Бигъл
Публикувано: 06 February 2009 - 05:49 PM
Първо мислех че е от студения въздух,а после че е защото понякога така се дърпа,че ще й изскочат очите.Защото в къщи не са така червени.Мислех да питам вета когато минавам покрай него.
Незнам,ако другите имат обяснение,дали е от породата,да кажат.
Публикувано: 06 February 2009 - 06:31 PM
Това е наследствен проблем (отново се връщаме към проблема с родителите и мястото, от което ще си купите куче. И за да не скочат тези, които скачат - казвам го без грам лоши чуства, а като факт). Ето една тема, потърси с търсачката, може да има и още.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 February 2009 - 06:59 PM
Цитат
Цитат
Никъде в поста ми не говоря за очи, а за третият клепач, който е видно при Лола, че не е в нормално положение.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 06 February 2009 - 07:07 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Никъде в поста ми не говоря за очи, а за третият клепач, който е видно при Лола, че не е в нормално положение.
На коя снимка се вижда такова нещо?Питам защото като сравнявам с другите бигъли,не виждам разлика
Публикувано: 06 February 2009 - 07:15 PM
Цитат

Публикувано: 06 February 2009 - 07:32 PM

Тук също.
На тези снимки (то други снимки няма, защото се затриха снимките из целият форум :() се вижда долният клепач и още в началото ми направи впечатление, че на всички снимки клепачите й седят така. По принцип не трябва да е изскочил. Трябва да е така - да не се вижда:

Както писах и по-горе, най-вероятно е да не създава никакви проблеми. Но е възможно и да започне да изскача повече, да се възпалява. Не е повод за притеснения, повечето пъти не създава проблеми. За това е добре да се изкаже лекар и да ти каже за какво да следиш.
Наистина се надявам да разбереш, че няма никаква злост нито в този, нито в предишните ми постове, само информация, която човек, може и да не е намерил, за това ти показах и темата.

Публикувано: 07 February 2009 - 07:59 AM
Всеки месец водя Лола на профилактичен преглед и ако вета беше видял нещо притеснително със сигурност щеше да ми обърне внимание.Следващия път ще попитам специално за това.Но нормално или не,щом и докато не й създава проблеми,за мен няма значение,че изглежда по различно.Тъкмо ще си има отличителен белег да си я познаваме веднага.
Поздрави от нас!
Публикувано: 07 February 2009 - 10:45 AM
П.П xaosinc не разбрах къде и в колко 4асът последно 6те разкарваме 6тураците ... или работата се проваля?
Публикувано: 07 February 2009 - 10:57 AM

Публикувано: 07 February 2009 - 11:19 AM
Публикувано: 07 February 2009 - 12:05 PM
И предлагам пак да качиме снимки на бигльовците, даже и най-бебешките.Ужасно ми е мъчно че са се затрили толкова снимки във форума.......Като ми остане време, ще взема да кача някакви.
Целувки на всички. :wub:
Публикувано: 07 February 2009 - 12:36 PM
Специални целувки на малката италианка Чези (аз така си я наричам,защото това е едно от най оригиналните имена тук и ми звучи италианско ;) ) и целувки на малкия ми сладурко Блу,който има специално място в сърцата ни с Лолка :blink:
И благодаря за поканите :wub: Само да се стопли и бавно но славно се надявам да можем да потеглим за една бигълска среща,да подуши и моята мецанка бигълско носле :blink:
Публикувано: 07 February 2009 - 06:15 PM
Благодаря на бушката, че ни обърна внимание на тази част от здравето на нашите душички!Наистина беше важно. :palec:
Ние днес бяхме в близкия парк, където открихме специално място, където кученцата могат да тичат на воля. То е заградено, така че да не те е страх, че ще избягат или че ще излязат на улицата, има си пейки, където да седнеш, а кучовците да си играят и тичат на воля. Шапка им свалям на хората, помислили са и за нас и за нашите сладури. Рони така се наигра и натича, че спи вече 4 часа следобеден сън!
Има някакъв проблем с качването на снимки, като мога ще приложа снимков материал за Рони "в полет" ;D ;)
Публикувано: 07 February 2009 - 07:50 PM
Публикувано: 08 February 2009 - 08:00 AM
Много се радвам ,че попаднах на този форум .
Мнооого харесвам тази порода , кучетата са невероятни .Отдавна си мечтая да имам куче ,но изчаквам за да се почувствам готова , за да го обградя с вниманието ,което заслужава и да имам подходящ терен за тази порода.
Проблема ми е ,че не съм запозната за развъдници в София . Попадала съм в магазини ,но там ми заявяват , че трябва да поръчам и да чакам , което малко ми изглежда несигурно... бих предпочела да познавам майката , хората ...
Моля ви , вие като стопани на тази порода кучета (която е невероятна , влюбена съм в нея ) да ме насочите към кого или къде да се обърна .
Имам и още един малък проблем - с ориантирането на разцветките :blink:
http://beagle.hit.bg/cwetowe.html Тук за радост моя намерих много добро описание .Всички варианти са много сладки , но аз съм си избрала Бигъл 2 и Бигъл 3 (от линка) .
http://www.goldengum...s/...-club.jpg
Публикувано: 08 February 2009 - 09:39 AM
Към zlatno_kluche, разветката и на двете снимки, където има по едно куче е вариант номер 3- класическа окраска с наситени и ясно разграничаващи се черно и кафяво.За да стане такова кучето, първо трябва да знаеш какви са били родителите му и да са били нещо подобно и второ като бебе трябва да е абсолютно черно- те изсветляват доста- чак до към годинка, годинка и нещо.Но пък разбрах, че изсветляват не с еднаква интензивност, т.е. определящо значение имат родителите! В момента има бебета в разни чужду развъдници, защо не пробваш да се поразровиш малко. В България също има новоткрит развъдник за бигли, пробвай и с тях да се свържеш.
Успех!
П.П. а и забравих - вечерта очаквайте снимкииииииииииииииииииииииииииииии :P