Бигъл
Публикувано: 31 October 2008 - 05:53 PM
А за да не пускаш поредни постове, можеш да си редактираш предишния, като ползваш "промени".

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 31 October 2008 - 06:51 PM
Цитат
Нещо такова за мен е невероятно красиво куче!:
http://www.beaglepri...sh/welcome.html
http://www.beaglepri...sh/gallery.html
Квадратно тяло, прав гръб, изразителен стоп между челото и муцуната, красив гръден кош, масивни прави крака с големи, компактни лапи, а окраската му като е бил бебе е била тъмна изцяло. И между другото търся си женска :blink:
Много съм впечатлена от познанията ти за бигъла, браво!
Пожелавам ти успех в търсенето по света и намирането на перфектното бигълче.
Имам обаче една забележка, защото пост-а ти ме засяга лично относно посещенията на киноложки изложби. Ейра и Оскар са мои кученца,
родителите им са Montgomery A Million z Lonskeho leta и Unikat Lemonada Weinlinie и са родени в българския развъдник The Backtalk of Joanna Kennel.
Ще бъда изключително радостна, ако един ден техните стопани решат да поведат българските бигъли по киноложките рингове.
Публикувано: 31 October 2008 - 08:34 PM
ganetka - вече са ти отговорили, но да кажа и аз, цялата 'драма' с родословието и тн не е с цел дискриминация на кученцата без такова, идеята е
1. всеки иска да има здраво кученце,
2. да речем адскимного харесваш дадена порода - не че ще си обичаш кученцето по малко ако сеокаже че не е точно такова, но защо да става така,
3. както бушката каза - защо да подкрепяме това нехуманно 'производство' на кучета в аквариуми, клетки и какви ли не дупки :-
4. никой не казва че Игор не е бигъл, че не 'нашите' са по висша класа или други такива глупости
Цялата работа е с оглед здрави и щастливи кученца, родени в любяща среда а не народени и държани в мръсна клетка сменена в последствие с аквариум половин квадрат в някой магазин ..... да не се увличам ...
Иначе като реших че искам кученце изобщо нямах представа за какво става въпрос (развъдници, магазини, родословия и тн.), но докато си търсих бигълче разбрах и се убедих в предимствата и не защото исках да ходя на изложби - определено това не е най-важното, бях готова да си взема бигълче от първия магазин, но в последствие разбрах какво може да се случи, и понеже не исках 'лоши изненади' се ориентирах към развъдник и съм адски доволна :) най-малкото отношението на хората... Че аз си имам кученце със семейство, така да се каже, а семейството е хубаво нещо :)
май се поувлякох в писането на глупости ;D
Здрасти и на Маги :)
май се събрахме много хлапета бигли тук :) трябва да си спретнем детско парти ;D

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 31 October 2008 - 11:45 PM
Цитат
Цитат
Нещо такова за мен е невероятно красиво куче!:
http://www.beaglepri...sh/welcome.html
http://www.beaglepri...sh/gallery.html
Квадратно тяло, прав гръб, изразителен стоп между челото и муцуната, красив гръден кош, масивни прави крака с големи, компактни лапи, а окраската му като е бил бебе е била тъмна изцяло. И между другото търся си женска :blink:
Много съм впечатлена от познанията ти за бигъла, браво!
Пожелавам ти успех в търсенето по света и намирането на перфектното бигълче.
Имам обаче една забележка, защото пост-а ти ме засяга лично относно посещенията на киноложки изложби. Ейра и Оскар са мои кученца,
родителите им са Montgomery A Million z Lonskeho leta и Unikat Lemonada Weinlinie и са родени в българския развъдник The Backtalk of Joanna Kennel.
Ще бъда изключително радостна, ако един ден техните стопани решат да поведат българските бигъли по киноложките рингове.
Йоана, така се казваш нали? И майка ти е председателя на бигълския клуб? И името на лицензирания развъдник е на твое име? И ВАШИТЕ кучета имат огромни успехи по изложбите, но САМО в България. С какви оценки и титли можеш да се похвалиш извън "уредените" титли?!Я ми кажи сега на Европейското какви титли донесе?( Ама там връзките на мама не важат...) Не намирам нищо, в което си могла да се засегнеш в предишния ми пост, че съм попитал нещо за Оскар. Но нападателния ти тон и неуместен сарказъм ме ядосаха и реших да те позасегна, за да се поспреш малко. Ти какво считаш , че хората нямат право да имат вкус различен от твоя? Или пък право да изказват мнение? Или дори право да сгрешат? Очакваш извинения?! Няма да ги получиш. Научи се да уважаваш различното мнение и вкус- това се нарича толерантост. Няма да коментирам кучетата ти. На мен лично не ми харесват- може би заради теб....
Не даваш добър пример и тон като титуляр на развъдника ти. Това буди у мен( а предполагам и у други) недоверие и отблъсква.
Публикувано: 01 November 2008 - 12:44 AM
Цитат
Да така е!
Цитат
Отново съм впечатлена, явно имаш познания не само за породата, а и за уреждането на титли в кинологията. Сигурна съм, че с този капацитет от знания ще постигнеш огромен успех. Само недей да пропускаш факта, че с това си изказване засягаш не само мен, а и още около 20 киноложки съдии, които са съдили нашите кучета.
Със сигурност не е хубаво да обиждаш толкова много хора.
А относно Euro Dog Show 2008 щом ти е интересно ще ти разкажа - участва само Ра и получи оценка мн. добър, не получи титла, защо ли - като изключа твоята забележка за уредените титли ще ти кажа - така я е оценил съдията:

Цитат
--- без коментар ---
Цитат
Не даваш добър пример и тон като титуляр на развъдника ти. Това буди у мен( а предполагам и у други) недоверие и отблъсква.
Светът за това е "шарен" - не може всички да се харесваме, но хубавото е, че имаме нещо общо - харесваме породата бигъл. И в тази връзка искам да ти кажа, че аз харесвам много бигълите на Dialynne Kennel.
И като сме тръгнали да се запознаваме за да няма допълнителни недоразумения, името ми е Станислава Николова, то не е тайна за никой тук в този форум.
Публикувано: 01 November 2008 - 12:55 AM
Цитат
ganetka - вече са ти отговорили, но да кажа и аз, цялата 'драма' с родословието и тн не е с цел дискриминация на кученцата без такова, идеята е
1. всеки иска да има здраво кученце,
2. да речем адскимного харесваш дадена порода - не че ще си обичаш кученцето по малко ако сеокаже че не е точно такова, но защо да става така,
.......................................................................
Здрасти и на Маги :)
май се събрахме много хлапета бигли тук :) трябва да си спретнем детско парти ;D
Много ми харесва това, което си написала! Това е правилният тон.
И причината аз да търся точно определено кученце е за да ми харесва! Не че друго не бих обичал, ама "защо да става така".
Може би повечето тук, които пишете сте жени. Е аз не съм свикнал да се лигавя и просто написах откровено какво на мен ми харесва.Бях може би повече директен от колкото е "допустимо". Ейра наистина е много сладка, също и стопанката и е много положителен човек!
Публикувано: 01 November 2008 - 01:06 AM
Цитат
Със сигурност не е хубаво да обиждаш толкова много хора.
А относно Euro Dog Show 2008 щом ти е интересно ще ти разкажа - участва само Ра и получи оценка мн. добър, не получи титла, защо ли - като изключа твоята забележка за уредените титли ще ти кажа - така я е оценил съдията:

;D Това беше типично по женски и много смешно! Кога съм обидил 20-те съдии?!:) :yahoo: Кои са точно тези "обидени съдии" ;D Искаш да кажеш, че за някой е тайна, че в България доста титли са уредени"???!!! Стига - това е смешно, твоите колеги твърдят обратното :huh:
Кучето ти защо извън България получава оценка мн добър, а в България все е победител?
Аз прекратявам този безсмислен спор. Мен това не ме засяга лично, даже не ме интересува! По изложби в България няма да ходя.
Публикувано: 01 November 2008 - 01:31 AM
Цитат
Остава ти само да се смееш на воля ......!
Цитат
Ако това беше истина, наистина щях да съм много горда, да ама не ....., но все пак е хубаво, че донякъде следиш изложбената кариера на бигълите в България!
Цитат
И правилно ще направиш!
Прочетох назад в постовете ти, че се интересуваш от къде е взет Блу /Wilbur Weinlinie/.
Това е сайта на Weinlinie Kennel, убедена съм че г-жа Frnčova ще остане много доволна като научи колко много харесваш нейните бигъли.
Публикувано: 01 November 2008 - 02:20 AM
Публикувано: 01 November 2008 - 08:43 AM
И да ти кажа нещо и мен ме дразни доста типично Бай Ганьовския ти манталитет - българското е лошо - всичко навън е прекрасно. Айде моля те гледай си там в твоята паница и дерзай !!! А що се отнася до тона с който пиша - това е най въздържаното нещо което мога да напиша щом става дума за Оскар !!!!!!!
Директните ти мисли могеш да ги пишеш и другаде - Ако все пак имаш някакъв усет за нешата от живота!!!!! Ама както знаем - не се продава наливен за жалост !!! Така , до тук ще спра и няма да се занимавам повече с теб !!! Пожелавам ти да не бъдеш деспот с кученцето ти защото и то има душа!!!!
Публикувано: 01 November 2008 - 09:00 AM
Пак се увлякох но искам да кажа да не се караме повече, сигурна съм че всеки просто иска най доброто за кученцето си, никой не е влезнал във форума с намерение да обижда някой друг и тн... Нека започнем отначало без непрязън :) и нека бъдем по толерантни, не всички знаят и разбират еднакво от бигли или каквото и да е било, но това незначи че непременно някойе лош, по добре помогн на някой да рабере, научи и поправигрешката си с приятелски тон, вместо да му се смееш колко е 'тъп' (образно казано).
Dont warry, be happy :blink: ;)
МОД: Добър пост за край на отклоненията.

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 01 November 2008 - 02:47 PM
Цитат
Бигълът се обучава лесно стига да спазиш правилата - команда, изпълнение, наградка. А относно 100-те %, не мога да ти кажа, най-добре ще е някой от треньорите на кучета да ти отговори. Аз лично на Монти му нямам много доверие в това отношение, в смисъл че не съм сигурна като излезем навън дали ще реши да изпълни командата, която му давам или ще се поразсее малко, но грешката беше при мен. Просто обърках обучението му още докато беше малък. Виж с Ра положението е различно, на нея и имам доверие, защото успяхме да я обучим още в самото начало. От многото бигъли, които познавам, само два са отлично обучени според мен и стопаните им имат пълно доверие, това са Бруно и Макс. За съжаление техните стопани отдавна не са писали във форума. Преди време, когато имах повече време да се "ровя" в нет-а попаднах на руски статии за обучението на бигъла. Може и да си я чел/а, но все пак, ето превода на една от тях.
Публикувано: 01 November 2008 - 03:52 PM
Ужас, не е за вярване колко се е изписало пак само за 1 ден!
Много се извинявам на модераторите за краткото отклонение, което ще направя!
CROP: ще те помоля само да не говориш за хора, които не познаваш и по този начин да се разваля хубавото настроение на група хора, които по някакъв начин се чувстват като една общност.Сигурна съм, че лично ти не си говорил даже с хората, които така смело нападаше. Аз съм говорила! И точно Станислава Николова и Диана Aнева са говорили с мен с часове, обяснявали- научих от тях страаааааааааааааааааааааааааааашно много неща- преди това имах доста оскъдни познания за бигъла, били са загрижени за мен( без да са длъжни), търсили са ми транспорт за кучо( пак без да са длъжни), интересували са се какво става с мен, отделяли са от времето си, за да ми дават съвети без НИКОГА ДА СЕ НАТРАПВАТ С МНЕНИЕТО СИ!! В тази връзка да напомня на Сани( modena), че има едно списание в мен от Ленка.
Сега искам да помоля за съвет съфорумците! От вчера Блу има секрет в едното ухо и се чеше. Нашият лекар- доктор Борисов, днес не работи. Дали е нещо сериозно или търпи отлагане до утре, за да се посъветвам за ушенце с нашия лекар.
Публикувано: 01 November 2008 - 03:53 PM
Цитат
Да разбира се, основната ми грешка беше, че винаги извеждах Монти на повод като малък. Много се страхувах да не изяде нещо отровно, да не го бутне кола, да не го нарани някой "любител" на кучета и т.н. Винаги в главата ми звучаха думите на един човек - никога не пускай бигъл да се разхожда свободно в града, ако не си сигурна, че знае и изпълнява командата "ела тук". Така той се научи да я изпълнява, но само в къщи, на улицата не и стана един своенравен бигльо, който като излезе навън, ако е без повод първо прави това което си е наумил и след това се сеща, че там някъде съм аз. Сега резултата е такъв - в града винаги е на повод, а когато сме на полето или в гората той си тича свободно и може да го няма дори и час. В последствие научих, че още докато е бебе трябва да се учи на тази команда навън, без да е на повод с подходяща наградка /нещо вкусно за ядене/. Така направих с Ра и резултата е на лице. Помогна ми много и това, че се събирахме всяка събота на полянката до х-л Хилтън и там имаше кучешко училище.
Цитат
Най-добре се консултирай с Вет, аз лично бих отишла веднага, но аз съм си такава - голяма паника.
Публикувано: 01 November 2008 - 04:03 PM
Цитат
Ужас, не е за вярване колко се е изписало пак само за 1 ден!
Много се извинявам на модераторите за краткото отклонение, което ще направя!
CROP: ще те помоля само да не говориш за хора, които не познаваш и по този начин да се разваля хубавото настроение на група хора, които по някакъв начин се чувстват като една общност.Сигурна съм, че лично ти не си говорил даже с хората, които така смело нападаше. Аз съм говорила! И точно Станислава Николова и Диана Aнева са говорили с мен с часове, обяснявали- научих от тях страаааааааааааааааааааааааааааашно много неща- преди това имах доста оскъдни познания за бигъла, били са загрижени за мен( без да са длъжни), търсили са ми транспорт за кучо( пак без да са длъжни), интересували са се какво става с мен, отделяли са от времето си, за да ми дават съвети без НИКОГА ДА СЕ НАТРАПВАТ С МНЕНИЕТО СИ!! В тази връзка да напомня на Сани( modena), че има едно списание в мен от Ленка.
Сега искам да помоля за съвет съфорумците! От вчера Блу има секрет в едното ухо и се чеше. Нашият лекар- доктор Борисов, днес не работи. Дали е нещо сериозно или търпи отлагане до утре, за да се посъветвам за ушенце с нашия лекар.
Мисля че няма нужда да се притесняваш.До утре може да изчакаш ;)