Цитат
kayo , а би ли споделила какви са грешките, които си направила при Монти и не си допуснала при Ра, мисля че би било от полза ;)
Да разбира се, основната ми грешка беше, че винаги извеждах Монти на повод като малък. Много се страхувах да не изяде нещо отровно, да не го бутне кола, да не го нарани някой "любител" на кучета и т.н. Винаги в главата ми звучаха думите на един човек - никога не пускай бигъл да се разхожда свободно в града, ако не си сигурна, че знае и изпълнява командата "ела тук". Така той се научи да я изпълнява, но само в къщи, на улицата не и стана един своенравен бигльо, който като излезе навън, ако е без повод първо прави това което си е наумил и след това се сеща, че там някъде съм аз. Сега резултата е такъв - в града винаги е на повод, а когато сме на полето или в гората той си тича свободно и може да го няма дори и час. В последствие научих, че още докато е бебе трябва да се учи на тази команда навън, без да е на повод с подходяща наградка /нещо вкусно за ядене/. Така направих с Ра и резултата е на лице. Помогна ми много и това, че се събирахме всяка събота на полянката до х-л Хилтън и там имаше кучешко училище.
Цитат
Сега искам да помоля за съвет съфорумците! От вчера Блу има секрет в едното ухо и се чеше. Нашият лекар- доктор Борисов, днес не работи. Дали е нещо сериозно или търпи отлагане до утре, за да се посъветвам за ушенце с нашия лекар.
Най-добре се консултирай с Вет, аз лично бих отишла веднага, но аз съм си такава - голяма паника.