Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3381 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2009 - 07:03 AM

Здравейте!
Отдавна сме регистрирани във форума, но не сме писали тук. На снимките е моя приятел Бари. В момента сме на 1 година и 7 месеца и сме от София. Ще се радваме да се запознаем и с други себеподобни от форума!
Поздрави на всички бигльовци! :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Vanity of vanities....

#3382 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 08:10 AM

Добре дошъл и на новия Бари. Като гледам снимката имам чувството, че с нашия Бари са не само адаши ами са и като близнаци - шарките им са абсолютно едни и същи. Скоро и аз ще кача нови снимки, чакам рождения му ден, скоро ще става на 1 год.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3383 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 01:11 PM

Здравейте отново,

Мерси за приветствията :be_107:
Имам нов въпрос, до кой месец е нормално Бигълче да хапе собствениците си и как се предотвратява това? :eg_033:

#3384 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:53 PM

Показване на мнениетоevae, в May 27 2009, 12:11 PM, написа:

Имам нов въпрос, до кой месец е нормално Бигълче да хапе собствениците си и как се предотвратява това? :eg_033:

Ако не го спирате още от сега ще хапе цял живот.За него в тази възраст е игра и е нормално.Помня че ръцете ми бяха доста изпохапани в началото и надраскани от тънките нокти.Дори се шегувах че имам нужда от кръвопреливане :ab_041: И сега ме хапе понякога като се заиграе,но общо взето не е така като преди и много по рядко.Строго "НЕ" или "СПРИ",зависи коя дума ще си изберете,но по-важен е тона с който забраняваш.Кученцата основно запомнят интонацията с която им подаваш команди или пък ги поощряваш,затова гледай да повтаряш думата с една и съща интонация и колкото се може по строго.Освен това ставаш и игнорираш,за да разбере,че тази игра не ти харесва.Ако продължи,както ставаше при нас,затварях я и излизах от стаята за няколко минути и да видиш какво добричко става после.Но и тук винаги повтаряш,дори да не ти се излиза или пък решаваш че ще изтърпиш в този момент,недей,защото после няма да има ефект.Много търпение се иска,но те успокоявам,че има надежда
Успех и дано съм била полезна! :ba_025:

#3385 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 02:40 PM

Хей здравейте ,... сигурно вече сте ни забравили де.. аз не съм писала от незнам кога... Малкия Джими е много сладък :) :) и какво тумбаче има само... :) Жив и здрав да е и мн да ви радва :)

Добре дошъл и на Бари :) Абе преди време се си говорихме за бигълска среща в София така и не го направихме.... ако има желаещи да земем да се организираме.... може уикенда нещо южния или зад Хилтън парка.... какво ще кажете? Има ли надъхани :)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3386 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 04:06 PM

Здравейте отново!
Благодаря, че приехте Бари в компанията на бигльовците :)
Колкото до следния въпрос,

Показване на мнениетоevae, в May 27 2009, 12:11 PM, написа:

Здравейте отново,

Мерси за приветствията :be_107:

ще кажа следното: Бари го правеше това до около годинка. Въпреки командите и тона, с който му казвах "НЕ". Той просто не ме чуваше и продължаваше да дивее и да хапе :) Беше доста диво куче като малък и времената определно бяха много трудни, НО и това отмина. Моя съвет е да имате търпение с кутрето защото няма да спре да го прави отведнъж. В нашия случай Бари взе да се успокоява и да е малко по-улегнал от 3-4 месеца насам. Значи е бил на годинка и 3-4 месеца. И сега посяга да хапе, но го прави на игра и абсолютно никога не стиска! Честно казано тази игра даже ми е приятна :) Посяга само да вземе ръката ми в устата си и спира до там. Предполагам при вас нещата ще отминат до подобен начин....

Колкото до срещата в София, аз съм твърдо ЗА! Сега времето е хубаво и спокойно може да я реализираме. Лично на мен Южния Парк ми е по-удобен, а и там в района има все пак повече място за паркиране. Така че, ако се появят още желаещи - свиркайте :)
User's Signature

Vanity of vanities....

#3387 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2009 - 03:55 PM

Здравейте,

Мерси за отговорите. Смятах, че този проблем ще премине като поотрасне и до сега не взимах мерки, но зъбките му станаха прекалено остри :wb_052: . Започвам с твърдо "Не!".

Днес направи нещо, което ме изуми, повърна на няколко пъти и накрая се оказа, че е погълнал цял дамски чорап, изкара ни акъла. Въобще не съм предполагала, че такова малко кутре може да прави такива щуротии, а реално днес е бил сам за не повече от 15 минути. :zz_020:

#3388 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 04:10 PM

Показване на мнениетоevae, в May 28 2009, 02:55 PM, написа:

Мерси за отговорите. Смятах, че този проблем ще премине като поотрасне и до сега не взимах мерки, но зъбките му станаха прекалено остри :wb_052: . Започвам с твърдо "Не!".

Като смени зъбките няма да боли толкова,но наистина не го оставяй да се възползва.

А за чорапа,лоша работа наистна.Добре,че е излязал навреме.Ах,какъв малък разбойник си имате там :md_064:

#3389 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 06:57 AM

Имам една молба към всички морски бигъли.Предполагам вече сте ходили на плажа и ще съм ви страшно благодарна ако разкажете как понасят бигльовците пясъка,морето,жегата там.Харесва ли им или се дърпат.
Поздрави на всички!

#3390 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 07:53 AM

Здравейте, най-накрая се появихте, явно вече всички наблягат повече на разходки отколкото на форума. Лола ние не сме морски бигльовци, но миналата година бяхма на морето, а и често сме по язовири. Нашия Бари специарно никак не обича водата, влиза на брега, колкото да си потопи краката, но по-навъртре не иска за нищо на света. Хвърлям му пръчки и какво ли не, но не влиза, а започва да ги лае и чака на брега да дойдат сами, не знам типично ли е това за породата или нашия го е страх. Между другото преди няколко дена станахме на 1 годинка :zz_223:, отпразнувахме го на нашата поляна, като успея да умаля снимките ще кача няколко да го видите какво магаре е станало вече. Поздрави на всички от нас и много забавления. :zz_224:
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3391 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 08:09 AM

Честита една годинка на Бари - да е жив и здрав!
Мърфи му е горещо на плажа през деня, затова остава в хот. стая на климатик - само сутрин и вечер по 1-2 часа се разхождаме по брега - вода мрази, само веднъж след една много чаровна лабрадорка влезна улисан в гоненето и после с писъци излезна много бързо. Иначе обича да се отърква в медузи и изгнили водорасли :ab_041: . Като цяло обаче се чувства по-добре в гората, отколкото на морския бряг.

#3392 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 11:41 AM

Благодаря ви много за бързите отговори.Искам да взема Лолка с мен на морето и се чудех как ще го понесе.Защото ние не ходим на хотел,а в събота и неделя прескачаме до морето и затова тя ще е с нас през цялото време.Ние така или иначе на плажа стоим до обяд,но може би заради нея ще отиваме сутрин още по рано и ще стоим на плажа по малко.Но каквото и да е,поне един път ще я вземем с нас и да видим дали ще й хареса.Колкото до водата и аз си мисля, че няма да и хареса защото имаше една случка през есента,когато цопна в една река и оттогава като види река и минава по отдалече.Но ми беше интересно като цяло дали бигълите харесват водата.Като чета как е при вас,май не я обичат много. :smile:
Честито на Бари!!! Да е жив и здрав и да е послушен :af_089:

#3393 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 12:34 PM

Честит рожден ден на Бари! Желя ви много здраве и щастливи моменти заедно! :md_064:
Колкото до морето - и Монти и Рабиа са ходили на море и двамата обожават водата. Ра малко я повалят вълничките и не е чак толкова уверена, но Монти е като фурия. Попринцип Ра е по - страхлива и винаги е гледала от батко си Мончо, та за това предплолагам се научи да се къпе така без проблем.
Преди време, когато бяхме на село изведохме кучетата и отидохме до близкия язовир. В момента, в който откопчах Монти от повода той с бясна скорост се метна в язовира и ми избяга с плуване :ud_009: .
Та ние обичаме да плуваме, ще ми е интересно да разкажете вашите случки с "бигъл и морето/язовира".
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#3394 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 05:16 PM

Честита годинка на Бари и от нас :)))

По повод морето - надявам се Ейра да се е метнала на татко си и да плуваме заедно, че аз съм морско дете и мога да прекарам часове във водата, но не и да лежа и да се пържа на брега... та ще е хубаво да си плуваме заедно :)
А по повод плажа си мислих наскоро тва мойто откачено куче... как ли ще се държи.. дали ще търчи като побъркано и ще досажда на хората ... просто си я представям какво може да причини на типовете с гевреците дето обикалят хаха или на всеки който има нещо за ядене хахахаах ще има да търча след нея сигурно... единственото, което ме успокоява е че на жегата май по предпочита да лежи на сянка отколкото да търчи.... но все пак...
Ооо нямам търпение за моренце :))))
User's Signature

#3395 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 06:24 PM

liberty и на мен ми минават такива мисли :smile: Добре че ходим на по усамотен плаж и няма или поне се надявам да няма много дразнители.
Най много ме притеснява жегата и горещия пясък също.На лапите няма ли да им стане нещо?

#3396 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 09:55 AM

ами затова - спасение от жегата и горещия пясък - игра във водата :)
User's Signature

#3397 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 09 June 2009 - 10:07 AM

Да знаете колко струва един малък женски бигъл?И от къде да го намеря? :)
User's Signature

Качена снимка

#3398 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 10:03 AM

Здравейте и от нас, колко хубава тема - бигълът и водата :). В събота бяхме за риба и можем да споделим вече и нашия опит. Отначало Рони не прояви особен интерес и само гледаше езерото и се залисваше по водните кончета. После като напече, изведниж сам си влезе. Влезе, намокри се, излезе и се изтръска доволен, доволен. После го направи още веднъж към края на деня.
Още по-интересно беше обаче как се закачаше с рибите, когато ги сваляха от въдицата. Те не бяха малки, платики, които бая подскачаха и Рони като реши, че на това нещо дето пляска и подскача трябва да му се покоже кой е по-важен и почна едно скачане около тях, едно лаене, страшна работа. Но хем го е страх, хем вижда, че е живо и мърда и не знае какво да го прави - приближи се, допре муцуна, усети, че е нещо мокро и малко слузесто и бегом назад с подскоци и лаене. Беше голям майтап. Снимката, която прилагам е единствената, която можах да направя, защото иначе Рони само подскачаше и хващах я опашка, я лапа :ab_041: .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3399 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2009 - 10:20 AM

Показване на мнениетоcharaka, в Jun 9 2009, 08:07 AM, написа:

Да знаете колко струва един малък женски бигъл?И от къде да го намеря? :)

Ако искате с родословие от развъдник. За цената попитаите в разъдника.

#3400 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 10 June 2009 - 10:44 AM

Може и от развъдник,но къде?Много са ви сладички.И да са по близко,за да не се раскарваме :D
User's Signature

Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема