Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2341 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 October 2008 - 02:39 PM

Цитат

моля ви кажете зоомгазинкъдето да си  жзема   малката  радост :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :sos: :kuchence: :( :sos: :'(
ЧЕТЕТЕ! Не пишете само. Няколко поста над твоя е ОТГОВОРЕНО ВЕЧЕ!!!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2342 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2008 - 05:31 PM

Добре дошла liberty!
Пожелавам ти много незабравими моменти с твоята Ейра!  ;)

А сега да ви покажа братчето на Озко:
Kubo
Качена снимка

Качена снимка
п.п - Ози ти къде се изгуби?
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2343 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:31 PM

Ейра е толкова прелестна  :wub:, направо ще ви извади душичките с памук  ;D - да ви е жива и здрава и много да ви радва малката бонбонка ;).

Леле, тоя Кубо каква готина стойка има, личи си, че е "важен" мъж вече - много е готин ;))))))))))

#2344 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:14 PM

Да се похваля колко сме умни  :->) вече пишкаме и акаме на балкона!!! идваме като ни викат (повечето пъти).. ама то това е защото постоянно искаме внимание май, не толкова че си знаем името.. ама знае ли човек  ;D всички се влюбиха в нея и по цял ден си играят, научи се и да се качва на леглото ми, защото сложих нейното до мойто може би, добре че майка ми беше наблизо да я свали долу няколлко пъти и да и каже че не може, че на мен сърце не ми даваше.. как се радваше само че е успяла и се гушваше  :wub:
а пък не е хубаво да се научава да спи при мен че 'дадеш" ли и леглото веднъж, вече не е твое а нейно,, доколкото знам....

Качена снимка
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2345 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:18 PM

Сладка е!  :blink:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#2346 Потребителят е офлайн   ludo_blambazu4e Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 05:23 PM

Благодаря са информацията, но сега забелязах, че не съм уточнила, че искам да разбера дали има развъдници и в България.В интернет намерих мнения с развъдници близо до Пловдив и т.н, но нямаше данни за връзка..ако някой нещо знае или си е взел кучето от България, бих искала да помоля да ми кажете..

#2347 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 05:50 PM

Моята палавница е чистокръвно българско диване, взех я от единствения лицензиран развъдник в БГ,но по добре пиши на kayo (писала е малко по-нагоре в темата). Ейра си има още две братчета ;)
User's Signature

#2348 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 10:21 PM

Цитат

... че искам да разбера дали има развъдници и в България.

Развъдниците в България за кучета от породата бигъл са два за сега:
Качена снимка

Качена снимка
Връзка с развъдниците можеш да направиш чрез клуба, адреса е в подписа ми!
п.п - в Пловдив няма регистриран развъдник, ното пък другаде освен в София и Ст. Загора.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2349 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 10:40 PM

аз пак не съм разбрала.. мислих си че е само един.....  :-
User's Signature

#2350 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 02:36 AM

Здравейте приятели на бигъла! От почти един месец вече и аз си имам малък, сладък бигъл- Wilbur Weinlinie (Blu). Когато за пръв път стъпи на БГ земя беше на 49 дена, сега е на 78 дена, попораснал и позахитрял:) Научихме се бързо да пишкаме само на пеленки, а акаме само на двора. Предстои ни трета ваксинация на 29-ти и към 10-ти ноември ще е първата ни разходка на някоя полянка :kuchence:
Вече се обучихме , че да хапеме хората е лошо, реагираме на "НЕ" и знаеме, че ако не послушаме ще ни щипнат по нослето:). Почти винаги идваме при команда "ела тук" и изпълняваме команда "седни":). С апетита нещо се поразглезихме и сме много претенциозни и често оставяме паничката недокосната, докато не се появи нещо по-вкусно... :sos:
Искам да благодаря специално на Диана Анева и Станислава Николова( Modena) за подкрепата, която ми оказаха, дългите разговори и мнооооооооооооооогото съвети!!! Надявам се скоро да се срещнем на полянките и да се видиме с Мончо, Ра, Шики(Questa) :blink:, както и с всички останали сладури- бигльовци, които видях във форума!
Също ти благодря и на теб, Светле(bushkata), че ме насочи по правилния път!!:)
А това е моя малък хулиган, който кипи от енергия и често се чудя как може толкова малка главичка да измисли толкова големи глупости :yahoo:

#2351 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 October 2008 - 11:47 AM

Привет и тук на Блу и неговата стопанка! Бебо  е уникално сладък!  :->)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2352 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 11:55 AM

Колко е сладък :) моето диване пък яде всичко без изобщо да се замисли, даже като и наближи времето за ядене не ме оставя на мира, докато не и дам, и обикновенно си изпросва вечерята и обяда по рано  ;D
вече си показва и бигълския характер, хапе всичко което и се изпречи на пътя, добре че имаме много плюшени играчки  ;D
Вчера учихме команда "седни", единствения проблем е, че види ли храна не се оспокоява докато не я изяде, но някък си се оправихме и даже май се получава  :blink:
Нямам търпение да мине следващия месец и да можем да тичаме в парка  :blink: :blink: :blink:
User's Signature

#2353 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 01:10 PM

Ейра също е голяма сладуранка :blink:
За апетита направо ти завиждам и аз очаквах, че моя бигльо ще е с голям апетит, но.. :o. Той си похапва, когато има месце или гранулките са били накиснати в месен бульон( понякога обаче с хирургическа точност обира само месцето, изсмуква гранулката и я изплюва после( някога направо оставя всичко- вечно е зает с някакви игри, което за него е по -важно явно от някакво си ядене :blink: Посъветваха ме даже да го държа 1 ден гладен...
По отношение на хапането- още от сега не и позволявай!! Когато те хапе- щипни я по нослето, стресни я с някакъв шум от вестник например, но в никакъв случай не я удряй с ръка! След това пак си подай ръката, ако пак посегне да те хапе- корегирай отново по същия начин, подавайки команда "не", в момента, в който разбере, че  НЕ Е ПОЗВОЛЕНО- похвали я щедро, така че да запомни колко е хубаво да слуша! :blink:
Ако искаш да я научиш да сяда, лакомството,което и показваш трябва да го държиш на равнището на нослето, не отгоре!( иначе тя ще се изправя на задни крачета). Казваш  "седни" и едновременно с това натискаш дупето. След което казваш  "браво 'седни' Ейра" и даваш лакомство! :wub: Но не я чакай да се "успокоява" -задръж правилната позиция с корекция на ръцете поне първите пъти. Подаването на командата трябва да е само веднъж, непосредствено след което ти трябва да изискваш изпълнението и! Ако започнеш да си я повтаряш- кучето ще я игнорира.
Желая ти успех :blink:, Надявам се Блу да се запознае и с Ейра на полянките! :blink: Вие кога сте на първата си разходка?

#2354 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 01:43 PM

Цитат

Привет и тук на Блу и неговата стопанка! Бебо  е уникално сладък!  :->)

Мерси, Светле :blink: Другата година се надявам да се опознаете лично за около месец :yahoo:

#2355 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 02:30 PM

Наитина немога да повярвам че Блу не иска да яде  :- единственото нещо, което видях Ейра да не омете преди да разбере какво е, че даже и вячески се мъчеше да избегне, беше някъкво лекарство за глисти което ветеринаря, горкия се опита да и даде...  ;D;
Относно "ученето" - където и да държа ръката с лакомството тя се хвърля върхо нея и посяга с лапи за да се домогне до него.... абе казвам ти ... няма спокойствие в тва кученце  ;D освен когато спи.. аз правя (поне се опитвам) както четох в една книжка- викам я , казвам и "Ейра, седни", "седни" и дъраж лакомството в дясната си ръка пред муцунката и, вдигам я малко нагоре, а тя се мъчи да ми отвори ръката с лапи или с уста.... не се успокоява казвам ти, аз повтарям командата докато се опитвам да я накарам да седне и когато е най близо до това положение и давам наградата и я хваля, повтарям го няколко пъти, понякога на втория или третия опит го прави , обаче незнам дали не е случайно....
За хапането - знам че трябва да не и давам ама понякога се увличам в играта, а иначе като и кажа "не" (по скоро извикам го няколко пъти и си издърпам ръката се усеща, прави една гузан физиономия, после една такава малко един вид "съжалявааам, виж колко съм сладка" и като види че не и се сърдя пак започва да си играя и пак си хапе....
много е сладка като 'бори' плюшените играчки  ;D ;D луда е, как ги размята сеедно са живи и наистина се бори с тях  ;D съсипваме се от смях покрай нея  ;D

на нас третата ваксина ни е на 3 ноември (примерно) та към средата на ноември сме навън (дано да е още топличко и сухичко времето, да се порадваме малко), вие къде живеете, ще е много хубаво да запознаем палавниците, нали са и връстници горе-долу - да обменят идеи за бели вкъщи  ;D
User's Signature

#2356 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 03:11 PM

А ти каква храна му даваш? Просто любопитство, че тепърва навлизам в кучешкия свят и всичко ми е непознато  :rolleyes: първите ходения в магазина за домашни любимци бяха направо смешни - влизам и незнам какво искам  ;D
User's Signature

#2357 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 03:33 PM

:blink: Успеха се състои в търпението и повторението!
Когато аз взимах моя Блу, развъдчицата ми каза, че е най- енергичния и пакостлив куч, заедно с още един хулиган и че трябва да съм строга, последователна и да не му отстъпвам!Той също лудва с играчките си, но все още посяга и на доста от нашите вещи- дърпа връзките ни, джобовете по дрехите, крачолите и най -вече обожава да дръпне кичур коса на някой и когато този "някой" изпищи, Блу знае че е виновен, но не може да прикрие огромното си вълнение от предизвиканата реакция- върти бурно опашка и подскача като зайче , че даже се опитва да захапе нечия коса отново! :yahoo: Ние му взехме клетка, където той спи/размери 107/93/87/- най -големия размер, където са леглотот му, закрепени панички, пеленка-също закрепена( иначе я разкъсва) и играчки/.Струва ми се невъзможно ако си ходи свободно без контрол из къщата...за малкото време, когато това се е случвало вече има поражения и то най -вече напада кабелите и мебелите, което никак не е добре.
Сега ние сме на двора( Бояна) и когато съм тук гледам да го държа максимално дълго да хващаме последното хубаво слънчице за сезона. Иначе като му минат ваксините ще го взема с мен на центъра( близо до Южния парк живея).На разходки мисля да го водя и до полянките, където се събират бигльовците- а вие в кой парк ще се разхождате?
Относно командите- като се видиме мога да ти демонстрирам на практика моя скромен опит и се надявам да ти помогна!:) Но имай предвид, че сега са много малки бебета още и не трябва прекомерно да се затормозяват! Гледай обучението да е във вид на игра и на първо време е по-важно да се привлече интереса на кученцето, да направиш така, че да му харесва да прави неща и да бъде хвалено!

#2358 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 03:45 PM

Цитат

А ти каква храна му даваш? Просто любопитство, че тепърва навлизам в кучешкия свят и всичко ми е непознато  :rolleyes: първите ходения в магазина за домашни любимци бяха направо смешни - влизам и незнам какво искам  ;D

За до два месеца развъдчицата, от която го взех ми даде някаква бебешка храна, която е аналог на стартера на роял канин и която я няма в б БГ( best choice), но след като кучо стане на 2 месеца, може да мине на джуниър. На Блу му купих Пурина про план със риба( сьомга) и  му подариха мои приятели Роял Канин Бейби. Ако го храниш със суха храна, гледай тя да бъде супер премиум, т.е. добре балансирана и стабилизирана със всички необходими витамини -т.е. това са марките Роял Канин, Пурина про план, Еукануба, Хилс, ако ще пробваш да му готвиш е по -сложно. Но личното ми мнение е, че ако имаш желание и време то не отписвай и качествено приготвената прясна храна/ включи в менюто прясна риба, след внимателно премахване на костиците, настърган морков, овесени ядки, ориза също е много питателен, някакво месце.

#2359 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 04:42 PM

Аз в момента съм в Оборище, но скоро ми предстои преместване на петте кюшета , та ще се разхождаме около ндк и градинката зад хилтън вероятно, Южния парк също не е далече, тъй че и там също. Искам разходките да са дълги, тъй че ще обикаляме парковете :).
А коя е въпросната поляна, където се събират другите бигли? В Южния парк?
Иначе ние засега хапваме роял канин и хилс (хилс ми хареса повече, защото гранулките ми изглеждат някък си по .. как да го кажа... не така сухи), препоръчаха ми еукануба, но все още не сме я пробвали, магазините в квартала са мн зле! всеки път излизам уж до най-близкия и се връщам след 45 минути, обиколила квартала  :rolleyes:
Ама тя Ейра.. оня ден като почна да рие в една огромна саксия ... щеше да изяде пръстта  ;D .. ако и напълня паницата от саксията следващия път дали ще се замисли изобщо  ;D :huh:
User's Signature

#2360 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 06:18 PM

Въпросче - като взимам клетка - колко голяма трябва да е?
User's Signature

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема