Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3141 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2009 - 09:18 PM

Боже, liberty, това все едно аз съм го писала! Днес явно ни е ден! Рони беше като прахосмукачка! Аз много съм се ядосала защото още налита на акита! И то не на своите, а на чуждите!  :rolleyes: В парка, както писах, има специално заградено място, където си пускаш кучето да тича на воля. На скоро от общината сложиха и стойки с пликчета за акита, да си взимат хората и да им ги събират! Даже, за гордост на всички тук, на снимката с обяснението "за какво е това тук" е сложен бигъл. Но явно им трябва време ли, не знам. Ние така или иначе си ходим с найлонови ръкавици да си събираме нашето ако, но това беше върхът!Да не говорим за парчета хляб и салфетки! Уф... Четох аз тук за корпофагията и за дроб, който се дава суров, но все се надявам с времето да премине :'( :-

#3142 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 February 2009 - 09:19 PM

Цитат

На шега ама ще взема д аи сложа един наморник да станем за смях на младо и старо!!!!!  :'(
Хич не е за смях. Когато събирах подписи в Южния парк видях няколко, очевадно мили същества, малки и с намордници. Точно заради това им ги бяха сложили. Едното лабче дори след погълната, очевидно от изрод разпръсната храна  на улицата се беше отровило, едва го бяха спасили. Така че с прахосмукачките - тренировки за отучване, чакане да посрастне и да/ако му  мине. До тогава, с намордник.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3143 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 09:41 PM

току-що си говорихме с liberty по темата и при нас с Блу положението е същото.не пропуска да ми донесе някой и друг "трофей", при тва много гордо.
Знам, че ти звучи много абсурдна идеята за намордник, liberty,обаче аз сериозно се замислям и даже си имаме една приятелка в парка- безпородна е, младо куче е и не е едро също, на около годинка и го пускат само с намордник, някакъв от плат, ест ако сложиш някъв метален ще седи смешно ;D. И хората много ги е страх от отрови, все ми разказват някви ужаси за отровени кучета.....и....нз

#3144 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 10:08 PM

е поне ти го носи гордо..... Ейра знае че ще и се скарам и бяга от мен, набара ли нещо за ядене немога да я хвана.... а ако е повече (явно лакомията и е голяма) вижда ме че тичам към нея и викам и се тъпче наща, ама нито дъвче, тъпче гърлото бързо бързо, да налапа повече преди да я хвана  :huh:
ох а с тоя наморник... абе не искам да я водя с наморник... мн ... смешно ми се струва някъкси.... ще се краме май засега и ще търсим 'чистата' градинка.... днеска даже си мислих да закача по дърветата надписи "Защо трябва аз д аси бия кучето, защото ти разхвърляш храна" и "ТИ който изхвърляш храна в парка, колко те проклинам и мразя ако знаеш!!!!!!!" :rolleyes:
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3145 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 10:23 PM

[tt]Вижте снимката на деня  ;D[/tt]

http://www.snimka.bg/

#3146 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 11:04 PM

... по тази тема наскоро си говорихме с една приятелка, с която си разхождаме кучетата заедно цъкахме и се радвахме колко чист изглежда парка и как не се притеснявам, че ще набара нещо и ще го погълне, мойто или нечие друго куче, но както видяхте на снимките, които пратих имаше луда борба за чорап ... и постоянно откриваме нови и нови ... а днеска вече беше върхът, когато Чезара и още 2 бигълчета и една немска овчарка си играеха и изведнъж едното бигълче отнякъде пристигна с една видимо пълна торба с нешо. Докато изтичаме до там торбата вече беше разкъсана и всеки един от тях беше започнал да влачи всевъзможни неща от хранителни отпадъци ... обелки от разни неща, празни кофички от кисело мляко и т.н. При което се наложи да не пострада някое от животните да се хванем и да направим една оборка. Честно казано беше отвратително, а най-възмотителното е, че в парка на всеки 2-3 метра има кошче за боклук. Това просто не го разбирам ... а по повод наморника на предишното ми куче му бях взела, но за мое нещастие беше абсолютен спец в премахването му, така че незнам и до колко това е решение.

#3147 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 11:10 PM

Охоо...Бигълчета от дог.бг стават звезди. ;D
Това с лапането на различни неща по време на разходка действително е неприятна история - поне моята мила Пухи, с която отраснах, налиташе само на кокали, а не на всичко възможно, но пак си беше кофти тръпка. Знам, че не е до порода, но при  бигълчетата си го обяснявам с това, че са много лакоми и нямат насищане и бързат да пробват на вкус всяко възможно нещо. И явно стават същински прахосмукачки. :rolleyes: Надявам се да отворят кучешки парк и едно, че там ще могат да си лудеят на воля, друго, че при положение, че мястото ще се използва за разходки си мисля, че стопаните ще се опитват да си поддържат чисто, без боклуци, кокали, хартии....
При вета мина успешно, биха ни ваксинката, даже ни казаха, че можем да излизаме не след 14, ами след 10 дни.  :blink: На излизане се засякохме с една йоркширка, която много си хареса Фреди и искаше да си играят, но аз не посмях да го пусна, все пак третата ваксинка не е подействала. Стопанката на йоркширчето ни предупреди, че в Борисова градина /която ни е най-близо за разходки/ през следобедите на уикенда водели групи от големи кучета от други паркове, които налитали да хапят по-малките.  :rolleyes: Знам ли, ще видим, честно казано малко се постреснах, но и без това малкият в началото ще е до мен на повод. После едвам се прибрахме до вкъщи, защото само ни спираха да му се радват /то не, че е лошо де, ама при положение, че държиш на ръце 5-6 шаващи и подрипващи килограма :blink:.../ и го объркаха веднъж с басет и веднъж с кокер. Басет Ок, ама чак кокер :o
Ооо, и се премерихме най-накрая, с точност мога да кажа, че прасчо тежи 5 кила и половина. У дома се мерихме и височината излиза 27 см, но тя не е много сигурна, защото малкият постоянно мърдаше. Дали сме в норма нз, но и без това скоро ще тичаме, та все нещичко ще посвалим.
User's Signature

Качена снимка

#3148 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 02:32 AM

Защо да сваляте бе, 5 килограма си е съвсем нормално за тази възраст ;)Честита ваксина и като почнете д аизлизате може да си направим среща в борисовата, на мен мн ми харесва този парк и въпреки че не ни е съвсем близо се разхождаме там понякога, защото ни е на път към апартамента на родителите ми :)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3149 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2009 - 09:01 AM

Здравейте и от нас с Бари. Първо съжалявам, че с моя въпрос за червените очи предизвиках такава суматоха, но бях притеснена за Бари, защото от скоро го забелязах при нас. А относно прахосмукачките явно това е типично за породата, защото всички бигли го правят. Аз съм вадила какво ли не от устата му/ако успея да го видя разбира се/, ако не успея излиза само отзад или отпред, даже наскоро повърна цяла найлонова торба. И аз мислих за намордник, даже в магазина му го пробвах, но така си въртеше главата като му го сложих, че незнам дали ще свикне и засега ще се въздържа. Чезара в събота сигурно ще ходя да купувам храна, да ти взема ли от вълшебните гранули и ако да колко.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3150 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 09:05 AM

Арлекина  по повот объркването на породата не се изненадвам и нас са ни бъркали с басет но 2 пъти са ме питали дали не е джак ръсел един път дакел и наи олигофренското бе6е..."олееееее вижте какво яко пудел4е.... :o :o :o помислих 4е ми се при4ува или 4е на 4езар4ето не6то не и е наред ама 6то за пудел е това? ? ? ^_^

#3151 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 11:14 AM

По повод на големите кучета в парковете.При нас вчера се разигра следната сценка. Вървиме си ние по една алейка и някакъв доберман отдалече лаейки започва да ни напада- по-скоро целта му беше да нападне Блу- от мен се боеше. При което нашия глупчо се затичва към него с развята от щастие опашка  и готов за игра.Изкрещявам- "Блу не! стой!" ест никой не ме чува и продължава да търчи с развята опашка :rolleyes:.Някъде там на 10-тина метра от мен кучето го подгонва вече с видимо желание да го захапе, Блу в последния момент осъзнава, че то май не е много на игра и вирва крачета нагоре.Аз щях да се пребия да го настигна и прогоня кучето.Ама как ми се разтрепериха краката :-...................................и чак след това дотичаха собствениците да видят как е бебето и да се полигавят замазвайки цялата случка....и кво да кажа, аз лично не съм против никакви кучета, нито против големите, нито против лошите даже. Но съм против безотговорните стопани. Имайте едно на ум, че има и такива.
Фреди, честита последна ваксинка и каот тръгнете на разходки и ние може да се присъединиме!! :wub:

#3152 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 11:32 AM

[tt]Блу, точно за това писах в съседна тема.

Нашия е само на 3 месеца, като размери също е много малък. Когато го водя в парка искам да го пускам да си играе с другите кучета, но има доста големи породи от които ме е страх, малкия също много го е страх и вече няколко пъти в опити да избяга от някое куче се втурва към улицата  :rolleyes:

Не знам къде да го водя за да не се притеснявам и аз , и той.. Пък искам да свиква с кучета, а не да го е страх от тях..
[/tt]

#3153 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 11:42 AM

Toppolinka да ти кажа аз имах такъв проблем 4удех се как  от страх от някое ку4е на6та да не хукне кум улицата и да е блъсне кола а на6та има6е  ужас от всякакво ку4е и то заради една разярена булонка която е напла6и о6те при първата ни разходка  и така стана 4е на6та 6том види ку4е от 100км и хуква неуриентирано в някоя посока... в на4алото пробвах и е пуснах с много ку4ета а те вси4ките са големи породи а и на6та е малка на 4 месеца ве4е и се паникьосва6е и един 4овек вика прави6 гре6ка пускаи е само когато има едно или 2 но по малки ку4ета да се социализира първо и така и направих и постепено постигнахме голям успех да не казвам голяма дума но сега си има няколко с които се познава и си играе а останалите ,,,, не хуква да бяга от тях просто стои на разстояние..... и сега дори и ку4ето с което играе да хукне след друго ку4е или просто на някаде тя се отдале4ава от мен до едно положение и като прецени 4е е дале4е моментално идва без да е викам даже 4есно казано не о4аквах да постигна такова не6то но трябва търпение най ве4е  ;)

#3154 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 11:53 AM

[tt]Аз го пуснах онзи ден в парка, ходеше си по 2 лабрадора, които не го закачаха. Да, ама от някъде дотича едно 30 кг кане корсо и го направи нашия на ваденка. Тича и го въргаля по земята  :'(

И аз тичам по тях да си го хвана, а той от страх тича към улицата. Едвам го хванахме, 4 човека тичахме по тях  :huh:

Та това ме притеснява, да не мога да го пусна, защото всеки момент може да дотича някое огромно, макар и да иска да си играе само .. Той малкия не разбира.
Иначе на дребни породи се перчи..
[/tt]

#3155 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 12:10 PM

ами......... незнам тогава аз несъм много разбира6та и за това ти казах как стоят при нас не6тата ама  то нали знае6 всяко с характера си ние така постигнахме резултата настрани от останалите ку4ета първо да привикне с присъствието им после  с по едно само и така ...ина4е и при нас в на4алото има6е тоя проблем 4е се хуква6е в незнайна посока  ипада6е едно тър4ене и гонене....и с успоккояване и у4ене да стои по близо до мен не6тата се подредиха постепено
п.п междо другото наистина някое по едро ку4е като хукне да играе с някой дребосък като на6та и става интересно... :o

#3156 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 12:12 PM

[tt]Може да спра да го водя в парка . Там няма начин да останеме сами, ако видя , че има големи кучета не ходя при тях, но те идват.  :rolleyes:[/tt]

#3157 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 12:41 PM

Според мен е хубаво да го водите при големи кучета, защото малкото рано или късно трябва да се научи. Ако продължите да го 'предпазвате' от тях, то в един момент ще развие страх и дори на сериозна възраст пак ще бяга.

Моят съвет е да си намерите място с добри кучета - примерно лабрадори (другите да не се сърдят, просто такива наблюдения имам :) ). Ние така направихме. Събаряха го постоянно, размазваха го на земята, но това е нормалният житейски път през който трябва да мине (не сме ли минали и ние през него?) Сега нашето кучето смело се затичва към сериозно по-големи от него и бяга само тогава, когато сметне, че са агресивно настроени. Не казвам, че никога не бърка, но така или иначе най-честата му реакция е дружелюбна. А и съм забелязал, че големите кучета не закачат малките. Това е инстинкт на дивите животни, но при кучетата според мен е обратното. Именно сега е момента да научите любимеца си да общува с по-големи, защото когато е голям ще го приемат като съперник в надпреварата за намиране на партньор и биха го/я нападали.

Успех!

#3158 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 02:08 PM

Андрей  като цяло съм съгласна с тебе 4е нетрябва да се пази от големи ку4ета но има и обратен ефект ку4ето да придобие страх и от прекалено много ку4ета които ми се мяткат та дори и с добри намерения и малкото да се 6а6не..... така 4е мисля 4е истината е някаде по средара да не се пази прекалено но и да не се"хвърля" дирекно в карамбола от беснее6ти увле4ени в играта ку4ета....

#3159 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2009 - 02:29 PM

liberty, идеята за съвместна разходка в Борисовата е чудесна, ще се радвам да се запознаем и с Ейра, и с Блу.  :OK:  Надявам се малкият да свикне бързо с разходките /има страх от силни и резки шумове, например звънена на телефон, сешоар/ и с ходенето на повод...Като се поотпусне ще бъдем готови за среща. :blink:
За теглото на тримесечна възраст четох назад по темата и както каза Либерти сме си добре, ама на мен просто си ми изглежда малко шиши с това сладко тумбаче, а и като знам в къщи как му угаждат и го смятат за вечно гладен...Иди им обяснявай, че е просто лаком. :huh: Та за това се притеснявах, че може да е качил отгоре (не успях да намеря някакво съотношение см/кг), но сега се поуспокоих. ;)
Леле, да объркат бигъл с пудел, разликата е от небето до земята, но все пак има хора, които изобщо не се интересуват от породите кучета и в този ред на мисли се чудя защо се правят  на разбиращи, но хайде, нищо. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3160 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 03:22 PM

Арлекина  4есно казано и аз това си помислих като не разбират да не се обайдат но мого стряска6то ми прозву4а в първия момент  :o но после ме напу6и смях ;D

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни