Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3421 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 17 June 2009 - 10:19 PM

Ами и аз това се питам,защото в googal го няма и за сега съм си намерила един ама не ми отговарят и не знам да ли ще си взема :tongue: :wd_043:
User's Signature

Качена снимка

#3422 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 21 June 2009 - 11:01 AM

Какво стана с всички тези хора,които са писали до сега? :zz_219:
User's Signature

Качена снимка

#3423 Потребителят е офлайн   ata_nas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 June 2009 - 09:34 AM

charaka, esi_anni, хора не ви ли писна да пускате полуграмотни постове и да разгонвате потребителите от форума.....

#3424 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 07:59 PM

Приятели здравейте!!
Не бяхме влизали много отдавна, за което съжаляваме. Да ви припомниме , че все още се събираме в Южния и доста голяма компания оформяме. Димана и Ники ужасно съжалявам, че ви изпуснахме и сигурно не сте в София вече.
Как са порасналите бебета, лудеят ли? :db_046:
Чезара, снимките с биберона просто ни разбиха- уникални са!!!! :ba_025:
Пишете всички, които искат да се срещнеме или пък направо идвайте!!! Събота вечер към 20:00 часа става страшен купон!
А пък за тези , които се опитват да превърнат форума за бигъла в битак, искрено ви моля , недейте! Има си начини за търсене на бигълче. Човек , когато наистина иска нещо намира начин сам да си се рови ,чете, кореспондира с развъдчици, уговаря с тях цени и условия. Така бигълчето ви ще ви е още по-скъпо, чакано и обмислено за дълго решение.( не е като да си купиш телефон, ама ако може нокиа, ама ако може с камера и плейер, ама ако може да е смарт и последния модел е най- добре, ако може и за без пари...) После пък батерията нещо се прецакала, айде нов телефон....)
П.С. от 19-ти юли заминаваме и на море, разбира се с малката, та после и ние ще споделяме морски опит с бигъл!!
Поздрави на всички и целувки за сладурковците!

#3425 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 08:30 AM

Здравейте бигльовци. Имам проблем с моя Бари и искам да ви помоля да споделите при вас как стои въпроса с храненето. Умишлено не пиша в тема "хранене", защото ме интересува точно как е при нашата порода. Проблема ни е следния, докато беше бебе, кучо беше като прахосмукачка, не подбираше какво яде и колко, без значение дали е гранула, консерва или нещо което съм му сготвила. Каквото и да му дадях и колкото му дам толкова изяждаше и вечно беше гладен. Сега откакто стана на 1 година стана супер претенциозен, купувам какви ли не гранули не иска и да ги помирише, омесвам ги с бульони, с консерви с пилешка супа, нищо не помага, единствено хапва кренвирши, биренки и разбира се пържоли. Преди ядеше и зеленчуци и плодове-ябълки, домати сега и това не иска. Да не говорим, че го хранех 2 пъти на ден, а сега сутрин просто нищо не иска. Кажете при вас има ли такава промяна в храненето или просто при нас има някакъв проблем, все пак тази порода е известна с лакомията си. А да забравих да споделя, че навън продължава да яде всички боклуци. Бяхме на язовир и 3 дни не спря да прави оборка на всички кокали които намери и вмирисани риби.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3426 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 09:20 AM

xaosinc и при нас така стана,но още преди месеци,когато беше на седем месеца.Просто в един ден отказа да яде храната която иначе омиташе за отрицателно време и то без нищо към нея.След известно пробване на храни намерихме една която много й харесва и яде,но пак не както преди.И Лола сутрин не закусва,много рядко ако има нещо което много обича тогава.Но иначе на обяд или чак вечерта.И горещите дни имат значение,ако Бари не яде откакто е топло може при вас това да влияе.

#3427 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 12:46 PM

Здравейте и от нас!
Относно яденето мога да ви кажа следното: Бари като беше на около 4 месеца също така отказа да яде, а го хранех само с Royal Canin. Но след като отворихме втория чувал, просто отказа да яде въобще. Пробвах с други гранули, но и тях не искаше и накрая се оказа, че иска да яде само готвена храна. Така беше известно време, някъде 2-3 месеца, след което лека полека го минах отново на гранули, но този път Hills с агнешко и ориз. Това беше преди около година, но и до момента си ги яде с апетит сутрин и вечер. Обикновено ги омешвам с нещо готвено специално за него, към което добавям гранулите. Или в краен случай му слагам малко пастет и вода + гранули и му пукат ушите от ядене :) Очевидно всички сме минали през такива периоди на неядене и мисля, че няма от какво да се притеснявате - ще почнат отново да си хапват бигльовците :) Не им отстъпвайте обаче! Те са кучета и животинки все пак и ако изгладнеят достатъчно без съмнение ще ядат каквото им дадете! С Бари също така имах проблем, че вечер не искаше да яде и то беше преди около 2 месеца. Мръщеше се на храната и само я помирисваше и я оставяше. Тогава взех решението да го храня 1 път на ден и така изкарахме 2 седмици някъде. След това време пак започнах да му давам да яде и вечер и вече нямаше никакви проблеми, както е и до момента :) С 2 думи моят съвет е следния: ако се цупи и не иска да яде, вдигате му храната ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и му оставяте чинийката празна и така до следващото хранене. Разбира се вода трябва да има в изобилие и то прясна. За да не се обезводни животинчето :) Гарантирам ви, че до няколко дни ще почнат отново да си хапват както и преди. Не ги оставяйте те да ви ръководят какво да ядат и да проявяват капризи !!! Давайте им обаче качествена храна и няма да имате проблеми със здравето им! Ами това е от мен. Успех на всички бигльовци и техните родители! :)

П.С. Само да вметна, че онзи ден си пиивах ракийка вкъщи с кисели краставички и Бари се побърка по киселите краставички :) Естествено му дадох само 1-2 малки, но му беше вкусно :) Много обича и маслини :) Та така...Дръжте всичко под контрол и във ваши ръце и не правете компромиси с яденето - трябва да яде това, което е добре за него и толкова колкото му се полага! Ако ги разглезите после проблема ще ви се върне стократно! УСПЕХ !!!
User's Signature

Vanity of vanities....

#3428 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 01:20 PM

И аз напоследък забелязвам че Ейра не проявява вече такава лакомия като преди. Като беше малка омиташе храната едва ли не преди да докосне купичката, докато и я сипвах, а сега и слагам а тя не се впечатлява кой знае колко... оглежда се... и бавно отива и започва да яде.... незнам, мен това не ме притеснява. Радва ме даже :)
Аз май съм станала мн нередовна тук.... Разбирам че се събирате в Южния... мн искам да доведа Ейра някой път.. забелязала съм че с бигълчета най-много се заиграва.... Трябва д асе включим някой път, но тази събота по това време ще съм заета...

Ето малко снимки от нас :)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3429 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 08:55 PM

Привет, бигъли, как сте :)
Ние сме горе-долу добре и се надяваме, че не сте ни забравили :) Решихме си кърлежовите проблеми като за месец и нещо спряхме разходките на малкия в парка, той за съжаление беше нещастен от факта, че не може да тича на воля с приятелчета, но поне успяхме да си сложим, макар и със закъснение, ваксинката за бяс. Сега сме с каишка и бигльо е ОК, но пък за сметка на това в парка вече не слуша толкова и има проблеми с дисциплината - като види друго куче и забравя и стопани, и лакомства и оглушава за периода, в който другото куче е в наличност. Не знам, сигурно и на вас ви се е случвало, надявам се като се понасити на кучешка компания и да му минат мераците за преследване на други кучета. :dry: А иначе сме много пораснали, скоро ще гледам да кача някоя снимка.

По въпроса за храната, от няколко седмици и Фреди е така. От три пъти на ден вече яде по 1-2 пъти /ако е горещо по веднъж на ден, и то чак привечер/. Мръщи се на граулите, а преди не подбираше и омиташе всичко с невероятен апетит - и хляб, и гранули, и готвено. И марката гранули сменяхме, но май не е до това, явно се глези да яде готвено /което му е спряно вече - гранулите само се заливат с мляко или бульон/. Но апетитът му определено спадна рязко, а преди беше направо като прахосмукачка...Мен ме притеснява малко, че на ден яде по-малко от грамажа, който би трябвало, сам си решава по колко да хапва и често в купичката му остават гранулки.
User's Signature

Качена снимка

#3430 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 10:10 PM

Показване на мнениетоАрлекина, в Jun 26 2009, 07:55 PM, написа:

... в парка вече не слуша толкова и има проблеми с дисциплината - като види друго куче и забравя и стопани, и лакомства и оглушава за периода, в който другото куче е в наличност. Не знам, сигурно и на вас ви се е случвало....

Дали и на нас ни се е случвало?! Че то си е практика .... То туй не го ли пише в опътването на бигъла :ab_041:
User's Signature

#3431 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2009 - 08:35 AM

Не се притеснявайте за храненето - в летния сезон намаляват храната не само заради жегата, а и заради първи тийн трепети. На моменти, ако са влюбени, могат и съвсем да спрат да ядат :ab_041: . Обаче като цяло - злояд бигъл няма!

Исках да питам - бигльовците дето ги разхождате в Южния Парк - как се оправяте с блатото? Ние колкото пъти сме ходили там, толкова пъти черни и вонящи сме си тръгвали. Опитвала съм се да го заведа до реката да се изкъпе, ама той до чиста вода не припарва :wacko:

#3432 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 07:24 PM

Здравейте и от мен,
на всички с проблеми относно апетита, ще кажа:
1. Биглите са много лакоми, това е до живот!
2. И Ози в един светъл ден отказа да яде гранули, при което аз много притеснена се обадих на нашата докторка.
Тя ме попита, дали ако му дам кашкавал ще го изяде. Разбира се кашкавалчето изчезна за миг :)
Та докторката каза да му оставим гранулите в купичката, и да му гледаме сеира. Каза ми, че до сега няма куче умряло от глад.
Нашето момче заспа гладно тази вечер, а на сутинта драскаше по вратата за да му отворим, при което гранулите изчезнаха със светлинна скорост. От тогава такива проблеми нямам.
Така че, извода е : не се поддавайте на тъжните очи :ab_041:

Някакви новини от изложбата тази седмица? Няма ли участници от нашата порода?
User's Signature

Dushko dobrodushko

#3433 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2009 - 09:47 AM

Благодаря на всички, че се отзовахте за проблема ни с храненето. Доколкото виждам всички преминават през такъв етап. Наистина като чета написаното от вас се успокоявам. А и като му дадем мръвка виждам че апетита изобщо не му се е загубил, просто капризничи, а и сме влюбени. Сега всички кучки на поляната където играем са разгонени и не мисли за нищо друго освен за изгората си, даже спрях да го водя там, докато женските не се оправят, че последния път го носих на ръце до в къщи /17 кг./ На всичко отгоре сме и болни и сме на антибиотици. Оказа се че след 3-те дни на язовира и оборката която направи там на кокали и най-вече на вмирисани риби по брега му доведоха разстройство и повръщане. Винаги съм къзвала че ме страх лакомията му един ден да не го погуби. Не мога да го отуча да яде боклуците навън, май това ще си е вечния ни проблем. Поздрави на всички и очакваме морски снимки. Нашето море е все още много далече, заминаваме чак на 29.08. Весело и приятно лято на всички.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3434 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 07:51 PM

Аз пък да ви споделя нашия проблем.... Вчера Ейра беше на вет и казаха че карала мнима бременност.... За тези които не са запознати - Понякога след разгонване организма реагира все едно има заплодена яйцеклетка, а не е така... хормонален дисбаланс като цяло, но кучето си мисли че е бременно, образува мляко и тн. .. оказва се май че е доста често срещан проблем при кучетата(спрямо това, което прочетох.. някъде даже срещах цифрата 90% от женските..).... казаха да и намалим храната много и при 'изтощаването' на организма спира да се образува млако ... (това го разбрах от интернет, защото те беше на доктор с брат ми, който почти нищо не ми каза освен диагнозата.. )
и така... незнам как ще изкара тая лакомия на 50% храна и вода няколко дена .... днес даже ми беше притеснено като я пусках да тича да не излови гълабите в парка от глад :D ама не ги излови де.....

Някой ако се е сблъсквал с този проблем и сподели опит ще съм благодарна.... не ми стана ясно за колко време минава... надявам се да няма проблеми...
User's Signature

#3435 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 07:37 PM

Здравйте и от нас. Да се включим с нашите преживявания по темите:
За храненето - Рони е същия - сега в жегите яде по един път на ден, предпочита да има бульонче, като няма се назландисва, но като го налегне глада и да видите как не придиря. Не ме притеснява, че яде понякога по един път на ден, щом пие вода и е жизнен, това е добре.
За по-интересните неща, които хапва може да спомена обелки от краставици, стеблото на броколито, зеле, диня, понякога и маруля. Не обища череши, ананас, маслини и домати, но домати така или иначе не е хубаво да ядат :)
Продължава да пощъклява като види куче, а напоследък видя и няколко котки и беше голяма драма, че не искат да си играят с него.

#3436 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 08:05 PM

Здравейте, ето и снимки на бебетата на нашият татко :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dushko dobrodushko

#3437 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 10:39 PM

Не знам все още на каква цена ще ги продават собственниците на майката, а ние като вземем нашият бандит който ни се полага, ще решим. Още са много малки.
User's Signature

Dushko dobrodushko

#3438 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2009 - 03:23 PM

Ози, да са живи и здрави малките сладури!
Да растат весели и игриви, да намерят прекрасни стопани, които да се грижат за тях и да разбират бигълската душа :wub: и просто да имат прекрасен кучешки живот, изпълнен с много игри и приятели.

#3439 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 05:24 PM

прекрасни бебоци :) да са живи и здрави и да имат много късмет :) И да си намерят хубави семейства, които много да ги обичат :)
User's Signature

#3440 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 08:45 PM

Ооо много благодаря за пожеланията. Ще пращам снимки как растат.
User's Signature

Dushko dobrodushko

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема