Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2901 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2009 - 07:25 PM

Здравейте, аз мисля да се включа, че от няколко дни не сме писали. Но не по последнатат тема  :- Ще насоча нещата към малко по-обикновени случки.
Рони от четвъртък вече излиза и се опитваме да влезем в ритъм.  :rolleyes: Усеща се какво е предназначението на разходката, но много се плаши от хора и по-силни шумове. Даже съм го кръстила "Смело сърце"  ;D Толкова ми е шубелива душичката  :kuchence:
Дано се отпусне по-нататак. А как иска да си играе с другите кучета!!А те все едни пораснали, и на възраст и на размер /тук май повече едри породи отглеждат/ и стопаните им само им казват "Остави го, остави го, той е още бебенце"  :wub: А нашия иска да си играе и страда  :'(  ;) :blink: Тук разговорната дума за бебе е "пиленце". Та малко смешно се получава нашия "птичар" да го наричт 'пиленце"  :P
А нещо взехе да се цупим, когато има само гранулки и следвайки вашия съвет /вече не помня кой точно го даде  :izcherven:/ му сложих малко кисело мляко. Омете всичко :->)
Лола, аз също побвах да му дам кашкавалче наградка.Много му хареса! :palec:
Благодаря за съветите на всички!
Имам и един малко смешен въпрос, простете за незнанието - кога момченцата почват да си вдигат крачето като пишкат  ;D?
Като се мием след разходка и като му хвана едното задно краче и си го вдига все едно пишка ;D

#2902 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 08:34 PM

Здравей, Димани и малък Рони-бонбони :wub:Според мен няма смисъл да се притесняваш, за това, че се плаши, все пак това са първите му разходки. Ще видиш колко бързо ще свикне и отпусне и почне да тормози каките и батковците. Блу по същия начин при всяка среща с ново куче замръзва, понакога подвива опашка, даже ако го излаят ляга нагоре с вирнати крачета. И какво мислиш че се случва след точно 3 минути. Блу вече е в атака, хапе и дърпа и горкото куче се чуди как да се отърве от този досадник:)). За вдигането на крачето и аз се чудя, но мисля, че има време. При Блу няма никакви признаци това скоро да се случи. Прикляква си като момиченце, а вече станахме на 5 месеца.
Ето една забавна снимка на един много мръсен бигъл-терорист. Снимката е вече "стара". Преди около месец е снимана  ;D
Качена снимка

#2903 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 09:50 PM

Ооох ама сте сладкииии ;D  :wub:
Рони също не се плаши от кучета, нашичкият реагира почти по сщия начин и умира да си играе, само да види друго куче и вече се метнал към него ;D . Рони се страхува от по-силни или резки шумове - тряскане на врата на кола, звук на спирачки. Предполагам, че ще отмине  :blink:
Оооо,да и постепенно открива, че има глас  ;D. Като се заиграе и като почне да се ядосва нещо на играчките си и почва да лае. И после спира сякаш се е изненадал :o, че е той произвел такъв звук.

#2904 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:00 PM

Ооо, и Ейра е голяма досада за останалите кучета, обаче не изглежда точно както блу на снимката  ;D Не смотава по големите кучета така, ами в повечето случаи тя подвива опашка, обаче все пак не ги оставя на мира, а като си хареса някое куче, което изобщо не и обръща внимание и само тича около него, души го, подскача, ядосва се  ;D много е смешна.
Аз си мисля обаче че може даи наближава първото разгонване, защото напоследък разни мъжки доста се въртят около нея и даже се опитваха да и скачат  :( Май е раничко обаче.. Става на 6 месеца края на Януари...

П.П.
А Блу изглежда мн интересен цвят на тази снимка.. От снимката ли е или си е такъв? Мн е хубав :) Любим ми е :)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2905 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 03:34 AM

ахахахаха, liberty,  много смешни снимки ;D
А за цвета ако ме питаш дали Блу се е родил мръсен, то мисля, че не ;D. На тази снимка има поне 3 слоя яка кал по себе си, както и горкия лабрадор си е поизменил цвета ;D. Между дрогото след тази игра с лабрадора му беше първото къпане, при което той врещя, пищя, скачаше по мен да го гушна и спася от този ужас :P Иначе сега окраската му поизсветля доста, на гръбчето си е черен, но крачетата са вече кафяви....
В отговор на твоята снимка, пускам една аналогична ;D
Качена снимка

#2906 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 08:18 AM

Ахахахаха мн готин  ;D  А на другата снимка изглежда оранжев  :P
Между другото аз такива 'дебилни' снимки имам много,.... трябва да си направим конкурс "най-дебилна физиономия'  ;D или 'най-широко отворена уста'  ;D

П.П.
Честита баня!  ;D
User's Signature

#2907 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:06 AM

по повод страха на на6те мъни4ета 4езара най много се опитва да досажда на котките много им се радва но не и те на нея ;D събота и неделя ре6их 4е 6те има големи разходки но на каи6ка оказа се 4е тя маи е страстен пу6а4  ;D не подмина нито един фас и само и ги вадих от устата налетя дори на един запален  :o и  след разговора ми с liberty  онзи ден в скайп по повод разходката без каи6ка ре6их да пробвам дали 6те дойде при мен ако е викам и в един двор е пуснах за моя най голяма изненада много е бе6е 6убе да не избягам и не се отлепи от мен  :kuchence: слойихме и и последната имонизация за бяс събота и ре6ихме и 4ип да сложим незнам до колко е било необходимо...... но  сложихме

#2908 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:09 AM

а и о6те не6то да се4 похваля съвсем слу4айно в един магазин си харесахме легло малко е синьо но е готино и доста голямо и най интересното бе6е цената 27лв  :o незнам в ва6ите градове как е но при нас  са от 60лв нагоре ГОЛЯМА НАХОДКА!!!! :-

#2909 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 10:16 AM

Да, скъпички са, особено по големите размери.....
chezara85 - за пускането - пробвай я първо вкъщи няколко дена... избираш някакво лакомство (аз тогава пробвах с парченца кремвирш май..) и я викаш "Чезара, ела тук!" като дойде веднага и даваш наградката и я хвалиш "Добро момиче, добро "ела тук"!". прави това упражнение, първо я викай като е при тебе , просто казваш командата и даваш наградката, за да види че като яуе тази команда, получава нещо хубаво :), после пробвай когато се занимава с нещо друго и не ти обръща внимание, когато е в другата стая.... прави го от време на време, като видиш че е 'усетила' връзката между командата и наградката и си сигурна пробвай навън, пак така с наградката. Аз първия път я заведох на една полянка и както беше на повода я викнах "Ейра, ела тук!" и и дадох наградката, за да си припомни, после пуснах повода, но не го махнах, за да може ако нещо тръгне да бяга по лесно да я хвана, но тя си идваше, заиграхме се и с една пръчка, мятах и я (наблизо обаче, защото метнех ли я по на далече, се обуркваше и я забравяше) и я виках, а тя като доидеше пускаше пръчката за да получи наградката :) Така може да я научиш да носи и пръчка ;) (аз обаче го занемарих ....)

Извинявам се за дългия псот, надявам се да е от полза :)
User's Signature

#2910 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 10:24 AM

много мерси за съвета определено 6те ни е от полза  :blink:

#2911 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 11:48 AM

liberty, много хубави инструкции! И ние сега се учим на "ела тук". Особено като ме види с наградата в ръка, но определено се разсейва още доста. Аз честно да си кажа не смея да го пускам без каишка. Тревичката, на която се разхождаме е по един булевард: тревичката, алея и после булеварда и още малко ме е страх да не хукне, че е малко импулсивен, ама то си е от породата ;D. Вкъщи като почнем да тренираме "ела" и го прави, но ще последваме и твоите съвети.  :wub:

#2912 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 12:38 PM

Да ви споделя и аз относно разходките без каишка.В града в никакъв случай не я пускам,защото има прекалено много дразнители и разсейващи неща и си е опасно,според мен трябва много,много отработване на "Ела" и "Тук" :blink: А пък за тихи места Лола я пускам свободно,но какво наблюдавам,в началото на всяко ново място се движи най много на 10 метра отдалечена и винаги се озърта дали сме наоколо и когато кажа "Лоли тук" идва дори и без награда,но ако е опознала мястото става по смела и се прави на разсеяна и не идва веднага,въпреки че вижда че държа наградка.Много са любопитни бигълите и понякога не се лъжат с лакомство и незнам може би като порасне още ще идва веднага но сега любопитството надделява  :blink:  И скоро ми казаха,че ако види заек в гората да съм внимавала да не надделее ловния й инстинкт  :rolleyes: Само това ми трябва,да търча по горите до заешката дупка  ;D

#2913 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 12:58 PM

Oooo,да, това за любопитството е много вярно!На всяка манджа мерудия! ;D
А Рони като види врабец или сврака и ехааааа, застава в една такава поза "готов за атака" с едното предно краче вдигнато. Точно в този момент ама никакво внимание не ми обръща  :- Не ти наградка, не ти лакомство :rolleyes:
А, исках да питам: вашият вет казвал ли вие за рязане на ноктите? На нас ни казаха, че е рано и аз мисля така, но на палчетата ноктите са му като игли. Другите не са така, но тези...Ако ми видите ръцете все едно котка имаме. ;D

#2914 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 01:18 PM

Здравейте!
Относно ноктите - Тери нямаше още 5 месеца когато вета и ги отряза първия път, но те си бяха доста големи и моите ръце бяха целите надрани.
А за командата моята отвръща ето така когато е на разходка:
Аз : "Тери ела тук"
Тери :"Имаш ли нещо в джоба"

#2915 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 01:20 PM

Dimani и аз бях така.Даже се шегувах,че когато имахме котарак не съм била така надрана,направо си имах нужда от кръвопреливане  ;D Но като започнахме да излизаме ноктите сами се изпилиха от ходенето.Знам,че е много сложно рязането,по скоро това че може без да иска човек да клъцне по навътре.Не е като на котките с нокторезачката рязвах връхчето и готово.Когато вета ни видя в началото с острите нокти дори той реши да не ги реже,а да остави сами да се изтъпят при разходки.Ако обаче пак станат големи, видях че продават специални ножички за кучешки нокти,които предпазвали да не се отреже повече.Но все пак се надявам,че като се стопли и увеличим времето за разходки,улицата ще се погрижи за педикюра на госпожицата  ;)

#2916 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 04:20 PM

Аз да ви кажа, че моята Тери започна доста да наддава на килограми. Преди около месец тежеше 6кг, а вчера когато я притеглиха кантара показа цели 8 кг.
Ето го моето слънце:

#2917 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 04:31 PM

Цитат

Аз да ви кажа, че моята Тери започна доста да наддава на килограми. Преди около месец тежеше 6кг, а вчера когато я притеглиха кантара показа цели 8 кг.

valin на колко месеца беше Тери? Ейра последния път като я мерихме (преди около месец,... може и повече да е боло... беше 10 килца.... и вече е 39 см висока... голямото ми момиче :) Повече не трябва ад расте!.. поне на височина... че ще подминем стандарта  ;D

За ноктите, има специални кучешки нокторезачки, може и вета да ви ги отреже, но няма смисъл, почнете ли с разходките за нула време проблема изчезва (при сняг не работи ;) трябва да има 'твърдо' :D асвалт и тн..  това с рязането според мен е повече за изложбените кучета като ходят по изложби..нали трябва да са безупречни :), може би зависи и от породата ...
User's Signature

#2918 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 04:38 PM

Тери на 12.01 направи 6 месеца. Височина при холката 34см.
Понеже аз където я разхождам няма асфалт, а е само тревна площ и режем ноктите. По - точно вета ми и ги реже, ама като гледам му доставя голямо удоволствие да се занимава с нея, понякога и чисти и ушите, признавам, че аз с тази задачка не мога да се справя много добре, т.к. той ги почиства доста навътре.

#2919 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 05:20 PM

Тери е финна дама като гледам  ;D Ние на 6 месеца бяхме 12кг и то май беше на празен стомах  :blink: Но според един стандарт който гледах си е добре,а на височина е 39 и имаме само още един сантиметър.Въпреки че ми е много смешно това с мерките според стандарта.Какво сега,ако стане 41см да я подкъсяваме ли  ;D ;D
Хайде всички да си кажат мерките,не се спотайвайте.Да видим кой си хапва и кой не  ;)

#2920 Потребителят е офлайн   atwoord Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:58 PM

Здравейте, прочетох вашите аргументи, които са единствено срещу вас. Наистина доста се палите тези, които имате куче от развъдник. Кученцето, което взехме от зоомагазина поне знаеме кога е родено, докато във вашия развъдник са ви излъгали. Престанете наистина да защитавате тези развъдници. Много правилно го е казал някой по-горе- снобска работа!

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни