Бигъл
Публикувано: 31 October 2008 - 11:52 AM
Цитат
Вярно, че не е споменала,ама като съм тъп B), да ме извините ако може :huh:
Blu, защо неми отговаряш на лични? От къде си взел/а твоето бигълче?
Ейра е много сладка ;)
Публикувано: 31 October 2008 - 12:23 PM
Цитат
Пускаш името на кучето й в търсачка и намираш страничката на развъдчика: http://www.beagle-ja...agle_chovw2.htm ;)
п.п. Името е написано в първия й пост.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 31 October 2008 - 12:25 PM
П.С.
Явно да, след като си го намерила :izcherven: май трябва първо да гледам и после да пиша.... извинявам се за малоумния пост ;D

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 31 October 2008 - 12:34 PM
Публикувано: 31 October 2008 - 12:57 PM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 31 October 2008 - 12:58 PM
Публикувано: 31 October 2008 - 03:38 PM
Игор, ние с Блу ще тръгнеме на разходки след 9 дена вече и мислиме да ходиме в южния парк също- ще се радвам много да се запознаем!!
Лола,Ейра относно окраската - белите места си остават бели и не се променят(може само бялото да стане повече), а иначе и на Блу главата му беше черна като го взех, а в момента е кафява изцяло, крачетата също прозира кафяво отдолу.Знам че никой неможе да каже със сигурност как ще се разпределят кафявите и белите петна( т.е. как ще изсветлява черното), но аз лично като знам майка му и баща му какви са, та мисля че и той ще нещо като тях...
corp, мисля че най-важното нещо е ти самия да си харесваш кучето.Аз съм си взела моето куче от развъдник, не защото държа да има успехи по изложбите. Да си призная( малко ме е срам от това), първо се бях запътила да купувам кученце от магазин.
Благодарение на bushkata аз промених решението си, за което съм и мнооооооооооооооооооооооооооого благодарна. Цъкнете на подписа и( който и аз все се каня да си сложа и все не отделям за това време) и почетете малко за фермите за кученца...
Най - вече се радвам, че знам, че кученцето ми е живяло в прекрасни условия още от първите си дни, перфектно социализирано е и жената , от която го купих е прекрасен човек, с която поддържаме връзка почти ежедневно.( Когато ми го даде, очите и се насълзиха- тя приема лично всяко едно мъниче и и е важна съдбата им, държи на името на развъдника си, а не както по магазините единствено печалбарството да ги интересува, а какво са ти продали...здраво ли е..бигъл ли е...
И само от такава гледна точка за мен родословието е много важно нещо. Извинявам се за много дългия ми пост, но ми се иска повече хора да се замислят...
Игор, Ейра много ще се радвам да запознаеме бебешоците !!
Публикувано: 31 October 2008 - 03:52 PM
Цитат
...промених решението си...
Щом има все пак кой да чуе, след като е потърсил информация и я е намерил, след което е взел правилното решение, значи все пак има смисъл от повтарянето на едно и също :drugarche:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 31 October 2008 - 04:29 PM
Публикувано: 31 October 2008 - 04:33 PM
Цитат
Малко инфо, ако има кой да го осмисли:
Цитат
Въпросът ми е, дали това окончателно ще реши проблема или в напреднала възраст ще има нови схващания и износвания на ставата. Ще трябва ли постоянно да е на лекарства? Имам и още един въпрос, но от етично естество - след като е вродено, означава ли, че е унаследен този проблем или просто моята Тара е изтеглила късата клечка.
(уточнение - кучето е от магазин)
И отговор:
Цитат
Т.е. когато някой развъжда без да му дреме, резулатата са болни и страдащи кучета.

Публикувано: 31 October 2008 - 04:45 PM
Публикувано: 31 October 2008 - 05:04 PM
Аз породисто куче нямам.
Роптая срещу системата, която произвежда нещастни души - болни или умиращи. А всеки купуващ куче от подобно място я подпомага.
Да, всеки греши. Аз и за това само повтарям едно и също, с надежда, че дори тези, които вече имат кученца от магазин ще разберат. И евентуално ако си взимат второ няма да повторят тази грешка, че ще посъветват приятели да не го правят, че ще разберат защо не бива да размножават техните кучета.
Това е моята цел. А не да мразя и обиждам нечие куче, те всички до едно са чудесни приятели. :blink:
Това е темата, в която има повече за всичко това.

Публикувано: 31 October 2008 - 05:15 PM
Цитат
Аз лично най -топло те поканих да се срещнем и запознаем бебоците...не можах да разбера, от къде дойде обидения тон..Дилемата "куче от зоомагазин или от развъдник" вече не е насочена към теб. Никой не ти е казал да не обичаш Игор или пък , че той с нещо не е достоен! Лично аз, преди Блу, съм имала куче взето от улицата и съм помагала на много бездомни кучета...за които ми е много мъчно.
Въпросът е че тук човек ИМА ИЗБОР. Ако някой е решил да КУПИ куче, защо трябва с покупката си да подкрепяш хора, които явно нямат хуманно отношение към животните, за да ги гледат при такива мизерни условия. Даже не казвам , че всички развъдници са супер хора там. Навсякъде си има и печалбари, това все пак си е бизнес. Затова нещата трябва да се проучват, за добрия развъдчик е важно доброто му име.
А специално за Игор, на този етап вече не се мисли- кученцето вече е факт, обичай си го и се грижи за него и ще ви очаквам в Южния парк след 9ти ноември да се запознаем!