Бигъл
Публикувано: 30 October 2008 - 10:06 PM
Вчера Йоана (kayo) ми каза че вече и той си има стопани :)
Пожелавам ви много незабравими мигове :))) и да слагате снимки да следим как се развива семейството ;D
пък трябва да ги съберем някой ден, да видим дали ще се познаят :)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 30 October 2008 - 10:17 PM
Ама усещам че ще има още какво да покаже :)) като сме на работа ще е купона ;) :yahoo:
Публикувано: 31 October 2008 - 02:02 AM
Мерси предварително!
Публикувано: 31 October 2008 - 08:06 AM
Публикувано: 31 October 2008 - 10:27 AM
corp не мога да ти кажа със сигурност, обаче мисля че в развъдника откойто са Ейра и Оскар нямат повече кученца и в БГ в момента няма други кучила към регистрирани развъдници, май ще трябва да продължиш с търсенето на бигълче от чужбина. Все пак не съм сигурна дали малкия
black jack си е намерил стопани вече (това е третото кученце от кучилото, от което са Ейра и Оскар)
Късмет в търсенето ;)

Публикувано: 31 October 2008 - 11:12 AM
От около месец аз и приячтелят ми сме собственици на бигъл (роден на 12.07.2008), взехме го от магазин и явно не е най- породистото куче, няма родословие в паспорта и има малки недостатъци като пет бели косъм а на черното седло, но пък съм сигурна, че кучето ще бъде щастливо, защото е много обичано :kuchence: Питането ми е дали сред вас има някой с бигълче на подобна възраст, да направим среща, предполагам, че на Игор (така се казва) ще му е по весело да има компания за разходките :blink:
Публикувано: 31 October 2008 - 11:20 AM
Цитат
Linu6a, твоето бигълче е ТРИЦВЕТНО ;D. двуцветните бигъли нямат черно, раждат се само бяло и кафяво, трицветните се раждат черно и бяло и черното постепенно изсветлява :blink:
Оскар и Ейра явно няма да ги водите по изложби, та не сте се интересували от стандарт на породата.Аз вече толкова снимки съм изгледал, че :palec:
Нещо такова за мен е невероятно красиво куче!:
http://www.beaglepri...sh/welcome.html
http://www.beaglepri...sh/gallery.html
Квадратно тяло, прав гръб, изразителен стоп между челото и муцуната, красив гръден кош, масивни прави крака с големи, компактни лапи, а окраската му като е бил бебе е била тъмна изцяло. И между другото търся си женска :blink:
Публикувано: 31 October 2008 - 11:34 AM
Относно стандарта на породата - интересувала съм се най-малкото защото като си взимам такова куче, ми е интересно всичко свързано с него ;) а не виждам някъде Linu6a да казва че Оскар е двуцветен, казва само че има и двуцветни бигли, както и да е
Ето няколко снимки.
Та дапитам...(понеже явно, не разбирам колкото corp) до каква възраст се променя цвета на бигълчетата? И как горе долу? Освен че изсветлява черното, възможно ли е да изчезнат някои от белите петна или нещо такова? Сега се замислих как ли ще се промени Ейра :blink:

Публикувано: 31 October 2008 - 11:52 AM
Цитат
Вярно, че не е споменала,ама като съм тъп B), да ме извините ако може :huh:
Blu, защо неми отговаряш на лични? От къде си взел/а твоето бигълче?
Ейра е много сладка ;)
Публикувано: 31 October 2008 - 12:23 PM
Цитат
Пускаш името на кучето й в търсачка и намираш страничката на развъдчика: http://www.beagle-ja...agle_chovw2.htm ;)
п.п. Името е написано в първия й пост.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 31 October 2008 - 12:25 PM
П.С.
Явно да, след като си го намерила :izcherven: май трябва първо да гледам и после да пиша.... извинявам се за малоумния пост ;D

Публикувано: 31 October 2008 - 12:34 PM
Публикувано: 31 October 2008 - 12:57 PM

Публикувано: 31 October 2008 - 12:58 PM