Бигъл
Публикувано: 01 November 2008 - 04:32 PM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 01 November 2008 - 05:33 PM
Планирам да си взема бийгълче скоро. Да ми препоръчате места/хора? :sos:
Нямам никакви намерения за киноложки изяви, бийгълчето ми е стара мечта която чак сега мога да осъществя и ще ми е за компания. Също така ако (дано!) се стигне дотам определено ще се нуждая от малко практически съвети от собственици които имат желание да споделят.
-- Владо
Публикувано: 02 November 2008 - 11:10 PM
Публикувано: 02 November 2008 - 11:14 PM
Цитат
Планирам да си взема бийгълче скоро. Да ми препоръчате места/хора? :sos:
Цитат
http://www.beagle.ne...Beaglioteka.htm

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 November 2008 - 08:01 AM
От вчера сме свидетели на следното (което изключително ме забавлява, чак от смях не мога да взема участие и да помогна на горката ми майка ;D )
Става въпрос за сленото - майка ми, излезнала от банята или приготвчща се за работа, са опитва да се онлече докато Ейра чистосърдечно и пречи ;D дърпа и дрехите, халата, хапва я по краката, а майка ми, очевидно затруднена, сумти и абсолютно не може да се справи със ситуацията.
Аз отстрани едва дишам от смях ;D
Отиване за ваксина 3 :Танц:

Публикувано: 03 November 2008 - 08:21 AM
Това обаче не ни пречи да се радваме на живота :blink: Водихме Лоли да поиграе на планина и много ми се искаше да я заснема с развяти от вятъра уши как тича като луда.Да,ама не ;D На всички снимки всичко е на фокус освен главната героиня.Резултата на всички е снимки е такъв ;D

Затова пък като си почива,го прави както трябва ;D

Публикувано: 03 November 2008 - 10:18 AM
Луд !!!!:))))))))))) liberty - пиши как мина при сестричката Ейра !
А и още нещо - Ветеринаря каза че имало едно семейство което си взело Бигъл, но понеже бил много палав( в същност може и да е женска) истат да го дадат/продадат на някого!!! Разбрахме се да се чуем по късно ако не са намерили стопани! Кучето доколкото разбрах е от чужбина и е на около 4 месеца !
Това е от нас за сега!
Много усмивки на всички :kuchence: :blink:
Публикувано: 03 November 2008 - 10:19 AM
Търся женски бигъл за подарък на майка ми, която има рожден ден другия месец.
Доскоро имахме лабрадор, който ни откраднаха и за който много страдаме все още.
Майка ми ще се радва да има ново другарче и аз реших, че бигъла е чудесен избор, тъй като лабрадорът е по-голям и труден за гледане.
Ще ви бъда много благодарна, ако ме ориентирате от къде и как е най-добре да се сдобия с желаната гадинка, за какви цени горе-долу става дума, както и да ми дадете полезни съвети.
Искрено се надявам на вашата помощ!
Поздрави на всички! :blink:
Публикувано: 03 November 2008 - 10:30 AM
Здравей blueberry_pie ! За лабрадорите незнам, но ми се струва, че това че бигъла е по-малък на размер не го прави по "лесен" за гледане! Просто трябва да сте подготвени за доста неща преди да си вземете бигъл ,за да не се получи и при вас като при това семейство за което писах по-горе!!! Защото за мъниците не е удачно изобщо и...те страдат !!! Та мисълта ми беше да поразгледаш темата и да прецените добре! Иначе от кой град сте ?
Публикувано: 03 November 2008 - 10:43 AM
Трудността идваше от това, че кучето е много голямо, доста беше палав и дърпаше като луд. Няколко пъти е събарял майка ми. Дори веднъж си счупи ключицата.
Иначе, като цяло имаме опит с кучетата, тъй като последните 15 години винаги сме имали куче, с много малки паузи.
Разбира се, това не значи, че знам всичко за бигъла, а и сега тя ще го гледа сама, та за това питам тук.
Ще разгледам назад какво сте писали, но просто нямам време да изчета всичко.
Благодаря!
П.П. Колебая се между бигъл и джак ръсел (за друго неголямо куче, което да ми харесва не се сещам), но сякаш това ми се вижда по-подходящо. Не знам...
Публикувано: 03 November 2008 - 10:53 AM
...поздравления на всички ваксинирани днес :blink: :blink: :blink:
Публикувано: 03 November 2008 - 12:20 PM
Първо да кажа това дето най ме вълнува - докторката каза че не е нужно да чакаме 10 дена, 4-5 е добре, даже 2 са достаъчни, колкото да усвои ваксината. Знам че се чака 10, но и имам доверие, а и нямам търпение да потичаме в парка ;D таааа кога ще си правим бигъл пикник ;D
Иначе при вета мина доста добре, първо докато стигнем с малкото 'кюфте' (както го нарекоха ;D )
откъснаха ми се ръцете ( 7 кила :o ) ваще колко тежат? Чудя се много ли е 7 .. (то е ясно че ще трябва да внимаваме с хапването а и почваме да тичаме сутрин ;D )
Сложиха ни и препарат против външни паразити, хапнахме лакомства и се видя че в ръцете на правилния човек (и може би под оспокоителното въздействие на стресиращата нова среда) и за стойка заставаме :samodovolen:
Ооо и още нещо - докторката каза, че след 2 седмици може да идем и за ваксина за бяс ;)

Публикувано: 03 November 2008 - 12:33 PM
За съжаление сега имаме малка ушна инфекция и се лекуваме с капки и мехлемче 7 дена и малкото диване как успява после да си върти главата, но цялата му главица стана мазна :wub: Айде да се уговаряме за към края на седмицата в Южния парк заедно с всички останали бебоци, искате ли? За стойката- тренирайте, след малко мога да кача една снимка на Блу в стойка, вчера я направих специално за Ленка/както тя сама се нарича- неговата първа мама ;D/ :blink:
Публикувано: 03 November 2008 - 12:49 PM
6 кила - ужас засегнахте женското ни самочувствие... засрамени сме...
кога беше тази среща? Събота? Аз в събота съм на работа от 3, преди това сме насреща ;)

Публикувано: 03 November 2008 - 01:16 PM
А за килцата,аз откога питам някой да каже нещо по въпроса за да ориентираме,но нищо.
Лола е на 4 месеца и е 7кг. Според една схема,която гледах при вета,а и според него е идеална.А има защо да се притеснявам,голяма лакомница е ;D
Публикувано: 03 November 2008 - 04:24 PM
Браво на младежите, активни ;).
Малко е хвърчала перушина, нооооо какво да се прави - само Корп се е пообъркал в тона - доста непривичен за бигъл форума, където всъщност си даваме съвети - мило и доброжелателно;
Колкото до грозните дебати с изложбите и родословията.... малко или много тук половината бигли са с родословие, а другата половина без.... Личностните нападки пък ги намирам за изключително излишни; Станислава е един много умерен и симпатичен човек, а Монти и Ра са бонбонки сладки - дистанционно ги нагушквам :blink:
Мърфинка е без родословие, но не е от магазин (благодарение на Бушката :wub: и другите от форума и многото полезно и изчерпателно инфо по темата ) но благодарение на прекрасните гени на татко Фреди :yahoo: (ехо, как сте Панета?) и красотата на майка си е станал изключително прекрасен бигъл B). Най-редовно ни спират хора, да му се радват и възхищават!
И като му дойде времето, направихме единственото правилно за непородисти кучета - кастрирахме го!
И да се похвалим - поприключихме уроците - вече доста слуша - след 6 месеца на курс общо послушание и 1 година индивидуален треньор.... най-накрая доста послушен стана ;))))))))) - разбира се в бигълски мащаби.
Публикувано: 03 November 2008 - 04:55 PM
Цитат
Подобни изказвания на мен лично наистина ми дават сила да продължавам да дудня и досаждам. :wub:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 November 2008 - 11:07 PM
Ние с малкия преди малко се стресирахме взаимно- опищя квартала все едно го колят, а то...чистихме уши- сега ми е сърдит :(
Днес лекарят ни,ни даде фронтлайн да сложиме 24 часа преди разходката. Препоръча да се изчака поне до петъка все пак.
Ейра, за килограмите- аз пък като го взимах се притеснявах, че е много малък и много малко тежи. Като отворих в нас транспортната клетка( в която беше пропътувал дългия път през няколко държави) и майка ми като се завайка, че ох колко бил малък- като мишка и аз се притеснявах много :'. После пък се притесняах, че е злояд( той все още е).( И си мислих, че понякога от притеснения изпускаме много щастливи моменти с нашите бебоци.Трябва да им се радваме такива каквито са и да не позволяваме нещо да помрачава радостта ни- особено глупави притеснения!
Казаха ми обаче , че в Южния парк било пръскано против гризачи, така ли е, някой ходил ли е скоро там?
И една снимка на Блу :->)