Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2422 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2008 - 03:38 PM

О, колко нови попълнения имаме само за 1 ден! Добре дошли на Оскар и Игор в нашите редици! :blink:
Игор, ние с Блу ще тръгнеме на разходки след 9 дена вече и мислиме да ходиме в южния парк също- ще се радвам много да се запознаем!!
Лола,Ейра относно окраската - белите места си остават бели и не се променят(може само бялото да стане повече), а иначе и на Блу главата му беше черна като го взех, а в момента е кафява изцяло, крачетата също прозира кафяво отдолу.Знам че никой неможе да каже със сигурност как ще се разпределят кафявите и белите петна( т.е. как ще изсветлява черното), но аз лично като знам майка му и баща му какви са, та мисля че и той ще нещо като тях...
corp, мисля че най-важното нещо е ти самия да си харесваш кучето.Аз съм си взела моето куче от развъдник, не защото държа да има успехи по изложбите. Да си призная( малко ме е срам от това), първо се бях запътила да купувам кученце от магазин.
Благодарение на bushkata аз промених решението си, за което съм и мнооооооооооооооооооооооооооого благодарна. Цъкнете на подписа и( който и аз все се каня да си сложа и все не отделям за това време) и почетете малко за фермите за кученца...
Най - вече се радвам, че знам, че кученцето ми е живяло в прекрасни условия още от първите си дни, перфектно социализирано е и жената , от която го купих е прекрасен човек, с която поддържаме връзка почти ежедневно.( Когато ми го даде, очите и се насълзиха- тя приема лично всяко едно мъниче и и е важна съдбата им, държи на името на развъдника си, а не както по магазините единствено печалбарството да ги интересува, а какво са ти продали...здраво ли е..бигъл ли е...
И само от такава гледна точка за мен родословието е много важно нещо. Извинявам се за много дългия ми пост, но ми се иска повече хора да се замислят...
Игор, Ейра много ще се радвам да запознаеме бебешоците !!

#2423 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 October 2008 - 03:52 PM

Цитат

Да си призная( малко ме е срам от това), първо се бях запътила да купувам кученце от магазин.
...промених решението си...

Щом има все пак кой да чуе, след като е потърсил информация и я е намерил, след което е взел правилното решение, значи все пак има смисъл от повтарянето на едно и също  :drugarche:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2424 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 04:29 PM

Аз направих тази грешка- да си купя кученце от магазин. Грешката се състои в това, че Игор имаше първоначално малко здравословни проблеми, съответно много притеснения от наша страна, но резултата от добрите грижи е налице, кучето е здраво, весело, игриво, разбира се-с голям апетит  :blink: Ами това е, няма да ходим на изложби заради 5те бели косъма по гърба. Въпреки това кучето е обичано и изглежда щастливо, което лично за мен е по важно. Ще се радвам и на срещи с другите бигълчета, Игор от днес официално може да излиза, но може би няма да е достоен да среща вашите кучета с родословие до 9то коляно, защото е купен от магазин??

#2425 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 04:33 PM

Цитат

кучето е обичано и изглежда щастливо, което лично за мен е по важно
Да, за нас това няма никакво значение, ние ги млатим през час, особено тези, които нямат родословие.

Малко инфо, ако има кой да го осмисли:

Цитат

Обръщам се за съвет към докторите в този форум. Имам шпиц почти на 1 година - от 4-5 месеца забелязах, че получава схващания на задните крака - първоначално през няколко дена, после зачести до 1-2 на ден.  След масажиране на крачето, продължаваше да тича и лудува. Лекарят предположи възпаление на аналната жлеза и след инжекциите и лечение с невробекс, имаше известно подобрение. Но вчера се получи ужасно схващане на цялата задница и отказа дори да се изправи - откриха й вродена луксация на колянните капачета. Препоръчаха ми оперативно закрепване на капачето. След като цяла нощ ровя в интернет и виждам, че всички го потвърждават, ще предприема операция.
Въпросът ми е, дали това окончателно ще реши проблема или в напреднала възраст ще има нови схващания и износвания на ставата. Ще трябва ли постоянно да е на лекарства? Имам и още един въпрос, но от етично естество - след като е вродено, означава ли, че е унаследен този проблем или просто моята Тара е изтеглила късата клечка.

(уточнение - кучето е от магазин)

И отговор:

Цитат

Луксация на Патела е едно от наследствените заболявания при немските шпицове, което се предава в поколението.

Т.е. когато някой развъжда без да му дреме, резулатата са болни и страдащи кучета.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#2426 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 04:45 PM

Не ми е целта да се караме или да спорим, съгласна съм именно с това, че магазинските кученца са си риск, защото всички знаем как се грижат за тях- ако изобщо може да се нарече грижа. Е, Игор също е пострадал от това. В паспорта си имаше ваксина с дата 01.11.2008г. - без коментар, то е ясно. Но кучето вече е част от семейството  :blink: Съжалявам само, че е страдало, но не и че е при нас. И все пак той е късметлия, чувала съм за много случай, когато кученцето умира малко след като е купено...

#2427 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:04 PM

И аз не искам да се карам, но изказването ви по-горе звучи, сякаш за нас има значение само родословието и без такова не бихме си обичали кучетата.
Аз породисто куче нямам.
Роптая срещу системата, която произвежда нещастни души - болни или умиращи. А всеки купуващ куче от подобно място я подпомага.
Да, всеки греши. Аз и за това само повтарям едно и също, с надежда, че дори тези, които вече имат кученца от магазин ще разберат. И евентуално ако си взимат второ няма да повторят тази грешка, че ще посъветват приятели да не го правят, че ще разберат защо не бива да размножават техните кучета.
Това е моята цел. А не да мразя и обиждам нечие куче, те всички до едно са чудесни приятели. :blink:

Това е темата, в която има повече за всичко това.
User's Signature

#2428 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:15 PM

Цитат

Аз направих тази грешка- да си купя кученце от магазин. Игор от днес официално може да излиза, но може би няма да е достоен да среща вашите кучета с родословие до 9то коляно, защото е купен от магазин??

Аз лично най -топло те поканих да се срещнем и запознаем бебоците...не можах да разбера, от къде дойде обидения тон..Дилемата "куче от зоомагазин или от развъдник" вече не е насочена към теб. Никой не ти е казал да не обичаш Игор или пък , че той с нещо не е достоен! Лично аз, преди Блу, съм имала куче взето от улицата и съм помагала на много бездомни кучета...за които ми е много мъчно.
Въпросът е че тук човек ИМА ИЗБОР. Ако някой е решил да КУПИ  куче, защо трябва с покупката си да подкрепяш хора, които явно нямат хуманно отношение към животните, за да ги гледат при такива мизерни условия. Даже не казвам , че всички развъдници са супер хора там. Навсякъде си има и печалбари, това все пак си е бизнес. Затова нещата трябва да се проучват, за добрия развъдчик е важно доброто му име.
А специално за Игор, на този етап вече не се мисли- кученцето вече е факт, обичай си го и се грижи за него и ще ви очаквам в Южния парк след 9ти ноември да се запознаем!

#2429 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:34 PM

blu , извинявам се ако съм изглеждала груба, на bushkata също. Явно аз не съм разбрала правилно за какво е става дума. Що се отнася до здравето на магазинските кученца- от личен опит се уверявам, че има проблеми.

#2430 Потребителят е офлайн   bigle_magdalena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:46 PM

Здравейте на всички. Това е Маги. Тя е на 3 месеца и е много послушна. Искаме да кажем здрасти на всички бигълчета тук :)
User's Signature

Качена снимка

#2431 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:48 PM

Дали няма да помогнете с някой трик за научаване на мястото за тоалетна? Днес му е първия ден за разходки и веднага след ставането- навън. Разховдахме се половин час и като стъпи вкъщи веднага се изпишка  :huh:

#2432 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:50 PM

Здравей bigle_magdalena  и добре дошли  :blink:

#2433 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:53 PM

Виж тук за пишкането.
А за да не пускаш поредни постове, можеш да си редактираш предишния, като ползваш "промени".
User's Signature

#2434 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 05:59 PM

Благодаря, bushkata  :blink:

#2435 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 06:51 PM

Цитат

Оскар и Ейра явно няма да ги водите по изложби, та не сте се интересували от стандарт на породата.Аз вече толкова снимки съм изгледал, че :palec:
Нещо такова за мен е невероятно красиво куче!:
http://www.beaglepri...sh/welcome.html
http://www.beaglepri...sh/gallery.html
Квадратно тяло, прав гръб, изразителен стоп между челото и муцуната, красив гръден кош, масивни прави крака с големи, компактни лапи, а окраската му като е бил бебе е била тъмна изцяло. И между другото търся си женска :blink:

Много съм впечатлена от познанията ти за бигъла, браво!
Пожелавам ти успех в търсенето по света и намирането на перфектното бигълче.

Имам обаче една забележка, защото пост-а ти ме засяга лично относно посещенията на киноложки изложби. Ейра и Оскар са мои кученца,
родителите им са Montgomery A Million z Lonskeho leta и Unikat Lemonada Weinlinie и са родени в българския развъдник The Backtalk of Joanna Kennel.
Ще бъда изключително радостна, ако един ден техните стопани решат да поведат българските бигъли по киноложките рингове.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2436 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 08:34 PM

Леле стана напечено  ;D
ganetka - вече са ти отговорили, но да кажа и аз, цялата 'драма' с родословието и тн не е с цел дискриминация на кученцата без такова, идеята е
1. всеки иска да има здраво кученце,
2. да речем адскимного харесваш дадена порода  - не че ще  си обичаш кученцето по малко ако сеокаже че не е точно такова, но защо да става така,
3. както бушката каза - защо да подкрепяме това нехуманно 'производство' на кучета в аквариуми, клетки и какви ли не дупки  :-
4. никой не казва че Игор не е бигъл, че не 'нашите' са по висша класа или други такива глупости

Цялата работа е с оглед здрави и щастливи кученца, родени в любяща среда а не народени и държани в мръсна клетка сменена в последствие с аквариум половин квадрат в някой магазин ..... да не се увличам ...
Иначе като реших че искам кученце изобщо нямах представа за какво става въпрос (развъдници, магазини, родословия и тн.), но докато си търсих бигълче разбрах и се убедих в предимствата и не защото исках да ходя на изложби - определено това не е най-важното, бях готова да си взема бигълче от първия магазин, но в последствие разбрах какво може да се случи, и понеже не исках 'лоши изненади' се ориентирах към развъдник и съм адски доволна :) най-малкото отношението на хората... Че аз си имам кученце със семейство, така да се каже, а семейството е хубаво нещо :)

май се поувлякох в писането на глупости  ;D

Здрасти и на Маги :)
май се събрахме много хлапета бигли тук :) трябва да си спретнем детско парти  ;D
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2437 Потребителят е офлайн   bg-dog-cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 09:21 PM

Пристрастена съм към тях.мислех да си вземам таквоа анггелче  но..

Качена снимка B)

#2438 Потребителят е офлайн   corp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 11:45 PM

Цитат

Цитат

Оскар и Ейра явно няма да ги водите по изложби, та не сте се интересували от стандарт на породата.Аз вече толкова снимки съм изгледал, че :palec:
Нещо такова за мен е невероятно красиво куче!:
http://www.beaglepri...sh/welcome.html
http://www.beaglepri...sh/gallery.html
Квадратно тяло, прав гръб, изразителен стоп между челото и муцуната, красив гръден кош, масивни прави крака с големи, компактни лапи, а окраската му като е бил бебе е била тъмна изцяло. И между другото търся си женска :blink:

Много съм впечатлена от познанията ти за бигъла, браво!
Пожелавам ти успех в търсенето по света и намирането на перфектното бигълче.

Имам обаче една забележка, защото пост-а ти ме засяга лично относно посещенията на киноложки изложби. Ейра и Оскар са мои кученца,
родителите им са Montgomery A Million z Lonskeho leta и Unikat Lemonada Weinlinie и са родени в българския развъдник The Backtalk of Joanna Kennel.
Ще бъда изключително радостна, ако един ден техните стопани решат да поведат българските бигъли по киноложките рингове.

Йоана, така се казваш нали? И майка ти е председателя на бигълския клуб? И името на лицензирания развъдник е на твое име? И ВАШИТЕ кучета имат огромни успехи по изложбите, но САМО в България. С какви оценки и титли можеш да се похвалиш извън "уредените" титли?!Я ми кажи сега на Европейското какви титли донесе?( Ама там връзките на мама не важат...) Не намирам нищо, в което си могла да се засегнеш в предишния ми пост, че съм попитал нещо за Оскар. Но нападателния ти тон и неуместен сарказъм ме ядосаха и реших да те позасегна, за да се поспреш малко. Ти какво считаш , че хората нямат право да имат вкус различен от твоя? Или пък право да изказват мнение? Или дори право да сгрешат? Очакваш извинения?! Няма да ги получиш. Научи се да уважаваш различното мнение и вкус- това се нарича толерантост. Няма да коментирам кучетата ти. На мен лично не ми харесват- може би заради теб....
Не даваш добър пример и тон като титуляр на развъдника ти. Това буди у мен( а предполагам и у други) недоверие и отблъсква.

#2439 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 12:44 AM

Цитат

Йоана, така се казваш нали? И майка ти е председателя на бигълския клуб? И името на лицензирания развъдник е на твое име?

Да така е!

Цитат

И ВАШИТЕ кучета имат огромни успехи по изложбите, но САМО в България. С какви оценки и титли можеш да се похвалиш извън "уредените" титли?!Я ми кажи сега на Европейското какви титли донесе?( Ама там връзките на мама не важат...)

Отново съм впечатлена, явно имаш познания не само за породата, а и за уреждането на титли в кинологията. Сигурна съм, че с този капацитет от знания ще постигнеш огромен успех. Само недей да пропускаш факта, че с това си изказване засягаш не само мен, а и още около 20 киноложки съдии, които са съдили нашите кучета.
Със сигурност не е хубаво да обиждаш толкова много хора.
А относно Euro Dog Show 2008 щом ти е интересно ще ти разкажа - участва само Ра и получи оценка мн. добър, не получи титла, защо ли - като изключа твоята забележка за уредените титли ще ти кажа - така я е оценил съдията:
Качена снимка

Цитат

Не намирам нищо, в което си могла да се засегнеш в предишния ми пост, че съм попитал нещо за Оскар.

--- без коментар ---

Цитат

Но нападателния ти тон и неуместен сарказъм ме ядосаха и реших да те позасегна, за да се поспреш малко. Ти какво считаш , че хората нямат право да имат вкус различен от твоя? Или пък право да изказват мнение? Или дори право да сгрешат? Очакваш извинения?! Няма да ги получиш. Научи се да уважаваш различното мнение и вкус- това се нарича толерантост. Няма да коментирам кучетата ти. На мен лично не ми харесват- може би заради теб....
Не даваш добър пример и тон като титуляр на развъдника ти. Това буди у мен( а предполагам и у други) недоверие и отблъсква.

Светът за това е "шарен" - не може всички да се харесваме, но хубавото е, че имаме нещо общо - харесваме породата бигъл. И в тази връзка искам да ти кажа, че аз харесвам много бигълите на Dialynne Kennel.
И като сме тръгнали да се запознаваме за да няма допълнителни недоразумения, името ми е Станислава Николова, то не е тайна за никой тук в този форум.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2440 Потребителят е офлайн   corp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 12:55 AM

Цитат

Леле стана напечено  ;D
ganetka - вече са ти отговорили, но да кажа и аз, цялата 'драма' с родословието и тн не е с цел дискриминация на кученцата без такова, идеята е
1. всеки иска да има здраво кученце,
2. да речем адскимного харесваш дадена порода  - не че ще  си обичаш кученцето по малко ако сеокаже че не е точно такова, но защо да става така,
.......................................................................
Здрасти и на Маги :)
май се събрахме много хлапета бигли тук :) трябва да си спретнем детско парти  ;D

Много ми харесва това, което си написала! Това е правилният тон.
И причината аз да търся точно определено кученце е за да ми харесва! Не че друго не бих обичал, ама "защо да става така".
Може би повечето тук, които пишете сте жени. Е аз не съм свикнал да се лигавя и просто написах откровено какво на мен ми харесва.Бях може би повече директен от колкото е "допустимо". Ейра наистина е много сладка, също и стопанката и е много положителен човек!

#2441 Потребителят е офлайн   corp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 01:06 AM

Цитат

Отново съм впечатлена, явно имаш познания не само за породата, а и за уреждането на титли в кинологията. Сигурна съм, че с този капацитет от знания ще постигнеш огромен успех. Само недей да пропускаш факта, че с това си изказване засягаш не само мен, а и още около 20 киноложки съдии, които са съдили нашите кучета.
Със сигурност не е хубаво да обиждаш толкова много хора.
А относно Euro Dog Show 2008 щом ти е интересно ще ти разкажа - участва само Ра и получи оценка мн. добър, не получи титла, защо ли - като изключа твоята забележка за уредените титли ще ти кажа - така я е оценил съдията:
Качена снимка

;D Това беше типично по женски и много смешно! Кога съм обидил 20-те съдии?!:)  :yahoo: Кои са точно тези "обидени съдии" ;D Искаш да кажеш, че за някой е тайна, че в България доста титли са уредени"???!!! Стига - това е смешно, твоите колеги твърдят обратното :huh:
Кучето ти защо извън България получава оценка мн добър, а в България все е победител?
Аз прекратявам този безсмислен спор. Мен това не ме засяга лично, даже не ме интересува! По изложби в България няма да ходя.

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни