Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#373 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2006 - 05:47 PM

уууххх че сладур! w) в момент пиша и ям хмм данон активиа и познаите кои е до мене и цвърка да му дам..ам няма защото цял ден е много лош сутринта се заех да рисувам а оня хърка на кревата..по едно време тубичката със синио я няма и докато се осетя това...това диване се направило на пикасо ...а платното беше светлия килим във хола...то не беше едно бърсане, мазане бе ужас сега 6те трябва да перем килима...и понеже това не му беше достатъчно взе че ме издебна когато бях на четри крака да мия и ми захапа крачола..дрърна рязко и прас в следващата секунда търчах по полу гол дирник с един чехъл в ръка n) нагъл бигъл! ;) dribble
относно аналните жлези, и тоз мои хубостник имаше проблеми и сядаше д се "пързаля " по килима кто оставяше една воня...абе не беше гледка но след време се оправи и сега периодично го водим да му ги изтискват Озко изглежд много чаровен напомня ми на едно детско друпи то ми беше любимото и въпреки че породата маи не беше бигъл самият Друпи беше голям сладур b)
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#374 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 02:20 PM

Цитат

Ози е много хубав. голямо сладур4е. Наистина си личи , че на едното оченце има нещо s) Горкото създание. Стискаме му палци да се оправи.Иначе Рей спи по същия начин вирнал крака b) Аз пък да ви кажа днес съм много горда от това, че направих едно добро дело. Купих на два броя кучовци в подлеза на Плиска на две места по 100 гр. соленки. Изядоха си ги от сърце, а минувачите ме гледаха странно... NNN

Гледат те странно защото много малко хора биха направили такъв жест.Аз също много пъти съм давала на кучета каквото имам под ръка , я закуска я нещо друго .
Така че бравос за постъпката ти victoryVVV 1super , само така .
User's Signature

Dushko dobrodushko

#375 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 02:49 PM

Браво и от нас!!! bravoS bravoS bravoS
User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#376 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:03 PM

А сега да ви питам-
След около месец заминаваме за Германия- Какви документи са необходими за Биги?
User's Signature

#377 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:50 PM

1. Тест за бяс - прави се 1 месец след поставянето на ваксината за бяс (най-малко) и самото му правене отнема около 2 до 3 седмици, струва около 250 лв.
2. Сертификат за здравословно състояние за износ - това се издава на базата на теста за бяс, струва малко по-малко от 6 лв. и се прави за половин ден b)
3. Потвърждение от германска страна, че бигълът не им влиза в списъка с "опасни" и "забранени" породи.
Казано с други думи, няма как за 1 месец да се справите с теста и да вземете Биги с вас s)
Ще трябва да помислите за поотсрочване на пътуването или за подходящ хотел.. например у bushkata...
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#378 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:53 PM

Здравейте Ани, Биги,

най-първо може да се свържеш с Германското посолство и да питаш за нужните документи.
Второ - в София зад Исул, в партера на един дълъг блок е един офис на незнам какво за ветеринарно беше. Аз на Фреди от там му изкарах документ за излизане в чужбина.
За съжаление нямам телефон, но лесно ще го намериш. Там се минава на преглед и си получаваш документ.

Много важно е да питаш, защото това е държава от ЕС, дали ще се налага карантина за малката. В някои страни е ужасно, чувал съм, че в Англия ги държат 6 месеца и чак след това може да го вземеш.

Питай също така и в Син кръст, където си я водила, за да те упътят за кой кабинет и къде може да получиш тапия за излизане на кучето в чужбина, а също така и какви такси се плащат.

"Ти ще се връщаш ли?" - по познатата фраза на Тодор Колев от един филм.
One way ticket?

Da sta viwi i sdrawi i gospod da e s Was.
Paneta, Fredy and Family 1super

#379 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 04:37 PM

Лееееле, вече се стреснах от писанията на Vabank! Никога няма да замина без Биги!
Та аз не съм се разделяла с нея дори за минута.
Панета, ще отида до там дано не отнеме наистина толко дълго време за тези документи. А по въпроса за връщането- То се знае! Всеки българин се връща рано или късно- малко е смешно , но от вън България не изглежда толкова ужасна, но само от вън l)
поздрави от нас
User's Signature

#380 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 06:07 PM

Биги, ВаБанк е прав.
Горе-долу и аз съм чувал тези неща.

Поздрави и късмет. И никакво ходене без нея!!!!!!!!!
Ти си знаеш, за да не ти даваме ЗАПОВЕД!!!!
l)

#381 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 03:18 PM

Тукккк смее victoryVVV , ама едно време е навън , ужасно . Вие как сте ? Вдигнахте ли категорията bravoS .
Озко изведнъж взе много да слушка , можеби понеже расте . Вече няма проблеми да го пускаме да се разхожда без да е на повод. Като го извикаме и веднага пристига d) . Това е супер .
Днес си разпечатах на хартия статията която беше на началната страница на дог.бг , за възпитанието на кучето . Смятам да понауча Оззи на това онова 1super . Например не знае командата "Редом" и "Място" които са много важни при живеене в града . Като пресичаме улицата и той ако не го дръпна си пресича без да му пука че може да го смачка кола . То това е ясно защото милия не знае че може да му се случи b) , та затова искам да го науча да стой на място като се налага .
По въпроса с пътуването ти с Биги , мисля че трябва да е ригистрирана и да и плащаш данък на Биги , за да може да ти издадат такъв документ . Поне така съм чувала де r) , иначе е нелегална , като всички нас r) . Може и да греша разбира се .

Поздрави
Нели и Оззи
User's Signature

Dushko dobrodushko

#382 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 06:43 PM

Ехо, здравейте w) тук сме
ние малко се позагубихме в последните дни ouu
Виждам,че съм пропуснала доста.Ние вече сме добре и сме си на вилата.
Биги сега за да изнесеш куче трябва да има вграден чип във вратлето ако не се лъжа cl)
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#383 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 09:33 PM

ние с Рей също сме добре, но нямаме време да пишем. Ина4е ку4о си намери едно приятел4е-шелти и всяка сутрин тича с него. Големи образи са двамата, защото Рей прави copy/paste от шелтито и аз умирам от смях да ги гледам. b) Надявам се времето да се оправи скоро(което според прогнозата на времето не се очаква), за да станат разходките по-приятни и по-малко кални, че след всяко излизане се нуждаем от основно миене, което е досадно и за мен и за животинчето. Поздрави на всички от мен и Рей w)
User's Signature

allure&Jack Ray

#384 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 10:47 PM

Боже, обяснете ми за аналните жлези , май и при нас има нещо такова s)
User's Signature

#385 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 09:12 PM

Здрасти Анна , кажи какъв е проблема при Биги. При Ози проблема с аналните жлези е че много му мирише дупето и съответно трябва да се изтискват редовно . Но това не е никак хубаво , поне нашата лекарка така казва . Обясни ми че колкото повече се изтискват , толкова повече ще се образува. Пук и каза че той е много малък за такъв проблем и като порасне ще е още по зле ситуацията.
User's Signature

Dushko dobrodushko

#386 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 09:45 PM

Здравейте,
Миналата нощ ходихме до вет в Младост , адски се уплаших - на Биги от дупето и излизаше слуз и миришеше адски . Слава Богу отхвърлиха вероятността за аналните жлези, явно е било хранителна реакция. bl)
Но днес сме добре отново и утре или в близките дни мислим да направим прословутата трета ваксина и да почнем да търчим да уреждаме документи за заминаването.
Всъщност се свързах с Г-н Димитров в Германия - той е основал немско-българския приют в Добрич за закрила на животните- дано той може да ни помогне за преминаването в Германия , пък там да правим всички тези неща които се изискват. Тази вечер той ми се обади , но се разбрахме да се чеум допълнително. Стискайте полци да успеем да ги уредим тези документи по-бързо , щото трябва да пътуваме до месец.
Много ви поздравяваме и целуваме с Биги
User's Signature

#387 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 10:39 AM

Здравейте Биги-та,

разбира се, че ще стискаме палци. Дано всичко мине - ОК.
И като отидеш там, да пишеш как сте с Бигинцето.
Мисля, че тя там още по-добре ще се оправи. То ние се оправяме като отидем в Германия, та Биги ли?
Късмет и здраве.
Поздрави, Фреди, Панета и Семейство.

#388 Потребителят е офлайн   cho_chi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 10:48 AM

Здравейте Бигъли!

И нашето семейство реши да се присъедини към клуба на Бигълите. Взехме решението в началото на седмицата и сега си търсим малко, сладко, женско Бигълче. nok

Можете ли да ни помогнете noмогнете?

#389 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 03:10 PM

Здрасти Биги,

ако не се лъжа миналата седмица каза, че ще ходиш на мача Левски-Удинезе.
Ако си била, много те моля автентично да предадеш настроението преди, по и след мача.
Ако не, здраве.

как сте с кучето? ваксини, документи, цвай гугуткен!!! и т.н.?
пиши, щото вие май сте душата на бигълите.
поздрави, Фреди, Панета и Семейство.
Само ЛЕВСКИ, ОЛЕ!

#390 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 March 2006 - 04:23 PM

Много моля разговорите за мача да се преместят ТУК. Това е тема за Бигъл.
Благодаря r)
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   marianikolova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 08:17 PM

Цитат

Здравейте Бигъли!

И нашето семейство реши да се присъедини към клуба на Бигълите. Взехме решението в началото на седмицата и сега си търсим малко, сладко, женско Бигълче. 

Можете ли да ни помогнете noмогнете?

Здравей чо - чи.
Аз също в момента си търся малък бигъл. Обожавам тази порода, имах прекрасен, много красив бигъл, който почина пред 3 месеца (катастрофа). Рядвам се, че и вие харесвате биглите.
Мога да ти кажа за какво да внимаваш (от опит). Най-важното е - в никакъв случай не купувай куче от магазин. Купих първият ми бигъл от магазин и той имаше страхотни здравословни проблеми. Той се оправи и живяхме щастливо няколко години, и след като той почина, от емоционални съображения, си купих малко женско бигълче от магазин. Въпреки че изглеждаше съвсем здраво, то се разболя и почина за една седмица от парвовироза. Малкото уж беше ваксинирано срещу това! За съжаление за кученцата в магазините не се полагат добри грижи. Обикновено те са внесени незаконно и паспортите и ваксините им не са истински. Разбрах, че има много подобни случаи.
Трябва много да се внимава и с фирмите, които внасят всякакви породи кучета. Например в "Сокай" имаше малко бигълче на 2 месеца, внесено от Унгария, без всякакъв паспорт и ваксина. Това не е редно! Подобно е положението в повечето фирми.
Най-добре е кученцето да е поне на два месеца, да има паспорт с поне една ваксина, (с лепенка и подпис на лекаря в паспорта, както и печат на клиниката, в която кучето е ваксинирано). Само тогава можете да сте сигурни, че наистина му е бита ваксина. Кученцето трябва да е обезпаразитено за вътрешни паразити и то поне три дни преди да го вземете.
Затова най-добре се посъветвайте с проверен ветеринар, който да ви избере кученце, евентуално да го види, него и паспорта му.
В България няма клуб на биглите, нито регистрирани развъдници. Има ловджии, които гледат бигли и понякога имат малки. Те знаят как да се грижат за кученцата, а и ако го вземете оттях можете да видите майката и бащата.
Не искам да ви плаша с всичките тези приказки за болести, а само да ви предпазя. Желая ви да си намерите най-жизнената, здрава и красива бигълка и да ви носи много радост d)
Имате ли опит с тази порода? Ако мога да помогна с някаква информация, пишете ми!

#392 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 10:18 PM

ехе bravoS
Супер!- Ще бъдем повече бигъли super best
Браво чоко ан! bravoS
Аз също ти казвам - не се взимайте от магазин - виж при нас какво става s).
Дано някой ти предложи хубаво здраво бигълче.
Ние пътуваме другата седмица до Германия и мога да погледна и там , но предполагам че цените ще са доста различни. За всеки случай ще проверя и веднага ще пиша.
Пръска ми се сърцето от мъка, че трябва Биги да остане тук , но след 1 месец ще дойда специално да си я взема. Утре ще говоря с докторите да направят всичко необходимо -всичките ни документи и ваксини да бъдат готови до тогава. А малката ще остане при брат ми за това време. Още от преди седмица го инструктирам подробно.
Поздрави от нас
User's Signature

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни