Бигъл
Публикувано: 10 February 2009 - 09:18 PM
Публикувано: 10 February 2009 - 09:19 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 February 2009 - 09:41 PM
Знам, че ти звучи много абсурдна идеята за намордник, liberty,обаче аз сериозно се замислям и даже си имаме една приятелка в парка- безпородна е, младо куче е и не е едро също, на около годинка и го пускат само с намордник, някакъв от плат, ест ако сложиш някъв метален ще седи смешно ;D. И хората много ги е страх от отрови, все ми разказват някви ужаси за отровени кучета.....и....нз
Публикувано: 10 February 2009 - 10:08 PM
ох а с тоя наморник... абе не искам да я водя с наморник... мн ... смешно ми се струва някъкси.... ще се краме май засега и ще търсим 'чистата' градинка.... днеска даже си мислих да закача по дърветата надписи "Защо трябва аз д аси бия кучето, защото ти разхвърляш храна" и "ТИ който изхвърляш храна в парка, колко те проклинам и мразя ако знаеш!!!!!!!" :rolleyes:

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 10 February 2009 - 11:04 PM
Публикувано: 10 February 2009 - 11:10 PM
Това с лапането на различни неща по време на разходка действително е неприятна история - поне моята мила Пухи, с която отраснах, налиташе само на кокали, а не на всичко възможно, но пак си беше кофти тръпка. Знам, че не е до порода, но при бигълчетата си го обяснявам с това, че са много лакоми и нямат насищане и бързат да пробват на вкус всяко възможно нещо. И явно стават същински прахосмукачки. :rolleyes: Надявам се да отворят кучешки парк и едно, че там ще могат да си лудеят на воля, друго, че при положение, че мястото ще се използва за разходки си мисля, че стопаните ще се опитват да си поддържат чисто, без боклуци, кокали, хартии....
При вета мина успешно, биха ни ваксинката, даже ни казаха, че можем да излизаме не след 14, ами след 10 дни. :blink: На излизане се засякохме с една йоркширка, която много си хареса Фреди и искаше да си играят, но аз не посмях да го пусна, все пак третата ваксинка не е подействала. Стопанката на йоркширчето ни предупреди, че в Борисова градина /която ни е най-близо за разходки/ през следобедите на уикенда водели групи от големи кучета от други паркове, които налитали да хапят по-малките. :rolleyes: Знам ли, ще видим, честно казано малко се постреснах, но и без това малкият в началото ще е до мен на повод. После едвам се прибрахме до вкъщи, защото само ни спираха да му се радват /то не, че е лошо де, ама при положение, че държиш на ръце 5-6 шаващи и подрипващи килограма :blink:.../ и го объркаха веднъж с басет и веднъж с кокер. Басет Ок, ама чак кокер :o
Ооо, и се премерихме най-накрая, с точност мога да кажа, че прасчо тежи 5 кила и половина. У дома се мерихме и височината излиза 27 см, но тя не е много сигурна, защото малкият постоянно мърдаше. Дали сме в норма нз, но и без това скоро ще тичаме, та все нещичко ще посвалим.
Публикувано: 11 February 2009 - 02:32 AM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 11 February 2009 - 09:01 AM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 11 February 2009 - 09:05 AM
Публикувано: 11 February 2009 - 11:14 AM
Фреди, честита последна ваксинка и каот тръгнете на разходки и ние може да се присъединиме!! :wub:
Публикувано: 11 February 2009 - 11:32 AM
Нашия е само на 3 месеца, като размери също е много малък. Когато го водя в парка искам да го пускам да си играе с другите кучета, но има доста големи породи от които ме е страх, малкия също много го е страх и вече няколко пъти в опити да избяга от някое куче се втурва към улицата :rolleyes:
Не знам къде да го водя за да не се притеснявам и аз , и той.. Пък искам да свиква с кучета, а не да го е страх от тях.. [/tt]
Публикувано: 11 February 2009 - 11:42 AM
Публикувано: 11 February 2009 - 11:53 AM
И аз тичам по тях да си го хвана, а той от страх тича към улицата. Едвам го хванахме, 4 човека тичахме по тях :huh:
Та това ме притеснява, да не мога да го пусна, защото всеки момент може да дотича някое огромно, макар и да иска да си играе само .. Той малкия не разбира.
Иначе на дребни породи се перчи..[/tt]
Публикувано: 11 February 2009 - 12:10 PM
п.п междо другото наистина някое по едро ку4е като хукне да играе с някой дребосък като на6та и става интересно... :o
Публикувано: 11 February 2009 - 12:41 PM
Моят съвет е да си намерите място с добри кучета - примерно лабрадори (другите да не се сърдят, просто такива наблюдения имам :) ). Ние така направихме. Събаряха го постоянно, размазваха го на земята, но това е нормалният житейски път през който трябва да мине (не сме ли минали и ние през него?) Сега нашето кучето смело се затичва към сериозно по-големи от него и бяга само тогава, когато сметне, че са агресивно настроени. Не казвам, че никога не бърка, но така или иначе най-честата му реакция е дружелюбна. А и съм забелязал, че големите кучета не закачат малките. Това е инстинкт на дивите животни, но при кучетата според мен е обратното. Именно сега е момента да научите любимеца си да общува с по-големи, защото когато е голям ще го приемат като съперник в надпреварата за намиране на партньор и биха го/я нападали.
Успех!
Публикувано: 11 February 2009 - 02:08 PM
Публикувано: 11 February 2009 - 02:29 PM
За теглото на тримесечна възраст четох назад по темата и както каза Либерти сме си добре, ама на мен просто си ми изглежда малко шиши с това сладко тумбаче, а и като знам в къщи как му угаждат и го смятат за вечно гладен...Иди им обяснявай, че е просто лаком. :huh: Та за това се притеснявах, че може да е качил отгоре (не успях да намеря някакво съотношение см/кг), но сега се поуспокоих. ;)
Леле, да объркат бигъл с пудел, разликата е от небето до земята, но все пак има хора, които изобщо не се интересуват от породите кучета и в този ред на мисли се чудя защо се правят на разбиращи, но хайде, нищо. :blink: