Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2921 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2009 - 12:08 AM

Поредният неадекватен постинг...  :huh:
Днес минах до зоомагазина на Солунска и на витрината метър/метър лежеше едно бигълче. Вече не беше много малко- на около 4-5 месеца. Представих си ако някой затвори Блу така......даже не искам да си представям...колко ли съобразителност се изисква, за да разбере човек, че ние сме против това. Тази гледка и цялата тази система! НЕ ПРОТИВ КУЧЕНЦАТА, А НАПРОТИВ! Искаме да няма такива гледки. На вас харесват ли ви тези гледки?
И така това е последният път, когато взимам отношение по темата.
Сега да ви споделя, че както отбеляза liberty,Блу е на път да вземе шофьорския переди мен! ;D
Качена снимка

#2922 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 12:24 AM

Иначе за мерките, ние сме високи сега 35 см и тежиме 10 кг, на 5 месеца сме  :blink:
Лола, идеята ти за кашкавалчето беше супер!! Най- накрая Блу престана да си подхвърля "наградките" и започна да ги яде, вместо да си играе с тях! ;D

#2923 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 12:19 PM

А гледката на супер породисто куче, от супер елитен развъдник, напъхано в клетка за изложба ми се струва супер хуманно!  :-

#2924 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 12:22 PM

А иначе при последното мерене кучето беше 9.5кг и високо 33см.- 5 и половина месеца. Вчера на разходка видях един много красив непослушник- Макс- ако собствениците разглеждат форума, моля да ми пишат на лични да направим среща, явно сме съседи  ;)

#2925 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 01:18 PM

Цитат

А гледката на супер породисто куче, от супер елитен развъдник, напъхано в клетка за изложба ми се струва супер хуманно!  :-

Абе хора я се осъзнайте!!!! Каква позиция по точно защитавате?
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2926 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2009 - 01:29 PM

Привет :blink: Бързам да се похваля - малкият прояде пръчиците от пресована кожа!  :yahoo: Досега ги подминаваше като пътен знак, но вече направо е влюбен в тях. Много е смешен - разхожда се от стая в стая, а от устата му виси пръчица. Каго го гледам как блажено си я дъвче и как никъде не ходи без нея много ми напомня на бебе с биберон...Няма и нужда да го викаш - размахваш му пръчицата, ако си я е изпуснал и той пристига като ураган.  ;D Таа сега ако вземе и кожени кокали да прояде, много ще ме зарадва.  ;)
Може ли един въпрос - къде мерите височината на холката? Хич не съм наясно с тези неща :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#2927 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 01:39 PM

Браво за пръчиците :->) а кокалчетата също са добри особено за забките :blink:
Холката,поне както аз го разбирам е от гръбчето до долу или по точно от началото на вратлето до земята или височината без главата  :blink: Ако е друго ,моля някой да ме поправи  :blink:

#2928 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 01:45 PM

Някой по-назад беше постнал този линк(на картинката холката е номер 7 - там се мери  :blink: )
А за  тия пръчици от пресована кожа - и Ейра си ги дъвче по много време като и дам, ама мн гадно миришат като се надъвчат и разлигавят  :- .... имам чувството, че от тях почва да и мирише устата на гадно, не съм и давала наскоро... има си един такъв кокал пак от кожа... ама той не мирише май... а може и тая миризма да е от това дето си сменя зъбките... точно като и ги давах и и падаха старите зъбчета и даже имаше малко кръв по една от причицие..... може от това да е било.....
User's Signature

#2929 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 01:47 PM

това реторичен въпрос ли е? защото в прав текст съм казвала какво "защитавам", но за неразбралите пак ще повторя- не защитавам магазините, но не мога да повярвам и на вашите прехвалени думи за развъдниците и това колко добре се отнасят там с животните- фактите не сочат това. И разбирам гледната точка за нехуманното отношение към животните в магазините. Но вие се инатите като малки деца, които не получават своето и не искате да погледнете какво имам впредвид(и другите като мен), а именно че има и много развъдчици, които не полагат грижи за кучетата си, тормозят ги не по-малко от тези в магазините, а да не говорим за това, че магазинските кучета не са намерени на улицата, те са захвърлени от някой "марков" стопанин. Защо ругаете магазините? Обърнете се към тези, които си дават кученцата в магазини. Ще кажете "ами то щом има някой да купува- ще има и кой да продава", а какво? да оставим кучето в аквариума да се тормози и така ще сме спасили породата! Говорейки за тормоз, не ви ли се струва гадно да си затваряте кучетата в клетка и да ги учите да го правят, за да може да се показвате по изложби? Ами не знам какво точно знаете за кучетата, аз не претендирам да знам много, но поне съм сигурна, че кучетата не живеят в клетки и за тях това не е естествено. Или ще кажете, че е оправдано, щом целта е да си покажете доброто куче? Ами купете си нещо друго лъскаво и скъпо, което привлича вниманието и не му прави впечатление клетката, на кучетата им прави.

#2930 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2009 - 02:30 PM

Благодаря за отговора и на двете ви. Полезно е да се знае - нали така разбираш колко е високо кученцето. Мисля, че се светнах вече.  ;)
Ооо, това с пръчиците е кофти, не ми се иска да се отказваме от тях. Предпочитам да си гризе блажено пръчицата и да се откаже от този деликатес - моите ръце...Ехх, дано да не миришат гадно, то има време, ще се разбере - ние сме си още на първата пръчица, ама тя вече наполовина се е "разлигавила", та тъкмо ще усетим дали ухае приятно.
User's Signature

Качена снимка

#2931 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 02:41 PM

ganetka ,`хванала си се за някакви клетки по изложбите. Но ние не говориме изобщо за изложби, а за това от къде е по-добре човек да си вземе кученце. Бебетата по изложби не ходят. Това дали ще си води някой кучето на изложба е избор,който той ще направи доста по -късно. Повярвай всички тук , които сме си взели кученце от развъдник на последно място за изложби сме мислили. Аз не видях някой да се е хвалил за колко си е купил кучето или пък да го счита за "лъскаво". Точно клетките обаче мисля, че не са някаква измищльотина на кинолозите, а напр някое куче да не нахапе друго, както са и намордниците по улиците, които мислят да направят задължителни. В магазините обаче говориме за стоене в аквариум месеци наред, не за няколко часа.Иначе си има много неприятни и гадни сцени и в кинологията. Но ти в коя област от човешкия живот си виждала само светци? Лекари, адвокати, политици.....айде че и аз се забих.... ;D
Така, че моля ви не възприемайте обикновенна информация или позиция каот лична обида....Аз също исках да си взема кученце от магазин, което беше супер сладичко и с нищо не беше по-лошо от Блу. Обаче говорих тогава с доста хора и те без да се натрапват или настояват!! ми казаха поне да попитам за родителите му. В магазин ами казаха, че нямат представа кои са родителите му. И да реша ще го купувам или не, понеже ако е не, ще го връщат. Ако пък реша да го купувам, ще го ваксинират...Аз мислих два дена.....отказах се......до ден днешен си мисля какво ли е станало с бебока.....дано е добре...
Но искам да ти задам един въпрос. Ако някога пътуваш със самолет и искаш да вземеш кученцето с теб. Единственото място , където то би могло да пътува знаеш ли къде е. Това са международни закони на авиокомпаниите. Аз не ги харесвам, но знам, че към някои неща човек трябва да се приспособява. И е в в интерес на кучето и за негово добро е да бъде научено на някои неща. Колкото повече, толкова по-добре. Това не значи , че му отнемаш свободата....

#2932 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 03:09 PM

Цитат

....

Моето куче не живее в клетка, спи в леглото ми, никога не е била заключвана в клетка..... не съм я взела за да показвам колко е куул, за тва си имам бентли  B) (в кръга на шегата, нямам бентли..)
Не се инатя като малко дете, изказах мнението си защото някой питаше от къде да си вземе бигълче, и все още смятам че правилния отговор е развъдник. Въперки, че казваш колко нехуманни са хората в развъдниците и как си изхвърлят кученцата по магазините.... Аз пък си мислех че кученцата в магазините са от места, където 'произвеждат' кучета.. не развъдник - има разлика, защото вие май не правите тази разлика.. Има разлика между лицензираните така да се каже.. регистрирани към клуба на дадена порода или към федерацията по кинология развъдници и това, което може би вие наричате развъдник. А такива места... където са събрали разни 'породисти' кучета, които държат в клетки и заплождат докато може , хранят с хляб и вода ... те продават кученца по магазините и из интернет... И при положение че едно бигълче от развъдник в европа е от 300 до 1000 евро, като добавим транспорта, парите за храна докато е в магазина, ваксини... ако поостане по дълго в тоя магазин.. и как така изведнъж става 300.. 500 лева.... ? или - забравяме историята с развъдника, ваксините, качествената храна, кученцето е родено в клетка в някъкво ужасно място... хранено с бог знае колко 'качествена храна и е дошло в тоя магазин, където като са сложили.... нямам идея колко надценка, то е станало 500 лева..... помослете малко.....
User's Signature

#2933 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 03:16 PM

Цитат

Ооо, това с пръчиците е кофти, не ми се иска да се отказваме от тях. Предпочитам да си гризе блажено пръчицата и да се откаже от този деликатес - моите ръце...Ехх, дано да не миришат гадно, то има време, ще се разбере - ние сме си още на първата пръчица, ама тя вече наполовина се е "разлигавила", та тъкмо ще усетим дали ухае приятно.

:blink: Нищо им няма на пръчиците/солетите.На нас миришат гадно,но за кучовците са с неземен аромат  ;D Незнам защо ви се лигавят солетите,аз само кокалите съм виждала разлигавени и ги подрязвам като станат такива.Има едни други,ребърца се наричат,само приличат иначе са пак от кожа.Те изобщо не стават като кокалите раздърпани и разлигавени ( май друга дума не се сещам :blink:) Лолита много ги харесва  :blink:

Blu и Ganetka я си направете една среща,пийте по едно кафе и не се карайте.Явно е,че всеки си има собствено мнение и ще си го отстоява.Това е много хубаво,но може да продължи вечно.И докато се разправяте няма кой да изведе на разходка сладурите ви  ;)

#2934 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 03:20 PM

Имам един въпрос и аз.Някой да е попадал на тема как да отуча това лудо същество Лола да не се дърпа така на разходка.Както си върви и се почва едно дърпане,направо се изправя на задни крака и като беше заснежено на няколко пъти да ме събори.Имам чувството,че ако падна като нищо ще ме повлече след себе си ;D Благодаря предварително  :blink:

#2935 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 03:24 PM

И аз минах покрай магазин с бигълче, и не знаех нищо по въпроса, даже напротив - щом е от магазин, трябва всичко да е ок, но попрочетох това- онова и всъшност знаете ли защо се уплаших от магазина - повечето, деже не, всички отзиви бяха отрицатекни, прочетох доста истории за прекрасни сладки кученца, умрели от паравиоза, гана и какво ли не след седмица повръщане съсипвайки новите си стопани емоционално... не прочетох нито едно мнение 'ЗА'... никой не беше доволен. И се уплаших, не исках да минавам през това, беше ме страх това за което толкова мечтаех да не издъхне в ръцете ми.... Не казвам че така става винаги, при вас, за щастие не е така. Не го пожелавам на никой, не казвам че кученцето от магазин е по малко прекрасно, по малко ще бъде обичано... че е по 'класно' да си закачиш родосложието на стената..... Просто ме беше страх и заложих на сигурното (няма напълно сигурни неща, да, но аз пък съм доверчива)
А заслужава ли си риска? Заслужава ли си да рискуваш твоята история да се превърне в една от тези... само за да напълниш гушата на оня с 'фермата' за да е сигурно, че ще може да произведе още.....Аз реших, че не си струва, по добре да знам че са положени грижи и кученцето ми е гледано с любов, а като бонус и един вид 'подкрепям' (или поне така се чувствам) развитието на така любимата ми порода. Хубаво би било да има развъдници в България. (тва, последното, за кво го казах, като вие не мислите така)
User's Signature

#2936 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 04:23 PM

Такаааа,я сега и аз да се отчета по ЧАСТ  :blink: от темите  :blink:
Малко ще ми е дълъг поста, ама и то колко е изписанооо, бързам да наваксам :izcherven:
Благодаря за инфото за ноктите. И ние гледахме в интернет такава ножичка, но не знаехме дали върши работа. Рони се разхожда и по асвалт и по тервичка, но май за палците ще имаме нужда от маникюр ;D
С чистенето на ушите, първия път вета го направи и после му капна капки. Сега действам аз: мъжа ми го държи и му дава бисквитка, аз чистя. Не че Рони си умира от кеф :( , ама няма как.

За тегленето: и Рони прави така понякога и аз му казвам "стой" и го дръпвам веднъж рязко. Като спре го награждавам и хваля. Иначе пак дръпвам докато схване. Пускам, ако почне да се дърпа пак спирам и дръпвам. После тръгваме пак и повтаряме. не знам дали е по инструкциите за дресировка, но действа. Опитвам се да го уча на "редом", но...малко сме въз любопитни. Е, понякога се се усеща. :P

За пръчиците и кокалите - и Рони много им се кефи. Точно като с биберон се разнася с тях ;D. Че даже така е заспивал - аз бях пуснала една снимка  ;D . За мириса даваме Фризкис за свеж дъх. Отязвам му 1 по-малко парче и го гризе. Малко, защото понякога пие повече вода после. Ама няма как, има случаи, в които не сме вкъщи точно когато се е изакал и нали се сещате какво става: "мммм, че вкусна тортичка"  :zaek: А после ние: "аааууу,как ти мирише устатаааа" :Бляк!:
А за размера, последния път като го мериха беше 8 кила, преди почти месец, не съм мерила височина. Ще премерим и ще кажем  :OK:

#2937 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2009 - 04:25 PM

:))))Здравейте!!!!
Отдавна не сме писали и има толкова новости !!! Добре дошли на всичи мъници,  страхотни са :)))))))) Списъка е  - уникален !!! Супер идея :)))
Оскар има една приятелка Линда - тя е на почти 6 месеца надявам се скоро да се включи и тя във форума :)))))))))
ganetka   - Мила :) Няма смисал да се спори за това, просто .... толкова много  написани мнения има из форумите че... може да ги четеш с дни ако толкова искаш да намериш плюсове или минуси за едната от двете страни
Аз обаче не мога да разбера - на теб какава ти е целта - да убедиш някого или какво ?
Стига с тази тема !!!!! И аз бях задълбала по - рано, но дай си малко почивка и се успокои , пък това че имаш свое мнение по въпроса е супер - всеки би трабвало да го има ;)
А като гледам бебока ти е ... супер така че  - Усмихни ми се :))))))))))))))))
Скоро ще кача снимки на Оскар да видите малкия - пораснал  :P  ;D
:wub:

#2938 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 04:56 PM

Ооо давай :) много искам да видя снимки на Оскар :) :)
User's Signature

#2939 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 05:03 PM

Цитат

За тегленето: и Рони прави така понякога и аз му казвам "стой" и го дръпвам веднъж рязко. Като спре го награждавам и хваля. Иначе пак дръпвам докато схване. Пускам, ако почне да се дърпа пак спирам и дръпвам. После тръгваме пак и повтаряме. не знам дали е по инструкциите за дресировка, но действа. Опитвам се да го уча на "редом", но...малко сме въз любопитни. Е, понякога се се усеща. :P

Мерси Dimani още утре ще пробвам и ще докладвам за резултата.За спиране уж спира като кажа спри,но тръгнем ли пак се почва и така се отплесва че много не забелязва даже и наградката  :rolleyes:

#2940 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 06:03 PM

Аз в такъв случай държа каишката по-къса. Нашата е от тези,които се развиват. И Рони блее или по-скоро си гледа неговата следа  ;D, но се усеща след няколко пъти, че има нещо за него. За нас е мн. важно защото пресичаме голям булевард, за да стигнем до тревичката, а тук карат като диви.

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни