Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1982 Потребителят е офлайн   KUETO Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2008 - 12:04 PM

Хора мераклия съм да си купя Бигъл,но нещо не намирам из нета обяви,кажете от къде мога да си намеря. :sos: :blink:

#1983 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 08:08 PM

Има много сайтове на развъдници в чужбина, където би могъл да пишеш и да си намериш бигълче.
В България първото клубно кучило се очаква до 10-ти февруари 2008г от връзката между
                        Kid Kurovske sedlo х Baghira Sun Neptun.
Качена снимкаКачена снимка
Когато се родят кученцата, това ще бъде обявено в сайта на клуба /адреса е в подписа ми/ с координати на развъдника!
п.п - за да няма спам в темата - всички въпроси свързани с предстоящото кучило ще се обсъждат само и единствено
с развъдчика г-н К. Стоянов, след раждането на кученцата!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1984 Потребителят е офлайн   KUETO Икона

Публикувано: 10 January 2008 - 08:28 PM

То добре 6те има в бг ама кат се родят хората ще се избият и ще дигнат цената много.А относно чужбина,аз живея във Враца и ще ни е по-трудно и на мене и на кученцето да е се намерим някъде навън!Иначе благодаря за инфото. :blink:

#1985 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 05:17 PM

Еее защо замря темата?
Няма ли при вас някоя интересна случка?
Аз тея дни научих Дара да се покланя и съответно като го направи я награждавам с лакомство ,е добре ,ама сега само като я погледна и почва да се дупи (покланя) и да чака лакомство ,какво да правя??Не искам да ми се кланя постоянно  :rolleyes:

Иначе Дарката почти не излиза навън ,защото е студено и щом излезе разтреперва крачетата и иска да се прибира.А и аз нямам много време вече ,отново училище контролни като за световно...

При вас как е?
:wub: от Дара

#1986 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 03:29 PM

Здарвейте, на всички.
Аз съм Биляна и от извстно време обмислям идеята за бигъл в къщи.
До токлкова я обмислям че вече се вманиячавам.
Аз живея в апартамент.След всичко което изчетох в нет пространството дори и инфо което ми дадоха от киноложкият клуб, единственото което най- много ме притеснява е това че бигълите обичат да  вият и са доста шумни, особенно ако са сами. Естествено няма как някой да е постоянно в къщи с него, а ако вие цял ден след това ще се карам със съседите цяла вечер  :Абе, ти чуваш ли ме?!:, така че не си струва удоволствието...
Търса информация от хора котито вече живеят с такова куче, така да се каже от първа ръка. Не ме притеснява това че ще дъвче чехли или ще дивее в апаратмента той и без това е за ремонт, обаче съседите са ни доста голям проблем... :( :'(
Моля Ви хора кажете наистина ли е толкова шумен? Много ми харесва и от една седмица вече го сънувам , не ми се иска да си променям решението.

Благодаря предварително

#1987 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 04:54 PM

Здравей,Биляна аз мисля,че не са чак толкова шумни,верно е че скимнят пред вратата като излизаш или се прибираш,но не и постоянно да вият.Ако това ти е проблема няма какво да го мислиш,но знай,че апартамента ти ще заприлича на бойно поле(в истинския смисъл).Иначе породата наистина е невероятна,каквито и бели да правят само като ги погледнеш и не можеш да им се скараш.
Как сте останалите?
Чар расте и хубавее.

#1988 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 05:33 PM

аз си харесах едно кученаце в магазин за животни, на 2 месеца и малко. Беше едро и весело допадна ми , в магазина казаха че е ваксинирано, и изгелждаше здраво поне на първ поглед.Мога ли да имам доверие в магзаина, като ми казаха че кученцето е без родословие?..
От БККБ разбрах че първото кучило на клубните ако мога така да се изразя кучета е в началото на февруари, ама съм сигурна е  няма да се доредя до кученце от това кучило.
Някой да има доверие и кординати на човек или развъдчик който в момента предлага малки куенца. Предпочитам мъжко  :blink: :blink:

#1989 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 06:02 PM

Изчакай Кайо да влезне в темата тя ще ти отговори най-точно.Аз направих грешката(ако мога така да се изразя)да взема Чар от зоомагазин,казвам грешка,защото в магазина изглеждаше добре,здрав и т.н.,докато не дойде в къщи.Уж кучето беше ваксинирано и така,но се започна с разтройство,конюктивит,просто беше много зле, като го заведох на ветеринар той не искаше да ми каже дали ще се оправи,чак след пет дена на антибиотици вета си позволи да ми обясни,че от тези магазини и борси за животни въобще НЕ е препоръчително да се взима куче,защото ги вкарват по много и ако едно е болно и другите се разболяват.Аз съм от хората,които успяха да си излекуват кучето,ако имаш възможността да прочетеш от начало темата ще ти стане ясно за какво говоря.По-добре изчакай,разучи нещата я с развъдници,я от сигурни хора,а не като мен без да разбирам нищо от породата и защото като го видях в магазина и се влюбих в него иначе наистина е невероятен.Как да не ме плени?Тук е деня в който го взехме. :wub:

#1990 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 06:27 PM

Мда ,обаче има бигъли и бигъли...
Дарата ,примерно, може да е много гръмогласна ,ама само докато е сама в отделна стая ,а аз съм в друга - тогава ускимтява блока ,после се ядосва ,почва да квичи все едно я колим.Но ако мен ме няма в апартамента си стои спокойно самичка и най-често спи ,най-много да се изпишка ,ако е ужасно много на зор или да ми бутне кошчето - друго няма.
На стария апартамент заварвах ад у нас ,но сега винаги имам едно на ум и всичко е прибрано и затворено.

Абе хора ,ако искам да си запазя име за развъдник къде мога да видя дали е свободно и къде и как да си го запазя?Мисля ,че бях чела някъде какво се изисква ,за да имаш развъдник и някой беше споменал ,че дори в момента да нямаш куче или ако все още не искаш да развиваш развъдна дейност ,но завбъдеще имаш такива намерения ,можеш да си запазиш името ,срещу заплащане ,разбира се.Тоест регистрираш го ,но засега развъдника не развива никаква дейност.

Ааа не знам дали го обесних човешки ,ама само за тази тема съм сигурна ,че няма да ме навикат заради въпросите ми.  ;D

Дара:

#1991 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 08:42 PM

Djokova,за това съм напълно съгласна с Вас,че ако има хора в апартамента,а Чар е затворен в друга стая е възможно да бутне стената,пък за лаенето и скимтенето направо не ми се говори ;D.Аз разбрах,ако е самичко кучето в къщата,тогава специално на мен никой не се е оплаквал от съседите,че лае или пр.

#1992 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 09:46 PM

Така, ето как е положението у нас с бигльовците - Рабиа още като я взехме започнахме да я учим да седи сама в клетката /когато ни няма в къщи за 2-3 часа/ и така, сега като излизаме я оставяме там и тя малко протестира - лае, но това е само за няколко минути и след това спира. /аз слухтя на външната врата  ;D / Монти за съжаление не е научен на това и ако се наложи да излезем без него настъпва истинска кучешка трагедия - лае до безумие, та за това или го взимаме с нас или викам някой да стои при него, докато се върнем. Случвало ми се е да няма кой да дойде да му прави компания и резултата е, че на другия ден съседката ме пита " вчера на твойто куче какво му беше станало - цяла вечер лаеше!  :o "
Всъщност излиза, че кучето реагира така, както го научиш!
Тук във форума има много хубава тема по този въпрос!

Не знам защо, хората които искат да си вземат кученце от бъдещото клубно кучило смятат, че нямат шанс!
Писах ви и преди, че за тези кученца ще имате възможност да разговаряте директно със стопанина на Багира,
а това че вие сами се отказвате още преди да се родят... много ме учудва!  :-

За зооборсите и зоомагазините - когато стане дума за тях, винаги се сещам за малката Bigi, знаете как се молехме тя да се съвземе и оживее!
А дали е само тя......

Всеки би могъл да провери регистрираните имена на развъдници към F.C.I ето тук,
а как да запази име на развъдник - подава молба в клуба на породата за която иска да регистрира развъдник /ако членува в клуб на породата/, ако няма клуб на съответната порода - подава молба в съответното киноложко дружество, в което членува и е записано кучето му!
Молбата се разглежда от УС на съответната организация и ако се приеме, се придвижва до БРФК, от където тя се изпраща във F.C.I и така се задвижва процедурата.

Ето една снимка на калазанчовци!
Качена снимка
User's Signature

Beagle

#1993 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 10:01 PM

Уфф...ми то да видим дали аз първите неща мога да задвижа.
Начи ще пратя след някой ден молбата за членство в клуба със сумата.После почвам да търся име иии подавам там документи и чакам със стиснати палци.После ,ако удобрят молбата и стане работата плащам за развъдника и действам по въпроса.И по всичките тези документи ще стои името на нищо неразбиращата ми от кинология майка. ;D Ама нали аз дърпам конците... B) Малко мафиотско се изказах... ;D

Добре ,както и да е аз почвам да действам...

Само да питам ,не се сърдете:
Има ли въобще някакъв шанс молбата ми за развъдник да бъде удобрена ,като се има напредвид ,че самия клуб си има развъдник и ще съм един вид конкуренция...охх не знам ,ама...  :'( :'(

Иии още нещо - аз искам само да запазя име т.е. може да се приеме ,че нямам куче ,което ще участва в дейността на развъдника.Тогава как става работата ,като може да се приеме ,че щом няма такова куче ,то няма и регистрация в киноложкото дружество.Ко прайм в такъв случай?

#1994 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 11:00 PM

Аз... пак да попитам но ми се иска да съм събрала достатъчно инфо преди да поема риска, защото удоволствието е голямо но със сигурност и отговорността е голяма.
Какво представлява клетката/ звучи ми ужасно/ и може ли кучето да стои там 6-7 часа.Горе доло по толкова време ще му се налага на кучето да стои само в къщи .... е не всеки ден защото аз работя на смени но 15 дни в месеца със сигурност? :rolleyes:

#1995 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 11:38 PM

6-7 часа - невъзможно!
Супер много е ,дори и да не е в клетка.Мислили ли сте какво ще прави кучето през това време?!Въпроса не е за белите ,а за начина на живот.Дара не стои сама повече от 3 часа ,просто не мога да я оставя повече ,защото ще плаче и ще полудее сама.А за в клетка да не говорим ,кучето ще се събуди и ще започне да се мята вътре ,ще е в стрес ,ще квичи.Знам ,защото купихме клетка ,тъй като къщата още я няма ,обачеее Дара реагира с мощно скимтене и лаене ,затова я подарихме.Не знам ,но щом не можете да отделяте достатъчно време на кучето ,може ми не е точно сега моментът за кутре.А още повече ,че сигурно ще вземете малко куче ,а то трябва да се храни 4 пъти на ден ,т.е. някъде през 3-4 часа.Ако е само няма да се социализира и ще имате проблеми.Преценете сами.

#1996 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 12:06 AM

djokova да ти кажа честно - не мога да отговоря на твоите въпроси, защото този казус дето го задаваш е доста объркан, но мога да попитам!

Моето лично мнение е, че не би трябвало да се одобрява такава молба, защото така има опасност да се допуснат грешки при селекцията и развъждането на дадена порода, но може и да греша!

Не ми е ясно едно обаче - защо ще подаваш молба за членство в някой клуб - само заради това да имаш запазено име на развъдник ли? То в такъв случай, ако отговора е "да" - няма смисъл, защото според мен човек членува в определен клуб защото му допадат идеите на клуба например или иска да допринесе по някакъв начин за развитието на дадена порода или да участва в киноложкия живот на страната и т.н.
Например в БККБ има членове, които нямат не само бигъли, а въобще куче, но те членуват заради самата идея да подпомогнат клуба! Аз например съм член и на друг киноложки клуб - не защото имам изложбено куче от тази порода, а защото много харесвам йоркширтериерите и ми е много приятно да помагам с каквото и както мога, именно на този клуб!

А относно развъдника към клуба, нещо си в грешка - това не е развъдник на БККБ, а е развъдник към този клуб.
Един киноложки клуб не може да бъде развъдник за кучета! Към БККБ има и друг развъдник от който се чакат бебетата,
но тъй като развъдчика живее в чужбина, за сега не иска да се дава гласност за местонахождението му!

Това, което си написала за конкуренцията също ми звучи нелогично - е с какво би конкурирала другите развъдници, като няма да произвеждаш кученца, които да имат един ден изложбена кариера и да докажат своите предимства пред останалите развъдници!?!
Нали все пак, конкуренцията повишава качеството!

Аз мисля, че има време докато станеш самостоятелна и започнеш да взимаш решения сама - до тогава може да ти дойде друга идея, а запазването на име на развъдник става бързо, така че не се тревожи. Както казват хората " всичко с времето си..."

От всичко, което написах до тук, да не останеш с впечатлението, че не си добре дошла в клуба - не е така, напротив - всеки който е загрижен за бигълската порода е добре дошъл!

Bilyanaz нe мoжах да намеря снимката на Монти в нашата клетка, но тя е същата като тази на Бруно:
Erdbeereland Hucto/Бруно/ - ветерана на нашия клуб!
Качена снимка

Говорим за 2-3 часа, а не за такъв дълъг период 7ч.- то си е половин ден, така да се каже.
Не е редно бигълът да стои на едно място толкова дълго време - той ще започне да страда!
Аз когато взех Рабиа, си взех един месец отпуска и се учихме на разни работи включително
и на това да стои сама в къщи и съответно в клетката - то става постепенно,
тук във форума има тема и за това...
User's Signature

Beagle

#1997 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2008 - 03:55 PM

Да Bilyanaz всички са прави аз имам бигълка която рядко остава сама защото сутрин като стана за училище тя спи майка ми е от 8 на работа после сарина отива при баба до към 12 и после аз се връщам от училище и от целия ден тя е останала сама за 4 часа ама не на веднъж ами на части като ходя до магазина докато се върна вкъщи след даскало тя е вкъщи от 12 аз се прибирам 12.30 или 12.45 някъде там никога не остава сама за дълго това е порода която иска внимание прави невъзможното за внимание и да не бъде оставена сама.Ако искате мога да пусна няколко нейни снимки
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#1998 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 04:07 PM

ами аз отивам на работа в 4:30 сутринта, приятелят ми към 8:30, аз се връщам към 2 или 3 следобяд, и то 15 дни в месеца, като съботите и неделите в които аз съм на работа той си е в нас, оффф да не ставам досадна със собствените си проблеми..., а има ли порода, която може да бъде оставяна сама в такъв случей?

#1999 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 04:08 PM

buch давай снимките!
Ти отдавна не си ни показвал Сарина.

п.п - Bilyanaz ти първо си харесай няколко породи, после ги проучи и така ще стигнеш до тази порода, която те устройва най-много!
Май ще е добре да не е от ловните породи, щом ще е в апартамент и ще остава по-дълго време сам в къщи!
А между другото малките йоркшири нямат никакъв проблем когато ги оставяш сами в къщи!

Ето ги Монти /като бебе/ и Арни:
Качена снимка

User's Signature

Beagle

#2000 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 07:33 PM

Опа , нещо стана и коментара се пусна два пъти.  :huh:

#2001 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 07:33 PM

kayo,значи първо желанието ми да се регистрирам в клуба е много отдавна ,дори преди да си взема Дара.Желанието ми да членувам в клуба не е чак толкова заради развъдника ,колкото заради самата мен ,породата и Дара.Все още искам да стане член ,дори и след като ни посякоха на експертната оценката и ми се провалиха всички планове.

За момента искам само да си запазя име ,защото всеки момент може да бъде заето ,вчера до 2 часа през ноща се рових да търся дали е свободно.Но добре...щом така или иначе молбата ни няма да бъде удволетворена... чичо ми е в германия в момента ,там той има 3 бигъла ,родословни и искаше като се преместят тук да си учреди развъдник ,в който ще са неговите кучета и други две от запланувани кучила ,амааа явно няма да стане ,исках да запазя името ,защото нямам никаква идея кога ще си дойдат в България ,но ОК ,щом така или иначе няма да стане работата.

Да ,смятам когато навърша 18 години да създам свой развъдник за бигъли ,дори и клуб ,но не и в България ,пък де да знам ,може и тук ,ще видим.

За мен парите никога не са били проблем ,нито някога ще бъдат ,проблема е ,че има прекалено много неща ,които ми препречват пътя към сбъдването на моята мечта.И в момента тези пречки няма как да бъдат избегнати....възрастта е едно от основните препядствия.

Е добре ,значи ще почкам ,уведомих и чичо ми ,че не мога да се оправя с регисрацията и молбите ,той ако иска като си дойде в Б-я ще си подаде документацията и толкоз.

Както и да е...

---------
Еххх Дара ,да не я похвали човек ,днеска заварих изгризани химикали и моливи...
Закъснях само с 30мин какво толкова... ,ама не ,ако не си отмъсти - не може.  ;D

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни