Бигъл
Публикувано: 19 January 2009 - 11:48 AM
Публикувано: 19 January 2009 - 12:38 PM
Публикувано: 19 January 2009 - 12:58 PM
А Рони като види врабец или сврака и ехааааа, застава в една такава поза "готов за атака" с едното предно краче вдигнато. Точно в този момент ама никакво внимание не ми обръща :- Не ти наградка, не ти лакомство :rolleyes:
А, исках да питам: вашият вет казвал ли вие за рязане на ноктите? На нас ни казаха, че е рано и аз мисля така, но на палчетата ноктите са му като игли. Другите не са така, но тези...Ако ми видите ръцете все едно котка имаме. ;D
Публикувано: 19 January 2009 - 01:18 PM
Относно ноктите - Тери нямаше още 5 месеца когато вета и ги отряза първия път, но те си бяха доста големи и моите ръце бяха целите надрани.
А за командата моята отвръща ето така когато е на разходка:
Аз : "Тери ела тук"
Тери :"Имаш ли нещо в джоба"
Публикувано: 19 January 2009 - 01:20 PM
Публикувано: 19 January 2009 - 04:31 PM
Цитат
valin на колко месеца беше Тери? Ейра последния път като я мерихме (преди около месец,... може и повече да е боло... беше 10 килца.... и вече е 39 см висока... голямото ми момиче :) Повече не трябва ад расте!.. поне на височина... че ще подминем стандарта ;D
За ноктите, има специални кучешки нокторезачки, може и вета да ви ги отреже, но няма смисъл, почнете ли с разходките за нула време проблема изчезва (при сняг не работи ;) трябва да има 'твърдо' :D асвалт и тн.. това с рязането според мен е повече за изложбените кучета като ходят по изложби..нали трябва да са безупречни :), може би зависи и от породата ...

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 19 January 2009 - 04:38 PM
Понеже аз където я разхождам няма асфалт, а е само тревна площ и режем ноктите. По - точно вета ми и ги реже, ама като гледам му доставя голямо удоволствие да се занимава с нея, понякога и чисти и ушите, признавам, че аз с тази задачка не мога да се справя много добре, т.к. той ги почиства доста навътре.
Публикувано: 19 January 2009 - 05:20 PM
Хайде всички да си кажат мерките,не се спотайвайте.Да видим кой си хапва и кой не ;)
Публикувано: 19 January 2009 - 09:58 PM
Публикувано: 20 January 2009 - 12:08 AM
Днес минах до зоомагазина на Солунска и на витрината метър/метър лежеше едно бигълче. Вече не беше много малко- на около 4-5 месеца. Представих си ако някой затвори Блу така......даже не искам да си представям...колко ли съобразителност се изисква, за да разбере човек, че ние сме против това. Тази гледка и цялата тази система! НЕ ПРОТИВ КУЧЕНЦАТА, А НАПРОТИВ! Искаме да няма такива гледки. На вас харесват ли ви тези гледки?
И така това е последният път, когато взимам отношение по темата.
Сега да ви споделя, че както отбеляза liberty,Блу е на път да вземе шофьорския переди мен! ;D
Публикувано: 20 January 2009 - 12:22 PM
Публикувано: 20 January 2009 - 01:29 PM
Може ли един въпрос - къде мерите височината на холката? Хич не съм наясно с тези неща :rolleyes:
Публикувано: 20 January 2009 - 01:39 PM
Холката,поне както аз го разбирам е от гръбчето до долу или по точно от началото на вратлето до земята или височината без главата :blink: Ако е друго ,моля някой да ме поправи :blink:
Публикувано: 20 January 2009 - 01:45 PM
А за тия пръчици от пресована кожа - и Ейра си ги дъвче по много време като и дам, ама мн гадно миришат като се надъвчат и разлигавят :- .... имам чувството, че от тях почва да и мирише устата на гадно, не съм и давала наскоро... има си един такъв кокал пак от кожа... ама той не мирише май... а може и тая миризма да е от това дето си сменя зъбките... точно като и ги давах и и падаха старите зъбчета и даже имаше малко кръв по една от причицие..... може от това да е било.....

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 20 January 2009 - 01:47 PM
Публикувано: 20 January 2009 - 02:30 PM
Ооо, това с пръчиците е кофти, не ми се иска да се отказваме от тях. Предпочитам да си гризе блажено пръчицата и да се откаже от този деликатес - моите ръце...Ехх, дано да не миришат гадно, то има време, ще се разбере - ние сме си още на първата пръчица, ама тя вече наполовина се е "разлигавила", та тъкмо ще усетим дали ухае приятно.

Вход

Горе
Цитиране +