитат
Цитат
Още веднъж- Благодаря!
Ани,
Предполагам как се чувстваш и си представям колко си притеснена, но искам да те успокоя, че малките кученца доста боледуват. Или е разстройство или е повръщане, настинка, ангина, какво ли не.... r) Те са си едни бебета и за съжаление не могат да говорят за да ни кажат какво ги боли. Надявам се, че не е нещо сериозно, даже съм почти сигурна. Ще видиш как след време ще се радваш колко е порасло кученцето и ще си спомняш с усмивка за сегашните си притеснения. А сега за да те развеселя ще ти кажа, че пиша този постинг с 1 пръст, защото Рей ме е взел за женска кучка и се поклаща смешно върху лявата ми ръка.Сега се осъзнава като мъж явно и едно клатене , голям майтап.Целите ми ръце са надраскани сякаш имам котка, а не куче. Току що се наяде като прасенце и сега тича след една мини-футболна топка, която свири и той я хапе още по-настървено щом чуе звука, който издава b) Всъщност мисля, 4е току що омъртви топката s) ве4е не свири r) видя й сметката явно b) ето сега награби кожения си кокал и преживя блаженно с притворени очи. Вече е онищожил 7 такива кокала. Сега се надявам да се успокоиш малко и скоро да ни покажеш портрет на Биги (нали си художничка). Бих довела Рей да го нарисуваш, но не мога да си го представя да позира b)
Благодаря- наистина ме разсмя! l) l) l) .
Голям сладкиш е твоя Рей w) -нацелувай го хубаво от нас. А за картина си мисля само дето чакам да направиме малко тумбаче и да не сме само кокали. За сега ще ви пращам снимки - дано ви харесат cheers
Прикачени файлове
-
PIC00524.JPG (32.78K)
Брой сваляния: 316
Публикувано: 18 February 2006 - 03:04 AM
Прикачени файлове
-
PIC00527.JPG (28.78K)
Брой сваляния: 338
Публикувано: 18 February 2006 - 09:43 AM
Та така , беснеем в несвяст d)
Нели

Dushko dobrodushko
Публикувано: 18 February 2006 - 09:57 AM
Цитат
сега, първо: браво на мъжа ти!!!!!!! тука малко мъжка солидарност. За всички, които не са наясно, в началото и аз бях лаик, бигъла е ИСТИНСКО КУЧЕ. Не случайно е описвано в книгите на най-великите писатели.
Второ: да, кажи ми по-истинско куче от това - класика: 3 цвята, истинските цветове за куче, пъргавина, усет, нюх, издръжливост, ловджия та дрънка... какво повече искате. Човека в праисторическите времена е имал нужда от куче ловджия... шега де!
Какво да ти кажа: разбира се, че след 1,5 г. се поукротяват малко. от време на време ще изяде някоя обувка за 100 лв., ама това са рискови разходи. Вдигаш всичко нагоре, криеш обувки и т.н.. Все нормални неща.
Важно е да се разхожда 2 пъти минимум по 1 час дневно и да може да тича. Събота и неделя е хубаво да го водиш на планина, малко да разбере кой всъщност е. В гората тези кучета стават съвсем други. Но, мисля че беше Ози на 6-7 месеца, дайте го на обучение. Аз пропуснах с моя и все още е голям бандит. Много сили и нерви ми струва, но се опитвам да го дресирам, всеки божи ден. Без това не може. И един съвет, колкото и да е тежко, трябва малко по-строго. Иначе не разбират. Толкова. Приятна събота и неделя. поздрави, Панета.
Здрасти Панета ,
хехе не знаех че си мъж , можеби си до сега първият който пише b) . Прав си че е истинско куче бигъла , ама и голям бяс бе , направо понякога ме искарва извър кожата ми bl) . Особенно като реши да ми скубе цветята oleeee полудявам . Ама какво да го правя , най често го наказвам да седи в коридора сам . За обучение съм се замисляла , обаче аз не знам къде обучават Бигли , за лабрадори и овчарки знам , ама за други породи не . А съм чувала че не всеки иска да обучава по малките породи . Ако имаш инфо къде може пиши ми . Понеже в къщи пробваме различни начини за трениране на поведението , ама не са много ползотворни bl) . Нашето момче реши ли да си направи това дето ска и си го прави r) . Иначе като сме навън и се разхождаме слуша , като го извикам идва което е добре . Но в къщи е нещо ужасно , лае та се къса .
Искренно се надявам да се кротне малко като порасне . За обувки и тем подобни не се притеснявам , понеже ние ги държим в шкаф , няма опасност да ги яде , ама виж много му харесва да ръба спалнята която е от дърво , какво да го правя bl) караме се и пак там . Същата работа като при Алюр , само дето той от време на време го прави , не постоянно . По голям кеф е да се скубят цветята ouu .
А път от три дена съм му взела свински кокали да яде , ама такъв кеф няма , ближе го тоя кокал , радва му се , по два часа го няма в къщи l) . И като му види сметката и пак става Озко ужасния bl) . Хехе какво да ти разправям като и ти го имаш същия в къщи .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 18 February 2006 - 10:35 AM
Цитат
Цитат
Здрасти Панета ,
хехе не знаех че си мъж , можеби си до сега първият който пише b) . Прав си че е истинско куче бигъла , ама и голям бяс бе , направо понякога ме искарва извър кожата ми bl) . Особенно като реши да ми скубе цветята oleeee полудявам . Ама какво да го правя , най често го наказвам да седи в коридора сам . За обучение съм се замисляла , обаче аз не знам къде обучават Бигли , за лабрадори и овчарки знам , ама за други породи не . А съм чувала че не всеки иска да обучава по малките породи . Ако имаш инфо къде може пиши ми . Понеже в къщи пробваме различни начини за трениране на поведението , ама не са много ползотворни bl) . Нашето момче реши ли да си направи това дето ска и си го прави r) . Иначе като сме навън и се разхождаме слуша , като го извикам идва което е добре . Но в къщи е нещо ужасно , лае та се къса .
Искренно се надявам да се кротне малко като порасне . За обувки и тем подобни не се притеснявам , понеже ние ги държим в шкаф , няма опасност да ги яде , ама виж много му харесва да ръба спалнята която е от дърво , какво да го правя bl) караме се и пак там . Същата работа като при Алюр , само дето той от време на време го прави , не постоянно . По голям кеф е да се скубят цветята ouu .
А път от три дена съм му взела свински кокали да яде , ама такъв кеф няма , ближе го тоя кокал , радва му се , по два часа го няма в къщи l) . И като му види сметката и пак става Озко ужасния bl) . Хехе какво да ти разправям като и ти го имаш същия в къщи .
Здрасти Ози,
ето още малко инфо за различни събития с Фреди. Съпругата ме потсети как щеше да стане парашутист. Тя щеше да го хвърли от бяс от 15-я етаж, щото овъргаля в собствените си екскременти току що изпраните дрехи...
Един път не му даде кашкавал и той отиде и и изяде любимото цвете...
Красота.
За дресирането: понеже доста време не съм в БГ, спомням си, че по обяви търсех и бях попадал на един хотел за кучета, където и дресират. Казваха се Николови, някъде в Младост (в полите на Витоша).
Та виж на някои обяви, но е хубаво да го дадеш да се поокроти.
Поздрави, че моя пубертет дойде и ще иска да му обърна внимание...
А, поправка ще иска ТЯ да седне на компютъра.
Чао, Панета. worthy
Публикувано: 19 February 2006 - 04:42 PM
Цитат
Та така , беснеем в несвяст d)
Нели
Голям разбойник е Озко super . Дано скоро му се оправи крачето.
Ние днес вече бяхме на системи и взеха на Биги кръв за изследвания- утре ще са готови. Наистина много се притеснявам- беше такава борба при лекаря с тия инжекции- тъкмо и хванаха веничка и тя се спука , та бодохме и двете крачета и гръбчето s) -ужасия.
Стискайте палци -утре резултатите ще са готови - ама и пак сме на системи.
Поздрави от нас
Публикувано: 20 February 2006 - 04:20 PM
Та така сме ние , ядем и играем
Поздрави

Dushko dobrodushko