Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2961 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2009 - 05:40 PM

То си е за стряскане наистина.Ами добре че всичко излиза  :blink: При нас веднъж се случи случка с една дунапренена гъба,заради което не спах една нощ,но нищо не се случи.А веднъж гледах по Анимал планет за едно куче,което глътнало парцал и той заседнал някъде в стомаха и се наложи операция.Оттогава като остава сама,оглеждам да няма такива неща,въпреки че тя е такава хитруша,че измъква невероятни неща от невероятни места  :blink: Имаше случай в който ми намери една шапка,която мислех за отдавна загубена  ;D

#2962 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 06:06 PM

ами при мен такъв проблем с 4езара е нямало о6те все е хва6там на местопрестъплението ;D но имах подобен слу4аи с котката ми изведнъж запо4на да става много зле докато накрая съвсем отпадна и от дупето и те4е6е гной (аз тогава бях малка) и молих ба6та ми да е заведем на лекар но той не им вярвал и не позволи аз мислех 4е 6те умре тои запо4на да и дава антибиотици толкова зле бе6е 4е само леже6е и не яде6е и един ден изака не6то и кво да видим....... нали се се6тате с какви метални пластинки захва6тат колбасите в краИ6тата? Е това го е погълнала после се оправи и живя о6те дълго..... така 4е имаите го в предвид!!!! аз от тогава такива не6та ги изхвърлям направо през терасата за всеки слу4аи  ;)

#2963 Потребителят е офлайн   valeria_sofie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 09:12 PM

Здравейте от малката Софи!
София е голяма калпазанка , ето горе-долу списък с нейната работа до сега! :->)
-един изяден дюшек
-един стол и една маса-изгризани
-няколко пантофа и обувки
- чорапи и шапки
-балатум
За сега това се сещам! Но знам, че мъжките хулигани даже надминават момичетата и ми е чудно ехее какво ли правят те. И  ми е много любопитно да споделите! :->)
Една снимчица-летящи уши:
Качена снимка
Към chezara85, Скъпа, как така хвърляш през терасата обелки от салами?! :huh: Ами то друго куче може да ги лапне!!

#2964 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 10:35 PM

най-ценното, което ми изяде Ейра беше новата ми маска за ски (на ..4-5 карания)... струваше  220 лв!
Качена снимка
:'(

иначе унищовава всичко, подходящо за дъвчене, за нея това са сякакви хартиени или по-меки пластмасови работи (вчера за отрицателно време 'рециклира' 3 пластмасови закачалки... направи ги на пърченца по 1 см  :huh: ... и ние декорираме къщата  - с тоалетна хартия и домакинска ролка.. явно зимната декорация е модерна сред биглите  ;D ... най-редовно 'перем' чорапи... химикалките - само 1 храс.. и после просто ги досдъекваме на колкото се може по-малки части.... да не задълбавам с белите :)

днес си играхме с друг бигъл, Руди :) ето снимки (Руди май имаше нужда от диета)
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2965 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 08:50 AM

valeria_sofie  първо снимката е много яка  ;D и ние имаме подобни  много са сме6ни като развълнуват у6ите си
liberty и твоите снимки са яки аз 4есно казано нямам о6те кой знае какви поражения от Чезар4ето за сега просто не е оставала сама за дълго  ;D имаме само изядени пантофи няколко 4ифта 4орапи няколко 4ифта 2- блузи на котката купата  ;D едно одеало и накъса на ситно една ролка тоалетна хартия... за друго не се се6там сега
valeria_sofie съжалявам 4е си го разбрала буквално  :blink: естествено 4е не ги хвърлям през терасата най- малкото за6тото 4езара си играе доло пред нас.....  ;) съжалявам 4е не съм сложика кави4ки и сега за да съм по то4на просто накраини4етата ги увивам в хартия и ги хвърлям в КОФАТА ЗА БОКЛУК  :blink: за да не ги намира и тя и котарака ни

#2966 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 09:37 AM

Здравейте!
Като става въпрос за бели, аз си мисля че ние имаме огромен проблем. Тереза най-много обичаше цветята. Имам един цветарник в моята стая /или по-точно имах ;D/, събаряше саксиите една по една, изкарваше им корените и ги разнасяше из цялата стая. Колкото и на високо да ги вдигах за нея не беше проблем.Та така простих се с около 6-7 саксии и сега вече цветарника ми е празен.Тя победи! След това започна да се качва на бюрото ми, винаги намирах капака на принтера ми отворен и нагризана по някоя част и преди дни установих, че той към момента вече не работи.Тя победи! Интересното е, че намери ли си някакво такова забавление не се отказва докато не успее да го унищожи до край. С цветята се бореше около месец, с принтера също така. Накъсаните хартии, одеала, възглавници и т.н. не ги броя. Проблема е сега, че си е харесала губерите по фотьойлите,леглото и табуретките. Незнайно как вече на два направи огромни дупки по средата с размер около 120см2 и знам че няма да се откаже скоро.Не яде губера, а само го разнася из стаята.А тя стои само по 2-3 часа сама на ден. А скоро ще се налага да я оставяме за по-дълго и тогава не искам и да си помислям какъв хаос ще заварвам в къщи. Та като чета литература относно възпитанието навсякъде пише, че трябва да хванеш кучето на местопрестъплението за да му се скараш, а аз винаги като се прибирам тя се е надивяла и спи. И какво правя тогава аз...... И преди съм гледала куче, но съм се разминавала само с накъсани чехли, обувки, кабели....., така де щетите си бяха по-малко.
Идея нямам как ще се оправям...
Поздрави,
Валя

#2967 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 09:40 AM

Винаги в готовност за някоя друга беля....

#2968 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 09:57 AM

valin  ;D верно на тая снимка все едно е в готовност за поразия

#2969 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 10:35 AM

ооо да, цветята явно са им слабост  ;D
Ейра затова мн не се допуска в хола на родителите ми, започва да копае в саксиите и да яде растенията  :huh:
На мен ми изяде едно бонзайче, което ми беше подарък за Коледа. Забравила съм го на перваза на прозореца... обикновенно седи нависоко... като се прибрах цялата стая беше в пръст и листа..... :'(
Също и дупки по покривалата на фотьойлите - започва д адращи по тях всеедно копае.... за 2 дена са пробити  :rolleyes:
Иначе тя седи сама по доста време понякога... най много.. по 5 часа се пада като съм на работа, но ако съм прибрала всички потенциални 'жертви' предмети и съм я разходила добре като се пребера нищо не е направила. Разхвърлените играчки .... някоя друга преместена обувка.... но това ако съм прибрала лаптопа, всички кабели покрай него, книги (всичко затворено! или на високо) вече имаме надежден райбер на килера (преди го отваряше и много обичаше да дъвче метлата и да разпилява щипки из цялата къща  :rolleyes: .. също не е хубаво да иам простор с пране.. подъвкваме чорапите от него... особено като са много мокри и ни сме жадни.... Също така май съм отцелила точните пантофи! Изяде ми джапанките за отрицателно време, както и като я заведа при наще изяжда по един чифт пантофи на брат ми , но моите ен ги чде .. незнам защо.... явно не ми миришат краката достатъчно апетитно  ;D
User's Signature

#2970 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 02:20 PM

Ехееееее колко бели ;D
Тайра вече има цели 13 играчки и започна да предпочита тях! ;D.Иначе тя не си затваря устата и гризе каквото и попадне на пътя! Въпросът е че за сега никога не е оставяна сама. Винаги има човек в апартамента и е под постоянен контрол. ;D
Много целувки на нашите бъдещи зетове, братчетата Блу и Фреди! :->) B) А на каките да дават добър пример! :->)

#2971 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 02:22 PM

"Падам" от смях като чета беличките на бигльовците ви!
Да ви кажа, трябва толкова много да обичаш един бигъл, че да можеш да понесеш делата му.  :P

Цитат

... Проблема е сега, че си е харесала губерите по фотьойлите,леглото и табуретките.
... Идея нямам как ще се оправям...

Валя имам една идея!
Пробвай с някоя твоя стара дреха, която ти е непотребна - облечи я, носи я цял ден и след това /без да я переш/ я "бракувай" и я остави на Тереза. Надявам се, че това ще помогне да опазиш поне губерите! А за саксиите, ами и аз вече нямам цветарник, нито здрави тапети, нито здрави врати, а и касите на вратите са почнали, ха, ха за другите дреболии няма да ви разправям!  ;)
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2972 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 02:30 PM

хаха!!Ехееееее колко бели ;D
Тайра вече има цели 13 играчки и започна да предпочита тях! ;D.Иначе тя не си затваря устата и гризе каквото и попадне на пътя! Въпросът е че за сега никога не е оставяна сама. Винаги има човек в апартамента и е под постоянен контрол. ;D
Много целувки на нашите бъдещи зетьове, братчетата Блу и Фреди! :->) B) А на каките да дават добър пример! :->)

#2973 Потребителят е офлайн   valeria_sofie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 03:14 PM

Имам въпрос към kayo, т.к. знам, че имате два бигъла- момиче и момче :blink:
Кажете кой е по-голям хулиган? ;D Мончо или Ра? Има ли разлика между тях, кой от тях "кротна" по-бързо и има ли такова понятие като "улягане" при бигъла? ;D. Кой е по-спокойния? И изобщо разкажете за темперамента и на двамата и какви разлики откривате между тях. Мисля, че тази информация ще е доста любопитна и полезна за доста от нас- собственици на подрастващи сега бебета!! ;)
Качена снимка

#2974 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 03:26 PM

Здравей, kayo!
Благодаря ти за съвета, но аз винаги си оставам дрехите на достъпно за нея място, но тя ги използва, за да спи върху тях. А ако случайно съм забравила да си оставя парцалките, тя си намира достъп до възглавницата ми и заспива върху нея.
А как така твоите са почнали и касите на вратите, не са ли големички вече за такива поразии, олеееее ти съвсем ме отчая :rolleyes: Аз си бях подготвена за подобни щети, но имах намерение да правя основен ремонт лятото, като си мислех, че дотогава ще улегне.....

#2975 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 03:34 PM

Да ви обадя - Тайра ми е любимка....., толкова е сладка малката принцеса.....
kosioiviki пускайте повечко снимки на бебока, най-малкия член на виртуалното ни семейство Бигъл ;)

#2976 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 03:52 PM

valin , благодаря за милите думи! И ние малко се постреснахме, че Мончо и Ра продължават да унищожават :rolleyes:
Така, че с нетърпение чакам по -разяснителен коментар и ако ще се прави разбор мъжки и женски, то да се наблегне на характера на женските, т.к, са около два пъти повече госпожиците от господинчовците и са със приоритет!! :yahoo:
П.П.
Ехо, мъжете, Блу, Фреди и Рони къде сте :P Не изчезвайте, че и без това сте малко ;D
И още една снимка-току-що заснета!, специално за valin

#2977 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 04:04 PM

Май не сте чели началото на форума още преди две-три години когато е започнат  :blink: Там са писали за големи бигъли,които изобщо ама изобщо не кротват.Имаше снимка как са обърнали шкафове и гардероби,защото отваряли вратите,изядени врати (това съм го чувала от собственик на вече тригодишен бигъл).Така че,колеги мои по бигъли,една сега се започва  ;D
Какво ли ни чака... :rolleyes:

#2978 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 05:42 PM

Не се отчайвайте, все някой ден ще мирясат. При нас положението е такова. Имам не два, а три бигъла. Ра и Джина са по-послушните, те правят рядко бели, даже бих казала, че Джина почти никога не е правила нещо по-сериозно. Изглежда женските по-бързо "улягат". Инициатора на белите е Монти, той е изключително темпераментен и примерно за да си осигуря около 4 ч. спокойствие, трябва преди това да е тичал цяла сутрин. Като се наиграе достатъчно, след това ляга и заспива. Тогава съм сигурна, че няма да има поражения в къщи. А това с касите на вратите той го сътвори! Струва ми се, че женските бигъли са по-спокойни, въпреки че има и изключения. Пак ще ви напомня за Макс от форума, неговите стопани казват, че той не прави бели в къщи.
Ето ви една снимчица от миналото лято!  :o
Качена снимка
След това и нашата къщурка беше за ремонт!  :blink:
п.п - сега Монти е на 2г. и 4м, а Ра е на 1г. и 6, Джина на 6г. и 7 м. Белите намаляха, но пак ги има в по-леки форми! Например изядени обувки, като не си ги прибера в шкафа или пък химикалки - те са и любимите на Ра!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2979 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 05:48 PM

Цитат

Качена снимка

Прекрасна! Моята любимка! :)
User's Signature

#2980 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2009 - 06:18 PM

Ооо, като говорим за беладжийстване, чакайте да го "похваля" тоя моя хубостник какви ги върши...Днес ни беше установена първата официална кражба на храна от масата. Случката се разиграва на закуска, в стаята баща ми и Фреди, бащата отива да вдигне телефона - разговор 2-3 минути, не повече, връща се той и вместо да си завари филийката, чинно чакаща в чинията му, вижда един брой Фреди, който блажено си гризка въпросната филийка на пода. Та така - освен че расте, и хитрее диването малко.  ;D От днес също открихме и удоволствието да се къса балатум, ама той поне е стар и има нужда от смяна...А цветята ги вдигнахме нависоко /разбра се, че няма да ги бъде/ и поне засега не е успял да ги докопа, но за сметка на това се е научил да отваря вратичките на вградения шкаф в кухнята и да разнася оцета и олиото..и ще се слагат райбери, няма начин...Бях си взела отпуска заради Фреди и се гледахме с него вкъщи...ноо свърши вече и кучо ще трябва да остава сам за известно време и да ви кажа съм на тръни какво ни очаква...Така че - to be continued.
Ето две снимки, но които е хванат в действие. Изкуших се и го снимах. На едната снимка е твърдо решен да остави килима без етикет, а на другата се е покатерил и "разтребва" на едно от любимите си забранени места - раклата точно над моето легло.
Качена снимка
Качена снимка
Явно сме си сборна беладжийска дружина, та току-виж сме си спретнали цяла галерия "Хванати на местопрестъплението". :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема