Мърфи качи моля те снимка на момчето.На едни по стари не ми се вижда дебел.
Лола е около 16кг (плюс минус един защото не сти мирно на кантара)и аз само разпитвам хората как им се вижда.Дори понякога досаждам,но все пак аз я виждам всеки ден и не мога да преценя много добре.
В една книжка за отглеждане на кученца намерих това и копирам текста.
МНОГО СЛАБО
Ребрата, гръбначния стълб и таза са ясно видими. Без видима мазнина. Виждат се и други кости. Загуба на мускулна маса.
СЛАБО
Ребрата се напипват лесно и са без видима мазнина. Върховетена гръбначния стълб се виждат. Личи талията и корема.
С НИСКО ТЕГЛО
Ребрата се напипват лесно. Минимално мастно покрие. Лесно севижда талията зад ребрата.
ИДЕАЛНА ФОРМА
Ребрата се напипват без излишък на мастно покритие. Талията се вижда зад ребрата, когато се гледа отгоре, но не е очебийна.Вижда се леко коремно очертание.
С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО
Ребрата се напипват с малко излишък на мазнини. Талията се вижда отгоре, но не е очебийна. Вижда се леко коремно очертание.
ЕДРО
Ребрата се напипват трудно. Силно мастно покритие съсзабележими мастни натрупвания над гръбначния стълб и в
основата на опашката. Не се вижда талия.
ПРЕКАЛЕНО ПЪЛНО
Много силно мастно покритие, ребрата се напипват само със силен натиск. Липсва талия. Големи мастни натрупвания над
гръбначния стълб и в основата на опашката. Леко коремно разширение.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЕБЕЛО
Големи мастни натрупвания около торакса, гръбначния стълби основата на опашката. Не се вижда талията. Мастни
натрупвания по врата и крайниците. Очевидно коремноразширение. Ребрата не се напипват.