Бигъл
Публикувано: 18 January 2009 - 07:25 PM
Рони от четвъртък вече излиза и се опитваме да влезем в ритъм. :rolleyes: Усеща се какво е предназначението на разходката, но много се плаши от хора и по-силни шумове. Даже съм го кръстила "Смело сърце" ;D Толкова ми е шубелива душичката :kuchence:
Дано се отпусне по-нататак. А как иска да си играе с другите кучета!!А те все едни пораснали, и на възраст и на размер /тук май повече едри породи отглеждат/ и стопаните им само им казват "Остави го, остави го, той е още бебенце" :wub: А нашия иска да си играе и страда :'( ;) :blink: Тук разговорната дума за бебе е "пиленце". Та малко смешно се получава нашия "птичар" да го наричт 'пиленце" :P
А нещо взехе да се цупим, когато има само гранулки и следвайки вашия съвет /вече не помня кой точно го даде :izcherven:/ му сложих малко кисело мляко. Омете всичко :->)
Лола, аз също побвах да му дам кашкавалче наградка.Много му хареса! :palec:
Благодаря за съветите на всички!
Имам и един малко смешен въпрос, простете за незнанието - кога момченцата почват да си вдигат крачето като пишкат ;D?
Като се мием след разходка и като му хвана едното задно краче и си го вдига все едно пишка ;D
Публикувано: 18 January 2009 - 08:34 PM
Ето една забавна снимка на един много мръсен бигъл-терорист. Снимката е вече "стара". Преди около месец е снимана ;D

Публикувано: 18 January 2009 - 09:50 PM
Рони също не се плаши от кучета, нашичкият реагира почти по сщия начин и умира да си играе, само да види друго куче и вече се метнал към него ;D . Рони се страхува от по-силни или резки шумове - тряскане на врата на кола, звук на спирачки. Предполагам, че ще отмине :blink:
Оооо,да и постепенно открива, че има глас ;D. Като се заиграе и като почне да се ядосва нещо на играчките си и почва да лае. И после спира сякаш се е изненадал :o, че е той произвел такъв звук.
Публикувано: 18 January 2009 - 10:00 PM
Аз си мисля обаче че може даи наближава първото разгонване, защото напоследък разни мъжки доста се въртят около нея и даже се опитваха да и скачат :( Май е раничко обаче.. Става на 6 месеца края на Януари...
П.П.
А Блу изглежда мн интересен цвят на тази снимка.. От снимката ли е или си е такъв? Мн е хубав :) Любим ми е :)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 19 January 2009 - 03:34 AM
А за цвета ако ме питаш дали Блу се е родил мръсен, то мисля, че не ;D. На тази снимка има поне 3 слоя яка кал по себе си, както и горкия лабрадор си е поизменил цвета ;D. Между дрогото след тази игра с лабрадора му беше първото къпане, при което той врещя, пищя, скачаше по мен да го гушна и спася от този ужас :P Иначе сега окраската му поизсветля доста, на гръбчето си е черен, но крачетата са вече кафяви....
В отговор на твоята снимка, пускам една аналогична ;D

Публикувано: 19 January 2009 - 08:18 AM
Между другото аз такива 'дебилни' снимки имам много,.... трябва да си направим конкурс "най-дебилна физиономия' ;D или 'най-широко отворена уста' ;D
П.П.
Честита баня! ;D

Публикувано: 19 January 2009 - 09:06 AM
Публикувано: 19 January 2009 - 10:16 AM
chezara85 - за пускането - пробвай я първо вкъщи няколко дена... избираш някакво лакомство (аз тогава пробвах с парченца кремвирш май..) и я викаш "Чезара, ела тук!" като дойде веднага и даваш наградката и я хвалиш "Добро момиче, добро "ела тук"!". прави това упражнение, първо я викай като е при тебе , просто казваш командата и даваш наградката, за да види че като яуе тази команда, получава нещо хубаво :), после пробвай когато се занимава с нещо друго и не ти обръща внимание, когато е в другата стая.... прави го от време на време, като видиш че е 'усетила' връзката между командата и наградката и си сигурна пробвай навън, пак така с наградката. Аз първия път я заведох на една полянка и както беше на повода я викнах "Ейра, ела тук!" и и дадох наградката, за да си припомни, после пуснах повода, но не го махнах, за да може ако нещо тръгне да бяга по лесно да я хвана, но тя си идваше, заиграхме се и с една пръчка, мятах и я (наблизо обаче, защото метнех ли я по на далече, се обуркваше и я забравяше) и я виках, а тя като доидеше пускаше пръчката за да получи наградката :) Така може да я научиш да носи и пръчка ;) (аз обаче го занемарих ....)
Извинявам се за дългия псот, надявам се да е от полза :)

Публикувано: 19 January 2009 - 11:48 AM
Публикувано: 19 January 2009 - 12:38 PM
Публикувано: 19 January 2009 - 12:58 PM
А Рони като види врабец или сврака и ехааааа, застава в една такава поза "готов за атака" с едното предно краче вдигнато. Точно в този момент ама никакво внимание не ми обръща :- Не ти наградка, не ти лакомство :rolleyes:
А, исках да питам: вашият вет казвал ли вие за рязане на ноктите? На нас ни казаха, че е рано и аз мисля така, но на палчетата ноктите са му като игли. Другите не са така, но тези...Ако ми видите ръцете все едно котка имаме. ;D
Публикувано: 19 January 2009 - 01:18 PM
Относно ноктите - Тери нямаше още 5 месеца когато вета и ги отряза първия път, но те си бяха доста големи и моите ръце бяха целите надрани.
А за командата моята отвръща ето така когато е на разходка:
Аз : "Тери ела тук"
Тери :"Имаш ли нещо в джоба"
Публикувано: 19 January 2009 - 01:20 PM
Публикувано: 19 January 2009 - 04:31 PM
Цитат
valin на колко месеца беше Тери? Ейра последния път като я мерихме (преди около месец,... може и повече да е боло... беше 10 килца.... и вече е 39 см висока... голямото ми момиче :) Повече не трябва ад расте!.. поне на височина... че ще подминем стандарта ;D
За ноктите, има специални кучешки нокторезачки, може и вета да ви ги отреже, но няма смисъл, почнете ли с разходките за нула време проблема изчезва (при сняг не работи ;) трябва да има 'твърдо' :D асвалт и тн.. това с рязането според мен е повече за изложбените кучета като ходят по изложби..нали трябва да са безупречни :), може би зависи и от породата ...

Публикувано: 19 January 2009 - 04:38 PM
Понеже аз където я разхождам няма асфалт, а е само тревна площ и режем ноктите. По - точно вета ми и ги реже, ама като гледам му доставя голямо удоволствие да се занимава с нея, понякога и чисти и ушите, признавам, че аз с тази задачка не мога да се справя много добре, т.к. той ги почиства доста навътре.
Публикувано: 19 January 2009 - 05:20 PM
Хайде всички да си кажат мерките,не се спотайвайте.Да видим кой си хапва и кой не ;)
Публикувано: 19 January 2009 - 09:58 PM