Бигъл
Публикувано: 09 March 2006 - 09:17 PM

allure&Jack Ray
Публикувано: 09 March 2006 - 09:21 PM
Прикачени файлове
-
ray_043.jpg (35.21K)
Брой сваляния: 248

allure&Jack Ray
Публикувано: 10 March 2006 - 11:24 AM
Цитат
Здрасти Ани, Биги,
е това вече е страхотно. Признавам, че БИГИ е най-голямата левскарка.
Пу, още веднъж да е жива и здрава.
Много и отива и е много готина.
За съжаление няма да мога да бъда на стадиона, но ще гледам по ТВ-то.
Но като гледам БИГИ съм сигурен, че с такива привърженици ще продължим.
Господ здраве да ни даде на всички нас, на нашите любимци и на синия ВЕЛИК ОТБОР.
Снимка на годината - БИГИ, истинският български ФЕН.
Браво. Специални поздрави.
п.п. снимката ди я сложих като десктоп.
Оле, Само ЛЕВСКИ ОЛЕ!!!!! 1super victoryVVV drink cheers
Публикувано: 10 March 2006 - 02:06 PM
Цитат
Ха да Ви видя сега.
А за Ози, пак не си чела цялата литература. Има 2 вида бигъли и някои са от по-големите, аре чао. Само Левски ОЛЕ!
И колко според теб са големите бигли на тегло ? Според стандарта за породата на английският кенел клуб.

Dushko dobrodushko
Публикувано: 10 March 2006 - 02:09 PM
Цитат
Не мисля че се изказвам тъпо , но все пак да обясня .Под диета имах в предвид че съм ограничила допълнителните лакумства на Оззи , като разни бисквитки и тн.
А не че ограничавам количеството на храната която му се полага .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 10 March 2006 - 09:15 PM
Гледай с хумор на писанията тука r)
Ако обаче се засягаш, моля да дадеш знак и аз моменталически ще спра да се гъбаркам.
Иначе, както и преди ти писах, достатъчно е, че имаш бигъл, на мен това ми стига да съм + настроен към теб.
cheers
Поздрави, Фреди, Панета и Семейство.
Публикувано: 11 March 2006 - 09:21 AM
По въпроса с изказването на Алюр , се подразних от думичката "тъпо" иначе всички сте много готини .
Между другото на Оззи му стана много дебела опашката изведнъж.
Аз не знам дали съм ви казвала , но много скоро ще го оперират за да му махнат аналните жлези . Има големи проблеми с тях . Лекарката казва че операцията е тежка но после бързо се въстановява, ама аз съм много преитеснена . Освен това трябвало да се оперира и едното око , понеже едната ципа е възпалена и не може да се излекува . Абе какво да ви кажа , ако съм знаела колко много ще изстрада това животинче , ужасна работа .
Надявам се до лятото вече всичко де е наред .
Поздрави на всички
Нели и Оззи

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 09:24 AM
Цитат
Никой нищо лошо не е казал Нели - та ние го харесваме толкова много твоя кучо и теб r)
Я кажи Ани как е малката принцеса , хапва ли си добре ?
Забравих да пиша че снимката наистина е страхотна victoryVVV саммооо Левски ....
bravoS bravoS
Днес ще пратя и аз актуални снимки на разбойника .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 10:35 AM
На този на FCI в стандарта, важащ и в НАШАТА страна пише: желателна минимална височина в холката 33 см., максимална - 40.
стандарт на бигъл - FCI
Абсолютно същото можете да прочетете и на сайта на KCGB - английския кенъл-клуб, който е "баща" на породата.
стандарт на бигъл - KCGB
Оттам нататък всеки може да си измишльоти в мрежата ама каквото си иска...
--
Бигълът, както и други сходни гончета, трябва да бъде "тюленест", т.е. гладичък и леко тлъстичък на външен вид, с дебела кожа. На практика кучето в добра кондиция не е обло като бъчва, при натиск се напипват ребрата и тазовите му кости (при бигъла - не много лесно, защото кожата трябва да е с пласт подкожни тлъстинки). Ако: ребрата, тазът и гръбнакът се виждат отстрани, кучето е слабо. Ако трябва яко да натискате, за да напипате костите, значи кучо е дебел...
Туйто.

Публикувано: 11 March 2006 - 01:13 PM
Цитат
На този на FCI в стандарта, важащ и в НАШАТА страна пише: желателна минимална височина в холката 33 см., максимална - 40.
стандарт на бигъл - FCI
Абсолютно същото можете да прочетете и на сайта на KCGB - английския кенъл-клуб, който е "баща" на породата.
стандарт на бигъл - KCGB
Оттам нататък всеки може да си измишльоти в мрежата ама каквото си иска...
--
Бигълът, както и други сходни гончета, трябва да бъде "тюленест", т.е. гладичък и леко тлъстичък на външен вид, с дебела кожа. На практика кучето в добра кондиция не е обло като бъчва, при натиск се напипват ребрата и тазовите му кости (при бигъла - не много лесно, защото кожата трябва да е с пласт подкожни тлъстинки). Ако: ребрата, тазът и гръбнакът се виждат отстрани, кучето е слабо. Ако трябва яко да натискате, за да напипате костите, значи кучо е дебел...
Туйто.
Само дето не говорим за височината , а за теглото на биглите. Но мерси все пак за инфото

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 01:27 PM
Цитат
Цитат
Не мисля че се изказвам тъпо , но все пак да обясня .Под диета имах в предвид че съм ограничила допълнителните лакумства на Оззи , като разни бисквитки и тн.
Ти пак за пореден път не схващаш за к'во иде реч. Не съм казала, че се изказваш тъпо, а че е тъпо да подлагаш Ози на диета , защото кученцето както се вижда от снимката си е със супер нормално тегло. Аз не съм тук във форума, за да се заяждам и да провокирам конфликти, но някои от включванията ти са .......абе не искам да правя квалификации. Не знаех, че си толкова тънкообидна, но за да нямя повече спорове просто спирам комуникацията с теб. Щеше да ми е интересно да разбера за операцията на аналните жлези, защото нашият вет например тотално отрича пипането на тези жлези, но вече съм мега раздразнена и не ми се слуша. Дано Озко бъде ок!

allure&Jack Ray
Публикувано: 11 March 2006 - 02:24 PM
Иначе чудесно разбрах за какво си говорите w) - просто казвам, че няма определено тегло. При дакелите примерно ръстовите разновидности се определят според килограмите. При биглите - не.
Иначе според ръста средно 15 кг. са нормално тегло за по-едър бигъл, а за дребен - 33 см. около 11-12. Но подозирам, че за едрия бигъл на горна граница (40 см.) и 17 кг. биха били нормални.

Публикувано: 11 March 2006 - 05:33 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ти пак за пореден път не схващаш за к'во иде реч. Не съм казала, че се изказваш тъпо, а че е тъпо да подлагаш Ози на диета , защото кученцето както се вижда от снимката си е със супер нормално тегло. Аз не съм тук във форума, за да се заяждам и да провокирам конфликти, но някои от включванията ти са .......абе не искам да правя квалификации. Не знаех, че си толкова тънкообидна, но за да нямя повече спорове просто спирам комуникацията с теб. Щеше да ми е интересно да разбера за операцията на аналните жлези, защото нашият вет например тотално отрича пипането на тези жлези, но вече съм мега раздразнена и не ми се слуша. Дано Озко бъде ок!
Е браво Алюр, май от това което си писала излиза че ти се засягаш повече от мен . Аз също не съм тук за да се заяждам. Мир.
d)

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 05:41 PM
Цитат
Иначе чудесно разбрах за какво си говорите w) - просто казвам, че няма определено тегло. При дакелите примерно ръстовите разновидности се определят според килограмите. При биглите - не.
Иначе според ръста средно 15 кг. са нормално тегло за по-едър бигъл, а за дребен - 33 см. около 11-12. Но подозирам, че за едрия бигъл на горна граница (40 см.) и 17 кг. биха били нормални.
Ами и аз така съм чела че са не повече от 17 килограма , и понеже Озко е на 8 месеца 16 килограма за това се притеснявам.

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 07:07 PM
понеже и на нас ни препоръчаха диета за Тайра,за да не напълнеела, ние решихме, че вместо да се ограничава храната на кучето, може би трябва малко повече движение, разходки и игри 1super за съжаление сега сме малко болнички и не става да джапаме из локвите, та тези планове са ни на режим изчакване- да се стопли малко времето ;)
успех и поздрави от нас с Тайра! victoryVVV
Публикувано: 11 March 2006 - 07:30 PM
Айде да не кажа поспряхме , ама ги намалихме w) , какво да го правим , като погледне с този влажен поглед ... w)
Поздрави от мен и Ози

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 08:27 PM
Тайра даже като иска да й дам нещо, а аз се правя че не й обръщам внимание, започва да ме лае и да ме подсеща l)
и ние поспряхме с глезотиите - то не бяха бисквитки, кокалчета от кожа, фролик и не знам какво още b) сега по-рядко ги яде, дори се опитваме да наложим режима ядене 2 пъти на ден, ама е малко трудно.
Ози яде ли зеленчуци? защото Тайра обожава морковчета, зеле, краставици, ябълки, киви...всичко w)
не знам дали е калорично, чувала съм че в малки количества плодовете и зеленчуците са полезни за кучето /без банани/.
вие какво похапвате? r)