Бигъл
Публикувано: 18 November 2008 - 08:10 AM
Публикувано: 18 November 2008 - 08:15 AM
И ние в началото имахме един-два инцидента на дивана но оттогава не го е правила там.
А това,че не пишкали където спят,изобщо не е вярно или поне не важи докато са малки.Поне при нас беше така в началото.Сега вече не го прави,но като бебе имаше напишкване и в леглото й.Но сега сме вече големи ;)
Публикувано: 18 November 2008 - 08:27 AM
Срещнахме и още един беборан на 4 месеца - Чоки се казваше...
Мисълта ми беше че ние към 15 ч. ще сме под Спортна ;)
Поздрави на всички !!!
Публикувано: 18 November 2008 - 09:42 AM
Цитат
Незнам, аз така съм чела, даже във връзка с ползването или неползването на клетка съм чувала че било полезно, защото кучетата имали инстинкт да пазят чисто, там където спят, и като го научиш да спи в клетка, то малко по малко се приучавало да си задържа физиологичните нужди, точно за да не си цапа (разбира се клетката не трябва да е толкова голяма, че да може да пишка в единия край и да спи в другия.... Не че ползваме клетката де.... Иначе е нормално малките кученца да не могат да се въздържат. Относно спрея... незнам дали има мн ефект... ние бяхме зели такъв, ама не ми е направило впечатление много да бяга. Иначе това че ако и мирише на пишкано пак ще пишка там... Сменяй чаршафите, ако можеш запери и матрака и напръскай с нещо силно миришещо, пробвай да не переш напишкания чаршаф, ами да го сложиш някъде, където си решила да я приучиш да пишка, така миризмата ще я привлича и следващия път би трябвало да иде там. разбира се идеята да ти ползва чаршафа за тоалетна надали те привлича... намери нещо.... напишкан от нея парцал или постелка, не го пери и и го сложи в банята или в някой ъгъл и пробвай да я приучиш на това мятсто...

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 18 November 2008 - 10:03 AM
А този спрей при нас действа за дивана,но мирише гадно.Лошото е,че отблъсква не само кучето ами и хората.Като седнех там и ми ставаше лошо в началото ;D
Публикувано: 19 November 2008 - 12:03 AM
Публикувано: 20 November 2008 - 12:25 AM
Аз май се спрях на тази порода бигъла и с риска да ви отегча относно върпосите от къде си взехте вашите любимци- се чудя от каде да си намеря малко бигълче.Повярвайте ми прерових навсякаде и намерих, че в момента в България има( или е имало) кученца. Останало е едно, братчето на Ейра и Оскар. та ще можеш ли kayo, ако не си го продал да ми пишеш на лични.
Намерих този линк:
http://www.bglov.com...t...=155&st=120
И както разбирам това са кученцата. Щом са родени на 27.07.2008, значи скоро правят 4 месеца!Надявам се това не е много късно!
Публикувано: 20 November 2008 - 12:42 PM
Няма бигълчета от това кучило, за което питаш.
Надявам се, че 2009 г. ще е по-успешна по отношение на прираста на бигълите в България! :blink:

Публикувано: 20 November 2008 - 02:15 PM
Внимавайте и вие с женски кучета,че при тях е най опасно.Като беше мъничка признака който ме накара да я заведа на ветеринаря беше че пишкаше много често.Тогава се разминахме с бисептол.Наскоро просто реших да й занеса уринка да видим как е и пак имаше.Пак пи бисептол но явно не действа достатъчно,защото и при днешните резултати имаше отклонения,не лоши,но имаше и за всеки случай ще пие по силно лекарство.
А признаци няма никакви,така че внимавайте,че женските са най застрашени особено като сядат на мръсно или където и да е всъщност,защото дори на прясно измит под пак има бактерии.А ако не се вземат мерки може да отиде към бъбреците.Така че до всички с момиченца,правете им изследвания от време на време,дори само за успокоение,че нищо им няма :blink:
Публикувано: 21 November 2008 - 07:56 AM
Но не се притеснявай,вета каза,че ако тези резултати ги види при мъжко куче няма да се притесни,при женските е опасно,защото те лесно се замърсяват.
Публикувано: 21 November 2008 - 02:11 PM
Ужасно, горкото ми бебенце, биха и ваксина, получихме лекарство за пръскане и си купихме и шампоан някакъв за гъбичките... изкъпах я с него.. покрай нея и себеси... къпането завърши с пускане на пералня.. от ужас милата се изпишка на леглото докато се опитвах да я забърша...... беше голяма драма....... горкото .. доста стрес му беше ... след цялата лудница... вет.. къпане... пръскане... заспа милата на слънце между няколко одяла.... стискайте палци да и минават гадостите..... :(

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 21 November 2008 - 07:12 PM