Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3341 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2009 - 10:06 AM

:zf_093: Аз отначало помислих, че Рони се е заклещил на балкона и е трябвало да го вадите - сладурчо!
Много е сладуранска снимката!

#3342 Потребителят е офлайн   kkkkkk Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 04:07 PM

Тъй... Мърфи, всички знаем колко е "прекрасен" твоя бигъл! Бил "малко по висок", ами по стандартите на МФК на биглите се позволява до 40 см. Все ми е тая колко е породисто кучето, въпроса е, че много преувеличаваш, чак става смешно! На изложби ходели, къде? На поляната, където съдия е бай Гошо, може. Представи документ, подписан от съдия и ще ти повярваме, всички читатели на форума. Както вече казах, не смятам, че кучето ти не е чудесен приятел, верен и симпатичен, ама защо толкова държиш да се изфукаш колко е породист? Още повече, че то личи... А за кастрацията, не ми се рови във форума, ама само сте го ощетили горкото животно... че не може да има поколение му е най-малкия пробле. Ами хормоналните проблеми, ами наднорменото тегло? А за това колко го хвалят хората... ми то от любезност бе! Ама кой да се усети? "Моето гардже пее най-хубаво!!!", та и вашта такава.

#3343 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 08:20 PM

Чак пък някой да се регистрира, за да обижда Мърфи - що за лош ден ти е к6?
Изложбата беше Национална изложба за всички породи - Sofia Grand Prix 24.06.07, съдя беше Камен Литов, познат още като бай Гошо :da_005: :))))))))))))
В момента нямам скенер, но някой път ще пусна експертната оценка, ако толкова някого изобщо го интересува! На същата изложба беше и председателката на БККБ и Монти спечели (тя лично видя документа със собствените си очи), но за това сме писали преди почти две години вече във форума! Тя също мисли, че Мърфи е извън стандартите! И под малко едричък имам предвид - 42 см при холката, при макс. 40. Съжелявам, че ти лично не го харесваш моето куче от снимките! Ама какво да правя - да престана да си хваля гарджето ли?

В никакъв случай не казвам, че Мърфи е особено породист, а само, че можеше да му се изкара бяло родословие! Но не ни е била такава целта!
За сметка на това казвам, че Макс е особено породист и красив и отговарящ на стандартите бигъл!

А, честно казано к6 - не разбирам - ти за какво се бориш - имаш ли бигъл изобщо?

Хората не харесват Мърфи защото отговарял на стандарта, а защото е любвеобвилен, жизнерадостен, пакостлив и игрив бигъл. 99% от хората изобщо не ги интересуват родословни дървета и ти казват "здрасти" и без да си представил документ.

Колкото до изказването, че с кастрацията сме ощетили горкото животно - по-непрофесионално мнение отдавна не бях чувала - пък хем си с претенции на разбирач!

Айде остани си със здраве и остави хората тук да си показват снимки на кучетата и да им се радват, без да тровиш мястото с откровени глупости.

#3344 Потребителят е офлайн   kkkkkk Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 09:45 PM

:wc_055: Чудно ми е как може да има толкова лицемерни и заблудени хора като Вас. Вредите на кучето, дано не навредите и на някой близък с този си маниер и способността да успокоявате съвестта си като се убеждавате в тотални неистини. Вие си знаете за какво става дума, но хората не са слепи! Могат да преценят колко са "42 см". И не разбирам, защо Ви е да лъжете така упорито? Толкова ли имате нужда да се доказвате пред непознати? А и не внимавате, не съм казал нищо за това, че кучето е "непородисто", това най- малко ме касае. Нека радва хората, това е целта на кучетата, но тук дори и най- родословните кучета не пускат реплики от сорта на "изключително прекрасното ми куче". Не Ви ли простее малко това изказване? А че е игрив и палав.... може и да е бил преди кастрацията, ама сега си наддава килца, а другите кучета се чудят какъв пол е... Вие не тровете форума с глупостите си и лъжите си. Аз съм просто един глас от много мислещи по този начин. Мнението не е лично мое, а много хора го споделят. Все пак, нямам нищо лошо към кучето Ви, то не е виновно за нищо, да е живо и здраво и да се радва на живота доколкото му позволите.

#3345 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 10:04 PM

Какво конкретно е лъжа?

И какво има да ми простее изказването "изключително прекрасното ми куче" То си е такова в моите очи!
Не виждам за какво ви е да обиждате! За Мърфи се грижим много добре, за кастрацията сме се консултирали с ветеринарни лекари най-обстойно! И аз се надявам да живее дълги години добре, но от коментара ви останах с впечатлението, че не му го желаете наистина!

#3346 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 12:39 AM

Оле, не бяхме влизали от доста време, а то какво ставало.
Първо да се похвалиме, че малката слуша като цяло с много редки изключения :ba_025: Също да поканиме всички софийски бигъли тази събота в градинката зад Хилтън. Има ли желаещи? :da_005:

По темата, която сте спорили. Мърфи не съм имал честта да се запознаем и ще се радвам да го направиме. За кастрацията обаче считам , че се заблуждаваш. За женските кучета тя наистина е повече полезна от медицинска гледна точка. Но за мъжките има и доста против. Виж тази тема. Това не означава, рабира се, че винаги е вредна.В някои случаи се препоръчва. Просто има и друга статистика, за която по-малко се дискутира, т.к. в България има други проблеми като свръхпопулацията на бездомните животни. Но това разрешава по-скоро социални проблеми , а не медицински.

Не харесвам грубия тон, но всеки си има стил явно. Аз бих поставил въпроса така. Мърфи обичай си кучето такова каквото е наистина. И тогава всеки би оценил това. Обаче тези амбиции да ни разказваш за гранд призове, за успехите му по-изложби е наистина неуместно и леко иронично. Изказването ти , че Макс е един от най-красивите бигъли, които си виждал също беше грозно и неадекватно. Ами всички останали бигълчета , чиито стопани пишат тук, те грозни ли са?
Аз рядко влизам в спор, но повярвай, правейки такива дръзки и крещящи изказвания, приличащи на самохвалби и натрапване, самият ти предизвикваш срещу себе си негативна реакция. Давай го малко по-скромно.Тогава съм убеден, че биха те оценили теб и Мърфи. Не се обиждай, бях просто откровен.
Ако в събота дойдеш, може Тайра и Мърфи да се запознаят :ba_025: Пък може да продължиме разговора. :af_089:

#3347 Потребителят е офлайн   ata_nas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 11:02 AM

И мен ме поздразни именно високопарния тон. Мислещият човек не харесва натрапената реклама. Както се казва дайте фактите, пък оставете на народа да прецени :flagbg:
И пак да се повторя-няма грозен бигъл!! Има различни вкусове, различни линии и различни индивидуалности. А най-красивия мъж е Брад Питт! :af_089: На мен горе долу по този начин ми звучат изказванията в степен "най".!!!

#3348 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2009 - 11:16 AM

Изобщо не искам да разказвам за някакви успехи на Мърфи по изложби - той няма такива. На изложбата, която споменах той се яви на експертна оценка, което в моите очи само е документ, че е бигъл - ни повече, ни по-малко.
Името на изложбата споменах, защото к6 ме обвини в открита лъжа, но и след това не престана... така че явно няма смисъл и спирам да се обяснявам и оправдавам.

За мен всички бигли са изключително хубави. И въпреки че отдавна не бяхме писали, редовно влизаме да им се порадваме - особено бебетата са разкошни. Колкото до Макс - изказването ми не съм го имала предвид да е обидно, защото останалите най-красиви бигли са вашите, а грозни пък изобщо няма! Ако някой се е почувствал обиден - да извинява!

Колкото до кастрирането - прочетох темата - няма нови аргументи отпреди 2 години - в случая с Мърфи плюсовете с пъти преобладаваха, за него това беше по-добрия вариант - което значи че сме се погрижили адекватно за него, а не че сме го ощетили. Редно е, когато някой мисли за такъв ход да се консултира със специалисти - ние направихме така.

Но да загърбим тая вече грозна сценка - от стопанка на куче без претенции и с желание само за веселба, се превърнах в досаждаща лелка в желанието си да защитя Мърфинката. :ae_085:

А вие биглите редовно ли се събирате зад Хилтън (при Стрелбището предполагам)? Навремето малчовците оставаха там да играят след кучешкото училище при Руми

#3349 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 04:07 PM

Показване на мнениетоМърфи, в Apr 28 2009, 09:16 AM, написа:

А вие биглите редовно ли се събирате зад Хилтън (при Стрелбището предполагам)? Навремето малчовците оставаха там да играят след кучешкото училище при Руми

Някой водил ли е бигъла си на училище?Много ще е интересно да разкаже

#3350 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 09:09 PM

Въпросът който поставя ЛОЛА е много интересен, някой водил ли е бигъл на училище. Ако да ще е е забавно, защото въпреки малкото впечатления, които имаме от породата, те са супер неподатливи на послушание.

#3351 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 07:50 AM

Здравейте, скоро не сме писали, но не ни остава много време сега в топлото. Относно училището за кучета знам, че Мърфи са го водили на училище и те могат да разкажат за ползата от него. Аз сама си го обучавам Бари доколкото мога и противно на това което казват, че са неподатливи на послушание-напротив, аз мога да кажа , че Бари е доста послушен поне за момента/да не предизвиквам дявола!/. Единственото с което не мога да се справя е да го науча да върви кротко до мен с каишката, а не да се дърпа на всички посоки и да души всичко наоколо, но все пак нали са ловджии и това му е в природата. И моля ви стига с тази война за чистата порода :ed_142: . От това което съм прочела във форума /не само в бигълския/ сигурно 80% от кучетата не са расови, а са купени от зоомагазини или от обяви по интернет. Ако форума е само за расови екземпляри, то тогава ние нечистокръвните да се махаме от тук и да видим кой ще остане. Нямам нищо против расовите, но всички знаят колко са скъпи и че за повечето породи истинските развъдници са в чужбина. Колко хора могат да си позволят такива разходи, пък и съм свидетел, че произхода не е гаранция за здраво куче.
Желая весело настроение на всички през почивните дни и много разходки с вашите любимци.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3352 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 02:05 PM

Да, ние бяхме преди 2 години на кучешко училище с Мърфи.
Като беше малък (3м) прочетох във форума за системата К9 за обучение на малки кученца и се упражнявахме по нея.
Мърфи беше много послушен като малък, някъде обаче между 6 и 7 месец, почна да бяга и да не идва, да яде всички боклуци от земята и т.н. Тогава се записахме в училището на Руми (зад Хилтън). Мисля, че имат все още занимания със сигурност събота и неделя. Ако отидете там към 10-11ч ще можете да видите на място как се обучават и да говорите с нея. При всички положения обаче е страшно забавно, преди и след урока става страшна игра и понеже всички са горе долу на една бебешка възраст, много си пасват.
При Руми научихме всичките команди и ходене редом и седене, лягане, на място...., прескачане на препятствие за удоволствие :af_089:
Мърфи обаче продължаваше да бяга (и досега все това му е в главата), наложи ни се дълго индивидуално обучение с треньор.
Има по-диви и упорити бигли и по-разумни. Виждала съм послушни такива и без кучешко училище. На нас обаче ни се наложи пълна програма за укротяване на "опърничевия".
Даже един собственик на бигъл каза, че това не бил "бигъл", а "бегал" :)

#3353 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2009 - 11:48 AM

Здравейте от нас с Фреди. Ние сме добре, кучо лудее и дивее и навън е станал голямо щураче. Преди колкото слушкаше, сега толкова не слуша...Бяха ми казали, че между шестия и осмия месец им е щурия период, ама Фредката още от пет месечен се държи като пуберче. :zz_222:
Две-три седмици имахме разправии с кърлежи, през ден-два вадихме по някой кърлеж, нищо, че беше с Фронтлайн. Сега сме с Адвантикс от няколко дена, който имал репилентно действие, дано той ни опази от малките кръвопийци. Така че бигъли, предупреждаваме, ако се разхождате към Борисовата, внимавайте, защото там е пълно с малките гадинки.
Хубав и лек ден на всички! :mc_200:
User's Signature

Качена снимка

#3354 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2009 - 12:50 PM

Показване на мнениетоАрлекина, в May 1 2009, 10:48 AM, написа:

Две-три седмици имахме разправии с кърлежи, през ден-два вадихме по някой кърлеж, нищо, че беше с Фронтлайн. Сега сме с Адвантикс от няколко дена, който имал репилентно действие, дано той ни опази от малките кръвопийци. Така че бигъли, предупреждаваме, ако се разхождате към Борисовата, внимавайте, защото там е пълно с малките гадинки.
Хубав и лек ден на всички! :mc_200:

Явно навсякъде са голям проблем тези кърлежи.И при нас е по същия начин.След всяка разходка извън града ги виждам как пълзят по крачетата и главата й.И ние сме с Фронтлайн и забелязах,че към края на периода т.е. към 30-я ден действието му определено отслабва.През целия си живот не бях виждала толкова кърлежи както през последния месец.
Благодаря на Мърфи,че разказа за училището.Тъй като май повечето сме на самостоятелно обучение ми се искаше да разбера доколко едно училище дава повече възможности и то не толкова като видове команди а дали там се научават по лесно.Лола общо взето знае и изпълнява всички необходими команди,но като всеки бигъл или много се разсейва или ми дава да разбера,че изпълнението изобщо не й харесва. :mc_004:

#3355 Потребителят е офлайн   Арон Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2009 - 08:26 PM

Прикачена снимка

#3356 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2009 - 10:59 PM

Дава повече възможности, доколкото ти показват как да ги прилагаш правилно командите. Обаче училището за общо послушание не е много ориентирано към ловни породи, така че успехите са умерени (поне според мен) и доста добри, когато става въпрос за куче на каишка. Мърфи е като служебно куче, когато е с каишка и не съвсем :zz_222: , когато е свободен и воден от всякакви примамливи миризми :af_089: :af_089: .

#3357 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 May 2009 - 12:02 PM

Здравейте, споделям мнението, че бигълите явно слушат когато са на каишка и се правят на разсеяни, когато са пуснати! Имам въпрос към собствениците на вече попораснали любимци - колко пъти на ден ги хранихте докато бяха малки. Джаспър винаги е гладен, но го храним по три пъти на ден. Някой ми каза, че трябва по пет пъти, но ми се струва много. Ще се радвам, ако споделите мнение.
Бих искала Джаспър да има възможност да играе с други бигъли и затова ще се радвам, ако собственици от Варна пишат тук и се уговорим за обща разходка. :ba_025:

#3358 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 12:29 PM

Като беше на пет месеца Лоли мина на хранене три пъти,дотогава бяхме на четири.Вече е на 10 месеца (навършва ги след два дена) и сме си все още на три пъти или два,защото има дни в които не иска да закусва.Но според мен е добре да се разпределя храната на два или три пъти дори като са пораснали.Не тежи на стомаха и се усвоява по добре.
Щом Джаспи е от гладните бигъли по добре е че сте на три пъти.Ако храната е разделена на повече наистина ще е гладен постоянно,а така порциите са по големи и е по засищащо.Поне такова е моето наблюдение
Поздрави! :dog:

#3359 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 05:25 PM

[quote name='Лола' date='May 2 2009, 01:29 PM' post='618856']
Като беше на пет месеца Лоли мина на хранене три пъти,дотогава бяхме на четири.Вече е на 10 месеца (навършва ги след два дена) и сме си все още на три пъти или два,защото има дни в които не иска да закусва.Но според мен е добре да се разпределя храната на два или три пъти дори като са пораснали.Не тежи на стомаха и се усвоява по добре.
Щом Джаспи е от гладните бигъли по добре е че сте на три пъти.Ако храната е разделена на повече наистина ще е гладен постоянно,а така порциите са по големи и е по засищащо.Поне такова е моето наблюдение
Поздрави! :dog:
[/quo

Благодаря за споделените впечатления.Ще продължаваме да се храним три пъти! И моите наблюдения са, че така е по-добре!
Поздрави! :af_089:

#3360 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2009 - 02:45 PM

А ние С Игор тъкмо се върнахме в София от Троянския балкан и ще заминаваме за Пловдив довечера. Там много обичаме да се разхождаме на Младежкия хълм. Има ли навити пловдивчани за бигълска среща?

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни