Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3101 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2009 - 05:49 PM

Интересно,че питаш точно това защото и аз забелязвам такова нещо.При Лола най много се зачервяват очите като сме излизали навън.Зачервяват се не очите,а клепачите долу под самите очи.
Първо мислех че е от студения въздух,а после че е защото понякога така се дърпа,че ще й изскочат очите.Защото в къщи не са така червени.Мислех да питам вета когато минавам покрай него.
Незнам,ако другите имат обяснение,дали е от породата,да кажат.

#3102 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 February 2009 - 06:31 PM

Лола, това е третият клепач. Идете наистина на лекар, за да го погледне.  Може и да  не пречи цял живот, но е добре да се следи. Ако се възпалява и изскача прекалено и ако не иска в един момент да връща старото си положение, може да се наложи операция. Лекаря ще ви обясни.
Това е наследствен проблем (отново се връщаме към проблема с родителите и мястото, от което ще си купите куче. И за да не скочат тези, които скачат - казвам го без грам лоши чуства, а като факт). Ето една тема, потърси с търсачката, може да има и още.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3103 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 06:53 PM

:rolleyes: Казах че и искачат очите на шега,а не че наистина се случва.
Заведох я на ветеринар за да не говоря напразно,нищо й няма на Лола.Благодаря за загрижеността

#3104 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 06:59 PM

Цитат

Това си мисля, че го разбрах. Аз ти говоря за

Цитат

Зачервяват се не очите,а клепачите долу под самите очи.

Никъде в поста ми не говоря за очи, а за третият клепач, който е видно при Лола, че не е в  нормално положение.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#3105 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 07:07 PM

Цитат

Цитат

Това си мисля, че го разбрах. Аз ти говоря за

Цитат

Зачервяват се не очите,а клепачите долу под самите очи.

Никъде в поста ми не говоря за очи, а за третият клепач, който е видно при Лола, че не е в  нормално положение.

На коя снимка се вижда такова нещо?Питам защото като сравнявам с другите бигъли,не виждам разлика

#3106 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 07:15 PM

Цитат

Питам защото като сравнявам с другите бигъли,не виждам разлика
Ок.
User's Signature

#3107 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 07:19 PM

Не,аз съвсем сериозно питам,защото се притеснявам вече.

#3108 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 07:32 PM

Качена снимка
Качена снимка
Тук също.

На тези снимки (то други снимки няма, защото се затриха снимките из целият форум  :() се вижда долният клепач и още в началото ми направи впечатление, че на всички снимки клепачите й седят така. По принцип не трябва да е изскочил. Трябва  да е така - да не се вижда:
Качена снимка

Както писах и по-горе, най-вероятно е да не създава никакви проблеми. Но е възможно и да започне да изскача повече, да се възпалява. Не е повод за притеснения, повечето пъти не създава проблеми. За това е добре да се изкаже лекар и да ти каже за какво да следиш.

Наистина се надявам да разбереш, че няма никаква злост нито в този, нито в предишните ми постове, само информация, която човек, може и да не е намерил, за това ти показах и темата.
User's Signature

#3109 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 07:59 AM

Благодаря ти,че ми обърна внимание.Признавам,че малко се засегнах,все едно да ти кажат това дете е нормално,а твоето като ги сравним се вижда че не е.
Всеки месец водя Лола на профилактичен преглед и ако вета беше видял нещо притеснително със сигурност щеше да ми обърне внимание.Следващия път ще попитам специално за това.Но нормално или не,щом и докато не й създава проблеми,за мен няма значение,че изглежда по различно.Тъкмо ще си има отличителен белег да си я познаваме веднага.
Поздрави от нас!

#3110 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 10:45 AM

Лола ,bushkata ,xaosinc  много интересна тема подхванахте за клепачите и лично аз много ви благодаря за6тото определено не знаех за този проблем и от тук нататък 6те съм по наблюдателна  :blink: целувки от мен и чезарчето за ва6ите маймунки(кучета)  :wub:

П.П xaosinc не разбрах къде и в колко 4асът последно 6те разкарваме 6тураците ... или работата се проваля?

#3111 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 10:50 AM

СТРАХОТНИ НЕ6ТА СТЕ НАПРАВИЛИ НА ФОТОШОПА  ;D ;D ;D продължавайте да дерзайте и да ни развеселявате с подобни идей ;D :wub:

#3112 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 10:57 AM

:palec:
User's Signature

#3113 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 11:19 AM

и междо другото Лоли4ка няма за какво да се 4уства засегната това си е ли4но мое мнение но тя тук в форума е една от най- големите сладурани има прекрасна мила муцунка и големи влажни о4и  :wub: :wub: :wub: надявам се дойда ли в софия да дойде и тя 4е да и нама4кам у6ите и да си направим мноооого снимки  :wub: :wub: :wub:

#3114 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 12:05 PM

и ние с Блу напълно подкрепяме Чезара, че Лоличка е една прекрасна малка сладурка и аз много се надявам да намерят време и дойдат до София, където между другото всеки, който иска нека се чувства поканен на гости! ;) В тази връзка много се разочаровам вече от несериозността на софийските бигли, вярно, че kayo тази седмица не може.......другата седмица и аз няма да мога :( Чезара хайде , мила идвай към софия.
И предлагам пак да качиме снимки на бигльовците, даже и най-бебешките.Ужасно ми е мъчно че са се затрили толкова снимки във форума.......Като ми остане време, ще взема да кача някакви.
Целувки на всички.  :wub:

#3115 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 12:36 PM

Chezara и Blu силни прегръдки от мен и радостни близвания от Лоли  :wub: Много ви благодарим за милите думи.Беше ми станало много тъжно,но като прочетох какво сте ни написали и ми стана много мило и определено си оправих настроението.
Специални целувки на малката италианка Чези (аз така си я наричам,защото това е едно от най оригиналните имена тук и ми звучи италианско ;) ) и целувки на малкия ми сладурко Блу,който има специално място в сърцата ни с Лолка :blink:
И благодаря за поканите :wub: Само да се стопли и бавно но славно се надявам да можем да потеглим за една бигълска среща,да подуши и моята мецанка бигълско носле  :blink:

#3116 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 06:15 PM

Здравейте за днес и от нас, ние вече дадохме своята любов към Лоли като я сложихме на кориците на Вог.Лоли, ти си нашата сладка кака  :wub:

Благодаря на бушката, че ни обърна внимание на тази част от здравето на нашите душички!Наистина беше важно. :palec:

Ние днес бяхме в близкия парк, където открихме специално място, където кученцата могат да тичат на воля. То е заградено, така че да не те е страх, че ще избягат или че ще излязат на улицата, има си пейки, където да седнеш, а кучовците да си играят и тичат на воля. Шапка им свалям на хората, помислили са и за нас и за нашите сладури. Рони така се наигра и натича, че спи вече 4 часа следобеден сън!
Има някакъв проблем с качването на снимки, като мога ще приложа снимков материал за Рони "в  полет"  ;D ;)

#3117 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 07:50 PM

мили4ка ми Блу и аз умирам от мерак да дойда и даже само мрънкам но понеже идването ни зависи и от 6офьора  ;D......... но 6те дойда 100% и много се надявам да дойдат и други бигъл4ета Лоли мили4ка дано така  се полу4и 4е и ти да дойде6  :wub: а името на 4езара наистина е италянско... ;) идва от мъжкото име 4езаре..... а по повод снимките сега 6те ви пратя снимки от дне6ната ни разходка бягме 3 бигъл4ета и едно хъски после доиде и едно лабрадор4е и.... много други ку4овци...... :yahoo:

#3118 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 08:32 PM

снимките 6те ги отложа за уте 4е 6те ставам от компа но утре 6те ги видите  поздрави от нас :wub:

#3119 Потребителят е офлайн   zlatno_kluche Икона

Публикувано: 08 February 2009 - 08:00 AM

Здравейте !  ;)

Много се радвам ,че попаднах на този форум .

Мнооого харесвам тази порода , кучетата са невероятни .Отдавна си мечтая да имам куче ,но изчаквам за да се почувствам готова , за да го обградя с вниманието ,което заслужава и да имам подходящ терен за тази порода.
Проблема ми е ,че не съм запозната за развъдници в София . Попадала съм в магазини ,но там ми заявяват , че трябва да поръчам и да чакам , което малко ми изглежда несигурно... бих предпочела да познавам майката , хората ...
Моля ви , вие като стопани на тази порода кучета (която е невероятна , влюбена съм в нея ) да ме насочите към кого или къде да се обърна .

Имам и още един малък проблем - с ориантирането на разцветките  :blink:
http://beagle.hit.bg/cwetowe.html Тук за радост моя намерих много добро описание .Всички варианти са много сладки , но аз съм си избрала  Бигъл 2 и Бигъл 3 (от линка) .
http://www.goldengum...s/...-club.jpg

#3120 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 09:39 AM

Такааааааа, аз днес съм свободна и с групичка приятели с още 1-2 кучета отиваме на поход на Витоша.Който иска да се присъединява- знаете ми скайпа, още около 1 часа ще съм на линия!

Към zlatno_kluche, разветката и на двете снимки, където има по едно куче е вариант номер 3- класическа окраска с наситени и ясно разграничаващи се черно и кафяво.За да стане такова кучето, първо трябва да знаеш какви са били родителите му и да са били нещо подобно и второ като бебе трябва да е абсолютно черно- те изсветляват доста- чак до към годинка, годинка и нещо.Но пък разбрах, че изсветляват не с еднаква интензивност, т.е. определящо значение имат родителите! В момента има бебета в разни чужду развъдници, защо не пробваш да се поразровиш малко. В България също има новоткрит развъдник за бигли, пробвай и с тях да се свържеш.
Успех!
П.П. а и забравих - вечерта очаквайте снимкииииииииииииииииииииииииииииии :P

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема