Бигъл
Публикувано: 15 June 2009 - 08:06 AM
Публикувано: 15 June 2009 - 10:14 AM
Нали е бигъл носа от самото начало беше забит в земята,т.е. пясъка и познайте,носа и муцунката бяха почти непрекъснато пълни с пясък.Дори в един момент се притесних че ще се нагълта с прекалено много.
Само до водата не се престраши да стигне,отива до водата и като види вълната и бяга бързо,бързо назад
В началото нямаше много хора и беше добре,но в един момент реши че хавлиите са нашата къща сега,която тя е длъжна да защитава и който минеше покрай нас веднага започваше да го лае.И писъците на децата доста я възмущаваха,но свикна и престана да им обръща внимание
Прилагам снимков материал от събитието

Публикувано: 16 June 2009 - 07:43 AM
Чезара е направо страшна капия с биберона
Забравих да допълня, че Мърфи повръщаше, като се нагълта със солена вода
Публикувано: 16 June 2009 - 07:17 PM
Привет и от нас! :) Ототдавна не сме писали двамата с Крис :) Предстои ни заедно море а въпреки, че сме вече на 6 годинки сме си същите диваци...дори в момента чувам как зад мен за пореден път моето легло бива разхвърляно за да може диването да си намери удобно и меко място :)))
Ето няколко снимки от нас, макар и с не много добро качество, понеже съм на другия компютър

Много целувки на другите бигльовци от нас :)
П.С За малко да забравя...линка най-отгоре го пустнах, тъй като е моя рисунка посветена на моя кучо, но тепърва остава да я "пооправям"

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 16 June 2009 - 10:53 PM
Още не сме отишли да ги видим, но като отидем ще снимам и ще постна снимки.
Дано да са добре и да си намерят добри стопани :)
Поздрави от морето

Dushko dobrodushko
Публикувано: 24 June 2009 - 07:59 PM
Не бяхме влизали много отдавна, за което съжаляваме. Да ви припомниме , че все още се събираме в Южния и доста голяма компания оформяме. Димана и Ники ужасно съжалявам, че ви изпуснахме и сигурно не сте в София вече.
Как са порасналите бебета, лудеят ли?
Чезара, снимките с биберона просто ни разбиха- уникални са!!!!
Пишете всички, които искат да се срещнеме или пък направо идвайте!!! Събота вечер към 20:00 часа става страшен купон!
А пък за тези , които се опитват да превърнат форума за бигъла в битак, искрено ви моля , недейте! Има си начини за търсене на бигълче. Човек , когато наистина иска нещо намира начин сам да си се рови ,чете, кореспондира с развъдчици, уговаря с тях цени и условия. Така бигълчето ви ще ви е още по-скъпо, чакано и обмислено за дълго решение.( не е като да си купиш телефон, ама ако може нокиа, ама ако може с камера и плейер, ама ако може да е смарт и последния модел е най- добре, ако може и за без пари...) После пък батерията нещо се прецакала, айде нов телефон....)
П.С. от 19-ти юли заминаваме и на море, разбира се с малката, та после и ние ще споделяме морски опит с бигъл!!
Поздрави на всички и целувки за сладурковците!
Публикувано: 25 June 2009 - 08:30 AM

url=http://www.minidog.info]
[/url]
Публикувано: 25 June 2009 - 09:20 AM
Публикувано: 25 June 2009 - 12:46 PM
Относно яденето мога да ви кажа следното: Бари като беше на около 4 месеца също така отказа да яде, а го хранех само с Royal Canin. Но след като отворихме втория чувал, просто отказа да яде въобще. Пробвах с други гранули, но и тях не искаше и накрая се оказа, че иска да яде само готвена храна. Така беше известно време, някъде 2-3 месеца, след което лека полека го минах отново на гранули, но този път Hills с агнешко и ориз. Това беше преди около година, но и до момента си ги яде с апетит сутрин и вечер. Обикновено ги омешвам с нещо готвено специално за него, към което добавям гранулите. Или в краен случай му слагам малко пастет и вода + гранули и му пукат ушите от ядене :) Очевидно всички сме минали през такива периоди на неядене и мисля, че няма от какво да се притеснявате - ще почнат отново да си хапват бигльовците :) Не им отстъпвайте обаче! Те са кучета и животинки все пак и ако изгладнеят достатъчно без съмнение ще ядат каквото им дадете! С Бари също така имах проблем, че вечер не искаше да яде и то беше преди около 2 месеца. Мръщеше се на храната и само я помирисваше и я оставяше. Тогава взех решението да го храня 1 път на ден и така изкарахме 2 седмици някъде. След това време пак започнах да му давам да яде и вечер и вече нямаше никакви проблеми, както е и до момента :) С 2 думи моят съвет е следния: ако се цупи и не иска да яде, вдигате му храната ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и му оставяте чинийката празна и така до следващото хранене. Разбира се вода трябва да има в изобилие и то прясна. За да не се обезводни животинчето :) Гарантирам ви, че до няколко дни ще почнат отново да си хапват както и преди. Не ги оставяйте те да ви ръководят какво да ядат и да проявяват капризи !!! Давайте им обаче качествена храна и няма да имате проблеми със здравето им! Ами това е от мен. Успех на всички бигльовци и техните родители! :)
П.С. Само да вметна, че онзи ден си пиивах ракийка вкъщи с кисели краставички и Бари се побърка по киселите краставички :) Естествено му дадох само 1-2 малки, но му беше вкусно :) Много обича и маслини :) Та така...Дръжте всичко под контрол и във ваши ръце и не правете компромиси с яденето - трябва да яде това, което е добре за него и толкова колкото му се полага! Ако ги разглезите после проблема ще ви се върне стократно! УСПЕХ !!!

Vanity of vanities....
Публикувано: 26 June 2009 - 01:20 PM
Аз май съм станала мн нередовна тук.... Разбирам че се събирате в Южния... мн искам да доведа Ейра някой път.. забелязала съм че с бигълчета най-много се заиграва.... Трябва д асе включим някой път, но тази събота по това време ще съм заета...
Ето малко снимки от нас :)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 26 June 2009 - 08:55 PM
Ние сме горе-долу добре и се надяваме, че не сте ни забравили :) Решихме си кърлежовите проблеми като за месец и нещо спряхме разходките на малкия в парка, той за съжаление беше нещастен от факта, че не може да тича на воля с приятелчета, но поне успяхме да си сложим, макар и със закъснение, ваксинката за бяс. Сега сме с каишка и бигльо е ОК, но пък за сметка на това в парка вече не слуша толкова и има проблеми с дисциплината - като види друго куче и забравя и стопани, и лакомства и оглушава за периода, в който другото куче е в наличност. Не знам, сигурно и на вас ви се е случвало, надявам се като се понасити на кучешка компания и да му минат мераците за преследване на други кучета.
По въпроса за храната, от няколко седмици и Фреди е така. От три пъти на ден вече яде по 1-2 пъти /ако е горещо по веднъж на ден, и то чак привечер/. Мръщи се на граулите, а преди не подбираше и омиташе всичко с невероятен апетит - и хляб, и гранули, и готвено. И марката гранули сменяхме, но май не е до това, явно се глези да яде готвено /което му е спряно вече - гранулите само се заливат с мляко или бульон/. Но апетитът му определено спадна рязко, а преди беше направо като прахосмукачка...Мен ме притеснява малко, че на ден яде по-малко от грамажа, който би трябвало, сам си решава по колко да хапва и често в купичката му остават гранулки.
Публикувано: 26 June 2009 - 10:10 PM
Арлекина, в Jun 26 2009, 07:55 PM, написа:
Дали и на нас ни се е случвало?! Че то си е практика .... То туй не го ли пише в опътването на бигъла

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

Вход

Горе
Цитиране +