Публикувано: 20 January 2009 - 03:24 PM
И аз минах покрай магазин с бигълче, и не знаех нищо по въпроса, даже напротив - щом е от магазин, трябва всичко да е ок, но попрочетох това- онова и всъшност знаете ли защо се уплаших от магазина - повечето, деже не, всички отзиви бяха отрицатекни, прочетох доста истории за прекрасни сладки кученца, умрели от паравиоза, гана и какво ли не след седмица повръщане съсипвайки новите си стопани емоционално... не прочетох нито едно мнение 'ЗА'... никой не беше доволен. И се уплаших, не исках да минавам през това, беше ме страх това за което толкова мечтаех да не издъхне в ръцете ми.... Не казвам че така става винаги, при вас, за щастие не е така. Не го пожелавам на никой, не казвам че кученцето от магазин е по малко прекрасно, по малко ще бъде обичано... че е по 'класно' да си закачиш родосложието на стената..... Просто ме беше страх и заложих на сигурното (няма напълно сигурни неща, да, но аз пък съм доверчива)
А заслужава ли си риска? Заслужава ли си да рискуваш твоята история да се превърне в една от тези... само за да напълниш гушата на оня с 'фермата' за да е сигурно, че ще може да произведе още.....Аз реших, че не си струва, по добре да знам че са положени грижи и кученцето ми е гледано с любов, а като бонус и един вид 'подкрепям' (или поне така се чувствам) развитието на така любимата ми порода. Хубаво би било да има развъдници в България. (тва, последното, за кво го казах, като вие не мислите така)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'