Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3601 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2009 - 03:38 PM

Тамън настроих фотоапарата на режим "спорт" за да не излизат замазани снимките и ...

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3602 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2009 - 03:47 PM

Ей, страхотна снимка и страхотно бебе! ae_085.gif Тая доволна поза с вирнатите нагоре крака е...мноого сладка и позната wub.gif

User's Signature

Качена снимка

#3603 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 08:05 PM

Цитат(vano @ Oct 21 2009, 05:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко снимки от днешната разходка

Гледам му снимките от известно време като слагаш и се ми иде да кажа "ама 1 към 1 с Ейра като беше малка" Наистъина... приликата е невероятна... само петната са им малко различни... Ако искаш виж назад където съм слагала снимки wb_052.gif
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3604 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2009 - 08:40 PM

Цитат(Арлекина @ Oct 22 2009, 04:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ей, страхотна снимка и страхотно бебе! ae_085.gif Тая доволна поза с вирнатите нагоре крака е...мноого сладка и позната wub.gif

Всички ли обичат да спят по гръб, на мен ми беше много странно, но и Джими обожава да спи така wub.gif

#3605 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2009 - 08:46 PM

Ето и няколко снимки от нас :)))

#3606 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 06:50 AM

Avae първата снимка е страхотна af_089.gif Браво на теб,да снимаш така бигъл на скорост си е голяма работа oc_171.gif

Dimani и Рони с тяхната плюшена жаба ме вдъхновиха да снимам Лолка в една от любимите и пози.Това е една много изстрадала възглавничка.Първо я разнася навсякъде,от време на време я тръшка с глава на пода,намачква я е едно хубаво и накрая я захапва като биберон и заспива ето така:

Горката възглавничка,ако можеше да говори... ab_041.gif

#3607 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2009 - 12:43 PM

Цитат(evae @ Oct 22 2009, 09:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Арлекина @ Oct 22 2009, 04:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Всички ли обичат да спят по гръб, на мен ми беше много странно, но и Джими обожава да спи така wub.gif

Да, това е любима поза за спане, особено като е на кеф много обича да спи така - почнеш ли да го галиш, докато спинка и веднага вирва крачетата нагоре.
А Лола гледам много обича да поляга на възглавница, моят хубостник и той само гледа да си намърда главичката по-нависоко, а ако може и да е на възглавка - още по-добре. Изглежда бигльовците имат доста сходни навици. :)
Иначе възглавници не разнася - има афинитет към нашите пижами, грабва мълниеносно някоя и преди да си успял да изревеш "неее" си я носи на дивана и блажено поляга отгоре й.

А ние преди малко се прибрахме от посещение при чичо доктор и се оказа, че малкият има лека настинка поради резките смени на темперетурата напоследък. ze_075.gif Онзи ден си мислех, че се дави от новият нашийник /взех му нашийник вместо нагръдник и междувпрочем съм много доволна, ходи много по-спокойно на повод/. Е да, ама не - вчера го изведох в парка с нагръдника, пак давене, вечерта в къщи пак и хайде при вета...леко възпаление на трахията. :( Въпреки това обаче си плюска с кеф, а навън лудее, та дано скоро всичко да е минало и забравено. :)

User's Signature

Качена снимка

#3608 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 04:06 PM

Еййй абе големи сладурковци имате значи! wub.gif И като гледам на доста от нашите любимци им харесват едни и същи неща ab_041.gif Бари най-много обича да ми докопае чорапите и веднага бяга нанякъде и докато ги държи в устата размахва главата усилено, все едно е хванал плячка и не иска да ги пуска. След това идва при мен и ми ги носи - това е част от ритуала - иска да ми покаже какво е хванал ab_041.gif И аз почвам да го галя и да му говоря, че е добро куче и той тогава пуска чорапите и се гушва в мен wub.gif Абе лигльо ви казвам af_089.gif

ПОздрави на всички от нас!
User's Signature

Vanity of vanities....

#3609 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2009 - 11:56 AM

За спането с крачета нагоре - и Рони е същия: в моментите на най-голямо блаженство спи навирил крачета с главичката на една страна. Даже се е случвало де се глезим и галим, той да вирне крачета и като почна да го галя по корем, той да задреме така и аз го оставям той продължава да си спи.

За нашийника и ние бяхме взели на Рони с идеята да не се дърпа много, но нямаше ефект, продължи да си се дърпа, а като резултат направи "травматичен фарингит", от дърпането си беше раздразнил гърлото и започна да кашля и да се дави като настинал, та даже по едно време се уплаших да няма астма. Върнахме се на нагръдника и нещата се оправиха.

Не мога да не споделя и последния "подвиг" на Рони - омете цяла тава с баница! ud_009.gif Как се беше докопал до нея, не знам, беше отгоре на печката, в найлонов плик. Подозирам, че е "подходил" някак си отстранил и е стигнал плика, задърпал го е и е свалил тавата на земята и то много умело, защото като се прибрахме беше на земята, но не обърната, а както си трябва и нашият се беше почерпил на богато. Коремчето му беше като на бебе - издуто от двете страни. Много се уплаших, а той свеж, игрив, все едно нищо не е. Свърши големите работи 3 пъти вместо обикновените 2, а днес сутринта акото му миришеше на сирене и това беше. zz_227.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3610 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 06:22 PM

От случката на Рони стават ясни две неща,че бигълите са мноооого лакоми хитреци или мноооого хитри лакомници zz_223.gif
и още,че Dimani прави много вкусна баница на която не може да се устои wb_052.gif zz_227.gif

#3611 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 06:39 PM

Цитат(Лола @ Oct 25 2009, 05:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От случката на Рони стават ясни две неща,че бигълите са мноооого лакоми хитреци или мноооого хитри лакомници zz_223.gif
и още,че Dimani прави много вкусна баница на която не може да се устои wb_052.gif zz_227.gif

ba_025.gif

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3612 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2009 - 10:50 PM

Здравейте!
Вчера в парка срещнахме един симпатичен бигълчо на две годинки и като се заговорихме със стопанина се оказа, че тежи 18 кг. Моят лигльо е на почти годинка и е почти 13 кг...а 18 ми се виждат доста. zz_219.gif Не е ли 20 кг горницата за бигълите...И се замислих как идва зимата, а колко са лакоми нашите кучовци и как разходките вече няма да са толкова дълги..Жалко, че няма някъде съотношение ръст/кг или възраст/кг и просто не знам дали вървим в норма или не. Та да ви питам за сравнение - колко тежат вашите щурчовци?
User's Signature

Качена снимка

#3613 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 08:04 AM

Много е относително това с теглото наистина,просто трябва да не изглежда дебело.Това с напипването на ребрата също е знак дали са в повечко килограмите.Ако ги напипваш само с натиск значи е добре.При нашия ветеринар има схема на това как изглеждат слабо,нормално и пълно куче.Значи погледнато острани при слабото корема и силно хлътнал нагоре,а при наднорменото коремчето е изравнено с гръдния кош(права линия).Нормалното е по средата.Ако я намеря тази схема ще я кача тук.
Освен това бигълите са различни има по малки и по големи.Затова 18кг може да не са чак толкова много,зависи как изглежда.Наистина е важно това съотношение ръст/тегло.

За зимата и на мен ми е голямо притеснение,не само за трупането на килограми,ами и тази енергия,къде ще се изразходва.Има да се надбягваме пак из хола smile.gif

#3614 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2009 - 09:07 AM

Мърфи е 24 кг. (срамув). Е той, както знаете е по-висок, ама пак е бая дебеличък в момента. :)

Иначе снимките на сладурите са много гоини wub.gif

#3615 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 09:23 AM

Мърфи качи моля те снимка на момчето.На едни по стари не ми се вижда дебел. smile.gif
Лола е около 16кг (плюс минус един защото не сти мирно на кантара)и аз само разпитвам хората как им се вижда.Дори понякога досаждам,но все пак аз я виждам всеки ден и не мога да преценя много добре.

В една книжка за отглеждане на кученца намерих това и копирам текста.

МНОГО СЛАБО
Ребрата, гръбначния стълб и таза са ясно видими. Без видима мазнина. Виждат се и други кости. Загуба на мускулна маса.
СЛАБО
Ребрата се напипват лесно и са без видима мазнина. Върховетена гръбначния стълб се виждат. Личи талията и корема.
С НИСКО ТЕГЛО
Ребрата се напипват лесно. Минимално мастно покрие. Лесно севижда талията зад ребрата.
ИДЕАЛНА ФОРМА
Ребрата се напипват без излишък на мастно покритие. Талията се вижда зад ребрата, когато се гледа отгоре, но не е очебийна.Вижда се леко коремно очертание.
С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО
Ребрата се напипват с малко излишък на мазнини. Талията се вижда отгоре, но не е очебийна. Вижда се леко коремно очертание.
ЕДРО
Ребрата се напипват трудно. Силно мастно покритие съсзабележими мастни натрупвания над гръбначния стълб и в
основата на опашката. Не се вижда талия.
ПРЕКАЛЕНО ПЪЛНО
Много силно мастно покритие, ребрата се напипват само със силен натиск. Липсва талия. Големи мастни натрупвания над
гръбначния стълб и в основата на опашката. Леко коремно разширение.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЕБЕЛО
Големи мастни натрупвания около торакса, гръбначния стълби основата на опашката. Не се вижда талията. Мастни
натрупвания по врата и крайниците. Очевидно коремноразширение. Ребрата не се напипват.

#3616 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 10:25 AM

Рони е на година и два месеца и тежи 12 кг и 100-200 грама. Мериха го при ветеринаря, като първо се премери доктора и после го гушна и се премериха заедно. Ние сме от по дребните и обикновено коремчето е леко хлътнало. Е, освен в случаите, когато е омел цяла баница ab_041.gif

#3617 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 11:21 AM

Здравейте!
Сериозно ли Мърфи е толкова тежък? На снимките не ми прилича на такъв шишко ab_041.gif
Имам бегъл спомен, че горната граница при бигълите е 19кг.
Моята Тереза е на 1г и 4м и тежи 12кг, което за момиче си е съвсем нормално казват.
Поздрави

#3618 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 11:32 AM

Точно това имах предвид и Рони и Тереза са от по-дребните бигъли и затова е трудно да се каже кои кг са повече и кои по малко.
Лола е от големите и виждате каква разлика има между нея и Тереза например,а уж са момичета.Така че важното е как изглеждат,а и колко са високи smile.gif

#3619 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2009 - 12:01 PM

Относно килограмите, на различни места чета различни стандарти. На едно масто четох, че тавана за бигъл е 13 кг, на друго 17кг. Ние сме от едрите и Бари на 1 година и почти 5 месеца тежи 17,700кг. но изобщо не е дебел, по скоро слаб и дългокрак.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3620 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 01:13 PM

Когато се говори за килограми, по-скоро трябва да се спомене и височината (при холката).. За 'големи' и 'малки' е странно да се говори, понеже само в една държава има двоен стандарт за това, по-скоро си е като при всички животни - има големи, има и малки.. важното е да тичат по много :)

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни