Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2342 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2008 - 05:31 PM

Добре дошла liberty!
Пожелавам ти много незабравими моменти с твоята Ейра!  ;)

А сега да ви покажа братчето на Озко:
Kubo
Качена снимка

Качена снимка
п.п - Ози ти къде се изгуби?
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2343 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:31 PM

Ейра е толкова прелестна  :wub:, направо ще ви извади душичките с памук  ;D - да ви е жива и здрава и много да ви радва малката бонбонка ;).

Леле, тоя Кубо каква готина стойка има, личи си, че е "важен" мъж вече - много е готин ;))))))))))

#2344 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:14 PM

Да се похваля колко сме умни  :->) вече пишкаме и акаме на балкона!!! идваме като ни викат (повечето пъти).. ама то това е защото постоянно искаме внимание май, не толкова че си знаем името.. ама знае ли човек  ;D всички се влюбиха в нея и по цял ден си играят, научи се и да се качва на леглото ми, защото сложих нейното до мойто може би, добре че майка ми беше наблизо да я свали долу няколлко пъти и да и каже че не може, че на мен сърце не ми даваше.. как се радваше само че е успяла и се гушваше  :wub:
а пък не е хубаво да се научава да спи при мен че 'дадеш" ли и леглото веднъж, вече не е твое а нейно,, доколкото знам....

Качена снимка
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2345 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:18 PM

Сладка е!  :blink:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#2346 Потребителят е офлайн   ludo_blambazu4e Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 05:23 PM

Благодаря са информацията, но сега забелязах, че не съм уточнила, че искам да разбера дали има развъдници и в България.В интернет намерих мнения с развъдници близо до Пловдив и т.н, но нямаше данни за връзка..ако някой нещо знае или си е взел кучето от България, бих искала да помоля да ми кажете..

#2347 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 05:50 PM

Моята палавница е чистокръвно българско диване, взех я от единствения лицензиран развъдник в БГ,но по добре пиши на kayo (писала е малко по-нагоре в темата). Ейра си има още две братчета ;)
User's Signature

#2348 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 10:21 PM

Цитат

... че искам да разбера дали има развъдници и в България.

Развъдниците в България за кучета от породата бигъл са два за сега:
Качена снимка

Качена снимка
Връзка с развъдниците можеш да направиш чрез клуба, адреса е в подписа ми!
п.п - в Пловдив няма регистриран развъдник, ното пък другаде освен в София и Ст. Загора.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2349 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 10:40 PM

аз пак не съм разбрала.. мислих си че е само един.....  :-
User's Signature

#2350 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 02:36 AM

Здравейте приятели на бигъла! От почти един месец вече и аз си имам малък, сладък бигъл- Wilbur Weinlinie (Blu). Когато за пръв път стъпи на БГ земя беше на 49 дена, сега е на 78 дена, попораснал и позахитрял:) Научихме се бързо да пишкаме само на пеленки, а акаме само на двора. Предстои ни трета ваксинация на 29-ти и към 10-ти ноември ще е първата ни разходка на някоя полянка :kuchence:
Вече се обучихме , че да хапеме хората е лошо, реагираме на "НЕ" и знаеме, че ако не послушаме ще ни щипнат по нослето:). Почти винаги идваме при команда "ела тук" и изпълняваме команда "седни":). С апетита нещо се поразглезихме и сме много претенциозни и често оставяме паничката недокосната, докато не се появи нещо по-вкусно... :sos:
Искам да благодаря специално на Диана Анева и Станислава Николова( Modena) за подкрепата, която ми оказаха, дългите разговори и мнооооооооооооооогото съвети!!! Надявам се скоро да се срещнем на полянките и да се видиме с Мончо, Ра, Шики(Questa) :blink:, както и с всички останали сладури- бигльовци, които видях във форума!
Също ти благодря и на теб, Светле(bushkata), че ме насочи по правилния път!!:)
А това е моя малък хулиган, който кипи от енергия и често се чудя как може толкова малка главичка да измисли толкова големи глупости :yahoo:

#2351 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 October 2008 - 11:47 AM

Привет и тук на Блу и неговата стопанка! Бебо  е уникално сладък!  :->)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2352 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 11:55 AM

Колко е сладък :) моето диване пък яде всичко без изобщо да се замисли, даже като и наближи времето за ядене не ме оставя на мира, докато не и дам, и обикновенно си изпросва вечерята и обяда по рано  ;D
вече си показва и бигълския характер, хапе всичко което и се изпречи на пътя, добре че имаме много плюшени играчки  ;D
Вчера учихме команда "седни", единствения проблем е, че види ли храна не се оспокоява докато не я изяде, но някък си се оправихме и даже май се получава  :blink:
Нямам търпение да мине следващия месец и да можем да тичаме в парка  :blink: :blink: :blink:
User's Signature

#2353 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 01:10 PM

Ейра също е голяма сладуранка :blink:
За апетита направо ти завиждам и аз очаквах, че моя бигльо ще е с голям апетит, но.. :o. Той си похапва, когато има месце или гранулките са били накиснати в месен бульон( понякога обаче с хирургическа точност обира само месцето, изсмуква гранулката и я изплюва после( някога направо оставя всичко- вечно е зает с някакви игри, което за него е по -важно явно от някакво си ядене :blink: Посъветваха ме даже да го държа 1 ден гладен...
По отношение на хапането- още от сега не и позволявай!! Когато те хапе- щипни я по нослето, стресни я с някакъв шум от вестник например, но в никакъв случай не я удряй с ръка! След това пак си подай ръката, ако пак посегне да те хапе- корегирай отново по същия начин, подавайки команда "не", в момента, в който разбере, че  НЕ Е ПОЗВОЛЕНО- похвали я щедро, така че да запомни колко е хубаво да слуша! :blink:
Ако искаш да я научиш да сяда, лакомството,което и показваш трябва да го държиш на равнището на нослето, не отгоре!( иначе тя ще се изправя на задни крачета). Казваш  "седни" и едновременно с това натискаш дупето. След което казваш  "браво 'седни' Ейра" и даваш лакомство! :wub: Но не я чакай да се "успокоява" -задръж правилната позиция с корекция на ръцете поне първите пъти. Подаването на командата трябва да е само веднъж, непосредствено след което ти трябва да изискваш изпълнението и! Ако започнеш да си я повтаряш- кучето ще я игнорира.
Желая ти успех :blink:, Надявам се Блу да се запознае и с Ейра на полянките! :blink: Вие кога сте на първата си разходка?

#2354 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 01:43 PM

Цитат

Привет и тук на Блу и неговата стопанка! Бебо  е уникално сладък!  :->)

Мерси, Светле :blink: Другата година се надявам да се опознаете лично за около месец :yahoo:

#2355 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 02:30 PM

Наитина немога да повярвам че Блу не иска да яде  :- единственото нещо, което видях Ейра да не омете преди да разбере какво е, че даже и вячески се мъчеше да избегне, беше някъкво лекарство за глисти което ветеринаря, горкия се опита да и даде...  ;D;
Относно "ученето" - където и да държа ръката с лакомството тя се хвърля върхо нея и посяга с лапи за да се домогне до него.... абе казвам ти ... няма спокойствие в тва кученце  ;D освен когато спи.. аз правя (поне се опитвам) както четох в една книжка- викам я , казвам и "Ейра, седни", "седни" и дъраж лакомството в дясната си ръка пред муцунката и, вдигам я малко нагоре, а тя се мъчи да ми отвори ръката с лапи или с уста.... не се успокоява казвам ти, аз повтарям командата докато се опитвам да я накарам да седне и когато е най близо до това положение и давам наградата и я хваля, повтарям го няколко пъти, понякога на втория или третия опит го прави , обаче незнам дали не е случайно....
За хапането - знам че трябва да не и давам ама понякога се увличам в играта, а иначе като и кажа "не" (по скоро извикам го няколко пъти и си издърпам ръката се усеща, прави една гузан физиономия, после една такава малко един вид "съжалявааам, виж колко съм сладка" и като види че не и се сърдя пак започва да си играя и пак си хапе....
много е сладка като 'бори' плюшените играчки  ;D ;D луда е, как ги размята сеедно са живи и наистина се бори с тях  ;D съсипваме се от смях покрай нея  ;D

на нас третата ваксина ни е на 3 ноември (примерно) та към средата на ноември сме навън (дано да е още топличко и сухичко времето, да се порадваме малко), вие къде живеете, ще е много хубаво да запознаем палавниците, нали са и връстници горе-долу - да обменят идеи за бели вкъщи  ;D
User's Signature

#2356 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 03:11 PM

А ти каква храна му даваш? Просто любопитство, че тепърва навлизам в кучешкия свят и всичко ми е непознато  :rolleyes: първите ходения в магазина за домашни любимци бяха направо смешни - влизам и незнам какво искам  ;D
User's Signature

#2357 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 03:33 PM

:blink: Успеха се състои в търпението и повторението!
Когато аз взимах моя Блу, развъдчицата ми каза, че е най- енергичния и пакостлив куч, заедно с още един хулиган и че трябва да съм строга, последователна и да не му отстъпвам!Той също лудва с играчките си, но все още посяга и на доста от нашите вещи- дърпа връзките ни, джобовете по дрехите, крачолите и най -вече обожава да дръпне кичур коса на някой и когато този "някой" изпищи, Блу знае че е виновен, но не може да прикрие огромното си вълнение от предизвиканата реакция- върти бурно опашка и подскача като зайче , че даже се опитва да захапе нечия коса отново! :yahoo: Ние му взехме клетка, където той спи/размери 107/93/87/- най -големия размер, където са леглотот му, закрепени панички, пеленка-също закрепена( иначе я разкъсва) и играчки/.Струва ми се невъзможно ако си ходи свободно без контрол из къщата...за малкото време, когато това се е случвало вече има поражения и то най -вече напада кабелите и мебелите, което никак не е добре.
Сега ние сме на двора( Бояна) и когато съм тук гледам да го държа максимално дълго да хващаме последното хубаво слънчице за сезона. Иначе като му минат ваксините ще го взема с мен на центъра( близо до Южния парк живея).На разходки мисля да го водя и до полянките, където се събират бигльовците- а вие в кой парк ще се разхождате?
Относно командите- като се видиме мога да ти демонстрирам на практика моя скромен опит и се надявам да ти помогна!:) Но имай предвид, че сега са много малки бебета още и не трябва прекомерно да се затормозяват! Гледай обучението да е във вид на игра и на първо време е по-важно да се привлече интереса на кученцето, да направиш така, че да му харесва да прави неща и да бъде хвалено!

#2358 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 03:45 PM

Цитат

А ти каква храна му даваш? Просто любопитство, че тепърва навлизам в кучешкия свят и всичко ми е непознато  :rolleyes: първите ходения в магазина за домашни любимци бяха направо смешни - влизам и незнам какво искам  ;D

За до два месеца развъдчицата, от която го взех ми даде някаква бебешка храна, която е аналог на стартера на роял канин и която я няма в б БГ( best choice), но след като кучо стане на 2 месеца, може да мине на джуниър. На Блу му купих Пурина про план със риба( сьомга) и  му подариха мои приятели Роял Канин Бейби. Ако го храниш със суха храна, гледай тя да бъде супер премиум, т.е. добре балансирана и стабилизирана със всички необходими витамини -т.е. това са марките Роял Канин, Пурина про план, Еукануба, Хилс, ако ще пробваш да му готвиш е по -сложно. Но личното ми мнение е, че ако имаш желание и време то не отписвай и качествено приготвената прясна храна/ включи в менюто прясна риба, след внимателно премахване на костиците, настърган морков, овесени ядки, ориза също е много питателен, някакво месце.

#2359 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 04:42 PM

Аз в момента съм в Оборище, но скоро ми предстои преместване на петте кюшета , та ще се разхождаме около ндк и градинката зад хилтън вероятно, Южния парк също не е далече, тъй че и там също. Искам разходките да са дълги, тъй че ще обикаляме парковете :).
А коя е въпросната поляна, където се събират другите бигли? В Южния парк?
Иначе ние засега хапваме роял канин и хилс (хилс ми хареса повече, защото гранулките ми изглеждат някък си по .. как да го кажа... не така сухи), препоръчаха ми еукануба, но все още не сме я пробвали, магазините в квартала са мн зле! всеки път излизам уж до най-близкия и се връщам след 45 минути, обиколила квартала  :rolleyes:
Ама тя Ейра.. оня ден като почна да рие в една огромна саксия ... щеше да изяде пръстта  ;D .. ако и напълня паницата от саксията следващия път дали ще се замисли изобщо  ;D :huh:
User's Signature

#2360 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 06:18 PM

Въпросче - като взимам клетка - колко голяма трябва да е?
User's Signature

#2361 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 08:07 PM

Цитат

А коя е въпросната поляна, където се събират другите бигли? В Южния парк?

Точно градинката зад Хилтън е мястото, на което се събират всяка неделя ли беше...предполагам ще се включат и други хора, за да уточнят още веднъж кои дни и часове се срещат, защото на мен ми казаха, но забравих за дните и часовете :rolleyes:

Цитат

Въпросче - като взимам клетка - колко голяма трябва да е?

размера на клетката е само твое решение ;) Принципно за един бигъл е достатъчна много по-малка клетка и даже някои казват, че по-малка е по-добре. Съображенията са, че при по-малка клетка то би възприело цялата клетка като "своето място" и по-бързо ще се научи на хигиенни навици, от друга страна аз знаейки, че взимам клетка за енергично бигълче исках да му осигуря повече простор за движение :palec: Прецени колко време смяташ да я държиш в клетката и спрямо това избери размера/ При всички положения ако искаш да и харесва докато седи там и да не плаче или вие, когато я оставяш, то вземи клетката сега, докато Ейра е малка/. Така или иначе престоя в клетка или др. пространство без движение не трябва да е много дълъг.
Надявам се в такъв случай да ги запознаеме двамата и да станат добри приятели с Ейра:) Тя колко точно е голяма?( да не се окажат съвсем връстници :wub:)

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

6 потребители четат тази тема
0 потребители, 6 гости, 0 анонимни