Бигъл
Публикувано: 09 March 2006 - 03:50 PM
Цитат
А Панета аз съм си от Левски , ама отбора на мъж ми се изложи яко l)
Ани Браво, браво на теб и на БИГИ.
Абе знаех си аз, че светните хора сме от Левски. То си ти личеше още от преди това.
Само Левски ОЛЕ! Довечера да стискаш палци, ти Биги и цялата фамилия.
А за Биги, преди малко говорих с моя лекар (на Фреди разбирай). Понеже преди време дискутирахме проблемите със сладураната, та той ме потсети няколко работи: за онази сложната болест, дето била смесване на кръвта от аортата с кръвта от вените... то било много страшно, само оперативно се махало, но изрази мнение, че щом сега Детето (Биги) се храни и е добре, най-вероятно не е правилна диагноза. Щото каза, че ако е вярно, то води към умиране. Пу, пу да не дава Господ.
После ми каза за ваксините, че трябва да е добре укрепнала, преди да и се слагат ваксини. Та, мисълта ми е, звънни на левскарския кръст и пак се консултирай за ваксината, питай дали е ОК, дали да не се изчака още 2-3 седмици, за да позаякне Биги-то и т.н.
Айде чао. Поздрави на Бигинцето и семейството.
С приятелски поздрав, Панета, Фреди и семейство. 1super
Ай да турна и аз една снимка на Фреди:
Публикувано: 09 March 2006 - 03:56 PM
Ха да Ви видя сега.
А за Ози, пак не си чела цялата литература. Има 2 вида бигъли и някои са от по-големите, аре чао. Само Левски ОЛЕ!
Прикачени файлове
-
Fredy0503.jpg (7.06K)
Брой сваляния: 243
Публикувано: 09 March 2006 - 04:06 PM
Публикувано: 09 March 2006 - 06:09 PM
Дано ги смачкаме тези довечера, а после тука задължително ще ходя на стадиона bravoS super best .
А за Портосисктемик Шънт - това е прословутата болест- Отпадна напълно victoryVVV , за което съм адски щастлива. Консултирах се с няколко доктора , но Биги няма дори и един от тези симптоми. Д-р Гъдуларов беше много добър да ми напише подробно описание на болеста и симптоматиката.
Ваксината искаха да и я сложат още тази седмица , ама аз няма да я заведа щото по мое мнение трябва да се укрепим , за да сме готови да ни се вкарват вируси. Вече ставам парче разбирач bl) Но няма да позволя нови грешки с моето бебе, и без това тоя зор за излизане навън го преодолях и е студено - ще изчакаме.
Брагодаря Приятели и
Само Левски Оле victoryVVV victoryVVV victoryVVV
Публикувано: 09 March 2006 - 06:22 PM
Наистина Оззи не го тормозете с диети-все пак това е бигъл/те всички са лакуми/
излизайте често на разходка и тичайте много само това е нужно-да изразходва много енергия 1super
Поздрави: w)
Джина
Публикувано: 09 March 2006 - 08:20 PM
Прикачени файлове
-
PIC00634.JPG (48.44K)
Брой сваляния: 223
Публикувано: 09 March 2006 - 09:17 PM

allure&Jack Ray
Публикувано: 09 March 2006 - 09:21 PM
Прикачени файлове
-
ray_043.jpg (35.21K)
Брой сваляния: 251

allure&Jack Ray
Публикувано: 10 March 2006 - 11:24 AM
Цитат
Здрасти Ани, Биги,
е това вече е страхотно. Признавам, че БИГИ е най-голямата левскарка.
Пу, още веднъж да е жива и здрава.
Много и отива и е много готина.
За съжаление няма да мога да бъда на стадиона, но ще гледам по ТВ-то.
Но като гледам БИГИ съм сигурен, че с такива привърженици ще продължим.
Господ здраве да ни даде на всички нас, на нашите любимци и на синия ВЕЛИК ОТБОР.
Снимка на годината - БИГИ, истинският български ФЕН.
Браво. Специални поздрави.
п.п. снимката ди я сложих като десктоп.
Оле, Само ЛЕВСКИ ОЛЕ!!!!! 1super victoryVVV drink cheers
Публикувано: 10 March 2006 - 02:06 PM
Цитат
Ха да Ви видя сега.
А за Ози, пак не си чела цялата литература. Има 2 вида бигъли и някои са от по-големите, аре чао. Само Левски ОЛЕ!
И колко според теб са големите бигли на тегло ? Според стандарта за породата на английският кенел клуб.

Dushko dobrodushko
Публикувано: 10 March 2006 - 02:09 PM
Цитат
Не мисля че се изказвам тъпо , но все пак да обясня .Под диета имах в предвид че съм ограничила допълнителните лакумства на Оззи , като разни бисквитки и тн.
А не че ограничавам количеството на храната която му се полага .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 10 March 2006 - 09:15 PM
Гледай с хумор на писанията тука r)
Ако обаче се засягаш, моля да дадеш знак и аз моменталически ще спра да се гъбаркам.
Иначе, както и преди ти писах, достатъчно е, че имаш бигъл, на мен това ми стига да съм + настроен към теб.
cheers
Поздрави, Фреди, Панета и Семейство.
Публикувано: 11 March 2006 - 09:21 AM
По въпроса с изказването на Алюр , се подразних от думичката "тъпо" иначе всички сте много готини .
Между другото на Оззи му стана много дебела опашката изведнъж.
Аз не знам дали съм ви казвала , но много скоро ще го оперират за да му махнат аналните жлези . Има големи проблеми с тях . Лекарката казва че операцията е тежка но после бързо се въстановява, ама аз съм много преитеснена . Освен това трябвало да се оперира и едното око , понеже едната ципа е възпалена и не може да се излекува . Абе какво да ви кажа , ако съм знаела колко много ще изстрада това животинче , ужасна работа .
Надявам се до лятото вече всичко де е наред .
Поздрави на всички
Нели и Оззи

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 09:24 AM
Цитат
Никой нищо лошо не е казал Нели - та ние го харесваме толкова много твоя кучо и теб r)
Я кажи Ани как е малката принцеса , хапва ли си добре ?
Забравих да пиша че снимката наистина е страхотна victoryVVV саммооо Левски ....
bravoS bravoS
Днес ще пратя и аз актуални снимки на разбойника .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 10:35 AM
На този на FCI в стандарта, важащ и в НАШАТА страна пише: желателна минимална височина в холката 33 см., максимална - 40.
стандарт на бигъл - FCI
Абсолютно същото можете да прочетете и на сайта на KCGB - английския кенъл-клуб, който е "баща" на породата.
стандарт на бигъл - KCGB
Оттам нататък всеки може да си измишльоти в мрежата ама каквото си иска...
--
Бигълът, както и други сходни гончета, трябва да бъде "тюленест", т.е. гладичък и леко тлъстичък на външен вид, с дебела кожа. На практика кучето в добра кондиция не е обло като бъчва, при натиск се напипват ребрата и тазовите му кости (при бигъла - не много лесно, защото кожата трябва да е с пласт подкожни тлъстинки). Ако: ребрата, тазът и гръбнакът се виждат отстрани, кучето е слабо. Ако трябва яко да натискате, за да напипате костите, значи кучо е дебел...
Туйто.

Почивайте в мир, мили ангели!
Публикувано: 11 March 2006 - 01:13 PM
Цитат
На този на FCI в стандарта, важащ и в НАШАТА страна пише: желателна минимална височина в холката 33 см., максимална - 40.
стандарт на бигъл - FCI
Абсолютно същото можете да прочетете и на сайта на KCGB - английския кенъл-клуб, който е "баща" на породата.
стандарт на бигъл - KCGB
Оттам нататък всеки може да си измишльоти в мрежата ама каквото си иска...
--
Бигълът, както и други сходни гончета, трябва да бъде "тюленест", т.е. гладичък и леко тлъстичък на външен вид, с дебела кожа. На практика кучето в добра кондиция не е обло като бъчва, при натиск се напипват ребрата и тазовите му кости (при бигъла - не много лесно, защото кожата трябва да е с пласт подкожни тлъстинки). Ако: ребрата, тазът и гръбнакът се виждат отстрани, кучето е слабо. Ако трябва яко да натискате, за да напипате костите, значи кучо е дебел...
Туйто.
Само дето не говорим за височината , а за теглото на биглите. Но мерси все пак за инфото

Dushko dobrodushko

Вход

Горе
Цитиране +